MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Zeki Müren demiş ya hahaha. sg-1 kesin öldü gülmekten... O zaman İprahim Tatlıses de dünyanın en iyi tenörlerinden biri onu da koyalım, Bülent Ersoy da iyi bi ses sanatçısı... Ciguliyi de bozuk paralara koyarız artık. Sezarın hakkı sezara ne de olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 zeki müren ile ciguli'yi aynı kefeye koyan insanı ciddiye alayım mı diye düşünürdüm ama yukarılarda zaten o hakkı kaybetmişsin. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: Lorrotar said: MEUAHFUSDHFDS sam i iyi aşağılamışlar yine.. valla "tayyeeab'e basaleeeamm"ları, "darbe olunca seni ihbar edicem"leri ve "cevap ver ama ne verirsen ver kaale almayacam"ları altalta dizince aşağılanmayan biri varsa o da ben kalmışım. rock rica etmiş, ricasını kırmıyorum. kimi basabiliriz: - mimar sinan - mevlana - aşık veysel - alparslan - piri reis - fatih sultan mehmet - zeki müren (komik gelebilir çoğu kişiye ama ses kaydından bu yana gelmiş muhtemelen en büyük türk ses sanatçısı) çok üstünkörü düşünerek bunlar aklıma geldi ki zaten bazıları basılmış, daha da uzatılabilir liste ama "sarıklı koymayacam" denince çok fazla seçenek kalmıyor maalesef. yukarıda yakındığım mevzu. Bu adamlar T.C.'ne önderlik etmiş devlet büyükleri mi? Yoksa biz hala Osmanlı İmparatorluğu'nu mu yaşıyoruz, ki o zaman bile Fatih hariç o dönem adamlarının hiçbiri adına para basılamazdı. Bu adamlar Türk büyükleri olarak anca arka kapakta yer bulabilirler, ki bulmuşlar da zaten. Tahmin ettiğim gibi fos çıktı yani önerilerin, en azından hala hayattayım. Ha bu arada, İbrahim Tatlıses'in de çok yanık sesi var mesela, Sezen Aksu da harika besteler yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Bi tarafında Fatih Sultan Mehmet İstanbula dalarken at üstünde diğer tarafında Zeki Mürenin o muhteşem pozu. Para böyle olsa piyasa acaip canlanır. -Abi al şu parayı gözünü seveyim ,kurtar beni bu dertten ne satıyorsan alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 zeki müren o sayılan diğer isimlerden çok çok önde bir insandır. uygar toplumlar sanatçılarıyla övünürler. ezik ezik arkalarından gülmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
explus Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sufi said: zeki müren o sayılan diğer isimlerden çok çok önde bir insandır. uygar toplumlar sanatçılarıyla övünürler. ezik ezik arkalarından gülmezler. Arkasından ezik ezik gülme yok ki!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sg-1 said: Bu adamlar T.C.'ne önderlik etmiş devlet büyükleri mi? Yoksa biz hala Osmanlı İmparatorluğu'nu mu yaşıyoruz, ki o zaman bile Fatih hariç o dönem adamlarının hiçbiri adına para basılamazdı. Bu adamlar Türk büyükleri olarak anca arka kapakta yer bulabilirler, ki bulmuşlar da zaten. Tahmin ettiğim gibi fos çıktı yani önerilerin, en azından hala hayattayım. Ha bu arada, İbrahim Tatlıses'in de çok yanık sesi var mesela, Sezen Aksu da harika besteler yapıyor. valla yukarıda anlattığım üzere maalesef t.c'den neredeyse hiçbir halt çıkmadı. buna veryansın etmişim ilk mesajımda. ben soruyorum sana şimdi, hadi bakalım: son 80 yılda çıkmış paraya basılacak bilimadamı, siyasetçi, düşünür, sanatçı say bana. bakalım kaç tane çıkacak insanların gülmeyeceği, merak ediyorum. buyur yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 sterlinde beatles var da ben mi bilmiyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: sg-1 said: Bu adamlar T.C.'ne önderlik etmiş devlet büyükleri mi? Yoksa biz hala Osmanlı İmparatorluğu'nu mu yaşıyoruz, ki o zaman bile Fatih hariç o dönem adamlarının hiçbiri adına para basılamazdı. Bu adamlar Türk büyükleri olarak anca arka kapakta yer bulabilirler, ki bulmuşlar da zaten. Tahmin ettiğim gibi fos çıktı yani önerilerin, en azından hala hayattayım. Ha bu arada, İbrahim Tatlıses'in de çok yanık sesi var mesela, Sezen Aksu da harika besteler yapıyor. valla yukarıda anlattığım üzere maalesef t.c'den neredeyse hiçbir halt çıkmadı. buna veryansın etmişim ilk mesajımda. ben soruyorum sana şimdi, hadi bakalım: son 80 yılda çıkmış paraya basılacak bilimadamı, siyasetçi, düşünür, sanatçı say bana. bakalım kaç tane çıkacak insanların gülmeyeceği, merak ediyorum. buyur yaz. Hiçbir sey olmasa bile şu mesaj çok doğru Sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: valla yukarıda anlattığım üzere maalesef t.c'den neredeyse hiçbir halt çıkmadı. buna veryansın etmişim ilk mesajımda. ben soruyorum sana şimdi, hadi bakalım: son 80 yılda çıkmış paraya basılacak bilimadamı, siyasetçi, düşünür, sanatçı say bana. bakalım kaç tane çıkacak insanların gülmeyeceği, merak ediyorum. buyur yaz. Yok işte, ama sen hala kalkmış Ata'nın resmini kaldıralım diyosun. Yeri doldu mu ki kalksın, T.C.'ni, kuruluş değerlerini, meclisi, bağımsızlığı kim ondan daha iyi temsil edebilir? Ha pardon, Zeki Müren, di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Sam said: zeki müren ile ciguli'yi aynı kefeye koyan insanı ciddiye alayım mı diye düşünürdüm ama yukarılarda zaten o hakkı kaybetmişsin. 8-) aman noooolur ciddiye al beni. ben seni çok ciddiye alıyorum çünkü 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 physx, buyur sen yaz kimi basalım. sadece sg-1'e yönelik almanıza gerek yok çağrımı. eleştirmenin bu kadar kolay olması benim dediğimi kanıtlıyor sadece: cumhuriyet tarihinde türk büyüğü yetiştiremedik. hayatının 42 yılını osmanlı vatandaşı olarak, kalan 15 yılını cumhuriyet vatandaşı olarak geçiren birini gösterebiliyoruz ancak 'cumhuriyet büyüğü' olarak. bu mudur yani? bunları konuşmak dururken 9/11 özentisi suni toplumsal travmalar içindeki böyle abuk sabuk gündemlerle harcıyoruz yılları. aynen devam, nasıl olsa atatürk var. o bize yeter. sg-1, bu sonu gelmeyen, bir fayda sağlamayan şekilcilikten kurtulmamız gerek önce. herşeyi "AMA ATATÜRK ÖYLE YAPAR MIYDIIII AMAN ATATÜRK ÖYLE DEMİŞ Mİİİİ" ile değerlendirmeyi bile aşamıyoruz. her zamanki gibi görmezden gelinecek, alıştım ama tekrar söyleyeyim: ben atatürk'e hayran bir insanım. ama kaşına gözüne değil (hoş gerçi yakışıklılık ve karizma konusunda tokatlamayacağı tarihi kişilik azdır, bunun da katkısı var ironik bir şekilde 'big brother' modeli haline getirilmesine üçüncü kişiler tarafından) de öncelikle fikirlerine. cumhuriyetin, türkiye'nin ilerleyebilmesi dogmalara sarılmakla mümkün değil. evet, bunların yıkılmasında bir önaraç olacaksa varsın kaldırılsın paradan resmi. bir özgüven oluşturalım, kendimiz de birşey yapabileceğiz diye. ve yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 "TL'nin ön yüzüne atatürk resmi basılmazsa kıyamet kopmaz" fikri söylendiğinde insanların dehşete kapılıp yağlı ilmeklere sarılıp adam asmaya kalktığı bir yerde "atatürk dogma değildir" demek doktora gidip "doktor bey herkes benim paranoyak olduğumu düşünüyor" diyen kişinin durumu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ciguli gerçekten çok kaliteli bir sanatçıdır bu arada şaka filan yapmıyorum ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 hayır sufi kuzey kore'de yakın zamanda çekilen bir belgeseli seyrederken resmen utandım. atatürk'ü sevmesem onun adeta modern bir idol-ata haline getirilmesine neden üzüleyim? neden utanayım? hatırasını böyle paraya resim basarak, "atam sen kalk da ben yatam" mantığıyla mı yaşatmak yakışık alır? yoksa "size emanet ediyorum" dediği ülkeyi ekonomik, sosyal ve kültürel olarak geleceğe geride kalmadan taşımak için yapılması gerekenleri üstlenerek mi? ben de rozetini takarım, "izindeyim" derim gönlümü ferahlatırım. daha kolayı mı var? ama biliyorum ki o iş öyle olmuyor. hatırasını öyle onurlandırmak mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 malesef sam, atatürk alıp satarak, şeriat korkusu alıp satarak, din alıp satarak ekmek yiyen insanların sayısı bu kadar çokken ve üstüne üstlük bu yiyicilerin ekmeklerine yağ sürenlerin sayısı da korkunç durumdayken 1 adım önümüzü görmemiz bile mucize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 şimdi ufak bir vtr izleyelim http://www.youtube.com/watch?v=u0_R8_GmL2k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Cumhuriyet dediğin daha 100. yaşına basmamış bi kavram bu topraklar için. 3 nesil bile sayılmaz 100 yıl. Hala yeni sayılır yani. O yüzden cumhuriyetin, özgürlüğün, demokrasinin tohumlarını büyük bi kahramanlık sergileyerek, var olan düzeni yıkarak ve işgalcilere karşı çıkarak yaratmış bir kişiliğe her şekilde sahip çıkma dönemi hala bitmedi Türkiye'de. Atatürk kavramı, cumhuriyetin ilan edildiği dönemde de bu ülkenin tamamı tarafından benimsenmemişti, şimdi de benimsenmediğ için herkesin kafasına Atatürk'ü sokmak için para da resminin durması, sınıflara resminin asılması, her çocuğa gençliğe hitabe ve istiklal marşının ezberletilmesinin şart olduğu bir dönemdeyiz hala. Atatürk'ü unutarak ilerleyen bir Türkiye olabilir mi? Belkide. Ama bunun için daha çoook var. Hala cumhuriyetin ilanını, laik ve üniter bir devlet yapısını kabullenememiş dindar geri bir mentalite var bu ülkede. Bu mentalite yok olana kadar ,sizin tabirinizle, Atatürk Dogması yıkılmamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 hah şimdi adam gibi tartışmaya başladınız be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
explus Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 MrMarvelous said: ... Hala cumhuriyetin ilanını, laik ve üniter bir devlet yapısını kabullenememiş dindar geri bir mentalite var bu ülkede. ... Gerçeten nokta atışı Not:Hepsinin Allah belasını versin!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Ne abi peki bir başka Atatürk üretememizin sebebi? Atatürk gibi birinin değil Türkiye'ye, tüm Dünya'ya gelmemiş olması olabilir mi misal? Dön bak bi geriye, var mı böyle bi lider? Saltanatta doğmuş, ama halkına cumhuriyet hediye etmiş? Hasta adamdan tam bağımsız bir ülke yaratmış? Sevr gibi bi antlaşmaya meydan okumuş, Lozan gibi bi anlaşma imzalamış? Söyle abi, varsa bir lider böyle ve eğer adına para basılmamışsa aha burada özür dileyecem senden. Yerine gelenlerin kazmalığına şüphem yok, evet, yetiştiremedik. Ama şu an Mustafa Kemal'le denk tutulup paraya resmi basılacak kadar büyük bir lider benim gözümde anca Türkiye'yi G8'e sokacak bir lider veya o akımın ciddi bir temsilcisi olabilir. Önümüzdeki cemaat tehlikesinden bahsedene "şeriat paranoyağı", Atatürk'ü yüceltene, fikirlerine sahip çıkanlara "atatürk'e tapanlar", "yerine koyacak birini bulmadan Ata'yı paradan çıkartamazsınız" diyenlere dogmacı, önünüzü görmeyi mucize olarak nitelendirdiğiniz sürece, maalesef, "kolum ağrıyor" diyene "damar damar üstüne binmiştir" diyen, herşeye saçma sapan sebepler üreten mahalle kocakarılarından farkınız kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Özgüven paradaki atatürk resimini kaldırmak ile oluşucaksa oluşmasın efendim. Nasılsa atatürk var'a getirmeyin lütfen olayı, büyüğümüz yok haklısınız fakat bu büyükleri tarlaya ekip de yetiştirmiyoruz. 10 senede bir büyük yetiştirip paraya koyalım gibi bir hava var anlayamıyorum bunu. Atatürk'ten sonra çabucak bir büyük gelmemesi çok normal.. Bunu nasılsa atatürk geldi rahat olalım bir 200 yıl diye demiyorum, cumhuriyet geldiğindeki durumlar ortada henüz yıkımdan çıkmış bir halk için her ne kadar engin bir kültürel mirası olsa da bir büyük yetiştirmek zordur. Önerim o dur ki en azından bir büyük yetiştirebilecek zemin hazırlanana kadar beklenmelidir ve şu durumda olan para şeklinin korunması en mantıklıdır. Dediğim gibi şu şartlar altında sadece hormonlu büyük yetiştirebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 hala dindar ile dinciyi ayırmamakta ısrar eden bir mantalite var bu ülkede. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Evet, sıradan dindarları da kendi pis savaşlarına çekmeye çalışan şerefsizler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 dinciler sıkışınca kılık değiştirip dindar olursa ayıramazsın ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar