Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harici HDD tavsiyesi

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

2 sene oldu herhalde ilk WD Ex.HDD'mi alalı. 320GB MyBook Premium. Ortasında yuvarlak mavi ışık olan, eski kasalar. Hiç bir problem çıkmadı bu güne kadar. Çok şükür. Laptopta kullanıyorum bende. Daha sonra böle kampanya yapan mağazalar ayağına gittim 500GB MyBook Studio aldım. Gri kasalı olanlardan. Hala fiyatları benim aldığım fiyata düşmedi. :) Nese çok şükür bunda da bir problem çıkmadı. Son olarak arkadaşlarında gazıyla, 3-5 kişi 500GB MyBook Essential aldık. Yeni kasalardan, parlak siyah dış, ortasında 2 barlık mavi ışık. Şimdi 1'i firewire dan, 2'si USB den bağlı Laptop'a. 320'likte müzik ve oyun imajları var. 500'lüğün birinde diziler, diğerinde ise HD filmlerim var. Çok şükür hiç birinde bir problem yaşamadım. Benle beraber alan arkadaşlarda hiç bir problem yaşamadı bu güne kadar. 1320GB paşa paşa kullanıyorum. Şimdi yine Ex.HDD alcam olsam tabiki WD alırım tereddüt etmeden.
Umarım yardımcı olmuştur karar vermende. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de gittim 2 gün önce 190-200YTL.ye Maxtor Basic aldım 1TB.
Seagatelerden nefret eden çok sorun çekmiş ve görmüş biri olarak gidip salak gibi aldım matroxu. Bilgisayarımdaki herşeyi de ona geçirdim. Bilgisayar restart sırasında disk dağıldı. Şimdi disk not accessible ve bakınca 0 GB görünüyor.
Şimdi bütün verilerim onun içinde uçmuş olarak diski hangi duvara vursam diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar said:
Seagatelerden nefret eden çok sorun çekmiş ve görmüş biri olarak gidip salak gibi aldım matroxu. Bilgisayarımdaki herşeyi de ona geçirdim. Bilgisayar restart sırasında disk dağıldı. Şimdi disk not accessible ve bakınca 0 GB görünüyor.
Şimdi bütün verilerim onun içinde uçmuş olarak diski hangi duvara vursam diye düşünüyorum.

gecmis olsun..ben zaten seagate ya da WD arasında kararsızdım..ama stoklar WD dedi..hatta 320 aldım 40ytl icin 80gb az almanın esprisi yok dimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Seagate FreeAgent Pro aldım, şimdilik oldukça memnunum da daha 2 ay anca oldu, ilerde nolur bilinmez.

Sırf kırk yılda bir taşırsam diye ve kasanın içinde 4 tane HDD olduğu için harici aldım bir de, fazla taşıyan biri değilim yani. Bozulmazsa bile pek belirleyici olmaz dolayısıyla :p
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
ghaldszar said:

double post gibi olucak ama buradan yazayım. elime bir miktar para geçmesi vesilesiyle 1-2 gün içinde kendime hediye olarak harici hard disk almayı planlıyorum. parasal açıdan sorun yok aslında ama kafama şu takıldı ve üstteki postu bu yüzden alıntıladım. Bu post 2008 eylül ünde atılmış aradan 1 sene geçmiş ve harici hdd ler de sıfır ucuzlama. bu nedir abi? bildiğin fiyatlar aynı hatta belki biraz daha pahalı. vatan da world card indirimli fiyatlara bakıyorum bildiğin üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlar. şeytan diyo git bi tane adam gibi printer,scanner, fotokopi combo al. yani çoook öyle acil ihtiyacım yok harici hdd ye ama olsa fena olmaz dizi, film vs ne varsa atarım içine diye düşünüyorum. ne yapsam küçük bi harici ve yazıcı combo lardan mı alsam yoksa bayılsam parayı da 1-1.5 tb lık bi harici mi alsam???
Sosyal ağlarda paylaş

Ölüleri diriltmekten hiç hoşlanmam ama cevap vereyim :P Düzgün, kaliteli ve güvenilir birşey almak istiyorsan seagate veya WD al. WD 1TB, Seagate 1,5TB kullanıyorum. İkisinden de memnunum. Gold'da bir ara Garanti karta indirim vardı. Seagatei oradan aldım. Blueray writer çıkana kadar bu harici hddler mecburi. Çok kullanmıyorsan 1-1,5TB fazla gelebilir. Küçük olan 320likleri de düşünebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
bir up da benden olsun
1 seneden uzun bir suredir kullanıyorum WD 320gb yi hatta 1-2 defa da cok yuksekten olmamasına ragmen dusurdum de ama sorun cıkarmadı bana sagolsun.arkadasımda maxtor 1TB almıstı ben WDyi alırken.Bir iki defa acılmamıs,bos gormus diski maxtor.Ben cok sasırmadım cunku hemen hemen aynı fiyata almıstık 2 HDD yi.Bu aralar harici HDD alacaklara WD/Seagate oneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...