Dralnu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 yayınlanacağı kesinleşirse adını duyuracağım bir dergi de temeli mmorpg ler olan bir yazı yazıyorum ve toplumun eğilimlerini de yansıtmak istiyorum. bu nedenle birkaç sorum olacak, ne kadar çok insan cevaplarsa o kadar iyidir 8-) sorulara gecelim; 1- mmorpg lere sizi ceken etken nedir ? 2- mmorpg secerken nelere dikkat ediyorsunuz ? 3- mmorpg lere günde ortalama ne kadar zaman harcıyorsunuz ? 4- etrafınızda oynamayan insanların oyunu anlattığınızda verdikleri tepkiler ne şekilde ? neleri merak ediyorlar ? :D 5- aile, arkadaş çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz mmorpglere harcadığınız zaman yüzünden ? şimdiden teşekkür ederim katılan arkadaşlara[signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki: Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1. Kafamı dağıtıyorum 2. Basit olmalı ve tanıdıklarım olmalı. 3. 2.5-3 saat 4.İnanamıyorlar oyun oynadığıma.Ve nasıl bunca zamandır skılmadığımı anlamıyorlar. 5. Genelde geç saate oynadığımdan pek laf eden olmuyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 hehe kıllık yapçam azcık :D ; 6 milyar kişiyle oynanan bi mmorpg varken bunları oynamak biraz garip geliyo bana. Yaşamdan alınamayan tad mmorpglardan alınmaya çalışılıyor. gerçi yaşamdan bir süreliğine kaçmak hoş bir şey ama ultima da kastığınız gibi gerçek hayatta kassanız belki mavi mavi skillin arttı demez ama az biraz ilerde para ve/veya not olarak geri döner. kısacası dikkatle yaklaşılması gereken kullanmayı bilmeyenin elinde patlıcak bi bomba gibiler mmorpg lar(ler?)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 hayır ben kullanmasını bilmiyodum elimde patladı ordan biliyorum. şimdi kendime yasak ettim ultima falan =)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Dozunu ayarlayamaz isen patlar elinde. Yani real yaşamdan arta kalan vakitte kafa dağıtmak için oynarsan keyifli ama ne zaman real yaşamı oyun için aksatıyorsan o zaman zararlı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 mmorpg ne?[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1- mmorpg lere sizi ceken etken nedir ? -gercek hayatta yapamadıgım daha dogrusu yapılamayacak seyleri yapabilmem büyü yapmak, elime kılıç alıp değişik yaratıklarla savaşmak ya da jedi olmak gibi. 2- mmorpg secerken nelere dikkat ediyorsunuz ? -eglenceli olmasına, teknolojik olmasından cok büyü kılıç vb türü şeylerin olmasına 3- mmorpg lere günde ortalama ne kadar zaman harcıyorsunuz ? -4-5 saat 4- etrafınızda oynamayan insanların oyunu anlattığınızda verdikleri tepkiler ne şekilde ? neleri merak ediyorlar ? :D -eee peki bu oyunun amacı ne ?? 5- aile, arkadaş çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz mmorpglere harcadığınız zaman yüzünden ? -bilgisayarda asosyal bi sekilde oyun oynayacagıma daha yararlı işler yapabilecegimi dusunuyolar[signature][hline]Ne kadar yükselirseniz uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1- Bana Online Oyun Keyfini veren en güzel oyun türü olması. 2- Online olan kullanıcı sayısına. 3- 2-3 saat. 4- Ne lan bu. Hade bırak gel Cs Takılalım. (cevabım. Essek Hosaftan ne anlar!!) 5- Tepki almıyorum. Bilmeyen arklarla aramda yukardaki diyalog geciyor :)[signature][hline]Seni asil insanların basit sevgileriyle değil, basit insanların asil sevgileriyle sevdim. Bu güzel aşkımıza nokta koyma, sana kucak dolusu virgül getirdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1-(yabancı olanlarda)yabancı dil pratiği,yeni insanlar tanıma. 2-PvP ağırlıklı olmasına. 3-Zaman zaman 10+ saat harcadığım oluyordu. 4-Çok yabancı birşeyi anlatıyormuşum gibi tepki alıyorum. İlk banada anlatıldığında çok değişik gelmişti. 5-Çok olumsuz tepkiler aldım. Bi ara sosyal hayatımın tamamen bittiğini farkettim ve tüm accountlarımı kapattım. Artık oynamıyorum.[signature][hline]Sungur - Scout Necrocks - Necromancer Olcayto - Infiltrator Alaattin -Sorcerer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 *1- mmorpg lere sizi ceken etken nedir ? 1-İnsan zekasına karşı oynamak *2- mmorpg secerken nelere dikkat ediyorsunuz ? 2-Konsept olarak oturmuş mantık hatası olmayan sürükleyici ve pvp'ye imkan vermesine *3- mmorpg lere günde ortalama ne kadar zaman harcıyorsunuz ? 3-Eskiden çok artık nadir :( *4- etrafınızda oynamayan insanların oyunu anlattığınızda verdikleri tepkiler ne şekilde ? neleri merak ediyorlar ? 4-Afallıyorlar! Bilgisayarda oyun oynamaya bile karşı çıkıyorlar :) Neden bahsettiğimi merak ediyorlar *5- aile, arkadaş çevrenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz mmorpglere harcadığınız zaman yüzünden ? 5-Ailemden gizliyorum :) , mmorpg oynayan arkadaşlarım yardım istiyor (para , item , bilgi v.s. ) diğerleri neden bahsettiğimizi anlamıyorlar vede niye zaman ayırdığı mı merak ediyorlar (tepki ne olaki yaş 25)[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1)diğer insanların yarattığı karakterlerle kendi karakterimi karşılaştırmak & birazda yeni insanlar tanımak 2)online oyuncu sayısı, karakteri geliştiricek geniş alanlar olması, mesela genelde bi classın herkesin gittiği skilleri olur bunları geliştirmeyip farklı bişeyler denemek isteyenler (ben ehuhah) daha ezik duruma düşer, gıcık olurum :p 3)bu sene hazırlık olduğum için ingilizce dışında bişey yok, 2-5 saat arası o yüzden 4)anlatılmaz yaşanır :p anlatınca genelde tepki "ben yine fransız kaldım" gibi şeyler, insan paylaşmak istiyo tabi ama hakkaten bilmeyen birine anlatılmaması oyunu daha görmeden baymasına sebep olabilir 5)pek tepki almıyorum, şahsen[signature][hline]So as you shiver in the cold and the dark, Look into the fire and see in its spark- My eye Watching over you [Bu mesaj Mirluin tarafından 06 Nisan 2004 22:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1-Daha Cabuk zaman qeciiyor 2-Arkdaslarımın olması "olmassa saten oynamııyorum" 3-gunde ortalama 10-12 saat ortalama 4-Bilmeyen birisin Tepkisi "ne zaman gorsem at kosturuyorsun" 5-Evi artık bi Hotel gıbı kullanıyıorum neredeyse babamın yuzunu goremıyorum gunun 12 saati cafe deyim artık alıstı herkes..[signature][hline]....... ICQ=173110143 «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 1-Yarattıgımız güçlendirdiğimiz savaştırdıgımız iyi -bir o kadarda kötü- arkadaşlar edindiğimiz bir dünya olması.. 2-ucuz olması , net faturası dışında bedeli olmaması (maddi olarak tabii) 3-hep değişir bazen hiç girmem bazen -mesela yeni bir server bulmuşumdur hatta bu patiUO'dur- oturur 15 saat de oynarım.. 4-"çok iyi ya bende bakayım bi ara" 5-tabii ki çoğu zaman kötü tepkiler alıyorum.. özellikle de bu senenin başında hayatımda almadıgım notları almaya başlayınca.. kısacası kesinlikle abartırılmaması gereken birşey bu MMORPG.. oyundan önce arkadaş çevresine, tanıdıklarımıza ve sevdiklerimize daha çok önem verilmesi gerekir.. kısacası lütfen b.kunu çıkarmayınız.. :lol:[signature][hline]karakedi, 31 Mart 2004 16:48 tarihinde demiş ki: ehe serverı bozdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2004 said: Black1ce, 06 Nisan 2004 23:43 tarihinde demiş ki: 3-hep değişir bazen hiç girmem bazen -mesela yeni bir server bulmuşumdur hatta bu patiUO'dur- oturur 15 saat de oynarım.. evet şurda biraz sazanlık etmişim =)[signature][hline]karakedi, 31 Mart 2004 16:48 tarihinde demiş ki: ehe serverı bozdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar