Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTLDR Hatası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dün ilçedeki trafolar patladı. onlar patlarken benim bilgisayardan da çat çut sesler geldi. sabah çalışmıyodu bilgisayar. PSU aldım geldim. bilgisayar açılıyor ama NTLDR missing hatası veriyor. anakart falan da mı yandı yoksa sistem mi göçtü format mı lazım? help :(
Mesaj tarihi:
psudan değil harddiskte bad sector oluşmuştur. evet formatlasan düzelir belki ama badsector için kesin bir çözüm değil yine olabilir. Yeni harddisk alabilirsin kesin çözüm olarak ama yok ben uğraşacam diyorsan badsector temizleyebilen programlar var bende işe yaramıştı.

http://www.dposoft.net/ en üstteki HDD Regenerator senin işini görebilir. Başka bir bilgisayarda gerekli şekilde kur, programda belirtildiği gibi gerekli dosyaları diskete cdye filan aktar, o dosyalar ile windows boot eder gibi makinayı boot edebileceksin, ve dos modunda program harddiskteki bad sectorleri tarayacak. Baya bir de uzun sürüyor 3 saat filan sürmüştü sanırım bende.
Mesaj tarihi:
psu gitti o kesin yav. götürdüm denettim bi yerde çünkü. şimdi format atmayı deniycem bakalım. sorun devam ederse senin dediğin metodu uygulayayım. teşekkürler
Mesaj tarihi:
Benim dediğim program herhangi bir veri silmiyor ki sadece bad sectorleri düzeltiyor tabi varsa :) verileri kurtarmaya çalışmadan önce de benim dediği programı kullan derim :)
Mesaj tarihi:
herhangi bir makinedeki NRLDR.exe yi seninkine kopyalaman yeter, formata gerek yok. c:/ dizininde. Eğer klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını gösteri seçtiğin halde göremiyorsan herhangi bir linux dağıtımı ile live session üzerinden yapabilirsin kopyalama işini.
Mesaj tarihi:
ya bad sector olayını deniycem ama vistada sorun verdi program. çarşıya çıkmam lazım şimdi cd falan alıp halletmem gerek xp olan bi makinada.
xp cd sini takıp ne yapmam gerekiyor tam olarak? komutlar ne kopyalamak ve yapıştırmak için?
copy paste mi ?
Mesaj tarihi:
Yok yaw programı açınca bootable disk oluştur gibi bişe vardı işte oluşturacan ister diskete ister cdye. hatta usbden boot edilebilecekse usb belleğe bile olur.

Ayrıca vistada bende hata vermemişti niye hata verdi anlamadım walla.
Mesaj tarihi:
valla unread file mı ne dedi. cd yok elimde dvd var ona yazmaya çalışıyodum. ama usb den halletmeye çalışim bi de oluyosa.

edit: ntldr dosyasını c ye kopyaladım ama aynı hatayı verdi. bad sector programını deniycem
Mesaj tarihi:
o gerzek ntldr ne zaman bilgisayar bu şekilde kapansa çıkardı. ntldr ı tekrar dizinine kopyalaman da kurtarmıyor genelde, çaresi üstne tekrar windows kurmak, 0 dan veya değil. ayrıca bad sector oluşmuş olabilir, test etmende fayda var.
Mesaj tarihi:
valla o kadar vakit geçti yarısını yaptı daha, bad sector falan çıkmadı. ben de iptal ettim. gece yatarken bırakacam o zmaan test etsin.
Mesaj tarihi:
en başta aklıma gelen şey oldu.
şimdi bende 2 tane hdd var. bi kabloya bağlı olan iki sata ucu var. tek kabloya bağlı olduğu için bunlar hddlere bağladığımda ntldr hatası aldım. ama sata uçlardan birini çıkardım. başka kablo ile 2. sata ucunu taktım. ntldr hatası vermedi. aynı kablodan hdd lere bağlayınca işletim sistemi olmayan hdd den boot etmeye kalktı. sanırım onu da daha onceden hdd yi logical değil de active olarak göstermemden yaptı.

2.hdd yi active olarak kullanmak istemiyorum ama bi seçenek göremedim deactive yap ya da logical yap diye. ama logical kısımlarda falan make partition active seçeneği mevcut.
  • Yeni Oluştur...