Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Atatürkçüyüm, Erdoğan'a şarkı söylemem'

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Afedersiniz ama İzmir'deki Balkan Göçmenleri Derneği'nin düzenlediği gecede başbakan devleti temsil etmez. Kendi şahsını temsil eder. Oradakiler büyük adam(kendi düşüncelerine göre) gelsin buraya diye çağırmışlardır onu.

Ayrıca o gece şarkı söylese Candan Erçetin oradakilere para karşılığı veya değil bir hizmet vermiş olacaktı ve insanların hizmetlerini kime vereceklerini seçmeye hakkı vardır umarım hala Türkiye'de. Yoksa bana hizmet vereceksin. Saygı göstereceksin durumu ya köle-sahip ilişkilerinde ya da monarşi rejimlerinde olur. Geri kalan her yerde insanların istifa etmeye bir kişiye hizmet vermemeye hakkı vardır değil mi?

Örneğin ben öğretim görevlisi olsam. Dersime Allah girse onu dersten atmaya yetkim vardır kardeşim. Ben orada hizmet veriyorum ve kime hizmet vereceğime ben karar veririm. Benim yerime karar vermeye kalkan olursa da ya sustururum, ya da çeker giderim; olan oradaki öğrencilere olur, aynı buradaki gibi.

Başbakan dediğiniz adam da sadece mecliste, diplomaside, vesairede devleti temsil ediyor saçmalamayın. Adam tatile gitse gittiği otelde devlet töreni mi yapıcaklar adama Allah aşkına yahu?

Ayrıca if(Candan_Erçetin == Hülya_Avşar){kill(getpid(),SIGINT);}
Sosyal ağlarda paylaş

Sanatci Candan Ercetin, Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla dün Ankara Adliyesi'ne gelen Erçetin , Savcı Mustafa Bilgili tarafından sorgulandı. Sabah saat 10.00'da arkadaşı ve avukatı Bülent Acar'la birlikte Ankara Adliyesi'ne gelen Candan Erçetin, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade vermeye başladı. Öğle arasında adliyeden çıkan Candan Erçetin, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, avukatı Bülent Acar'ın kendisine konuşma yasağı koyduğunu söyledi. Saat 17.00'de sorgusu sona eren Candan Erçetin, mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Erçetin, adliyeden ayrılırken, "Dimdik ayaktayım." şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Saykoleo said:

Örneğin ben öğretim görevlisi olsam. Dersime Allah girse onu dersten atmaya yetkim vardır kardeşim. Ben orada hizmet veriyorum ve kime hizmet vereceğime ben karar veririm. Benim yerime karar vermeye kalkan olursa da ya sustururum, ya da çeker giderim; olan oradaki öğrencilere olur, aynı buradaki gibi.

Valla üstad kadrolu devlet memuru statüsünde bir öğretim görevlisiysen anca taşkınlık yapanı felan atabilirsin dersten. Orda hizmet vermek senin işin ce orayı kazanmış dersini almaya gelmiş çocukları kurallara uyduğu sürece ders almaktan alıkoyamazsın tepene binerler valla. Neyse diğer konuya gelelim, Candan erçetin iyidir. Helal olsun iyi yapmış, fikrini söylemiştir. NoTwist arkadaş kendince haklı olsada kendi fikirlerini söyledikten sonra başına gelenlerin onun candan erçetine yaptığından temelde pek bir farkı yok. Ne candan erçetin'in fikri Devletin hizmetlisi Mr. RTE'ye karşı olması onun bu fikrini dilediği şekilde dile getirmesine engel olmamalıysa senin de bu görüşünü belirtmene bir engel olmamalı. Dur lahn paradoks oldu, gerçi zincirlemeyi sen başlatmış oldun o yüzden başa dönmek gibi bir seçeneğimiz var :D
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle tartışmalara pek girmek istemiyorum, çünkü saçma sapan noktalara varıyor tartışmanın özü.

Ama şunu söylemek istiyorum.

Candan Erçetin kime karşı söyleyeceğini elbette kendisi belirler, kimsenin keyfine karışacak değiliz.

Ancak iki kelam etmeden önce de iyi düşünmek lazım. Bu hamınfendi Sinan Aygün gibi hemen Atatürkçü'yüm lafını yapıştırmış.

Keşke aynı onurlu duruşu, TRT'de, yani fetocuların iyice hakimiyetine giren kanalda program yaparken de gösterseydi. Ufak da bir not: aynı sırada TRT'nin sendikalı veya aydın çalışanlarının pek çoğunun görevine son veriliyordu.

