HHC Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 he bu arada konuya öle bi yaklaştık ki millet gay sanıcak bizi:D:D:D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 cidden aşıksan random olaylar karşısındaki reaksiyonlarınla hem sen anlarsın hem o anlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 birinin yüzüne 1000 defa sana aşıgım dersen ztn o aşk yalan olru :) sana aşıgım,seni seviyorum tarzı laflar fazla söylenmemeli.özel bi anda falan ancak.yoksa cidden boku cıkıyor :) birine aşıksan.aşıksındır.hareketlerin ztn belli eder.karşı taraf anlamıorsa öküzdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 aşk kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 DeadSkinMask said: aşk kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.mart:D eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 o da yapar aynısını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 aşk ne abi bana tanım yapsanaıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 onu görünce kalbin sıkışıyo, saçmalıyosun, sürekli onu düşünüyosun falan. bu tarz çılgınsal şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 bak ne güzel anlattın. hadi arkadaşlar dağılalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 nasıl anlarsın dememiş ki adam nasıl anlatırsın demiş öpersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thiras Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Bence 1000 kere seviyorum demektense bir bakarsın. O anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 PATA said: kızlar kötüdür kötüler kızdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kötülü kızlar vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 kızların kötü vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 aşk bi illüzyondur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 tüm topiktekilere led'den stairway to heaven gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Hoşlanmak ile aşkı karıştırıyo olabilirmisin.Mesela,çok güzel bi kızdır hoşlanırsın ama aşk karşılıklı büyüyen bi kavramdır.Yani sadece sen kalkamazsın altından. Aşık olduğunu;onu önemsediğini göstererek belli edebilirsin.Falan filan.Ama şu zamanda aşk ne kadar inandırıcıdır bilemem.Uzun zamandır yaşamadım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 ben de hiç tahmin edemeyeceğim bir şekilde aşık olmak üzereyim. söz konusu kızımız bursa'dan zannedersem dory de bursalıydı bana birazcık tavsiyeler verse bursalı kızlar neden hoşlanır özellikle onlara nasıl davranmak gerekir ve neye önem verirler gibilerinden... hiç fena olmaz. bu bir yardım çağrısıdır. dory ve diğer bursalı arkadaşlardan acil yardım bekliyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 valla aşık oldugunu anlatmak yerine onun sana aşık olmasini sağlayabilirsin, bana kız gösterin msn den tavlama garantisi veriyorum; ilgileniyorsan pm at senin için uzun bi satır bişiler yazabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 lol bursali kizlarla alakam yoktur. hoslasmayiz. ben erkekleri seviyorum <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 dory said: lol bursali kizlarla alakam yoktur. hoslasmayiz. ben erkekleri seviyorum <3 +REP ek olarak, hiç insan insanı sever mi bunu tartışalım. peki ya leylekler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 anlamıyosa kasmıcaksın.. ben öyle yaptm.. 5-6 sen anlasın diye kastım..baktm olmuyo bidaha görüşmeme kararı aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 1- kıza aşığım demicen.. hoşlanıormla başlıcan anlamazlar yoksa.. duyguların kesin diil karşılık görmeden nasıl aşık olabildin fln fln ters yanıt alırsın hoşlanıorm, denielim(çk mu klasik oldu :D ) 2- HHC said: ama birşey farkettim Türk kızları bi değşişik kıl bi kaprisleri var...aynen..yıllardır böle 3-AŞKIN BİLİMSEL TANIMI c/p :birazını okusanız yeter Tutkulu olarak sevmenin en önemli belirtilerinden birisi bu sevmenin çabucak gelip geçmemesidir. Yeni bir karşı cinsi sevdiğinde eskisini kolayca unutabilme karşılığında kullanılan şıpsevdilik ile sevi arasında büyük bir fark vardır. Şıpsevdilikte gözlemlenen gelip geçicilik sevide gözlemlenemez. Aşkı birçok bilim adamı birçok felsefeci birçok şair açıklamaya çalışmıştır.Bilim adamlarına göre aşk, kimyasal feremon alışverişidir.Schopenhour'a göre ise aşk cinsel sevgidir.Nietsche'ye göre ise aşk cinsel haz isteğine geçirilmiş bir kılıftır.Peki aşk denen bu karmaşık duygu neden var, yani bu aşk denen şey olmasa ne olurdu da var.Cevap çok basit; insanda bulunan genetik neslini devam ettirme içgüdüsüdür.Aşk; doğacak bireyin en iyi olmasını seçer ki birey için üremede ideal bir partner ise bingo aşık olur ki güzelliğin rolativistiği de burdan gelmektedir. Sevide bir direnme vardır [değiştir]Sevi, sevilen kişiyi bir takıntı (obsession) durumuna getirir. Bu takıntı da gece gündüz beyinde varlığını duyurup kişiyi bir başka konuyu düşünmekten alıkoymaya yöneltir. Sevi durumunda yemeden içmeden kesilmenin nedeni de işte bu takıntıdır. Kişi içinden çıkamadığı bu ruh durumu dolayısıyla yeme içme gereksinimini bile fark edemez. Sevinin Fizyolojik Belirtileri [değiştir]Sevginin bir başka belirtisi ise yarattığı fizyolojik değişmelerdir. Aslında bu fizyolojik değişmeler sevinin varlığı konusunda en temel göstergelerdir. Bunların farkedilmesi sevinin farkedilmesinden, tanılanmasından başka bir anlama gelmez. Nitekim İbni Sina'nın bu fizyolojik hareketleri saptayarak Horasan yöresindeki bir gencin karasevdasını tanıladığı bilinmektedir. Ünlü hekim bu tanılamadan sonra hastanın iyileşmesi için sevdiği kızla evlenmesi gerektiğini öğütlemiştir. Türleri [değiştir]Bu sözcük bütün dillerde ortak olmak üzere bir erkeğin bir kadını, bir kadının bir erkeği tutkuyla sevmesine gönderme yapmaktadır. Ancak, gene başka dillerde olduğu gibi, Türkçede de sevi sözcüğü bilimi, tanrıyı, şiiri vb tutkuyla sevmeye de gönderme yapabilmektedir. Bu bağlamda bilim aşkı, tanrı aşkı, şiir aşkı denebilmektedir. Sözcüğün bu tür kullanımları onun zaman içinde anlam genişlemesine uğramış olduğu konuunda bir belirti olarak değerlendirilebilir. Bu sözcük ileride belki de taşımakta zorluk çekeceği ölçüde çok anlamla yüklü olacaktır. Belki de şimdiden böylesine anlam yüklü bir duruma gelmiştir. Kavramın uzlaşılabilir bir tanımının bir türlü yapılamaması, aslında böyle bir duruma ulaşmış olma konusunda en güçlü işarettir. Ancak insanlık ölçüsünde eski olan bu tür sözcüklerin anlamca genişlemeleri kaçınılmazdır. Sigmund Freud da sevgi sözcüğü için benzer bir sav ileri sürmektedir. O, sevginin cinsellikten şefkate dek uzanan pek çok sözcüğün işini tek başına gördüğünü söylemektedir. Bunlar arasında doğallıkla sevi sözcüğü de bulunmaktadır. Sevgi sözcüğünün tanımlanmasındaki güçlükler de buradan kaynaklanmaktadır. Yukarıda değinilen cinslerüstü örnekleri de olabilmekle birlikte sevi denildiğinde daha çok Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, İnanna ile Tammuz, Romeo ile Juliet gibi kişilerin birbirlerine kavuşma çabaları anlatılmak istenmektedir. Bu yaklaşımın nedeni belki de halk deyişleri arasında "Kavuşamayınca aşk olur" gibi ünlü bir sözün bulunmasıdır. Ne var ki, bu yaklaşım çok hoş görünmekle birlikte doğruya yaklaşmamaktadır. Aslında kavuşamayınca sevi olmamaktadır, çünkü birbirlerini seven kişilerin geçmişlerinde bakışmayla sınırlı kalsa da en az bir kez kavuşma vardır. Bu da demektir ki, sevinin başlama anı aslında bir çeşit kavuşma anıdır. Bu kavuşmanın şu ya da bu nedenle bir ayrılığa dönüşmesi ise seviyi acılı bir duruma getirir ve onun toplumsal bir ilgi konusu olmasını sağlar. Dolayısıyla bir topluluğun bir seviyi fark edebilmesi için onu bu acılı aşamaya varması gerekir. Ancak bir noktayı belirtmek gerekir ki, topluluğun bir seviyi fark etmesini sağlayan acılı ayrılık sona erip de bakışmanın ötesindeki kavuşma yaşantısı gerçekleşince sevinin sona ermesi gerekmez (Kavuşamayınca aşk olur sözü aşkı değil, aşkın toplulukça fakedilmesini anlatan bir söz olarak değerlendirilebilir). Bu bağlamda denebilir ki, sevinin işlevi karşıt cinsler arasındaki birlikteliği kurmak ve onu öylece varlık alanında tutup bozulmasını önlemektir. Dolayısıyla yukarıda değinilen bu işlev, birlikteliğin oluşturulması ölçüsünde sürdürülmesini de içerir. Öyleyse sevi varlığını kavuşamama borçlu olan bir tutku değildir; yalnızca kavuşmama durumunda varlığını en çok duyuran bir itici güçtür. Nitekim kavuşamamanın sonuçları dramatik olabilmektedir. Sevdiğine kavuşamamış oldukları için intihar eden kişiler bu dramatik sonuçların nerelere dek uzanabileceği konusunda her yıl bir ipucu sunmaktadır. Sevdiğine kavuşamamış olduğu için intihar eden yüzlerce kişinin varlığına işaret eden istatistikler bu konuda yadsınamaz kanıtlar sunmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 anlatamazsın hissettirirsin..hissetmiyorsa o kadar da uğraşmaya değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 o değilde nasıl asık olunur tuto sunu verebilicek olan var mı tmm birisinden hoşlanırsın seversin de benim ilkokul 6 sınıftan beri kalbim gümbür gümbür atmıyor abi kimse için ya =/ bunun ilacı falan var mıdır bi yerlerde? Demek istediğim bir insandan hoşlanmak ok, zamanla sevgiye donmesi de ok ama anlamadıgım konu bu ikisi arasında hep bi aşk yaşanmazmı doğal olarak bende neden boyle olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar