Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakan Şimdi de Çevrecilerle Uğraşıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
TEMİZ?

zerre bilgin var mı nükleer konusunda? hayatında nükleer atık diye bişi duydun mu?

UCUZ?

1 nükleer santralin kurulması 10 milyar dolar civarı. SADECE kurulması. 20 senelik ömrü var nükleer santrallerin. sökülmesi kurulması kadar zahmetli ve masraflı.

Bilgi sahibi olmadan FİKİR sahibi olmayın

Buraya ve bunun gibi yerlere gömüyorlar nükleer atığı. EYVAH. YERİN DİBİ. YERALTI PANDALARI ÖLECEK.

10 milyar mı? AMAN ALLAHIM. HİÇBİRŞEY İFADE ETMEYEN BİR RAKAM (+ muhtemel sallama, daha fazla da olabilir). Sermaye yatırımı açısından pahalı olduğu doğru, ama verimlilik ve işletme masrafı açısından diğer bütün enerji kaynaklarına takar nükleer enerji. Bunun üzerinde çevreye masrafının SIFIR (ne hava kirliliği, ne su kirliliği, ne başka birşey. Sadece yerin altında depolanmış atık) olduğunu da göz önüne almak lazım.

20 sene mi? NE KADAR KISA! Aslında düpedüz yalan bu dediğin. Şimdi bi baktım, Amerikadaki en eski nükleer enerji santrallerinden bir tanesi 1969'da kurulmuş, 2009'a kadar da çalışma izni var hala, ve çalışma izninin 20 yıl daha uzatılması için başvurulmuş.

Diyorum ya, sansasyonel kronik yalancıların ve çıngarcıların buluşma noktası Greenpeace.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında rüzgar ucuz bir enerji.. tesisatın kurulumu, bakımı vs kw başına hesap yapıldığında tercih edilebilecek bir enerji ancak biraz kafanın çalışması gerekiyor işte. orası eksik -her zaman olduğu gibi- tüm dünya nükleerleri kapartırken bizim kendimizi açmaya mahkum edercesine enerji darboğazına sokmaya çalışmamız da bu yüzden işte. tek boyutlu düşünüyoruz, çok boyutlu olamadık bi türlü..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Riskin en büyüğü atıkların yönetimi ile ilgilidir. Ne yazık ki, bazılarının yarısının yok olması için 210 000 (iki yüz on bin) (teknetyum) ila 15,8 milyon (onbeş milyon sekizyüz bin) (iyot-129) yıl gereken radyasyonlu atıkları tehlikesiz olarak yöneten bir teknoloji henüz geliştirilememiştir. Bu nedenle bu atıklar çok yüksek maliyetlerle kimi ülkelere satılmaktadır. Yalnızca bu durum bile, nükleer lobinin neden bizim ülkemizi seçtiğini göstermeye yeterlidir. Ülkemize nükleer santral yapmak isteyenlerin, santrallardan çıkacak radyasyonlu atıkları nasıl yöneteceklerini de şimdiden açıklamaları gerekir.

Düpedüz yalan.

ON BEŞ MİLYON SEKİZYÜZBİN YIL olması hiçbirşey ifade etmiyor. Çatır çatır var tehlikesiz olarak yöneten teknolojiler, bakınız yukarıdaki yer altı deposu.

"Nükleer lobi" diyince de akla illuminati-vari bir kuruluş geliyor. Tabii, ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için daha verimli ve temiz bir kaynak projesi yapmış olamaz devlet. Mutlaka yahudi/amerikan/şirket komplosudur, zira ON BEŞ MİLYON SEKİZYÜZBIN YIL malum.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
BTC bombalandı, petrol gitti vana kapatılana kadar.
O içinde yaşamak istediğin n.s. hedef olursa, hepimiz gideceğiz.

Not olarak, bir çevre mühendisi gözüyle baktığımda yapılmasını desteklemem daha mantıklı görüünüyor zira atık depolaması ve işlenmesinde çok ciddi bir para olacak işin ucunda.

Red Alertte nükleer raktörü patlatınca atom bombası gibi patlıyodu.

Gerçek hayatta da öyle olacak zaten evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bide güvenlik açısında bakarsak olaya, Nükleer santrallerin kaza tarihi kalan bütün enerji üretim metodlarınınkinden çok daha kısa.

