Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kayıt stüdyosu açmak

JD

Öne çıkan mesajlar

komple set lazım ama ramazan davulu olmaz.

şaka bi yana az buçuk bildiklerimi söyleyeyim kimse bişe demicek anlaşılan.

KAYIT stüdyosu ise illa açacağın, şöle bi 10 15 kanallı mixer gerekiyor. bi sayalım davul kitini:
Kick
Snare
Tom1
Tom2
Tom3
Floor Tom
Ziller

3 tom olsa 6, 4 tom olsa 7 mikrofon yani mixerin bi 7 kanalı davula gitti zaten.

2 Elektro, 1 Bass gitar 3 tanede bunlar için. (ya direk giriş yada amfiye mikrofon dayayarak)

vokal isteğe göre back vokal, 2 kanalda buraya gider.
belki klavye, 1 kanal.

topladık 13 kanal. sen 15 kanallı al tabi :)

Davul seti zaten yukarda yazıyor.

gitar şart değil genelde gitaristler kendi getirir.

Monitör gerekiyor ki stüdyo içerisinde ses ulaşımı sağlansın. küçük bi stüdyo olcaksa, 2 tane ses monitörü yeterli olur sanırım.

Gitarlar için Amfiler

Gitar, davul ve vokaller için mikrofonlar. ben bildiklerimi sayayım iyi mikrofon olarak, tek yönlü mikrofon için (genelde amfilere dayanır, snare'e ve hi-hat'e konur) Shure SM 57, vokal mikrofonu için Shure SM 58, diğerlerini bilemicem aklımda kalanlar bunlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

kayıt stüdyosunda stüdyo içerisinde canlı monitöre aslında gerek yok, sağlam kulaklıklar lazım. gerçi playback monitörler her şekilde lazım tabiiki en babasından kayıtları dinlemek için.

mikrofon kaydı için mikrofon perdesi de gerek profesyonel bi şekilde rüzgarsız nefessiz kayıt yapmak istersen. zaten aynı anda çalınıp kayıt yapılcaksa herkesin kendi kulaklığı olması ve ordan mixlenmiş hallerini duyması en mantıklısı. ya da bu tercih meselesi sanırım. ama genelde ayrı ayrı alınır kayıtlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi bide bazı kayıt alabilen prova stüdyoları varki hayranıyız kendilerinin. ismini vermeyeceğim, prova için süper olan bir stüdyo, kayıt yapcaz ilk defa, hevesliyiz, azimliyiz, gazı almışız bekliyoruz gelsin mikrofonlar benim tepemden overhead sarksın snaremden cillop ton gelsin, kicklerim yürek kabartsın, bi cihaz geldi böle su şişesi kadar. ucunda rüzgar başlığı, bastı rec'e "siz çalın beyler o kaydediyo" dedi.

gelde dumurdan dumur beğen. o kayıtları dinlemek isteyende imzamdaki siteye göz atabilir (burdanda reklamımı yaparım böle hobaa)
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide bence verdiğin özelliklerle yapılan stüdyo kolpalar kolpası olur abi, 15 kanalla gider mi stüdyo? bi 32 olmalı bence. kayıtta zaten 10 tane davula takarsın, 2şerden de 6 kanal gitar için, mikrofonlar var daha, koyarsan ek enstrumanlar... ayrıca gitarsız gelene gitar vermek zorundasın, iki gitar isteyen gruba iki gitar, ama rock'n roll çalacak grubun gitaristlerine jackson veremezsin, tıpkı metal çalacaklara epiphone veremyeceğin gibi, yani çeşitliliği sağlamalısın. kayıt bazında da kayıt davulu, en azından kayıt trampetlerin olmalı.

tahmin ettiğinizden çok çok pahalıya gelecek bir iş kayıt stüdyosu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Pahalı:

Pro Tools: 40000YTL eder iyi kötü.
Gitarlar: 5000YTL ederler.
Davul: Bilmem.
Kulaklık, monitor, mic falan: 5000-10000YTL arası gezer.

Zor iş. Ses yalıtımı 10000 YTl'den ucuza olmaz.

Apple'dan Logic ve Symphony ikilisine de yönelebilirsiniz ama pro olmaz. Cubase falan düsünüyorsanız stüdyo kurmayın daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:
Xenocide bence verdiğin özelliklerle yapılan stüdyo kolpalar kolpası olur abi, 15 kanalla gider mi stüdyo? bi 32 olmalı bence. kayıtta zaten 10 tane davula takarsın, 2şerden de 6 kanal gitar için, mikrofonlar var daha, koyarsan ek enstrumanlar... ayrıca gitarsız gelene gitar vermek zorundasın, iki gitar isteyen gruba iki gitar, ama rock'n roll çalacak grubun gitaristlerine jackson veremezsin, tıpkı metal çalacaklara epiphone veremyeceğin gibi, yani çeşitliliği sağlamalısın. kayıt bazında da kayıt davulu, en azından kayıt trampetlerin olmalı.

tahmin ettiğinizden çok çok pahalıya gelecek bir iş kayıt stüdyosu.

hakikisi öyle olur tabide çok pahalı olur sende ücretleri yüksek tutmak zorunda kalırsın müşterin kısıtlı olur. iyi reklam yapamazsan hiç olmaz hatta. reklamla belki popçi çekersin asdjfa
Sosyal ağlarda paylaş

ne tarz ve ne için bi kayıt stüdyosu onun galiba belirtilmesi lazım biraz. sonuçta beartracks gibi bi stüdyo yapıcaksan 100 lerce rack effect fln duvarlara satın alabilirsin :) ya da evde kendime kayıt stüdyosu istiorum orta çaplı bişey dersen aslında bi bilgisayar üstüne 15 kanallı dijital hale de geçebilen bi mixer aldın mı onu 5000 kanala bile çıkartabilirsin dijital ortamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şöyle diyim düşüncem ( hayalim ) gitar davul bas gitar amfi klasik zaten bu kadarına kadar biliyorum olayı ama hani kayıt bölümü hakkında pek bi fikrim yok hafiften araştıriyim dedim bi sonuç elde edemedim pahalı olcağı kesindir hani 10 numara bi stüdyoyla başlamak kasar .gelen çalar kısmına kadar kolay kayıt yaptırmak istediklerinde işin pahalılık kısmı başlıyor tahminimce ve bu konuda bilgisizim herangi bir kaynak gösterebilirmisiniz garajdan stüdyoların sitelerine bakiyim dedim ordan da pek bi bilgi edinemedim hücum ve kanal kayıt yapabileceğim bir stüdyo kurmak tutoriali istiyorum (: şu ana kadarki postlara baktım hafiften gözümde kestirdim gibi olayı ama sanırım böyle döküman halinde bulabileceğim bir kaynak daha iyi olur yada yazmaya veya c/p yapmaya üşenmeyecek bir arkadaş yazabilirse iyi olur (:
Sosyal ağlarda paylaş

peki bişey sorucam evde kayıtlarımı yapmak istiyorum zaten bateri hariç bütün herşeyi kendim yapabilme kıvamındayım bi tane boss gt 8 alsam pc ye bağlayıp kayıtlarımı yapabilirmiyim kaliteli bir şekilde yani hani ses kartı gerekirmi asıl sormak istediğim sanırım bu :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...