Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizce

unac

Öne çıkan mesajlar

Yıllar yılı kabusum oldu. Hiçbir zaman adam akıllı oturup çalışmadım da.
Fakat artık bir şevk geldi. Lise de hazırlık sınıfında kopya çekerek geçirdiğim zamanın acısını da çekme zamanı geldi.
Wall Street Institute de yarın derslere başlıyorum. Bir sene sürecek bir eğitim.Hafta da 8-10 saatimi burada geçiricem. En çok hoşuma giden kurs bu oldu. Eğitim sistemlerini beğendim.

Şimdiiiii gelelim asıl mevzuya. Ben bu bir sene içerisinde ingilizceyi hayatımın odak noktası haline getirmeyi düşünüyorum.
Sizden de tavsiyeler bekliyorum. Bu dili öğrenmenin en iyi yolu nedir.Sizin özellikle yaptığınız birşeyler var mıdır? Mesela önerdiğiniz taktikler falan.
Hadi bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancılarla bol bol konuşmaya çalış, nerede rastlarsan. Fİlmleri öncelikle İngilizce altyazılı, sonra tamamen altyazısız izlemeye başla. Baya yardımını gördüm bunun. Okuyabilecek seviyeye yaklaştığında İngilizce kitap okumaya başla. Sözlük al yanına otur kas, emin ol ffaydası büyük olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere ingilizce öğrenmeinin ilk kuralı kural ezberlememektir (bence yani)kuralların mantığını oturtmak ezberlemekten çok daha kolay olucaktır
effective filter denilen bi olay vardır ki bu da sizin dile olan önyargınızın öğrenmenizi olumsuz yönde etkilemesidir..yani öğrenebilirm çok kolay eğlenceli falan diyip işkence olmaktan çıkarıp eğlence haline getiriceksiniz öğrenme sürecini.
filmleri altyazılı izleyim hem dinliyip hem altyazıyla karşıalştırarak günlük kullanım hakkında fikir sahibi olup dile daha hakim olabilirsiniz..

ha bi de ingilizce bi yazı okurken yada bi konuşma dinlerken her bi kelimeyi anlıycam diye panik olmayın,sakin sakin dinleyin aksi takdirde bildiğiniz şeyleri bile anlamazsınız..anlayabildiğiniz kadarıyla contexten anlam çıakrıp kendinize moral sağlayın derim..
Sosyal ağlarda paylaş

dizi izle. 316316316 tane dizi var, bu durumda seveceğin 2316513 tane dizi vardır. onların da birikmiş 316136331513 tane bölümü. bunları izlerken ingilizce altyazı kullan, arkada zargan, wikipedia ve urban dictionary açık dursun. zargan hız için, wikipedia bilgi, urban ise onlarda bulunmayan kelimeler için. zamanla yurt dışında yaşamış gibi kelimeler öğreneceksin hatta bazılarını hocaların bilmiyor olacak. kulağın da alışmış olacak. iyicene alışınca altyazıya gerek kalmayacak, duyduğun kelimeyi bilmiyorsan bile yazılışını en fazla 3 denemede tutturacak hale geleceksin.

sonraki aşaması animeleri ingilizce altyazıyla izlemek. insanın hayatında görmediği kelimeler japoncadan ingilizceye çeviride ortaya çıkıyor, ne kadar iyi bilirsen bil afallayıp kalıyorsun bu ne diye.
Sosyal ağlarda paylaş

unac said:
evet söyledikleriniz mantıklı geliyor. Deyimleri de iyice öğrenmem lazım. Mecaz anlamları falan.

özel idiom sözlükleri var bunun için ki çok eğlencelidir deyimlerle uğraşmak..
günlük kullanım kalıplarını falan da anca yabancılarla iletişim veya diziler filmler sayesinde öğrenebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Daha önce yazmıştım. C/P:

Birşey söyleyeceğim, sivri kafalılık gibi algılacak ama eminim ki bana katılacak bir sürü kişi de vardır.

Orta seviyede ki İngilizce'ni ileriye seviyeye bir kurs yardımıyla yükseltmen zor. Zaten yabancı dillerde ki seviye ayrımı kursların uyguladığı çok şaçma. Birkaç dil konuşabilen biri olarak dediğime güvenebilirsin.

Bir dili ya anlarsın ya da anlamazsın, bunun ara noktası ya da seviyesi yok.

Eğer iyi-kötü İngilizce biliyorsan oturup saatler sürecek dilbilgisi ve tüm inceliklerinden sıyrıltılmış kelime bilgisi öğrenmek yerine evinde kitap oku İngilizce. Başta seveceğin, sürükleyici şeylerle başla (Wizard of the Coast kitapları kitap denemeyecek kadar basit biçemlere sahiptir mesela), sonra pynchon, Nabokov, Joyce gibi yarı-tanrılara geç.

