Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cerebralis vs emine beder

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

llamanın mantarlarından sıkılmış olanlara alternatif bi tarfif geliyo sıkı durun:)

efem malzemeler bikaç adet etli kırmızı biber

bu biberleri ne çok ince ne çok kalın olcak şekilde doğruyoruz

kıyılmış halini de buyrun..

akabinde 3 diş sarımsağı alıp ince ince doğruyoruz

http://img367.imageshack.us/img367/2301/imgp0644fz4.jp

mümkünse teflon tavada zeytinyağda bu sarımsaklarımızı kavuruyoruz efem

üzerine kıydığımız(!) biberlerimizi ekleyip bi süre biberlerimiz yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz

daha sonra 2 adet mümkünse yumuşak domatesi alıp küp küp doğruyoruz.(fazla sulu olsun istiyosanız domates adeti çoğaltılabilir)

daha sonra domateslerimizi yumuşamış olan biberlerin üzerine atıp bi süre de böyle kavuruyoruz

veeee bi süre de biberle doamtesimiz haşırneşir olduktan sonra artık kavurmamız yoğurtla buluşmaya hazır

afiyet bal şeker olsun

Mesaj tarihi:
yaw bu basit de bişi.. pizzam bitsin sonra yapıcam. bak valla!

yemeksepetinde satarlar mı acaba?

izmir'e yolum düşerse tanrı misafiri olarak gelme hakkı istiyorum.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
yaw bu basit de bişi.. pizzam bitsin sonra yapıcam. bak valla!

yemeksepetinde satarlar mı acaba?

izmir'e yolum düşerse tanrı misafiri olarak gelme hakkı istiyorum.

gel abi gel
mantarlı şeyler benden
biberli şeyler celebten : )
Mesaj tarihi:
En güzelini ben yapıyom.Et deyince köfte ve kıyma çeşitleri(parça et ve kemikli et kesinlikle yemiyorum).Yılda bir de olursa tavuk balık falan hayır demiyorum.

Onun dışında ıspanak favori yemeğimdir.(Her gün çıksın yerim).
Mesaj tarihi:
ya ben niye bu piştiğinde yumuşakla sert arası garip bi kıvama gelen yemekleri yiyemiyorum :(

(bkz: haşlanmış havuç, pişmiş biber, mantar, haşlanmış soğan halbuki soğanın çiğini alır kütür kütür yerim)
Mesaj tarihi:
offff salçalık biber mevsimi de geldi. biraz aldırim anama da yaptırırım arada bi. kahvaltıda falan bu biberleri soğanla kavurmak ta gayet güzel oluyor. süper tadı var.
Mesaj tarihi:
karpuzseven said:
Buna sarımsak , sirke , baharat gibi şeyler eklenebilir. Yoğurt olduğu için sirke olmaz ama zeytinyağı yakışabilir mesela sağlıklı yemek

edit : evet sarımsak zaten var pardon

zeytinyağıyla yapıldı zaten?

---

ayrıca bunla et yenmez yahu, hele ki kuşbaşı vs. pirzola yanında meze olarak bunu yiyin bari. ooohşş pirzola
  • 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...