Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin Okuma Yapmayın laynnn.... da ne yapın?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Rock said:
said:
Sen bu ülkenin birliğine beraberliğine, laikliğine zararlı bir adamsın. Bu mentaliteyle umarım güç sahibi bi mevkiye gelmezsin.

Bu ülkenin birlik, beraberlik ve laikliğine en zararlı adamlar sizsiniz aslında. 70 yıldır bu ülkeyi akp yönetmiyordu. akp'nin bugün bu hale geldiyse bunun suçunu kendi zihniyetinizde arayın. akpyi kendi elinizde büyüttünüz, şimdide elinizde patladı ağlıyorsunuz.

Haklısın ne diyeyim.

Esas Türk milleti biz değiliz.

Esas türk milleti AKP ye sempati duyan, dininde kuranında namazında olan, florasan ışık eşliğinde evinde oturan, eve girmeden ayakkabısını dışarda bırakan insanlar.

Bizler Atatürk'ün bi dönem gelip mutasyona uğrattığı cumhuriyetçi azınlığız.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
"uykun gelmiş" demekle kurtardın yani? kolaya kaçmaktan yorulduysan söyle yani devam etmeye hacet yok.

niye devlet adamı basıyoruz ve niye sadece en son rejim süresinden çıkanları? geçmişini reddeden, aşağılık kompleksli komünist ada/dağbaşı devleti filan mıyız?

git bak dünya paralarına önce, kuzey kore filan harici tercihen.

Abi valla cidden uykun gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti parasına niye Fatih'in resmini basalım? Osmanlı'yı yıkarak kurduk biz bu cumhuriyeti, Fatih'in ne işi var?
Saygı/anı belirtisi olarak arka yüze basılabilir, ama ön yüz bu cumhuriyetin çocuklarına aittir.
Türk lirası bir bağımsızlığın simgesidir.

Ayrıca gözden kaçırdığınız bir nokta daha var.
Atatürk bir denge unsuru. Başa gelen her parti kendi ideolojisine uyan çeşit çeşit para basmasın diye de Atatürk kullanılıyor. Yani, bi gün sol bi parti başa geldiğinde Nazım Hikmet'i koysa, veya AKP kalkıp said nursi'yi yaslasa bunun sonu nereye varır?
Sosyal ağlarda paylaş

200 YTL'lik banknot çıkıyor. Nerde bu ülkede enflasyon yok diyenler? Atatürk'ten dogma olarak bahsedip kaldırılmasını konuşacağınıza enflasyonu konuşun. %10 dedikleri enflasyon yüzünden mi 200 ytllik banknot çıkıyor? 1 Kuruşu kullanan var mı? 5 kuruşu minibüsçüler beğenmiyor artık. Almıyorlar. Enflasyon almış başını gidiyo, adamın derdi Ata'nın fotoğrafını paradan kaldırmak. Neden bu ülkede yaşıyorsunuz ki birader? Gidin size uyan ülkelerde yaşayın ya, amma kastınız. Değişmiyor işte, eski kafamız, Atatürkçüyüz biz, bunu paramızdan, masamızdan, duvarımızdan, aklımızdan, kalbimizden, yolumuzdan kaldıramazsınız. Gidin, kabrine saygısını göstermeyenlerin memleketinde saçı gözüktüğü için Hollywood sinemasında bir filmde rol alan kadına yurt dışı yasağı koyan saygısızların, terbiyesizlerin ülkesinde yaşayın. Hepinize yer var orda. Kasmayın, değişmez bazı şeyler burda.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Ayrıca gözden kaçırdığınız bir nokta daha var.
Atatürk bir denge unsuru. Başa gelen her parti kendi ideolojisine uyan çeşit çeşit para basmasın diye de Atatürk kullanılıyor. Yani, bi gün sol bi parti başa geldiğinde Nazım Hikmet'i koysa, veya AKP kalkıp said nursi'yi yaslasa bunun sonu nereye varır?

nazim hikmeti koyacak sol ğarti gelmez zaten,

ha nazımın resmini paranın ustune basıcak adamın yüzüne tükürürüm zaten o başka bir mesele
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Bu ülkenin birlik, beraberlik ve laikliğine en zararlı adamlar sizsiniz aslında. 70 yıldır bu ülkeyi akp yönetmiyordu. akp'nin bugün bu hale geldiyse bunun suçunu kendi zihniyetinizde arayın. akpyi kendi elinizde büyüttünüz, şimdide elinizde patladı ağlıyorsunuz.

Ben bu lafı her duyduğumda kafayı yiyecek gibi oluyorum.Sanki ülkeyi yıllarca abd uşağı orta partiler yönetmemiş.70 yıl Atatürkçüler solcular yönetmiş.

Özal said:
Kızların kafasını kapatmasıyla şeriat gelmez.

Simdi bu postun arkasına birileri çıkacak generaller yönetti falan yazacaklar çünkü öyle şartlanmışlar.Biri gerçekleri yüzlerine vurduğu zaman hemen karşı tarafı darbeci cuntacı antidemokrat diye suçlayıp konuyu değiştiriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
Kuzey Kore'den selamlar saygılar, güle güle, yolun açık olsun.

aldım selamını yoldaş.

Mustafa Kemal aynı böyle bi ülke yaratmıştır zaten, dünyaya kapanmış, halkına binbir türlü yasaklar getirmiştir, para nedir, modernleşme ne demektir, bilmeyiz biz zaten.

Ha bu arada

Oralara gidip de bizi unutma...
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 ben senin biz T.C yiz neden osmanlı zamanının adamlarını paraya basalım , onlar kimki gibilerinden mesajlarına takıldım açıkçası. Osmanlıyı da biz yıkmışız. Çok basit bir açıklama bu ve yanlış.

Biz Türk olarak osmanlının içinde ayaklanıp yıkıp bağımsızlıkmı ilan ettik ? Yoksa daha komplex farklı şeyler mi oldu ?

Bu kelimeler geçmişine düşmanlık duyan birinin sözlerine benziyor. Öylesin demiyorum ama öyle görünüyor dışardan.

Biz T.C vatandaşıyız , Türküz ve Osmanlının torunlarıyız. Ben bunu kendim için gururlar söylüyorum gocunmadan. Osmanlı zamanında yetişmiş birçok devlet adamını sanatçıyı , bilim adamlarını burda sarıklı marıklı diye çöpe attınız ya daha birşey demiyorum.

Tarihine sahip çıkmayan , tarihine bir kenara itip hor gören. Tarihi belgelerini zamanında yurt dışına gönderen yok etmeye çalışan bir devlet bu mantığı değiştirmeden adam olabilirmi sanıyorsunuz ?

not : Hakaret olarak algılanmasın ama çok doğru birşey vardır. Kendi tarihini geçmişini inkar edip kabul etmeyen bir devlet , toplum. Anasını babasını inkar eden bir çocuğa benzer.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Mustafa Kemal aynı böyle bi ülke yaratmıştır zaten, dünyaya kapanmış, halkına binbir türlü yasaklar getirmiştir, para nedir, modernleşme ne demektir, bilmeyiz biz zaten.

atatürk değil ama onun adı üstünden siyaset yapanlar ellerinden geleni ardına koymadı bunu yapmak için. kısmen de başarılı olmuşlar işte burada örneklerini görüyoruz.

ayrıca o heykellerini koyduğun şahısları (hele özgürlük heykeli'ni koyman bomba olmuş lol) kim jong-bilmemkim ile aynı kefeye koyabileceğini bilsem zaten bu kadar tartışmazdım. bir miktar tarih bilgisi olmadan bazı kavramları izah etmek çok güç.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Sg-1 ben senin biz T.C yiz neden osmanlı zamanının adamlarını paraya basalım , onlar kimki gibilerinden mesajlarına takıldım açıkçası. Osmanlıyı da biz yıkmışız. Çok basit bir açıklama bu ve yanlış.

Biz Türk olarak osmanlının içinde ayaklanıp yıkıp bağımsızlıkmı ilan ettik ? Yoksa daha komplex farklı şeyler mi oldu ?

Bu kelimeler geçmişine düşmanlık duyan birinin sözlerine benziyor. Öylesin demiyorum ama öyle görünüyor dışardan.

Tarihine sahip çıkmayan , tarihine bir kenara itip hor gören. Tarihi belgelerini zamanında yurt dışına gönderen yok etmeye çalışan bir devlet bu mantığı değiştirmeden adam olabilirmi sanıyorsunuz ?

not : Hakaret olarak algılanmasın ama çok doğru birşey vardır. Kendi tarihini geçmişini inkar edip kabul etmeyen bir devlet , toplum. Anasını babasını inkar eden bir çocuğa benzer.

Bence sg-1 ın demeye çalıştığı Cumhuriyet döneminde başarı kazanmış yaşamış Cumhuriyet insanlarını koyalım.
Örneğin bir Cahit Arf hakediyor bence.

@rock

Akp ve türevlerinin bu kadar güçlenmesinin en büyük sorumlusu Özaldır.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam, Atatrük'ün Türkiye'nin bağımsızlığını, özgürlüğünü temsil ettiğini bilmemene/bilmemezlikten gelmemene şaşırmıyorum.
Geri kalanı içinse sözü Emre Kongar'a veriyoum, lütfedip okursanız, olaya aslında ne kadar dar açıdan baktığınızı, ezberden konuştuğunuzu, hayaletlerle mücadele ettiğinizi anlarsınız:
said:
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu 22 yılda tamamlanmıştır. 1923'te ilan ediliyor, 1945'te 2. Dünya Savaşı bitene kadar bu kuruluş devam ediyor. Türkiye'de maalesef tarihi ve siyaseti doğru tartışamıyoruz. Gözden kaçırdığımız çok önemli bir şey var; soğuk savaş. 2. Dünya Savaşı bitince soğuk savaş başlıyor. Soğuk savaşın üç ögesi var; silah, ekonomi, siyaset ve ideoloji. Birinci öge silahta, batı dünyası ve doğu dünyası, birbirleriyle hangimizin silahı daha güçlü diye rekabet ediyorlar. İkinci öge ekonomik. Hangisi daha verimli bir ekonomi üretiyor diye bir savaş var. Üçüncüsü bizi çok etkileyen bir öge; siyasal ve ideolojik. Sovyetler, devletlerinin sınıf diktatörlüğü olduğunu iddia ediyorlar. Yani milliyetçi ya da dini bir devlet değil. Dolayısıyla Batı, Sovyetlerin bu devlet modeline karşı bütün dünyada dinci ve milliyetçi ideolojileri destekliyor. Batı dünyasında her yerde din öne çıkarılıyor. Hangi din? Tabii önce Hıristiyanlık ve Ortodoksluk. Sonra Katoliklik ve Müslümanlık. Müslümanlık Katoliklikten de önce geliyor. Çünkü Sovyetlerde Müslüman kökenli çok halk var. Dolayısıyla 1945'ten sonra Türkiye'de dinci ve milliyetçi ideolojiler yükselişe geçiyor. Bu dünya konjonktürü. Tam bu arada Türkiye'de bir şey daha oluyor. İsmet Paşa demokrasiye inandığı için çok partili düzene geçiliyor. Çünkü o, Atatürk'ü geliştirmenin, kanıtlamanın çok partili düzenle olacağına inanıyor. Atatürk'ü aşarak tamamlamak istiyor modeli. Bu düzene geçince, cumhuriyeti kuran CHP'nin karşısındaki parti, tanım gereği dinci ve tarıma dayalı toplumun değerlerini savunan parti oluyor, yani Demokrat Parti. Böylece DP o henüz kentlileşememiş geniş halk kitlelerinin sözcüsü oluyor; dinci totaliterlik ve milliyetçi faşizm ön plana çıkıyor. DP'nin ilk yaptığı işe bakıyorsunuz; 18 yıldır Türkçe okunan ezanı tekrar Arapçaya döndürüyor ve Arap emperyalizmine Türkiye'yi tekrar teslim ediyor. Biliyorsunuz Türkiye'de hep Amerikan emperyalizmi konuşulur, halbuki asıl büyük emperyalizm Arap emperyalizmidir. Böylece özgürlük adına gelen DP, tek parti düzeninin o baskıcı yöntemlerini aynen kullanıyor. Bunun üç nedeni var. Birincisi, DP yöneticileri, yani Menderes, Bayar, Koraltan ve Fuat Köprülü aslında tek partiden gelen insanlar, yani CHP kökenliler. CHP'de ise tek demokrat var, o da İsmet Paşa. Öbürleri hepsi baskıcı. İkinci neden toplum henüz dönüşememiş. Yani halka genel oy hakkı verilmiş ama halk köylülükten kentliliğe geliştirilememiş. Üçüncü olarak DP, Amerikan desteğiyle dinci ve milliyetçi ideolojilere yöneliyor. Bu üç şey birleşince 1950-60 arası Türkiye'de demokratikleşme dönemi olması lazımken, tam tersine bir geriye dönüş oluyor. Ve böylece 10 yıl tarihin çöpüne atılıyor. Eğer DP bu 10 yıl içinde ciddi bir demokratikleşme programı uygulasaydı, bugün Türkiye çoktan AB üyesi olurdu.

Tarihi "şu olsaydı, bu olsaydı" diye irdelemek çok kolay değil. Ama çok partililiğe geçiş zorunluluk değildi, en azından onu biliyoruz. Çünkü ABD liderliğindeki Batı dünyası soğuk savaşta demokrasiyi şart koşmuyor. Bunun iki örneği var. Biri İspanya, öbürü Portekiz. Portekiz'de Salazar var, İspanya'da ise Franco. Yani İsmet Paşa da istese tek adam diktatörlüğünü sürdürebilirdi. Ama sürdürmüyor çünkü gerçek Batı türü, laik ve demokratik bir ülke kurmak istiyor. 1945'ten sonra Stalin döneminde Sovyetler Birliği Türkiye'den Boğazlar'da üs ve ortak savunma talep ediyor, Kars ve Ardahan'dan toprak istiyor. Sovyetler Türkiye'nin üstünde böyle bir baskı kurunca Türkiye korkudan Batıya yanaşıyor. Batı önce anlamıyor, istemiyor Türkiye'yi. Türkiye Marshall yardımı istiyor mesela, Batı diyor ki Marshall yardımı 2. Dünya Savaşı'nda yıkılan Avrupa için getirilmiş bir yardım, siz savaşa girmediniz ki... Derken Truman Doktrini kabul ediliyor Amerika'da. Truman Doktrini, Avrupa'nın Sovyetlere karşı savunması için Yunanistan ve Türkiye gereklidir diyor. Truman Doktrini kabul edilince, Marshall yardımı Türkiye'ye de uzatılıyor. Yani 2. Dünya Savaşı sonrası uluslararası konjonktür ve Türkiye'nin çok partili düzene geçmesinden dolayı içerde egemen olan iç konjonktür buluşması, 22 yılda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni geriletmiştir. Bugün bütün bu tartışmaların, Atatürk'e saldırıların falan altında yatan olay budur. Tabii çok önemli bir öge daha var: İslamcı siyaset 1950'den itibaren Türkiye'de egemen olmuştur. 1975'te 1. MC döneminde ikinci dalga gelmiştir, sonra 1980 darbesi... İslamcılara en büyük desteği veren, Atatürkçülere en büyük darbeyi vuran olaydır 1980 ihtilali. Çünkü hem Atatürkçüleri komünist diye, solcu diye üniversitelerden atmışlardır, hem de anayasaya zorunlu din derslerini koymuşlardır. Bütün müesseseleri de dinci ve milliyetçi insanlara emanet etmişlerdir. Bütün yaptıkları baskıları, işkenceleri de Atatürkçülük adına yapıyoruz deyip Atatürk'e leke sürmüşlerdir. Sonra Özal geliyor. Özal tabii çok bilinçli. Rüşveti, yolsuzluğu, ahlaksızlığı bürokrasi ve siyasete sokuyor, dinci programlara destek veriyor. Sonuçta 2002 seçimlerinde AKP iktidara geliyor. Yani başarısız gibi görünen Atatürk devrimleri aslında fevkalade başarılıdır. 22 yılda kurulmuş bir Cumhuriyet, 45'ten 2005'e, 60 yıldır altı oyulmaya çalışılıyor ama yıkılmıyor. İç ve dış saldırılara rağmen.

@Rock, senin cevabın da yukarıda.

@Horican, ben geçmişimi inkar etmiyorum, Osmanlı torunuyum, ama bu cumhuriyetin salntanata rağmen kurulduğunu inkar edemeyiz. Osmanlı'yı Kurtuluş Savaşı yıkmadı, evet, ama zaten incecik bi ipte sallnıyordu, Kurtuluş Savaşı olmasa Ankara civarına tıkılı kalmış bir halifelik olarak kalacaktı en iyi ihtimalle.
Daha önce de söyledim, ama lütfedip okumadığınız için tekrar yazayım, saygı/anı amacıyla arka yüze Tonyukuk'tan Sokullu'ya her türlü Türk büyüğünün resmi basılabilir. Ama ön yüz, o para T.C. resmi parası olduğu sürece, T.C. büyüklerine, mümkünse devlet büyüklerine, mümkünse memlekete ciddi anlamda hizmet etmiş devlet büyüklerine ayrılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

explus said:
Osmanlı'lar kendilerini türk kabul "etmemişlerdir" ben onları niye türk kabul edeyim. Tarih bilginiz eksik diyorsun git evvelden kendin tarih çalış.

Osmanlı zamanında okadar büyük topraklarda okadar çeşitli dil din ırk içinde Osmanlı Vatandaşlığını öne çıkararak toplu durmaya çalışmış. Keyfinden değil.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi ve bağlı olduğu Oğuz boyu Türk değil mi ? Saçmasapan yazılar yazmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...