Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bak ve inan diye sunulan kanıtlar

GERGE

Öne çıkan mesajlar

diablotg said:
paparnoz said:
insanın maymundan evrilme olayı olmasın sakın ? O yüzden bir dine inananan insanlar evrim'e karşı çıkarlar inanmazlar veya kabul etmezler. Adem ve Havva olayının evrim ile ters düşmesi kısacası

En başta olay bu değil zaten , kimse insanın maymundan türediğini söylemiyor , denen şey şu ki insanlar la maymunlar aynı ortak ataya sahiptirler yani primat kökenlidir

ben ne anlattım sen nereye vardın arkadaş neandertal ve homo erectus u da söyle gizlimiz saklımız olmasın,primatlara halk dilinde maymun diyoruz işte bilimsel olarak primat takım maymun cins olabilir. neyin savaşını verdin anlamadım orda vurgulamak istediğim inananlarca kutsal kabul edilen kitapda ilk insanın balçıktan yaratıldığı olayı ile evrimin ters düşmesi orda giovanni ye cevap verdim velhasıl ilginç olan inananların evrimi saçma ve mantıksız olarak nitelendirmesi ne lan maymundanmı geldik demesi ama balçık olayının daha makul gelmesi
Sosyal ağlarda paylaş

hayır benim anlamadığım tek kutsal kitap Kuran-ı Kerim değil. İyi yönlerini örnek aldığımız Batı Hristiyan ülkeleri en basit örnek ile, çevirdiği filmlerde İncili, Hz.İsa'yı kısaca Hristiyanlığı yücelterek gözümüze sokmaktan geri kalmazken, Türk filmlerinde bu yapılınca gericilik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Cons said:
karray said:
Allah yoktur diye bu kadar kesinsiniz anlamıyorum hiç mi içinizde bi boşluk hissetmiyorsunuz.Sırat köprüsünde karşılaşırız bi gün

sırat, koyyim turat :D

5k madalyasını alınca durursun dedim de, durmadın. adın oç miydi orçunmuydu neydi bişiler diolardı sana

Öeeh sakin yav
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:
insanın maymundan evrilme olayı olmasın sakın ? O yüzden bir dine inananan insanlar evrim'e karşı çıkarlar inanmazlar veya kabul etmezler. Adem ve Havva olayının evrim ile ters düşmesi kısacası

Hayır sadece bizim türümüz olan insanın kesin bir başlangıç tarihi vardır ve maymunlardan kesin bir tarihte ayrılır.
Sosyal ağlarda paylaş

led bir takım medyanın yazılarını bulup koyarım çok istiyorsan :p şimdi dışarı çıkmam gerekiyor ama. arşivlere bakıver istiyorsan.

ayrıca, bunun dindar olmakla ilgisi falan yok. Kimsenin neye inandığı, neye taptığı umrumda değil ama insanların inançlarına saygı gösterilmesi gerekli. ateistine de, müslümanına da, yahudisine de aynı şekilde yaklaşman gerekli.

ben gelene kadar bu topic de kilitlenir gibi zaten. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok sevgi dolu bi insanım mesela, her varlığı severim ama yaradandan ötürü değil :)

@Masquerade: Haklısın tabii ki de çok ciddi saygısızlıklar yok bence. Bir de inanmayanın lafı inanana saygısızlık gibi gelebilir ama benim için uçan spagetti canavarı bi İncil'deki Tanrı'yla aynı derecede mantıklıyken bunu belirtmem saygısızlık olmamalı. Yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Şurda öyle insanlar varki , çok meraklılar birbirlerinin inançlarına saldırmaya , dinlere kitaplara laf söylemeye. Herkes istediğine inanır herkes bu konuda özgür. Bu ülkede kimse kimseyi sen şu dine inanacaksın diye zorlayamaz. Kanunlar bunun önünde.

Konu bir takvimden çıkıyor ki bu takvimin ne olduğunu kimse görmemiş. Orda anlatılan yazılara göre çok belliki o resim üzerine , bakın böle yapın yoksa ordaki çocuk gibi olursunuz !! değil , tam tersine bu çoccukların o hale düşmemesi için birbirinize yardım edin demiş.

Bunu kalın harflerle yazdığım şekilde algılayanlar hakatten aşırı ön yargılı ve çarpık düşünüyorlar bana göre. Boş tartışmayın.

not : bu arada kimseye dinler hakkında konuşmayın tartışmayın demiyorum. Burda Saldırı yapılıyor. Tartışabilirsin ama saldırmak ile hem saygısızlık yapmış oluyorsunuz hem de birçok insanı rencide ediyorsunuz. Üsluplara da dikkat etmeniz gerekir. İnsanlar inançları ile alakalı olarak doğal bir şekilde hassaslardır.
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin dinine karışılmasını sevmiyorum.

ve özellikle 11 ay afedersiniz her boku yiyipte, 1 ay ramazan boyunca pure müslüman olanlardan da nefret ediyorum.

abi nasıl bir gösteriş merakıdır ya bu . replikler şunlar

"olm ezan okunuyor küfür etme"

şimdi adamdaki mantığı görebiliyormusunuz, dinine bu kadar saygılı adam, ama yemediği bok yok. o ezan bölümünde tertemiz oluyorlar. olayı bitiriyorlar. süper.

"olm ramazanda içme bari, ramazanda kimseyle birlikte olma" falan filan

burda resmen Allah'la alay etme olayı var. kendi inandığın şeyle resmen alay ediyorsun.

ama nasıl bir milletsek dini bile gösterişe çeviriyoruz.

bakın ben oruç tutuyorum. bakın ezan okunuyor küfürü kestim.

şaka gibi yaw

serçe
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
ama şu an eline baktığında hakkında bilgin olan bir varoluş hakkında konuşuyorsun fakat Tanrı'nın yaratılıp yaratılmadığıyla ıilgili bir dayanağın yahut olup olmadığıyla ilgili fikir yürütecek bir bilgin yok ki

Bak denklem şu mu yani?

Dünya var o zaman Tanrı da olmalı

e öyleyse

Tanrı da var çünkü dünya var, e o zaman Tanrı'yı da yaratan olmalı. Yani böyle fikir yürütebilirim. Mantık

if ... then ... olayı tamamen :)
Sosyal ağlarda paylaş

Gençler;
her zamanki klasik bir din tartışma topiği buluşma eventında tekrardan görüştük.

herkese ufak birkaç lafım olacak o kadar.
resim gösterip aha inan diyene de, olm her yeri tanrı yarattıysa o zaman tanrıyı kim yarattı hoha diyene de söylüyorum:

tanrının varlığı bilimsel yollardan kanıtlanamaz. eğer kanıtlanabilseydi zaten herkes inanırdı. sanmıyorum ki "tanrım eğer varsan elime bi telefon ver hemen" tarzı bir duadan sonra adamın elinde birden telefon belirsin ve adam buna rağmen inanmasın.

zaten din dediğimiz olay da bu. bizim kendi duyu organlarımızla ve teknolojimizle göremeyip %100 emin olamayacağımız bir şeye inanıyorsun.

yani bu olay %100 kanıtlanabilir bi olay değil, inanç dediğiniz gibi biraz niyet, kalp, falan filana da bakıyor. o yüzden lütfen bu kadar sığ tartışmalara girmeyin artık, gerçekten sıkıldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...