Ha Candan Erçetin de bu duruma tepki gösterip ayrılmış olabilir çok sonraları, ama bizim bildiğimiz görevinin sona erdirildiği yönünde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de diyorum ki, birinden o kadar nefret ediyorsam ders vermek istemiyorsam çekip gitmeye hakkım vardır diyorum. Ayrıca orda öğrenci demek istememiştim, daha doğrusu yazarken öyle düşünmemiştim. Yoksa biz de öğrenciyiz.
*Yan çizer.*

Orada orada olacağını düşünmediğim biri demek istiyodum ama ben ya. Ne biliim dekan falan ya da Tayyip Erdoğan. Valla ya ama.

Edit: Tabi öğretim görevliliği radikal bir örnek oldu. Orada şarkıcılık gibi çat diye çekip gitmek bişeler ister ekstradan. :P Ama olsun örnek örnektir. Çekip gidersin o zaman yani(sıkıysa).
Sosyal ağlarda paylaş

@Horrible & kitana

Forumun genel yapısını hala anlayamamışsınız. Bu foruma sadece iki tür insan vAR. Birinci tür insan ulusalcılar dediğimiz vatanını(pardon bu yanlış oldu), milletini, ırkını herşeyin üstünde tutan, herşeyin en iyisini bilen, 70 küsür yıllık öncesinin yönetiminin günümüzde de en iyisi olacağını düşünen, herşeyin herzaman en iyisini bilen ve her fırsatta akp'yi yuhalamayı kendine görev edinmiş tipler. Konuları asla çarpıtmazlar ve biri hakkında söyledikleri hiç birşey hakaret değil o kişinin doğru sıfatıdır.

İkinci tip insan da akp'liler var. Bunlar gerçek akp'liler(hacı, hoca takımı) ve yukardaki görüşlerden bir yada daha fazlasının kabul etmeyen yada yanlış olabileceğini düşünen insanlardan oluşuyor. Bu iki grup haricinde ara bir tipimiz yok.

akp grubuna hoş geldiniz.

Edit: Ekleme
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
@Horrible & kitana

Forumun genel yapısını hala anlayamamışsınız. Bu foruma sadece iki tür insan vAR. Birinci tür insan ulusalcılar dediğimiz vatanını(pardon bu yanlış oldu), milletini, ırkını herşeyin üstünde tutan, herşeyin en iyisini bilen, 70 küsür yıllık öncesinin yönetiminin günümüzde de en iyisi olacağını düşünen, herşeyin herzaman en iyisini bilen ve her fırsatta akp'yi yuhalamayı kendine görev edinmiş tipler. Konuları asla çarpıtmazlar ve biri hakkında söyledikleri hiç birşey hakaret değil o kişinin doğru sıfatıdır.

Çarpıtmaya gel.

3000 yıl önceki dini kuralların bugun için hala iyi olacagını da düşünüyoruz ayrıca,mesajına ekle.

içindeki ironiyide anlayamazsın belki onuda sonra açıklarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi düşüncesini söylemiş güzel buna birşey denemez ama öyle söylemişki , tüm AKP liler veya oy verenler Atatürk ilkelerine karşı olan insanlar , ters insanlar. SÖylediği cümleler buraya çıkıyor.

Haber ayrıntısındaki cümlelerden olay buraya çıkıyor. Bu da basbaya kaba saba saçma bir genelleme oluyor. O yüzden de saygısızlık başbakana filan değil toplu şekilde yaptığı genellemeden ortaya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
candan erçetini hulya avsar ile vs ayni kefeye koyanın aklından suphe duyarım.

suphe duysan da duymasan da, candan ercetin, hulya avsardan daha dusuk kalitede bir kadindir.

candan ercetin'in bircok katildigi programi izlemisimdir. o programlarda candan ercetin'in hep bilgisizce, bos ve salakca konustugunu gordum. o zamanlardan beri uzak duruyorum bu kadindan.
hulya avsari istersen sevme (ben de sevmiyorum), ama su var ki candan ercetinden daha akli basinda konusan birisi.

gs lisesinde felan muzik hocasi olmasi onemli degil, muzik hocasi olmak o kadar buyuk yetenek istemiyor.
ama gs lisesinde olmasi "sosyete tabakasi"nda bulunmasinda yetiyor.
sosyete tabakasi dedigim kisilerin kafasi rahat, cebi rahat, gelecegi rahat olur. bu tip kisiler gordugumde hep akp'yi yalama pozisyonunda olurlar. sanirim iktidar kimse onu destekledikleri icin, yoksa eminim bir art niyetleri yoktur.