Dil bilgisi(ki kursda/Advance bile olsa bu - temel olarak bunu gösterirler) bir dili anlamak için en az önemli şeylerden biri. Önce dili hissetmen gerek. Dilbigisi ile hiç bir ilgisi olmayan anlam detaylarını anlayabilmen. Bunun için dilin tarihini, insanlarının kültürünü ve yaşanımı de bilmen gerek. Mitlerini bilmen gerek.

Otur kitap oku.
Sosyal ağlarda paylaş

Kursun yanında kitap okucam zaten. Yalnız kurs diyince 10-15 kişilik sınıflar falan gelmesin aklına. Yabancı bir hocayla birebir bir ders bu. Aynı zamanda pratik yapmam için de güzel.Çünkü yabancı öğretmenler eşliğinde yapılan 8 kişilik falan konuşma sınıfları var.
Bu yüzden buraya karar verdim zaten. Çünkü klasik bir kursun bana faydası olmayacağından da eminim. Senin dediklerine ben de katılıyorum yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:
kermit said:
wow oyna asdasd
ben de bilmezdim ama az çok anlıyom artık.

atın bunu dışarı
kötü örnek oluo öğrenme şevkiyle dolu öğrencilere
:D

hayır bence kötü bir örnek degil ben baslamadım daha wowa mesela ama imkanın varsa yabancı bir guildde wow oyna sen ne kadar grammer kasarsan kas sokağa bir çıkıyorsun haa omuydu diyorsun ve çalıştığım grammer e lanet ediyorsun.grammer benim bi 3 5 gün sonraki hazırlık muafiyette işimi yarıcak hayatımda o kdr misal.
Sosyal ağlarda paylaş

PassivE_KesH said:
cerebralis said:
kermit said:
wow oyna asdasd

atın bunu dışarı

hayır bence kötü bir örnek degil ben baslamadım daha wowa mesela ama imkanın varsa yabancı bir guildde wow oyna sen ne kadar grammer kasarsan kas sokağa bir çıkıyorsun haa omuydu diyorsun ve çalıştığım grammer e lanet ediyorsun.grammer benim bi 3 5 gün sonraki hazırlık muafiyette işimi yarıcak hayatımda o kdr misal.

ya arkadaşlar grameri de bu kadar arka plana atmayalım..amacınız advance seviyede ingilizce öğrenmekse imkansız bu şekilde..günlük kullanımlardan,cümlelerden yola çıkarak gramer öğrenilebilir,daha kullanışlı olur..
ama amaç oyunda kendimi idare ediyim level atlıyım ise tabiki aç bi online sözlük takıl kafana göre..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de wall streette yarın kursa başlıyorum, gramerim çok kötüydü sınavda. (öyle böyle kötü değil xD) (hayatımda ingilizce gördüm diyebileceğim tek dönem ilköğretimde fransızca'nın yanında haftada 2 saat ingilizce görmekti.)

Ben de kitap okuyup, film izleyip, yazı yazıp, konuşarak şimdiki haline getirdim dilimi ama artık bunlar bana birşey katmıyor. (İngiliz aksaanı arada problem olsa da) izlediğim şeyleri %70 oranında kelimesi bağlacına anlıyorum.

4 ay kadar gideceğim sanırım ve TOEFL almayı planlıyorum ocak başına kadar (yurtdışında master çırpınışları :/ ) Wall Street'i seçme nedenim, kur kur değil de ay ay alabiliyor olmamdı. Yani 4 ayda ne kadar kur atlarsam atlayayım ho dur demeyecek kimse. Bir de üstüne bana sürekli bastırarak söyledikleri gibi grameri bizim lise müfredatı gibi vermeyip, sürekli ingilizce konuşarak yapılan derslere yediriyorlarsa ayrıca TOEFL kursuna gitmem de gerekmeyecek sanırım. Ayrıca bana haftada en az 10 saat gelmen lazım ama gelebildiğin kadar gel dediler, artık ordaki banklara kıvrılırım heralde planımın son bir kaç ayında.
Sosyal ağlarda paylaş

bol bol çalışma ve tekrara ama hiç hiç ezberlemememeememe..

ezber unutluyor, ezber yerine kullanmak daha iyi. cümlede kullanın, konuşurken kullanın. arkadaşınızla utana sıkıla ingilizce konuşmaya çalışın, skyoe'den falan ingilizce konuşun ya da çok utangaçsanız evde deli gibi kendi kendinize ingilizce konuşun. dedikleriniz anlamlı olması için grammere bağlı konuşun tabii. kendinizi dinleyin konuşurkene. sonracııma önceden izlemiş olduğunuz filmlerde konuşmaları tekrar ederek aksan falan yapabilrisiniz..

aksan için ingiliz dizilerine hemen yumulmayın, ağlatırlar hafif..

ingilizce öğrenmenin fazla bişiyi yok. almanca zor ama.. die,das,der çözemedim ben hâlâ.. ne gelirse sıkarım, miss do you sex! tarzı bi almancam var haliyle
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
bol bol çalışma ve tekrara ama hiç hiç ezberlemememeememe..

ezber unutluyor, ezber yerine kullanmak daha iyi. cümlede kullanın, konuşurken kullanın. arkadaşınızla utana sıkıla ingilizce konuşmaya çalışın, skyoe'den falan ingilizce konuşun ya da çok utangaçsanız evde deli gibi kendi kendinize ingilizce konuşun. dedikleriniz anlamlı olması için grammere bağlı konuşun tabii. kendinizi dinleyin konuşurkene. sonracııma önceden izlemiş olduğunuz filmlerde konuşmaları tekrar ederek aksan falan yapabilrisiniz..

aksan için ingiliz dizilerine hemen yumulmayın, ağlatırlar hafif..

ingilizce öğrenmenin fazla bişiyi yok. almanca zor ama.. die,das,der çözemedim ben hâlâ.. ne gelirse sıkarım, miss do you sex! tarzı bi almancam var haliyle

ideal yol, gayet öğretici.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:
PassivE_KesH said:
cerebralis said:
kermit said:
wow oyna asdasd

atın bunu dışarı

ya arkadaşlar grameri de bu kadar arka plana atmayalım..amacınız advance seviyede ingilizce öğrenmekse imkansız bu şekilde..günlük kullanımlardan,cümlelerden yola çıkarak gramer öğrenilebilir,daha kullanışlı olur..
ama amaç oyunda kendimi idare ediyim level atlıyım ise tabiki aç bi online sözlük takıl kafana göre..

kendim öğrenememden değil öğrenmenin gereksiz olduğunu düşündüğümden dolayı demiştim.

hani gereksiz derkende tamam ögrenirsin zaten hiç ögrenmemek gibi bir durum söz konusu olamaz ama tutupta milyon tense in hepsini ögrenmeyin derim ben ögrendikte ne oldu bile diyebilirim hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

online oyun oynuyorsan yabancı bir klana katıl,

kitap oku,

ingilizce altyazılı anime izle,

ingilizce blogları, haber sitelerini takip et, tartışmalara katıl.

hep eğlenceli şeyler bunlar valla ingilizceyi bu kadar aktif kullanabileceğimiz için çok seviyorum. Diğer dilleri gidiyosun öğreniyosun ama biyerde kullanamadığın için, lazım olmadığı için pratik olmuyor kalıyo öyle. İngilizcemi devlet okulunda öğrenip internette geliştirdim, fransızcayı lisede fransızından öğrendim ama ingilizcem fransızcamı katlar konuşma ve yazışmada. Öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Ben de wall streette yarın kursa başlıyorum, gramerim çok kötüydü sınavda. (öyle böyle kötü değil xD) (hayatımda ingilizce gördüm diyebileceğim tek dönem ilköğretimde fransızca'nın yanında haftada 2 saat ingilizce görmekti.)

Ben de kitap okuyup, film izleyip, yazı yazıp, konuşarak şimdiki haline getirdim dilimi ama artık bunlar bana birşey katmıyor. (İngiliz aksaanı arada problem olsa da) izlediğim şeyleri %70 oranında kelimesi bağlacına anlıyorum.

4 ay kadar gideceğim sanırım ve TOEFL almayı planlıyorum ocak başına kadar (yurtdışında master çırpınışları :/ ) Wall Street'i seçme nedenim, kur kur değil de ay ay alabiliyor olmamdı. Yani 4 ayda ne kadar kur atlarsam atlayayım ho dur demeyecek kimse. Bir de üstüne bana sürekli bastırarak söyledikleri gibi grameri bizim lise müfredatı gibi vermeyip, sürekli ingilizce konuşarak yapılan derslere yediriyorlarsa ayrıca TOEFL kursuna gitmem de gerekmeyecek sanırım. Ayrıca bana haftada en az 10 saat gelmen lazım ama gelebildiğin kadar gel dediler, artık ordaki banklara kıvrılırım heralde planımın son bir kaç ayında.

Bana da 10 saat dediler haftada en az. ben bu süreyi bile aşmak istiyorum ve bir sene sonra TOEFL vermek istiyorum ben de. O yüzden gramerde çok önemli benim için. İnşallah U
umduğum gibi olur...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...