Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arap'a Kıyak !

sg-1

Öne çıkan mesajlar

30 Ağustos

Bizim Temel trene binmiş.
Bi de bakmış ki...
Bi Alman, bi İngiliz, bi Yunan.
"Gene mi siz lan!" demiş.
*
30 Ağustos fıkrasıdır bu.
*
Her Zafer Bayramı hipodroma doluşup, tankları mankları geçirerek, memleket topraklarına göz dikenleri o biçim kovduğumuzu birbirimize gösteriyoruz...
Adamlar tribünde bu arada!
Ne banka bıraktılar, ne liman...
"Bravo valla" diyorlar...
"Şahane kovdunuz bizi!"
Vıjj diye geçen jetleri alkışlıyorlar.
*
Bakın, hazır, memleket topraklarına göz dikenleri o biçim kovduğumuzu birbirimize göstereceğimiz gün...
Bi şey anlatayım size.
*
Suudi Arabistan Tarım Bakanı Fahad Balghunaim denen arkadaş, arazi bakmak için GAP’a geldi geçen hafta...
Bizim Tarım Bakanı gezdirdi.
"İşbirliği" yapacakmışız...
*
Suudi Arabistan Tarım Bakanı Yardımcısı da, Financial Times’a demeç verdi... Kendi memleketlerinde su olmadığı için, "buğday, pirinç, mısır gibi stratejik gıda ürünlerini yetiştirmek amacıyla, Pakistan ve Türkiye’de 100 bin hektarcık arazi ayarlayacaklarını" söyledi.
*
Haliyle, merak ediyor insan...
Kendi kendimize yetiştirip, Suudilere ihraç etmek varken, neden "işbirliği" yapıyoruz? Veya... Arabistan’a yetecek kadar bile tarım arazimiz varsa, neden elálemden tarım ürünleri ithal ediyoruz?
Suyu yok diye buraya geliyorsa Arap... Niye petrol kuyusu vermiyor bize orada?
*
Neyse canım, boşverin...
30 Ağustos kutlu olsun.
Bizim Temel trene binmiş.
Bi de bakmış ki, bi Arap...

Yılmaz Özdil

Vatanseverlerin "ulusalcı bunlar pis kaka" diye damgalanmasının bir sebebi de bu, çakma küreselleşmeye, "babalar gibi" sömürgeleşmeye karşı duracaklara gözdağı.
Aman ayağınızı denk alın, Arap'a geçilen bu 100bin hektarcık kıyağa laf söylerseniz, mazallah ulusalcı olursunuz, köhne kemalist olursunuz, elitist olursunuz, halk düşmanı felan, aman diyim.
Yeni dünya düzeni bu, dön arkanı indir pantolonu.

Neyse, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nız kutlu olsun.
Yakında "ulusalcı bayramı" diye yasaklanır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
çok komiksiniz sabah sabah, gücünüze mi gidiyor yılmaz özdilin yazdıkları nedir kuzum?

ben okumaya gerek duymuyorum ki =) ne yazdını tahmin edebiliyorsun ne düşündünü . söz ve laf koyma ayarlarına sabit kalınıcak kadar çocuk da değilim .e daha ne , niye okuyayım .
Sosyal ağlarda paylaş

Biz zaten orada anlatılanları biliyoruz.
Belki aranızdan birileri de anlar, gerçekleri görür diye, anlayabileceğiniz şekilde basit bir dille anlatan kişiden alıntılar yapıyoruz.

Daha komplekslerini de yazmıştım, alıntılamıştım, ama o topiklerde maalesef göremiyoruz sizleri.

Anlayabileceğiniz tek yazara saldırıyorsunuz, e kapasite meselesi tabi.

Ulan memleketin satılması kılınıza dokunmuyor da Özdil'le uğraşıyorsunuz, pes.
Hiç mi vicdanınız sızlamıyor, Arap efendiyle yapılan şu sözüm ona işbirliğine.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne demek "her aklı başında adam yazar, ne esprisi var" falan yani, ne saçma sapan yorumlar. Besbelli içten içten çekemeyip "aa ben de sizden yanayım ama doğruya doğru şimdi" tribine giren ajanlar var etrafımızda.

O beğenmediğiniz 3-5 kişi de böyle yazmayı bırakırsa, bizden birinin çıkıp yazma şansı var mı bunları? Herkes bilince herşey tamam mı ya da, adamların umrunda mı kimin ne bilip ne hissettiği? Susturdukları sürece sorun yok onlar için. Bırakın da bir kısım medya susturulamasın, destek olacağınıza köstek olmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru canım, mesela Paksüt'ün " dava devam ediyor konuşmam yasak, ayrıca avukatım da konuşma yasağı koydu" dediği konuların tamamını yeni şafakta okumak varken, böyle yazarlar çıkmıyor mu, bildiklerimizi yazmıyor mu kıl oluyoruz, bize bilmedikelrimizi haber versinler, vakit gibi, zaman gibi, yeni şafak gibi, öbür dünyadan haber versinler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...