^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Bu dh forumlarında biri birşey diyor,tüm Türkiye'nin donanım konusunda fikri bu oluyor,kime harici hdd desem bozulur diyor. Canlarım,ciğerlerim,harici hdd kutulama-7/24 açık tutulması- dışında ek olarak bozulmaz.Raw sorunu vardır,dosya tipi rawa dönüşür birden,ama bu da nadiren olur. Elimde 4,5tb hdd var en basitinden,bunu yedeklemek için dvdlere çekmek,yada 4,5tb daha almakla uğraşmayın,öyle acil bir yedekleme durumu,1ay sonra bozulucak diye birşey yok.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 hahaha :) içindeki hdd değil de, eblek ucuz & dandik marka alırsanusb bağlantıyı sağlayan devresi falan bozulur, o doğru. Ama hdd dayanır. (tabi saçma sapan elektrik dalgalanması olmazsa, ki 2.5" hdd değilse, dışardan alır gücü, bu da adaptörün kalitesine göre riski artırabilir.) O tür forumlarda belki biri bu lafı eder, sora peşinden senin dediin hale gelir zaten :D
funq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 bir ay sonra bozulacak diye bir şey yok ama her hareket hdd için bir suikast, başarılı olur başarısız olur o kısmet artık.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 ha, o risk de var. Hdd çalışırken özellikle sabit durmalı. çalışmıyoken yine pek bişey olmaz kafaları disklerden uzaklaştırıp kilitler. Gerçi hemen hemen aynısı normal bilgisayar içindeki hddde de oluyo zaten...
funq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 unutmayın ki o kilidin kalkışı gücün gelmesiyle oluyor, en iyi ihtimalle usb girişini taktığınız sırada hdd henüz elinizde oluyor, onu bir yere koyduğunuz sırada güç gelmiş, iğne diske yaklaşmış oluyor kabaca :) bozulması işten bile değil aslında, yine internal hdd'lere göre güvenliği vardır tabi ki, ama iğne gerçeği...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 cart diye çalışmaz hdd ööle, o kafaları mümkün olan en kısa süre için kullanır ki risk azalsın. zaten USB bağlantısı olacak bilmemne, sora bilgisayar alete dicek "içinde ne var senin?" o zaman çalışmaya başlar hdd. bi de bile bile elinde çalıştırma bi zahmet.
funq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 heheh elimde çalışsın diye dene demedim ama elbet olacak, external sonuçta adı var, dışarda
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 ya kufretcem etmiyorum foruma yazik 2 haftada 720 gig dosya kaybi 1 bozuk bi bozulan iki seagete 750 gg hd bi tobe toe
funq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 topiç sahibi cevab versin bence ona :p
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 BonePART said: ya kufretcem etmiyorum foruma yazik 2 haftada 720 gig dosya kaybi 1 bozuk bi bozulan iki seagete 750 gg hd bi tobe toe bi de bozulanların içindekini söküp bilgisayara takmaya çalıştın mı? büyük ihtimalle boşuna başın ağrıdı çünkü. edit: bi de o aletlerin takılı olduğu elektrik hattı ne kadar düzgün, toprak falan ne durumda?
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 olay şu,500gb verisi giden adam üzülüyor küfürler ediyor,sinirleniyor,hıncını alamayan arkadaş hdd bozulur muhabbeti yapıyor. şaka bir yana,2hdd arka arkaya bozulduysa,adaptör yada gelen elektrikle ilgili sorun vardır
funq Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 3 hdd bozdum, hiçbir şeyimde sorun yok ama :D çok kullanınca bozuluyor :D
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Toplumdaki bu önyargıyı kırmak için,harici harddiskim bozuldum diyene 0 bir harici harddisk yollucam. açtığım konuyu sonuna kadar savunucam,seagate ve wdden desteklerini,sponsorluklarını bekliyorum
Eternalus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 efendim ben de arşivci bi insanım. bisürü film, yönetmenine göre falan kimi yığın, kimisi seri, matrix star wars, sonra bisürü diziler mp3ler. ben optik medyadan öteye güvenemiyorum hacı.teknosaya falan gidince mesela paraya kıyıp en pahalısından alıyorum dvd yi. sakin sakin yazıp güzel güzel cp çantalarına koyuyorum, ısı koku ve nemden uzak tutuyorum. veri kaybına tahammülüm yok. bluray olayı bi ucuzlasa mesela süperozoid olacak ama beklemek lazım.
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 320 gb var bende lök diye çat diye kapatıyorum adam gibi çıkarmadan, üvey evlat gibi davranıyorum ama 1 yıl oldu sapasağlam. çok garip
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 dönen parçası olan her ürün bozulmaya meyillidir. harici harddisk de bunlara dahildir. ama "bu meyil %10 mudur yoksa %0,1 mi" konusunu tartışabiliriz..
vimpir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Fly said: 320 gb var bende lök diye çat diye kapatıyorum adam gibi çıkarmadan, üvey evlat gibi davranıyorum ama 1 yıl oldu sapasağlam. çok garipsanirim nekedar aklima getirmez takmazsan okadar uzun omurlu oluyor:)
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 ben de optik veri ortamlarından nefret ediyorum, üzerine yazdırıp da tek bir kere okutmadığım halde bozulan dvd'ler gördüm. şu koruyucu kaplı disket günlerine dönebilsek ama 100gb olsalar 1.44mb yerine..
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 bluray olsa daha fena, kaybedeceksin 50 gb gitti. dvd de en azından 4.7 :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 hakkaten o çizildi mi babalara geldin demektir :D
Öne çıkan mesajlar