Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bak ve inan diye sunulan kanıtlar

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:
Cons said:
Giovanni said:
nileppezdel said:
bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S

Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi.

ahahahahaahah

Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana.

5 dakikan var cons !
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru söylüyorsun. Bunlar entegre sistemler zaten. Zekat ver ama sömür diye bir düşünce sistemi olduğunu ben bilmiyorum. Kul hakkı da yemeyeceksin (sömürmeyeceksin), zekat da vereceksin. İslam'a göre zengin bir insanın kazandığı paraların hepsi ona ait değildir.

Bakın Tevbe / 60

Allah için sunulan şeyler, yalnızca yoksul ve düşkünler, bu konuyla ilgilenen görevliler, kalpleri kazanılacak olan kimseler içindir; ve insanları boyunduruklarından kurtarmak için; ve borçlarını ödeyemeyecek durumda olanlar için; ve Allah uğruna girişilebilecek her türlü çaba için ve yolda kalmış kimseler için: bu, Allahtan (uyulması zorunlu) bir yönergedir; çünkü Allah, doğru hüküm ve hikmetle yön gösteren mutlak ve sınırsız bilgi sahibidir.
Sosyal ağlarda paylaş

@giovanni: Ben ona inanamam mesela. Ben sömürmeden kazandıysam kazandığım herşey benimdir.

Bi de gerçekten Tanrı kavramı olmadan da aynı ahlak mesajları verilebilir, yaşanabilir de. İyi olmak için cehennem korkusuna ihtiyacımız yok. Yada ölümden sonra ödül vaadine. Sadece iyi olduğu için iyi olmalıyız. Ben öyle yapıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
E İslamla alakası ne onu anlamadım? Normal ahlaklı ve iyi kalpli bir insan Tanrı'ya inanmasa da bunu yapar. İslamın verdiği ahlak ve iyilik kurallarını hiç Tanrı karıştırmadan verselerdi, vermeyi başarsalardı, zaten savaların olmadığı mutlu bi dünyamız olurdu. Ama "benim dinim seninkini döver" oluyor, mesaj aslında aynı olsa da.

Ayrıca evet adam verdiği zekatları da geri çalar :D

Bunu yapabilir evet. İslam genel olarak bir hayat anlayışı sunuyor bunu isteyen kabul eder istemeyen etmez. Ben Kur'anın gerçekten gerçekleri yani var olan gerçekleri anlattığına inanıyorum. Allah'ı karıştırma demem, diyemem o yüzden herkesin yolu kendine. Haksız bir savaş varsa bu kesinlikle insanların suçudur.
Tanrı bu dünyanın ardından, hesap gününde mutlak adalet vaadediyor. İnanan bir insanın da, bu kalbini rahatlatmaya yeter de artar.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
@giovanni: Ben ona inanamam mesela. Ben sömürmeden kazandıysam kazandığım herşey benimdir.

Bi de gerçekten Tanrı kavramı olmadan da aynı ahlak mesajları verilebilir, yaşanabilir de. İyi olmak için cehennem korkusuna ihtiyacımız yok. Yada ölümden sonra ödül vaadine. Sadece iyi olduğu için iyi olmalıyız. Ben öyle yapıyorum :)

İnanmayabilirsin. İslam'da zorunlu Charity var yani zorunlu yardım var. Sen bu görüşü benimsemeyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

İslam'a göre evrim olmadı demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü hem Tanrı'nın bir süreç içerisinde dünyayı yarattığını biliyoruz hem de :

O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?