"Sezen Aksu'yla, Hülya Avşar'la felan aynı dünyadan" derken bunu kastettim ben...

khalad said:
Kusura bakmayında şu post cehaletten başka birşey içermiyor. Sen Sezen Aksu ve Candan Erçetin gibi sanatçıları gidipte Hülya Avşar ile aynı kefeye koyup yargılayabiliyorsan. GG olmuşsun.

Bu ulkede "sezen aksu en buyuk sanatcidir, herkes ona hurmet etmek zorundadir" takintisi var, farkindayim. bu yuzden cikip "cehaletten baska birsey icermiyor" demende hic sasirmadim.

ancak "basima birsey gelmiycekse" sezen aksu'dan nefret ediyorum. cocukken sinanay sarkisini dinleyerek eglendigim dogrudur, ama nasil ibrahim tatlises zamanla arabeske donup ben de ondan soguduysam, sezen aksu'dan da sogumusumdur.

istanbul eski osmanli saray hayati yasayan ve bunun rahatligiyla zengin hayatinda keyif catan kisilerden birisi.
ama asil mesele bu sosyete yasami degil.
herseyi bir kenara birakirsak,
Sezen Aksu'nun surekli turbana ve AKP'ye ovguler duzmesi beni rahatsiz etti. Hulya Avsar da ovguler duzuyordu.

"aynı kefeye koyup yargılayabiliyorsan" olayi bundan ibarettir, AKP'ye destekleri yuzundendir.
Yoksa bana ne yaptiklari muzikten kalitesinden felan.
Yazdiklarimi bu konuya cekip cehalet diyerek elestiriyorsan, zaten sen muzik konusunda cok buyuk bir duayensin demektir,
gerci ben muzikten bahsetmemistim ama olsun...

eldar said:
Bazıları da her şeyin doğrusunu ben bilirim triplerinde.

demek ki candan ercetini sevmeme ozgurlugune sahip degilmisiz, oldu.
ha gerci su ustteki postu yazdiginda "her seyin dogrusunu ben bilirim tripleri" yapan kisilerden daha fazla "her seyin dogrusunu ben bilirim tripleri" yapmis olmussun. kutlarim, buyuk basari :D
Sosyal ağlarda paylaş

Horrible said:
açıkcası NoTwisT'e yarı yarıya katılıyorum. Ne olursa olsun nefret dahi etsek başbakana (rte'ye değil) saygı göstermek zorundayız. Sonuçta halkın çoğunluğu onu seçmiş. Candan erçetin mükemmel bi davranış sergilemiş bence burda hiç bi saygısızlık yok zaten.

Ayrıca diğer arkadaşların neden NoTwisT'in bu kadar üstüne geldiğini bu kadar karşı görüşlü diye ezmeye çalıştığını cidden anlamadım. Neden sizden farklı görüşte birini hemen susturmaya bastırmaya çalışıyorsunuz? Bunun diktatör faşist rejimlerden ( yuh direk siyasete girdim :D ) ne farkı kalır ? Bu paticikte genel olarak hakim olduğu için söylüyorm. Karşı görüşte ki insanların çok aşırı üstüne gidilio ve olay tartışmadan çok kavgaya dönüyor adeta.

Başbakana saygı gösterme konusuna gelincede şöyle düşünün karşı partilerin başkanları bile nefret ettikleri halde adama sayın başbakanımız diyorlar. Çünkü bunu demek bi protokoldür. Sen gidip başbakan olmuş bi adama nolursa olsun dünyanın en saygısız cahil adamı dahi olsa o adam başbakan olmuşssa ona gidip ne amelesin çok mal bi adamsın falan diyemezsin. Adıyla hitap edersin belki ama hakaret ya da başka saygısızlık yapamazsın. Çünkü bu ona saygısızlık yapmak değil ülkene ve kendine saygısızlık yapmaktır.

Atatürk e saygı göstermeyen adama ne saygısı bekliyorsun.
2.cisi Abd de Avrupada Başkanlarla ilgili bisürü aşağılayıcı(tahammül sınırlarını zorlayan) karikatürler çiziliyor,belgeseller çekiliyor.
Ülkede deki şuanki başbakan ve cumhurbaşkanından zerre hazetmiyorum,öle ben başbakanım herkes bana saygılı olacak triplerinede girerse böyle babayı alır işte.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
Tam bonec oldun simdi bone.

yav ne laf anlamaz adamlarsiniz.
ha boneclik diye assagilamak istiyorsaniz, ilk once kendinize bakin kendinizi suclayin, sonra benim yazdiklarima yorum yaparsiniz.

basit bir mesaj yolladim ben.
"Candan Erçetin'i hiç sevmezdim.
Atatürkçüyüm felan triplerine girmiş. Ama Sezen Aksu'yla, Hülya Avşar'la felan aynı dünyadan. O da onlar gibi "gerekirse türban takarım" felan deseydi ya.
Herhalde gelen tepkiden dolayı sosyete Atatürkçü yoluna dönmeye karar vermiş."

bu yani.

ha anlamiyorsan acikliyim yazdiklarimi
1- ayni dunyadan dememin nedeni istanbulda zengin hayati yasamalari, surekli tvlerde gundeme gelmeleri, kafasinin ve geleceginin rahat kisilerden olmalari idi.
2- Candan Ercetin'i hic sevmezdim dememin nedeni izledigim programlarda cok bilgisizce ve salakca laflar etmis olmasidir (gunluk hayatinda cok daha bilgili laflar ediyorsa bilemem. ben gordugum seyler uzerine yorum yaptim)
3- Hulya Avsar ve Sezen Aksu, akp'yi destekler faaliyetlerde bulunmustu.
4- sosyete (yani goz onunde bulunan zengin kisiler) hep akp yonunde gidiyordu, e bu sekilde yapmalari onlara daha buyuk imkanlar getiriyordu. candan ercetin'in bu ezberi bozmasi tuhaf olmus. demek ki halktan tepkiler gelmis ki, biraz da ataturke egilmeye karar vermisler.

benim yorumum
benim dusunduklerim
bunlardi
bunlari soyledim

ama bunlari bosverip
sanki bunlarin sanatciliga, buyuk muzik bilgisine, ogretmenlige, super ses yetenegine laf etmisim gibi davranan sizsiniz, ben birsey yapmadim,
halen boneclik yapiyorsun diyorsan tebrik ederim ne diyebilirim ki baska...

ha, is buyuk sanatciliklarina, ustun muzik bilgisine, super ses yetenegine felan gelsin istiyorsaniz,
evet o yonlerini de sevmem.
turkiye'de bunlara yonelik "gercek sanatci" tripleri yapiliyor olabilir ama ben katilmiyorum.
buna katilmama ozgurlugu yoksa boneclik yapiyorum kardesim var mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce bir sürü başbakan gördüm ama bunun gibisini hiç görmedim. Süleyman Demirel'i, Turgut Özal'ı da hiç sevmezdim ama asla "o benim başbakanım değil" demedim. O kişilerle de yaşam görüşüm uyuşmuyordu ama benim dünyama savaş ilan edilmiş hissetmiyordum.

Evet şu an ne yazık ki başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiler Türkiye Cumhuriyetine savaş ilan etmiş ve Cumhuriyeti yıkıp yeni bir sistem getirmeye çalışan kişilerdir. Anayasa Mahkemesi kararı ile laiklik karşıtı faliyetlerin odağı oldukları da tescillenmiştir.

Bu şartlar altında ben bu adamların elini sıkmam, aynı mekanda bulunmam. Candan Erçetin'e ise sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Herhalde gelen tepkiden dolayı sosyete Atatürkçü yoluna dönmeye karar vermiş.
bu yani.

Bunlar tarikat değil bone birey olarak farklı farklı hareket edebiliyorlar.
Hülya Avşar türban takarım dediyse demiş. Candan Erçetin aynı şeyi tekrarlamak zorunda değil. Halktan tepki geldi diye de bunu söylemek zorunda değil. Kendi iradesi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Saykoleo said:
Bunlar tarikat değil bone birey olarak farklı farklı hareket edebiliyorlar.
Hülya Avşar türban takarım dediyse demiş. Candan Erçetin aynı şeyi tekrarlamak zorunda değil. Halktan tepki geldi diye de bunu söylemek zorunda değil. Kendi iradesi var.

tarikat demedim zaten.
ama gundemde takilabilmek icin _GENELLIKLE_ ayni yonde gitmeyi seciyorlar.

"ben Ataturkcuyum, ben Nazim Hikmet okuyorum, ben boyle boyle faaliyetlerde bulundum" diyenler pek el ustunde tutulmuyorlar.
Ama Petek Dincoz gibi, Hulya Avsar gibi "gerekirse turban da takarim" diyenler daha cok gundeme geliyor, daha cok program kazaniyorlar felan.

Yoksa elbette tarikat degiller. Televole'ye hic cikmamis sanatcilar da var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...