Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 yahu iyi de adam "atatürk'ü unutalım" dememiş ki, keşke atatürk gibi biri çıksa da onun da resimlerini bassak demiş ön yüzüne. ben mi yanlış anladım gerçi umarım öyle bir lider çıkartcak kadar fena bir duruma düşmeyiz, ne diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sam doğru diyor bir yerde.. yani ben atatürk'e direk taparım. aile olarak hatta, salonumuzun baş köşesinde resmi bile asılıdır ama adamın alternatifi yok işte, gelmedi. şu sıra gelecek gibi de durmuyor. keşke gelse, keşke paralarımıza basabileceğimiz sıkı bir türk lider olsa ama yok gelene kadar da paralarımızda atatürk görmeye devam edeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
explus Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: hala dindar ile dinciyi ayırmamakta ısrar eden bir mantalite var bu ülkede. 8-) Kimse gelip de kendi davalarını daytmak için sıradan dindar insanları kullanmasın. Dünyanın neresinde görülmüş din üzerinden siyaset yapıldığı bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 MeSh said: sam doğru diyor bir yerde.. yani ben atatürk'e direk taparım. aile olarak hatta, salonumuzun baş köşesinde resmi bile asılıdır ama adamın alternatifi yok işte, gelmedi. şu sıra gelecek gibi de durmuyor. gelene kadar da paralarımızda atatürk görmeye devam edeceğiz. Onu sam söylemedi, ben söyledim. Sam direkman "kaldırın sizi dogmacılar" diye girdi olaya. Konu da o yüzden geldi buraya kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sg-1 said: Ne abi peki bir başka Atatürk üretememizin sebebi? Atatürk gibi birinin değil Türkiye'ye, tüm Dünya'ya gelmemiş olması olabilir mi misal? Dön bak bi geriye, var mı böyle bi lider? her yazdığınız benim dediklerimi tasdikler içeriğe sahip ama bunun farkında bile değilsiniz. "atatürk üretmek" nedir? kim bahsetti? "türk büyüğü" demişim. bu idol dogması öyle bir sinmiş ki içinize, kurtulmayı istemeyi geçtim farkında değilsiniz. farketmeden bağımlı olmuşsunuz, o delüzyonda dışarıdan kim ne dese acayip geliyor. yabancı geliyor, dışlıyorsunuz. türk büyükleri şükürler olsun ki var, paraya basma malzemesi olarak atatürk'e muhtaç kalacak kıt bir millet değiliz neyse ki. ama cumhuriyet bu kafa devam ettiği sürece kıt kalmaya devam edecek. sağdan sollamaya devam edecek bizi kafa bulduğumuz, dalga geçtiğimiz ülkeler. işin insanı kahreden yanı ise bunda onların atatürk gibi dogmalaştırılabilecek bir malzemeye sahip olmamalarının payı. "paraya onun resmi mi bunun resmi mi basılsın" gibi incir çekirdeğini doldurmayacak bir tartışmada "ihbar edeyim senin asılman lazım" diyen tipler çıkabiliyor ve siz "ama bu dogmalar lazım ilerlemek için" diyebiliyorsunuz. yani kopernik'e helal olsun, adam iyi sıyırmamış kafayı. hakikaten sırf aklı sağlığını koruması paraya basılmasına yetecek bir icraat olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sg-1 said: Onu sam söylemedi, ben söyledim. Sam direkman "kaldırın sizi dogmacılar" diye girdi olaya. Konu da o yüzden geldi buraya kadar. Sam said: her zamanki gibi görmezden gelinecek, alıştım ama tekrar söyleyeyim: ben atatürk'e hayran bir insanım. ama kaşına gözüne değil (hoş gerçi yakışıklılık ve karizma konusunda tokatlamayacağı tarihi kişilik azdır, bunun da katkısı var ironik bir şekilde 'big brother' modeli haline getirilmesine üçüncü kişiler tarafından) de öncelikle fikirlerine. cumhuriyetin, türkiye'nin ilerleyebilmesi dogmalara sarılmakla mümkün değil. evet, bunların yıkılmasında bir önaraç olacaksa varsın kaldırılsın paradan resmi. bir özgüven oluşturalım, kendimiz de birşey yapabileceğiz diye. ve yapalım. 8-) müsaade etmiyorsun yani atatürk'ü sevip saymama? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sırf "Atatürk üretmek" dediğim için mi yazdın bu yazıyı? Abi sen kesmişsin zaten bu ülkeden umudu, şu benzetmeyi bile yanlış anlıyorsun. Sen ülkeyle ilgili ağlamaya bahane arıyorsun, ağla abi sen açılırsın. Kırılan tabakların sorumlusu olarak hayaletleri suçlamaya da devam et tabi bu arada, belki hayalet avcıları onları da yakalar. Osmanlı sikkesi basacak olsak bol bol Türk büyüğümüz, padişahımız var, ama T.C.'nde böyle birii yetiştirmiş değiliz ve zaten, yukarıda verilen örnek gibi, öyle tarlada da yetişmiyor bu adamlar. Atatürk'ün gözümdeki değerini, dengini de yukarıda yazmışım, sen hala Atatürk dogmacısı diyorsun. Şampiyonlar Ligi kupasını almış takımı daha aşağısıyla ikna edemezsin, ki daha intertotodan uefaya katılmış bile değiliz o günden beri. Beni anca yeni bir ŞL kupası veya kıtalararası kupa keser normalde, ama UEFA'ya bile kabulüm şu an. Ha kalkıp bi gün ne olduğunu anlamadan OrtaDoğu Kupası'nda mücadele eder bulursak kendimizi, hiç şaşırmayın. Yapmamız gereken o şampiyonlar ligi kupasına bakıp ilham ve güç alarak onun için tekrar çabalamaktır, onu ortadan kaldırıp, yokedip, unutmak değildir. Buna da dogma dersen de artık, ne yapayım, daha basit izah edemem. Sam said: atatürk'ün parada bulunup bulunmaması benim için özel bir önem arz etmemekle beraber bu 'ataya tapınma' dogmasının yıkılabilmesi için belki de kaldırılması daha hayırlı olacak. sam said: kimi basabiliriz: - mimar sinan - mevlana - aşık veysel - alparslan - piri reis - fatih sultan mehmet - zeki müren (komik gelebilir çoğu kişiye ama ses kaydından bu yana gelmiş muhtemelen en büyük türk ses sanatçısı) Bunları söyledikten sonra sevip sevmemenin bi alakası yok ki, sen Ata'yı Zeki Müren'le bir tutmuşsun, onun resmini kaldırıp bunları koyalım demişsin, e bunun cevabını geride verdim, tekrarlamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sen zaten baştan yanılmış, ilgi çekmek için midir artık ne yapacağını şaşırmış kaybolmuş bir adamsın. Sam'in dediklerine "katılıyorum" diyerek gösterdin bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: PhysX said: Atatürk'ün izinden gidilse 'büyük' üretilecek zaten. Yok biz önce 'büyük' üretelim diyorsanız genetikçilere danışın. evet görüyoruz atatürk'ün 'izinden gidenleri'. o izlerin kalıbını bile dolduramadılar. doldurabilseler o bile kafi gelirdi de akp'ye muhtaç kalmazdık. Benim bahsettiğim iz cebini genişletmek için terziye çıkan iz değil :) dediğin gibi keşke kalıplarını doldurabilseler. Gerçekten cumhuriyet dönemi büyüklerinin basıldığı paralar görmek için ülkenin ciddi anlamda refah içinde olması gerekir çünkü bir mimar sinan gerileme döneminde yetişmez. Yarın sokağa çıksanız 100 kişiye 10 ytlnin arkasında ne var diye sorsanız bir kişi bilmez. Ben de bilmem. İnsanlar için paranın arkasındaki resimden daha önemli o para ile yapılabilecekler. 10 ytl için de önde bir atatürk resmi, arkada piri reis haritası çok güzel duruyor bence. Ha eğer derseniz madem büyükler refah içinde yetişir atatürk nerden çıktı diye ? İşte O, o yüzden "Atatürk" tür. Atatürk şu türk milleti için benim gözümde kilometre taşıdır. Öyle her büyük kaç yüzyıllık geleneğe sahip milleti, üstelik osmanlı gibi bir devletin milletini(siyasi, ekonomik, dini durumunu göz önüne alırsak) reforma sürükleyemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ahahahaha bir tutmuşum, oldu oldu. (:P) hayır "git dünya paralarına bir bak" diyesim var ama "biz türkiye'yiz, bize özel durumumuz" var filan dersin. demeyeceksen söylemişim varsay ve gidip bir bak hakikaten de. ülkenin, adı, rejimi değişebilir ama ortak olan bir geçmişi vardır. türkiye cumhuriyeti sakızdan çıkmamıştır, türk kavmini de atatürk kendi kendine uydurmadı. gayet anlı şanlı bir tarihimiz var her yönüyle, (tarihi sadece fetih vs diye algılayanları görüyoruz işte ciguli ile zeki müren'i bir tutanlar filan) bıraksak bu insanları başka basacak ülkeler bile çıkarsa şaşmam. ama hayır, paraya ancak ve ancak halis cumhuriyet evlatlarını basabiliriz. ama dikkat! 'atatürk kadar' büyük olacaklar, aşağısı kurtarmaz! senin aynı mesajda hem benim dediğimi çarpıtıp hem de "beni yanlış anlıyorsun" demeni geçiyorum, senin ne dediğin gayet belli. "yanlış anladın, ben öyle benzettim sadece" dedikten sonra hemen altına "ama atatürk'ün dengi" diye kriteri koyuyorsun. "nüans farkı" sendromu adeta. iki satır geçmeden tam vites geri yapmışsın, kendi yazın kendisiyle boğuşurken ben ne yazayım ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Ya burda bi 4 bi 9 diyen sensin ki. Bu cumhuriyet kurulduğundan beri paranın üstüne Atatürk resmi vardır, öyle de kalmalı diyoruz biz. Sen gelip "atatürk dogması var bu ülkede, körü körüne tapıyorsunuz bu adama, silin paradan gitsin umrum olmaz, onun yerine zeki müren gibi nonoş bi şarkıcı koyalım " gibi konuşuyorsun. sonra da konuyu "atatürk ün dengi cumhuriyet evladı kim var kim yok" diye çarpıtıyorsun.. daldan dala atlayan sensin, kabahatini niye başkasında buluyosun ki? argümanın bitince konu değiştiriyorsun. demagojinin kralı olmuşun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 PhysX said: Ha eğer derseniz madem büyükler refah içinde yetişir atatürk nerden çıktı diye ? İşte O, o yüzden "Atatürk" tür. Atatürk şu türk milleti için benim gözümde kilometre taşıdır. Öyle her büyük kaç yüzyıllık geleneğe sahip milleti, üstelik osmanlı gibi bir devletin milletini(siyasi, ekonomik, dini durumunu göz önüne alırsak) reforma sürükleyemez. yok işte öyle birşey, hep bizim şovenist 'resmi inkilap tarihi'mizin sıkışları onlar. her milletten en olmadık koşullarda paraya basılacaklar insanlar çıkıyor, her yıl aynı 1920'leri okutmak yerine dünya tarihini okutsak da insanlar görse biraz. türkiye'nin içinde olduğu durum öyle vahim ki, her tartışmanın kriteri atatürk. bir reform yapılacak, neymiş efendim, atatürkçülüğe uygun muymuş? "ya ne alaka" dediğinde adam "atatürkçü değilsen zaten seni sınırdışı etsinler" diyor. yani şu forumda gerçekten türkiye'nin eğitimli gençliği varsa cidden yandık çıra gibi. istisnadır diyorum geçiyorum, ertesi gün "ihbar edeyim seni assınlar" diyor birisi. "yaş farkı vardır" demeye mi başlasam herkes gibi ne yapsam? yani ben birşey yazmasam, sadece şuraya yazılanları alıntı yapsam zaten belli dogmanın ne denli bünyelere işlediği ve ne denli zararlı olduğu, ileriye götürmek şöyledursun irtica kelimesinin birebir uygulaması haline döndüğünü. ben şahsen 90 yıl geriye de, 80 yıl geriye de gitmek istemiyorum. yaşanmış bitmiş. günümüzde yaşamayı öğrenebilmesi lazım insanların artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 HAHAHAHAHAHHHAHAHAHAAHAHH........... Daha önce pek çok şeyle suçlanmıştım ama ilk kez birisi beni ilgi çekmeye çalışan biri olmakla suçluyor. Gülmekten ben gidecektim valla. Genel olarak gerçek yaşantımda bunun tam tersine çalışırım. Burada da fazla yazıyor olabilirim ama daha önce hiç; Sayfalar dolusu c/p yapıp ilgi odağı olmadım, Darbe niye çıkmıyor diye burayı ağlama duvarına da çevirmedim, Hiç kimseye aşağılayacak yazılarda yazmadım(pardon 1-2 tane yamış olabilirim), 80 yıl öncesinin uygulamaları niye 80 yıl sonra uygulanmıyor diye ortalıkta saçımı başımı da yolmadım, Arkasından vurularak kalleşçe öldürülmüş bir yazarı, bebek katili bir teröristle de hiç bir tutmaya çalışmadım, Hiç ben faşistim ve bundan gurur duyuyorum diye kendimle övünen bir yazı da yazmadım. Uzun lafın kısası dikkat çekecek fazla birşey yaptığımı sanmıyorum. Sen yukarda şu forumdaki populer dikkat çekme konularından hangisini kullandığımı düşünüyorsun merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam uykun gelmiş senin yat. T.C. parasına Atilla'nın resmini basacak değiliz elbette. T.C.'nin yetiştirdiği büyük devlet adamalrını basacağız, eğer küp doldurmaktan vatana hizmet etmeyi akıllarına getirebilirlerse. Evet, Atatürk'ün dengi Atatürk'ün eşiti değildir, ne yazık ki bunu açıklamak zorunda kaldım. Atatürk gibi bir büyük, Atatürk gibi bir lider çıksın, anında basalım paraya resmini. Ama yok, bkz. ikinci paragraf. Aşağısı kurtarmaz elbette, niye kurtarsın ki. Dön bak o dünya paralarından en meşhuru dolara, her bir banknotta farklı bir başkanın resmi vardır, onların her biri amerika için bir km taşına imza atmışlardır, çok kıymetli adamlardır. Var mı Türkiye'de böyle dev km taşları, kuruluştan beri? Sana ne diyorum, biri çıksın soksun Türkiye'yi G8'e, anında çerçeveletirim parasını. Gerçi bunu kaç mesajdır söylüyorum da, sen hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Senin cidden idam edilmen lazım ama. Şakasına geyğine söylemiyorum. Bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Sen bu ülkenin birliğine beraberliğine, laikliğine zararlı bir adamsın. Bu mentaliteyle umarım güç sahibi bi mevkiye gelmezsin. Şu ülkenin başında geçen atatürk düşmanlarından bile daha tehlikeli söylemler içerisindesin bu forumda ne zaman görsem. Hatta umarım çifte vatandaşlık alır, daha "medeni" bir ülkede mutlu mesut yaşarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ulan o parayı ömrü hayatı boyunca cebine koyamayacak olan insanlar var siz hala üstünde şu resim olsun bu resim olsun derdinseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Hah bi komünist eksikti tartışmada o da geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 slickers said: ulan o parayı ömrü hayatı boyunca cebine koyamayacak olan insanlar var siz hala üstünde şu resim olsun bu resim olsun derdinseniz ahaha hepsi atatürkçüler yüzünden, önümüzü görmemiz bile mücüze!!!11!1!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bence hepsi düzenin suçu, devlet olmasa bunlar olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bence hepsi amerikanın oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bence çinin ucuz işçileri yüzünden böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 "uykun gelmiş" demekle kurtardın yani? kolaya kaçmaktan yorulduysan söyle yani devam etmeye hacet yok. niye devlet adamı basıyoruz ve niye sadece en son rejim süresinden çıkanları? geçmişini reddeden, aşağılık kompleksli komünist ada/dağbaşı devleti filan mıyız? git bak dünya paralarına önce, kuzey kore filan harici tercihen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 o zaman yaşasın Consizm! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 işin garibi alternatif kim olabilir diye düşündüm aklıma rıdvan dilmen geldi tek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 said: Sen bu ülkenin birliğine beraberliğine, laikliğine zararlı bir adamsın. Bu mentaliteyle umarım güç sahibi bi mevkiye gelmezsin. Bu ülkenin birlik, beraberlik ve laikliğine en zararlı adamlar sizsiniz aslında. 70 yıldır bu ülkeyi akp yönetmiyordu. akp'nin bugün bu hale geldiyse bunun suçunu kendi zihniyetinizde arayın. akpyi kendi elinizde büyüttünüz, şimdide elinizde patladı ağlıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar