sesu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 PrudenT said: işlemci yerinden oynamış.
hoccemama Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 mulgear6 said: abi bence güç kaynagını düzgün takmayı filan beceremedin yada gücü yetmiyo vs yada bazı parçaların baglantısını takamadın :D güç kaynağı yetiyo 430 watt.( kesinlikle eminim bundan). düzgün takamama gibi birşey yok, olmamlı, hatta olamaz :) 1000 kere kontrol ettim + öyle birşey yaptısamda bi daha bilgisayar kullanmam :D
Joscelin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 sesu said: PrudenT said: işlemci yerinden oynamış.
hoccemama Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 tekrar baktım herşeyi düzgün takmışım cpu nun yakındaki 4 pinli hedeyi taktım anakartı besleyen pini taktım. hard disk ekran kartı dvdrom cd rom her şey düzgün plx.
Mavardi Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 dediklerin tam olarak anakartta kırık veya catlak olduğunu göteriyo aynı sorunları bende yasadım muhtemelen sende benim gibi kasayı tekmeledin veya dusurdun.bıp sesinin çıkması filan tıpatıp yasadım.buda sana 100$ cıvarı bi maliyeti olacak demektir. ddr ram kullanıyosan anakartı degistirmenle ddr2 ye gececen.saglam bısı ıstıyosan 200$ doları bulur bana bılgısayarcının soyledıgı bu. gecmıs olsun
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 hoccemama said: tekrar baktım herşeyi düzgün takmışım cpu nun yakındaki 4 pinli hedeyi taktım anakartı besleyen pini taktım. hard disk ekran kartı dvdrom cd rom her şey düzgün plx. yok, şimdi anakart 24 pinli veya 20 pinli elektrik isteyebilir. PSUlar da genelde ikisine de uysun diye 20+çıkarılabilen 4 pinli güç kablosu yapıyo. Bi de bunun yanında 5V mı ne elektriği vermek için ayrıca bi 4 pinli kablo var, ki bu işlemci kenarında bi yere takılıyo. 20+4 olan parçanın 4lü ekini diğer yere takabiliyosun zorlanmadan (uçların şekli biraz farklı ama yine de oluyo) o zaman bu dediin olay olabiliyo.
hoccemama Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mr_Hand said: hoccemama said: tekrar baktım herşeyi düzgün takmışım cpu nun yakındaki 4 pinli hedeyi taktım anakartı besleyen pini taktım. hard disk ekran kartı dvdrom cd rom her şey düzgün plx. yok, şimdi anakart 24 pinli veya 20 pinli elektrik isteyebilir. PSUlar da genelde ikisine de uysun diye 20+çıkarılabilen 4 pinli güç kablosu yapıyo. Bi de bunun yanında 5V mı ne elektriği vermek için ayrıca bi 4 pinli kablo var, ki bu işlemci kenarında bi yere takılıyo. 20+4 olan parçanın 4lü ekini diğer yere takabiliyosun zorlanmadan (uçların şekli biraz farklı ama yine de oluyo) o zaman bu dediin olay olabiliyo. anakart 20 pinli eletrik istiyor. psu 20 +4 çıkış vermiş dediğin gibi. İşlemcinin dibinde 4 pin girişli yer var oraya taktım zaten. 20+4 teki 4ü takmadım işlemcinin yanındaki girişe zaten kablo oraya uzanıcak kadar uzanmıyor( 20+4 lü kabloyu dışardan bir şeyle sarmışlar)
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 o 4lü ek olan yer için ayrı kablo var yalnız, 20+4'ün 4'ü değil yani o, başka bi kablo.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 pru dur araya karışma eleman doğru anlamış dediğimi dert de o deilmiş zate :) anakartta bi problem olma ihtimali yüksek. fazla kurcalamadan işlemciyi başka bi anakarta takıp dene derim. işlemci sağlam kalmışsa, anakartın da hakkaten bozuksa işlemciyi de yalan edebilirsin böle açma kapama denemeleriyle.
hoccemama Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 hmm o zaman işlemciye uyacak bir anakart bulmam lazım. o kadar çok aç kapa yaptım ki inş. dediğin gibi bir şey olmamıştır.
ad3m Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 hoccemama said: ad3m said: Hemen hemen aynı sorunu 3 gün önce yaşadım benimki ekran kartı slotundan kaynaklı.Söylediğin tüm belirtiler bendede vardı işin garibi taktığın zaman hatada yok ama pc açılmıyorda kartı sökünce onboard kart giriyordu bende devreye vs. Makina açılmıyor demişim onboard dediğin gibi devrede dahi olsa pc normal açılır ama görüntü olmaz =) Yeni nesil boardlarda otomatik o özellik slotun doluysa slottan yoksa onboard olarak boot oluyor. Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 ulen işlemci aldım bi tane odamdaki parçalardan bilgisayar toparlayayım diye, 2 anakart denedim 2 psu aynı dert bende de çıktı ahuahah. :D tabii sen bana bakma hem PSU hem anakartlar bozuk olabilir bendeki :) (gerçi sanırım sadece PSUlar bozuk da neyse) Önceki 1 2 Sonraki 2.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/3516527-bilgisayary-acamyyorum/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 ulen işlemci aldım bi tane odamdaki parçalardan bilgisayar toparlayayım diye, 2 anakart denedim 2 psu aynı dert bende de çıktı ahuahah. :D tabii sen bana bakma hem PSU hem anakartlar bozuk olabilir bendeki :) (gerçi sanırım sadece PSUlar bozuk da neyse)
Öne çıkan mesajlar