ÇERNOBİİİİL, ÇERNOBİİİİİİL diye bağırmadan önce dünyanın kalan her gelişmiş ülkesinde 40-50 yıldır çalışan yüzlerce santrali düşünün isterseniz. Her nükleer santral prosedür özürlü sovyet mühendislerine emanet değil.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

lan kıçı kırık adada üretim mi var fabrika mı var ne var?

adanın enerjisi dediğin ampul ve televizyondan ibaret. Dinamo takılı biisklet çevirin her gün 1 saat o enerjiyi sizde üretirsiniz.

hayır konuma şeklin aban geci şekilde tayyipi hatırlatıyo,
üzüldüm senın için.

gittin gördün mü?

adada her köşe başında klima var yahu abuk bir enerji tüketimi var mekanın nufusuna göre. ayrıca sadece 12 ruzgar gülü ile, 500m2 lik bir alandan bahsediyorum o kadar.

fabrika varsa bi 12 tane daha kurulur nedir yanı.

madem bu kadar düşünüyosun madem dinamoyla oluyo, git büyük adaa bisiklet cevir temiz ucuz elektrik, halkın hayır duasınıda alırsın hem.
Sosyal ağlarda paylaş

Hatta kurulsun nükleer reaktörler, atıklarını da doğudaki kürt yoğunluklu bölgelere gömeriz.

20 senede bi taşla iki kuş vurmuş oluruz. Alın size enerji ve kürt sorununu çözüm ülkenin :D

şaka bi yana nükleer enerji cidden muazzam birşey. Avuç kadar uranyum ile 50 sene boyunca, hatta belki de daha uzun zaman, enerji üretiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

zeka küpüm benim.. yeraltına gömdük ama sulara falan karışmaz kesinlikle OKTHNX. garantili çözüm..

hala nükleer santaral yapıldıgı zaman maliyet+üretim fiyatlarının kesinlikle elektrik faturalarına yansımayacağını düşünüyorsun deil mi? hı hı

20 sene dediğim ortalama yıldır. bunu belirli mekaniklerini değiştirerek uzatmak mümkündür. ancak eninde sonunda oradan kaldırmak zorunda kalırsınız nükleer santrali ve bu da şemsiye olarak kalır bi tarafımızda.

kronik yalancı ve sansasyonelim. YILLARDIR ARADIGIM SIFAT..
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
MrMarvelous said:

lan kıçı kırık adada üretim mi var fabrika mı var ne var?

adanın enerjisi dediğin ampul ve televizyondan ibaret. Dinamo takılı biisklet çevirin her gün 1 saat o enerjiyi sizde üretirsiniz.

hayır konuma şeklin aban geci şekilde tayyipi hatırlatıyo,
üzüldüm senın için.

gittin gördün mü?

adada her köşe başında klima var yahu abuk bir enerji tüketimi var mekanın nufusuna göre. ayrıca sadece 12 ruzgar gülü ile, 500m2 lik bir alandan bahsediyorum o kadar.

fabrika varsa bi 12 tane daha kurulur nedir yanı.

madem bu kadar düşünüyosun madem dinamoyla oluyo, git büyük adaa bisiklet cevir temiz ucuz elektrik, halkın hayır duasınıda alırsın hem.

arkadaşım şaka mısın sen?

her köşe başında klima var ne demek ya? Klima dediğin ne kadar elektrik çeker lan? 100 bilemedin 200 watt olsun hadi.

Biz burda koskoca ülkenin elektriğini karşılamaktan bahsediyoruz, sen orda 5 pervane daha kurarız diyosun.

felsefe falan mı okudun üniversitede? elektrik ve fizik konusunda pek cahil olduğun ortaya çıkıyor çünkü yorumlarınla.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:
Riskin en büyüğü atıkların yönetimi ile ilgilidir. Ne yazık ki, bazılarının yarısının yok olması için 210 000 (iki yüz on bin) (teknetyum) ila 15,8 milyon (onbeş milyon sekizyüz bin) (iyot-129) yıl gereken radyasyonlu atıkları tehlikesiz olarak yöneten bir teknoloji henüz geliştirilememiştir. Bu nedenle bu atıklar çok yüksek maliyetlerle kimi ülkelere satılmaktadır. Yalnızca bu durum bile, nükleer lobinin neden bizim ülkemizi seçtiğini göstermeye yeterlidir. Ülkemize nükleer santral yapmak isteyenlerin, santrallardan çıkacak radyasyonlu atıkları nasıl yöneteceklerini de şimdiden açıklamaları gerekir.

Düpedüz yalan.

ON BEŞ MİLYON SEKİZYÜZBİN YIL olması hiçbirşey ifade etmiyor. Çatır çatır var tehlikesiz olarak yöneten teknolojiler, bakınız yukarıdaki yer altı deposu.

"Nükleer lobi" diyince de akla illuminati-vari bir kuruluş geliyor. Tabii, ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için daha verimli ve temiz bir kaynak projesi yapmış olamaz devlet. Mutlaka yahudi/amerikan/şirket komplosudur, zira ON BEŞ MİLYON SEKİZYÜZBIN YIL malum.

tmm arkadaşım sen GRALSIN hakikaten..
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Evet muazzam bir şey. Ama yan etkileri çok fazla. Ayrıca RA2 deki gibi patlamayacak tabii ki. Aniden ölmeyeceksin merak etme. Sızıntı olacak, 3 kollu yarım yamalak bebekler doğacak, daha genç çağında kanserde sürüne sürüne öleceksin, bu işte radyasyon dediğin olay.

petrole bulanıp yanarak can vermekten iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de sadece çernobil yok nükleer kaza olarak. allah'tan o büyüklükte başka bir şey yok.. tree mile island unit 2 de var. bunun dışında bir sürü olay var amerika'da . örneğin Vermont yankee, atg bear facility vs. vs. nrc (nuclear regulatory commission) sayfasından görebilirsiniz bu olayları.

umarım bize yapılacak olan nükleer santrali amerikalılar yapmaz

ayrıca atıklarla ilgili de şunu söyleyeyim hemen ingiltere'de bunların nakliyesi ve yerleştirilmesi sırasında sorunlar yaşanmıştı ve konteynerler sızdırma yapmıştı 2002'de
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zeka küpüm benim.. yeraltına gömdük ama sulara falan karışmaz kesinlikle OKTHNX. garantili çözüm..

hala nükleer santaral yapıldıgı zaman maliyet+üretim fiyatlarının kesinlikle elektrik faturalarına yansımayacağını düşünüyorsun deil mi? hı hı

20 sene dediğim ortalama yıldır. bunu belirli mekaniklerini değiştirerek uzatmak mümkündür. ancak eninde sonunda oradan kaldırmak zorunda kalırsınız nükleer santrali ve bu da şemsiye olarak kalır bi tarafımızda.

kronik yalancı ve sansasyonelim. YILLARDIR ARADIGIM SIFAT..

Evet garantili çözüm. Bak istersen adamların yaptığı çalışmalara. Tek tek anlatmışlar neden ve nasıl güvenli olduğunu, raporlar falan var, devletten onay almış bir proje. Zaten o kadar yer altı deposu yaptıktan sonra YER ALTI SULARINA KARIŞACAK demek biraz basit kaçıyor.

Tabii bunların hepsi yalan. GLOBAL NÜKLEER LOBİNİN OYUNLARI. Raporları falan salla, adam bas bas bağırıyor burada onu dinleyelim.

Ne demiştim? Sansasyonel!

20 sene dedin de (en az) 60 çıktı be, üstüne üstlük hiçbiryerde nükleer santraller şu kadar süre sonra kapatılmalıdır demiyor; bakımıyla onarımıyla istediğin kadar çalıştırabilirsin. Salladın resmen o 20 yılı sen.

Tabii ki yansır elektrik faturasına, ama işletmesi daha ucuz olduğuna göre daha az yansır dimi? Üstüne üstlük havaya bilmemnemonoksit, suya zartdibonoksit salmıyor nükleer santral, o da bir artı diğerlerinin üstüne.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır Nükleer enerjiyi bu kadar can hıraş savunan arkadaşlardaki bu hırs ne ? Gerçekden sorunsuz bir enerji kaynağı olsa neden insanlar kıçını yırtıyor nükleer enerjiye karşı ? Alternatif enerji kaynakları var çok rahatlıkla nükleer enerjinin yerini alacak, hem maliyeti düşük hemde ucuz. Greenpeace gibi örgütler neden kıçını yırtsın yani ne gibi bir amaçları olabilir ki ? Hayır alternatifler var deniyor, sanki santrali kurma ihalesini almış gibi savunuyorsun bu işi :).

Hadi diyelim güvenli nükleer santraller ama alternatifi var diyoruz üstelik maliyeti düşük diyoruz. Türkiyenin de potansiyeli var bu konuda diyoruz. Üstelik hiç riski yok diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

rüzgar türbünleri+güneş enerjisi+ hidrolik santraller uzun vadede ülkenin enerjisini max. verimle karşılar. bu enerji üretim şekilleri en az kaynak isteyen yöntemlerdir.

tabiki az üretecek nükleer santraldan ve doğalgaz kömür gibi kaynaklardan. fakat çevreye verilen zarar ve bu tesislerin yıllık amortismanlarının hepsini göz önüne alınca uzun vadede aslında çok pahalı enerjilerdir bu türler.

bazı arkadaşların beğenmediği çevre dostu enerjiler sandıkları gibi az verimli değilleri, aksine tüm koşullar düşünülünce uzun vadede çok daha ekonomik ve faydalıdır ülkeye.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
ohyeah said:
Amerika Irak'a özgürlük getirecekti en son. Çok inanıorum o verilere. Hemen yapalım!

artık karşı argüman üretemiyorum bari demagoji yapıp altta kalmayayım dediğin andır bu.

yaw elin amerikalısının ürettiği projeyi gösteriosunuz. arkadan demogoji yapan ben oluorum. yaw bu adamlar kendi verileri doğrultusunda gittiler bi ülkeyi vurdular. realist olarak diorum ki neden inanayım?

senin önünde nükleerden ölen milyonlarca insan varken ve sen inanmıoken demogoji yapan ben oluorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Hayır Nükleer enerjiyi bu kadar can hıraş savunan arkadaşlardaki bu hırs ne ? Gerçekden sorunsuz bir enerji kaynağı olsa neden insanlar kıçını yırtıyor nükleer enerjiye karşı ?

Nükleer enerjiye karşı kıçını yırtan insan sayısı 5 ise nükleer enerji isteyen insan sayısı 1.000.000 dur.

Sen azınlığa odaklanıyorsun.

Ayrıca Greenpeace dediğin örgüt, gayet yasal bir şekilde izinlerini almış olan avlanma sezonunda balina avlayan gemilere kendi gemilerini çakarak batırmaya çalışan kafayı yemiz, menapoza girmiş kadınların örgütü.

Greenpeace i ciddi bir yorum olarak görmek komiklikten öte birşey değil.

Realist olun biraz. Madem daha ucuz risksiz ve verimki bu rüzgardı güneşti falan, bugüne kadar elli defa kurulurdu nükleer santraller yerine. Tek akıllı siz misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Örnek olarak Almanya'da uzun yıllardır evlerde elektrik çatıdaki elektrik panellerinden ve elektrik paneli farmlarından üretiliyor, hatta fazla gelen elektrik şebekeye geri veriliyor. Düşünseneze böyle bir sistem olduğunu. İlk yatırım maliyeti fazla fakat n.e. den fazla olacağını sanmam. Yurdun güney kesimi kavrulurken, diğer taraf rüzgardan uçarken onları denemeden direkt ben n.s. yapıcam demek bana mantıksız geliyor açıkçası.

Yine de destekliyorum. Benim için işin ucunda para var. Petrole bulanacağımıza radyasyon yiyelim anasını satiym :) (ironik)

Ek olarak, ben usa yerinde olsam, dünyanın 4 bir yanında kukla oynatacak itibarım gücüm olsa o atıkları kendi topraklarımda tutar mıyım sence? İstersen 1m km altına göm. Giderim başka uzak bir yere kitlerim atıkları rahat ederim. Sonra da teknolojimiz şöyle yüksek böyle yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
MrMarvelous said:
ohyeah said:
Amerika Irak'a özgürlük getirecekti en son. Çok inanıorum o verilere. Hemen yapalım!

artık karşı argüman üretemiyorum bari demagoji yapıp altta kalmayayım dediğin andır bu.

yaw elin amerikalısının ürettiği projeyi gösteriosunuz. arkadan demogoji yapan ben oluorum. yaw bu adamlar kendi verileri doğrultusunda gittiler bi ülkeyi vurdular. realist olarak diorum ki neden inanayım?

senin önünde nükleerden ölen milyonlarca insan varken ve sen inanmıoken demogoji yapan ben oluorum.

E tabiki amerikanın ürettiği projeyi göstericez sana, nükleer enerjiyi kullanmayı bulan adamlar amerikalılar en başta. 2. dünya savaşının sonunda almışlar alman fizikçileri, kendi ülkelerinden vermişler imkanı yaptırmışlar adama. başka kim bu konuda daha büyük söz sahibi olabilir ki?

ayrıca savaş apayrı bi konu. hangi savaş tamamen doğru bi biçimde başlamış ki şu dünyada?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...