Neye göre evrim yoktur diyorlar anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

karray said:
Siz gidin evrime inanın.

konuyu bu lafa getirmek istiyorum ya tüylerim diken diken oldu ya nedemek şimdi bu.Gözünün önündeki ve bariz olan bir bilimsel gerçeği sen nasıl da inanca sokuyosun birde üstüne siz gidinde evrime inanın gibi eğitimsiz , din fanatiği içi boş bi laf ediosun.

edit:

Ayrıca belirtmek isterim ki sonuna kadar evrim savunucusuyum , ben evrimin bilimsel gerçekliğini tüm mantığımla kabul ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

diablotg said:
karray said:
Siz gidin evrime inanın.

nasıl yani , laf mı soktun sen şimdi , hakaret mi etmeye çalıştın ?!?
Ayrıca evrim bir inanç değil artık bilimsel bir gerçektir

Hakaret olsun diye demedim ama siz dört sayfadır islam dinene, Allah'a sayıp dökmüşsünüz biz bişey deyince hemen tepki veriyorsun

Ayrıca evrim bana göre bu dünyaya koca evrene açıklama getiremeyen adamların illaki bir nedene bağlamak zorunda oldukları uydurdukları bişeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
İslam'a göre evrim olmadı demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü hem Tanrı'nın bir süreç içerisinde dünyayı yarattığını biliyoruz hem de :

O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?

Neye göre evrim yoktur diyorlar anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
Giovanni said:
Cons said:
Giovanni said:
nileppezdel said:
bir insanlık ayıbı göstergesi olan fotoğraf nasıl dini yaymak için kullanılır anlamıyorum :S

Bu insanlık ayıbı dediğin bencilleşen insanlığın suçu. Herkes malının zekatını verseydi bu sahne gerçekleşmezdi.

ahahahahaahah

Herkes malının zekatını verseydi bu sahne neden yine de gerçekleşirdi bunu açıkla bana.

5 dakikan var cons !

abi AV weekend pek bakamıyorum :(
en basitinden o yardımlarla anca cami yapardı müslümbördler.
Sosyal ağlarda paylaş

karray said:
diablotg said:
karray said:
Siz gidin evrime inanın.

nasıl yani , laf mı soktun sen şimdi , hakaret mi etmeye çalıştın ?!?
Ayrıca evrim bir inanç değil artık bilimsel bir gerçektir

Hakaret olsun diye demedim ama siz dört sayfadır islam dinene, Allah'a sayıp dökmüşsünüz biz bişey deyince hemen tepki veriyorsun

Ayrıca evrim bana göre bu dünyaya koca evrene açıklama getiremeyen adamların illaki bir nedene bağlamak zorunda oldukları uydurdukları bişeydir.

Öncelikle Türlerin Kökenini oku birde sonra Evrim hakkında düşün.İnanç fanatikliğiyle , ölüm sonrası korku bilinçaltınla kuru kuru bişeylere inanıosun ama ona karşı geliştirlen alternatif açıklamaları okumadan yazıp çiziosun.Bu senin dediğini Evrimin değil DİNİN direk kendisinin ortaya çıkma nedenlerinden biri karıştırıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:
insanın maymundan evrilme olayı olmasın sakın ? O yüzden bir dine inananan insanlar evrim'e karşı çıkarlar inanmazlar veya kabul etmezler. Adem ve Havva olayının evrim ile ters düşmesi kısacası

En başta olay bu değil zaten , kimse insanın maymundan türediğini söylemiyor , denen şey şu ki insanlar la maymunlar aynı ortak ataya sahiptirler yani primat kökenlidir
Sosyal ağlarda paylaş

karray said:
Peki bu tanrıya inanmayan arkadaşlar nerden geldiklerini sanıyorlar.Bu düzenin bu oluşumun sadece kimyasal-biyolojik bazı olayların raslantısından mı ?

hep ama istisnasız hep aynı noktaya dönülen soru kalıplarından bir tanesi işte.Klasik artık yani bıktım anlatmaktan , anlamamalarından.Okulda evde işte heryerde 3-5 tane soru kalıpları var sıkışınca acil düğmesi gibi gelior o soru kalıpları sen açıklıosun açıklıosun sonra öteki kalıp geliyor.
Ne düşündüğün artık önemli değil , ben biliyorum ki ve mantıksal olarak mümkün buluyorum ki , kimyasal-bi
yolojik rastlantılar bırak seni beni , daha aklının alamayacağı bir dolu şey meydana getirmiştir
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...