Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer hakkinda Gercek.. bY Lalu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:
off xunn gercekten gerzek gerzek seyler yaziyosun, etek giydik elimizde ponponlar zipliyoruz fanboylar olarak burda.

Yahu niye üzerine alındın ki sen? Ne bu gerginlik?
Mesaj tarihi:
Lalu_theoriginal said:

Elder Tester olarak hala NDA nin bazi kisimlari beni bagliyor, baglamayan yerinden soyliyim dedim...

Su anda oynadiginiz WAR release de daha iyi grafik opsiyonlarina ve daha degisik bir PvP yapisina sahip olacak. Benim oynadigim serverda sizin bahsettiginiz bug lardan esher yok...

Bu benim için gayet iyi bit fikir oldu...Ayrıca adamın fanlığını yaptığımız yok.. Galiba sen yapıyorsun ?
Mesaj tarihi:
xunn said:
"Ben varya, süperim, inanın bu oyunda süper." demek bir gerçeği öne sunmak demek değildir. Azıcık akıl fikir.

Fikirin burada oldugunu soyleyen kim.Dediğin gibi AZICIK akıl fikir
Mesaj tarihi:
said:
Su anda oynadiginiz WAR release de daha iyi grafik opsiyonlarina ve daha degisik bir PvP yapisina sahip olacak. Benim oynadigim serverda sizin bahsettiginiz bug lardan esher yok...

Burada bir aydınlatma yok ki. Adam bug yok demiş, ranta hazırsınız hemen. Şurada yazdığının üç katı adam mmo geçmişini yazmış, bir bırak allahını seversen.
Mesaj tarihi:
İçimizde fesatlık olmasına lüzum yok.Nefsihane yazmış olduğu yazılar gerçekten itici.Lulu kendi hakkında bilgi vermesinin sebebi ; "kimsin ki sen bunu da nereden uyduruyorsun,geçmişin nedir ?" sorularına peşin cvp olamaz mı?

Oyunu büyük bir ümitle bekleyen kesimin içine su serpen açıklama yapmış..Fazlasını yapamam NDA demiş...NDA kalktı denmiş...Sonra Elder Tester için hala kısıtlama olduğu öğrenilmiş...Bak bu da bir fikir...Neyse olayı uzatmaya luzüm yok....

Lulu ya yapmış olduğun tavrı tekrar edip; bana ve "Lulu'ya haksızlık etmiş olabilirsiniz arkadaşklar " diyenlere yardakçı demene lüzum yok.Aralardan fikiri alırsın..Ve eklersin ;

"Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz..Size uygulanan NDA 'dan dolayı çok fazla fikir sahibi olamasak da , oyunu ümitle bekleyenler olarak içimize su serptiniz.Ancak Sizin oynamış olduğunuz oyunları bizde oynadık.Elder tester olmanız taktir edeceğiniz gibi bu oyunları oynamanız değil ; oynarken bulduğunuz bug'lardır...
Burası MMO oynayanların buluştuğu bir topluluktur. Yazılarınızı yazarken ; aceleci ve "siz de kimsiniz ki oyun hakkında atıp tutuyorsunuz" tarzda adaba sığmayan yazı yazmamanızı bekleriz...
Fikir paylaşımı için her zaman bekleriz..."

diyerekten konu toparlanabilirdi...
Mesaj tarihi:
said:
Oyunu büyük bir ümitle bekleyen kesimin içine su serpen açıklama yapmış..Fazlasını yapamam NDA demiş...NDA kalktı denmiş...Sonra Elder Tester için hala kısıtlama olduğu öğrenilmiş...Bak bu da bir fikir...Neyse olayı uzatmaya luzüm yok....

Uzatmak istemiyorum ben de, son mesajım.

8 sayfadan Elder Tester'lar için hala NDS kısıtlaması olduğu fikri mi çıktı yani? Arkadaşta da ciddi bir tutarsızlık seziyorum ben, üzgünüm. Bu benim görüşüm, katılmayabilirsin ama fesatlık yok burada kimsede. Sabah uyanıp WAR forumunda giydirmek gibi bir arzusu yok kimsenin.

Arkadaş böyle agresif bir tepkiye maruz kaldıysa bunun sebebi resmen kendine bir açılış konuşması yapmasıdır, itici çünkü. Bunu yapmasa ne bu kadar kişi takıp takıştırır ne de 8 sayfa olur bu topic, gereksiz drama yarattı.
Mesaj tarihi:
Adam bişeyleri size aktarıp biraz kendi bildiğini, gördüğünü size anlatmaya çalışmış. Doğrusu budur, yanlışı budur dememiş, kendi fikrini sunmuş. Şurada Lalu'nun fikrine karşı çıkıp da insanlığını koruyan insan sayısı 5'i geçmiyor, hepiniz gerçekten harika tartışmacılarsınız.

