Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu ne şimdi!

ohyeah

Öne çıkan mesajlar

Kıl dönmesi öyle sanıldığı gibi kıçta çıkan kılın içeri dönmesi değil. Onu zaten iğneyle falan çekseniz çıkar yani.
Asıl kıl dönmesi denen şey saçtan ya da sırttan düşen kılların kıç bölgesinde toplanıp oturma vb. gibi durumlarda hareketle sürtünmeyle ordaki deriden içeriye girip toplanması. Çünkü ordaki deri çok incedir. Özellikle kılları sert olan insanlar bu sorunu yaşar. Sırttaki kıllar epilasyonla alınabilir ama sonuçta saçlar yine sorun. O yüzden kıl dönmesi yaşamaya meyilliyseniz hergün duş almanızda fayda var. Duş aldığınız zaman o bölge temizlendiği için toplanma ve kıl dönmesi oluşma riski çok çok düşüyor. O yüzden yaşamış olan arkadaşlar bence mümkünse hergün duş almaya bakmalı en iyi çözümlerden biri bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben de bu ameliyattan oldum te 2001'de, arada bi tekrar kanıyo falan ama pek önemsemiyorum. Çünkü alıştım artık, işi de iyice öğrendim sayılır. Doktorum da çok iyi bi doktor üstelik. Eşi zor bulunur, diyim.
Bu tekrarlama olayının bikaç sebebi var: kilo, temizlik, bünye ve tabii ki fazla oturma.
Kilo ve temizlik çok önemli. Bu ikisine dikkat ettiğin sürece fazla oturmak ve bünye o kadar da sorun etmiyo. Çok kilolu olmak fazla terlemeye yol açacağı için, tekrarlama şansını artırır.
Temizlik konusuna hiç girmiyorum bile, kesinlikle ihmal etme. Ayda bir, olmadı iki ayda bir mutlaka kılları al/aldır. Her gün mutlaka duş al, yetmezse günde iki defa al.
Artı, yediklerine içtiklerine dikkat edeceksin. 7-8 senede şunu öğrendim ki, sirkeli yiyecekler azdırıyo bunu, çok ilginç. Mesela közlenmiş biber turşusu için ölürüm, ama kıl dönmesini tekrarlatıyo arkadaş, var mı böyle bi olay lol

Neyse, dediklerimi dikkate alırsan kısa sürede düzelir. Ameliyatının üzerinden ne kadar süre geçti bilmiyorum ama, bu tarz tekrarlama olaylarına kendini hazırla derim. Bünyeyle alakalı tabii ama, "tekrarlama ihitmali düşük" demek yanlış, çünkü gerçekten düşük değil.
Kısacası, korkulacak, moral bozacak hiçbi şey yok. Akıntı ve kanama çok oluyosa gidersin doktoruna, bi 15 dakka falan iyice temizler, üstünü tamponla kapayıp geri gönderir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...