Bu arada pvp odaklı oyun oynamayı seven bir insanın wow'u 2 hafta oynayıp pvp adına bir gelecek görememesi kadar normal bişey daha varsa, wow'u ilk çıktığında oynayanlardan biri çıkıp bana söylesin, rica ediyorum. Hakkaten, diyin ki wow ilk çıktığında pvp adına çok fazla gelecek vaat ediyordu, siz haksızsınız. Lütfen bak. Lalu hala DAoC oynayan bir adam, uo'cu aynı zamanda bildiğim kadarıyla, yani genel olayı adamın pvp. Haklı olarak da wow'un pvp geleceğini en başlarda bombok gördüğü için böyle bir yorum yapmış, haksız da değil. Tekrar söylüyorum, haksızsa biriniz çıkıp beni ikna etsin tamam diycem.
Mesaj tarihi:
WoW başlarda bile PvP geleceği vaad ediyordu ki Kaan. Blizzard bunu kullanmakta BG sistemiyle başarısız oldu bile bence. Ama PvP insanın egosuna oynayan bir sistem, yinede daha o zamanlardan bağlayan rank sistemiyle oynattılar. Bu bence saçma bir sistedmi zira iyi oynaman değil farm yapman gerekiyordu premadelerle haftalar boyunca. Bu benim gözümde Blizzard'ın ilk patladığı yerdir.

Ama oyun motoru açısından başından beri çok sağlam bir pvp tabanına sahip. Çok rahat herşeye oturtturulabiliyor. Rank sistemi patladı ne oldu? Arena. Şu an takır takı işleyen bir sistem, ve yine hardcore pvp'cileri oyuna döndüren sistemdir. BG'lerin tamamen yok olmaması için bazı itemları honor bazlı yaptılar, bu da başarı çünkü oyuncuyu çeşitliliğe yöneltiyorsun. Bunu yapmak zorunda bir firma, eğer hep aynı şeyi yaptırırsan istediği kadar inanılmaz zevkli olsun, bayar.

Bir kere talent tree zaten diablo'dan gelen, MMOlara kusursuz uyan bir sistem. Yani WoW gibi daha çıkmadan büyük bir kitle oluşturan bir oyunun elbet bir noktada PvPcileri bağlayacağını görememekte bence bir gariplik var.
Mesaj tarihi:
NDA elden gitti ama...

O aranizdaki BETA TESTER lardan birisi cikip aciklasin "Battle Scar" Olayini. Yoksa Battle Scar en yuksek morale ability'nin sizde 1 gun boyunca biraktigi bir iz mi veya armorunuzda yirtik, gocuk? Yoksa Battle Scar yedigin insani oldurunce %100 daha fazla mi RP kazaniyorsun ya da o insan sana %25 daha mi fazla damage vuruyor?

Bir insanoglu cikip desinki, WoW PvP'si ciktigindan bu yana cok gelisti.... ehem ehem.... Ses gelmiyor?

Egerki suradaki nick CETI olsaydi Lalu_theoriginal yerine baska olurdu bu forum'un gidisati di mi?

Fesatlik baska bir boyut yahu...

Diyorsunuzki,
"Biz gordugumuzu yazdik, senin dedigin seyler imkansiz"
Hala anlayamadiginiza sasirdim valla, gordugumuz farkli seyler.

Hadi kalin saglicakla.

ps: Turkce icin ozur dilerim 4 senedir yazip ettigim yok.
Mesaj tarihi:
Bir de şunu diyim, uo oynamış herkes .dupe bugını bilir, adama bug bulamazsın sen ben daha iyi bularım diyen arkadaşlara soruyorum sizce .dupe bugını kim buldu diye. Yani benim Lalu ile bir muhabbetim yok, alexi'den falan bilirim, ama bırakın sizin benim afk olmuşluğum kadar oyun oynamasını, attığınız adım kadar da bug bulmuş bir adam bildiğim kadarıyla, yazdığı yazının konsepti ve üslubu size itici ve çok bilmiş gelebilir ama birisi bişeyi biliyorsa söyleme tarzı kendi bileceği iştir, azıcık bilin kimin ne yazdığını, Elder Tester olma hakkı tanınmışsa vardır bir halleri ki adam CB testerların görmediği, bilmediği şeyleri de biliyor. Deli edersiniz adamı, itici diyip de iticiliğin son raddesine vurmuşsunuz.
Mesaj tarihi:
xunn said:
WoW başlarda bile PvP geleceği vaad ediyordu ki Kaan. Blizzard bunu kullanmakta BG sistemiyle başarısız oldu bile bence. Ama PvP insanın egosuna oynayan bir sistem, yinede daha o zamanlardan bağlayan rank sistemiyle oynattılar. Bu bence saçma bir sistedmi zira iyi oynaman değil farm yapman gerekiyordu premadelerle haftalar boyunca. Bu benim gözümde Blizzard'ın ilk patladığı yerdir.

Ama oyun motoru açısından başından beri çok sağlam bir pvp tabanına sahip. Çok rahat herşeye oturtturulabiliyor. Rank sistemi patladı ne oldu? Arena. Şu an takır takı işleyen bir sistem, ve yine hardcore pvp'cileri oyuna döndüren sistemdir. BG'lerin tamamen yok olmaması için bazı itemları honor bazlı yaptılar, bu da başarı çünkü oyuncuyu çeşitliliğe yöneltiyorsun. Bunu yapmak zorunda bir firma, eğer hep aynı şeyi yaptırırsan istediği kadar inanılmaz zevkli olsun, bayar.

Bir kere talent tree zaten diablo'dan gelen, MMOlara kusursuz uyan bir sistem. Yani WoW gibi daha çıkmadan büyük bir kitle oluşturan bir oyunun elbet bir noktada PvPcileri bağlayacağını görememekte bence bir gariplik var.

Abi WoW'un başta vaat ettiği PvP geleceği 7 yıl boyunca UO oynamış, ağzı yüzü pvpden akmış bir adam için sence yeter mi? Şimdi getir WoW'un pvpsini yine uo oynamış birine gıdım yetmez. WoW güzel oyun, baya iyi oyun, ama bana göre değildi mesela, vakit geçsin diye oynadım, zevk de aldım ama o kadar. Adam gibi PvP yapmak için BG'ye girmek, Arenalarda sürünmek bana göre değil yani. PvP'ci adamı kısıtlayan hareketler bunlar. 1 kere 2 kere görmüşümdür açık alanda mass pvp, onun dışındaki pvp de benim için pvp değildir kimse kusura bakmasın. Ama mesela PvE desen WoW tamam, lafım yok.
Mesaj tarihi:
Kendini öven insanlardan pek haz almaz insanlar. Bi de burda çoğu insanın oynadığı bi oyuna iğrençti 2 hafta sonra bıraktım dersen tepki alman da normal. Ayrıca pvp den bahsetmemiş oyunun geleceği yoktu derken. Milyonlarca insan oyunuyo wow u yaw. Tamam herkes sıkıldı wow dan yeni oyun istiyoruz. Keşke güzel olsa da oynasak Warhammer. Ama gidip de doğru düzgün oynamadan wow a bok atan birinin söylediklerini de kale almam ne kadar "über" mmorpg ci olsa da; kimse kusura bakmasın.Ayrıca eminim Blizardla anlaşmazlık yaşaması konusunda Blizard'ın da hataları vardır ama affetmek büyüklüktür değil mi? :D
Mesaj tarihi:
adamın fikrine dogru veya yanlıs demek degil olay, burada kimse cıkıp da, hayır elder tester'ların server'ında daha az bug yok, aynı yine falan dememis, farklı yerlere cekmeyin tartısmayı... zaten anlattıgı gibi elder tester'sa ve onların server'ında durum farklıysa elder tester olmayanların bunu bilme ihtimali de yok... benim takıldıgım nokta, ilk mesajımda soyledigim gibi wow meselesi... wow'un iyi olup olmaması fark etmez, ilk cıktıgında pvp acısından gelecek vaad edip etmemesi de fark etmez... ama adam cıkıp, ben soyle isler basardım, su kadar iyiyim mmo konusunda, guru'su oldum bu isin diyip, illa wow degil, herhangi bir mmo'ya 2 haftadan fazla sure tanımadan harcıyorsa bi mmo'yu, benim diyecegim yok o arkadasa...
Mesaj tarihi:
Düzgün yaz işte yazabildiklerini böle farklar var de

böle "ehem ehem ses gelmior" falan tarzı cümlelerle olmuyor. Biz de görelim closed beta bitio yarın. 2 hafta kapalı sonra open betaya geçecek herahlde o zaman görecez biz de senin gördüklerini.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
Bir de şunu diyim, uo oynamış herkes .dupe bugını bilir, adama bug bulamazsın sen ben daha iyi bularım diyen arkadaşlara soruyorum sizce .dupe bugını kim buldu diye. Yani benim Lalu ile bir muhabbetim yok, alexi'den falan bilirim, ama bırakın sizin benim afk olmuşluğum kadar oyun oynamasını, attığınız adım kadar da bug bulmuş bir adam bildiğim kadarıyla, yazdığı yazının konsepti ve üslubu size itici ve çok bilmiş gelebilir ama birisi bişeyi biliyorsa söyleme tarzı kendi bileceği iştir, azıcık bilin kimin ne yazdığını, Elder Tester olma hakkı tanınmışsa vardır bir halleri ki adam CB testerların görmediği, bilmediği şeyleri de biliyor. Deli edersiniz adamı, itici diyip de iticiliğin son raddesine vurmuşsunuz.

Valla hiç katılmıyorum, çok uzun sosyal içerikli mesaj yazmam gerekir, yazmıcam. Onun yerine aquila'nın kusursuz PvP tespitine dokunmak istiyorum 5v5 başlamadan önce.

WoW'un PvE üzerine kurulduğu bir gerçek. Bunun üzerine konuşmaya tartışmaya bile gerek yok. Ama PvPciler WoW'da PvE'den aldıklarından çoook daha renkli ve hareketli bir hayat yaşıyorlar oyun içinde inan buna.

PvP'ci adamın olayı değildir ki yeni arenalar görelim, yeni BG'ler gelsin heyooo. Derdimiz karşına çıkan insanları outskill edip yükselmek. Bunun için milyon tane sisteme, tabana gerek yok. 2şer, 3er, 5er, 40ar adamı karşı karşıya koyuyorsun birbirlerini yiyorlar. PvP budur, istediğin kadar PvP bazlı MMO dönüp dolaşıp geleceğin yer oyuncuların birbirini yemesidir.

PvP istemez ki süper content, tasarım, vıdı vıdı. Tek sorunu dengeyi oturtmaktır, ve Blizzard bunu şu ana kadar gayet iyi yapıyor. Bir-iki class ağır basıyor, onları sen de alıyorsun takımına oynuyorsun. Ve eğer "WoW'un PvP'si PvE'si kadar hardcore değil" gibi bir görüş sahibiysen zaten ben boşuna yazıyorum. 20 sayfa daha önce bölümde konuştuk, PvP vs PvE diye.

Ya ayrıca biz niye WAR konuşmuyoruz? Heryer zaten WoW, WAR'dan bahsedin siz en iyisi.
Mesaj tarihi:
hala wow olup olmaması degil onemli olan, madem bu kadar tecrubeli mmo konusunda, nasıl harcıyor bi oyunu 2 haftada diyorum, wow u begenmemesi kendi tercihi diyosun, peki... ayrıca adam pvp konusunda gelistirilmeye acık degil falan dememis, direk gelistirilmeye acık degil demis, oyunda pve konusunda bi hayli gelisti sonucta, bi tek "yeni instance geldi heyoo" degil olay, boss fight'lar falan mesela daha atraksiyonlu oldu, gelistirmekten kastınız neyse artık... savunucam diye sacmalamayın ya...
Mesaj tarihi:
İşte ama wowdaki pvp cilerin pve cilerden çok daha renkli bir hayat yaşamalarının nedeni wowdaki pvp'nin çok çok çok inanılmaz iyi olduğundan değil, pvp'nin pve'den daha eğlenceli bir sistem olmasından kaynaklanıyor. PvP'de bir heyecan vardır, ne olacağı bilinmez, belirli bir kriter yoktur, anlık hesaplamalarla karşındakini alırsın, o yüzden PvE'den daha dinamik ve daha eğlencelidir. Ama işte karşındakini sadece Arena'da öldürmek, bg de baseine çiş yapmak bana yetmiyor, çünkü pvp'nin dinamik akışı sadece instanced yerlerle kısıtlı, open world pvp diye bir olay yok denecek kadar az. Yani demek istediğim şey WoW'daki pvp şu anda bazıları için gerçekten çok iyi olabilir, ama ben şahsen uo'daki pvpyi özlüyorum, ne rank ne title, sırf kalleşliğine adam öldürmek için yapılan pvp yi özlüyorum, donuna kadar lootlanan adamın kahveden adam toplayıp brit köprüye götürdüğünde şehirde çıkan yaygarayı özlüyorum, ve wow bana bunu veremiyor, anlatmaya çalıştığım şey bu. Neyse lan benim finallerim falan var, akademik hayatıma gölge düşürme ahmet seni saçlarından çekerim.
Mesaj tarihi:
Abyss said:
Kendini öven insanlardan pek haz almaz insanlar. Bi de burda çoğu insanın oynadığı bi oyuna iğrençti 2 hafta sonra bıraktım dersen tepki alman da normal. Ayrıca pvp den bahsetmemiş oyunun geleceği yoktu derken. Milyonlarca insan oyunuyo wow u yaw. Tamam herkes sıkıldı wow dan yeni oyun istiyoruz. Keşke güzel olsa da oynasak Warhammer. Ama gidip de doğru düzgün oynamadan wow a bok atan birinin söylediklerini de kale almam ne kadar "über" mmorpg ci olsa da; kimse kusura bakmasın.Ayrıca eminim Blizardla anlaşmazlık yaşaması konusunda Blizard'ın da hataları vardır ama affetmek büyüklüktür değil mi? :D

WoW 1 milyon kullanici kapasitesine Parental Guidance sistemini getirdikten sonra vurdu. :) 9 yasinda cocuklar cirit atiyor yahu...
Mesaj tarihi:
Lalu_theoriginal said:
Abyss said:

WoW 1 milyon kullanici kapasitesine Parental Guidance sistemini getirdikten sonra vurdu. :) 9 yasinda cocuklar cirit atiyor yahu...

herşey bi yana bunda büyük gerçeklik payı var
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
İşte ama wowdaki pvp cilerin pve cilerden çok daha renkli bir hayat yaşamalarının nedeni wowdaki pvp'nin çok çok çok inanılmaz iyi olduğundan değil, pvp'nin pve'den daha eğlenceli bir sistem olmasından kaynaklanıyor. PvP'de bir heyecan vardır, ne olacağı bilinmez, belirli bir kriter yoktur, anlık hesaplamalarla karşındakini alırsın, o yüzden PvE'den daha dinamik ve daha eğlencelidir. Ama işte karşındakini sadece Arena'da öldürmek, bg de baseine çiş yapmak bana yetmiyor, çünkü pvp'nin dinamik akışı sadece instanced yerlerle kısıtlı, open world pvp diye bir olay yok denecek kadar az. Yani demek istediğim şey WoW'daki pvp şu anda bazıları için gerçekten çok iyi olabilir, ama ben şahsen uo'daki pvpyi özlüyorum, ne rank ne title, sırf kalleşliğine adam öldürmek için yapılan pvp yi özlüyorum, donuna kadar lootlanan adamın kahveden adam toplayıp brit köprüye götürdüğünde şehirde çıkan yaygarayı özlüyorum, ve wow bana bunu veremiyor, anlatmaya çalıştığım şey bu. Neyse lan benim finallerim falan var, akademik hayatıma gölge düşürme ahmet seni saçlarından çekerim.

Ahah saçlara çalışma lan.

Ya bak şimdi, inan ben anladım senin ne demek istediğini. Ve WoW pvp'sinin gerçekten tek eksiği olarka görüyorum outdoor PvP'yi. WoW'un PvP kusuru öldürdüğün adamın bir kybı olmamasından kaynaklanıyor. Acı çektiremiyorsun, sadece egosunu zadeleyebilirsin ama piçlik yok be abi. UO yapmış adamı gerçekten kesmez WoW'un BG'si, outdoor'u.

Ama sen PvP'nin sadece piçliğindesin, eşek seni. Competitive pvp denen bir olay var sonuçta, bu hardcore oyuncuları daha çok ilgilendiren bir mesele. Çünkü birçok kişi WoW'u "Ahihihi çok eğlenceli." diye değil, ego tatmini için oynuyor. Ve arenada yüksek bir bracketa çıkıp kıran kıran 40 dakika tek maçta kapışıp kazandığın zaman nerdgasm geçiriyorsun. Pati'nin ciddi PvP'ci eksiği var WoW'da, hep pve'ci lan. *sulk*

said:
Abi WoW'un başta vaat ettiği PvP geleceği 7 yıl boyunca UO oynamış, ağzı yüzü pvpden akmış bir adam için sence yeter mi? Şimdi getir WoW'un pvpsini yine uo oynamış birine gıdım yetmez

Frostmane'e geleyim arena yaptırıcam sana zevk çığlıkları arasından ismimi seslen.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...