Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts of Iron 3

Venator

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
ya abi

hoi2yi 51561561 kere 50 senelik oyunlarla falan oynadım çok severim ederim kendisini ama

kendimi pek çok kez zorladım, oturdum başına açtım oyunumu falan ama ı-ıh. 2-3 dakika max, sonra kapatıyorum oyunu amaaan diyip. bir oyun bu kadar mı sarmaz? hayır çok soğuk bir oyun olmuş yani hiç hoi havasından eser kalmamış.

özellikler yenilikler olarak bakınca göze hoş geliyor aha iyi diyorum ama oyunun başına oturunca afakanlar basıyor resmen banyo yapmak istemeyen kedilere dönüşüyorum.

anno 1404 yükledim şimdi sakinleştim biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlaşılmasın yani pek çok kez multi falan da çevirdik hoi2yi ve akla hayale gelmicek başarılar elde etmişimdir yani ispanya ile avrupanın hakimi olmak, türkiye ile yine avrupanın sonuna dayanmak falan filan.

envai çeşit senaryoyla çılgın attım bi de oyun fotoromanları bölümünde aarı vardı hatta.

yani olay kolaylık zorluk değil oyunun havası çok itici, sadece ben değil pek çok kişi de böyle düşünüyor. tek sevdiğim yanı teknoloji olayını süper yapmışlar ve espionage özellikleri çok iyi. ama oyunu oynamaya yetmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

beta olmasının bir nedeni olmasın? (:P)

`Please post all feedback in this thread, and we'll iron this out over the next few weeks. Or its splendid and perfect and we can go live ASAP.`

2-3 hafta diyelim maximum. minimum ise ASAP. theater ai yi duzelttik diye thread actiktan sonra bu hata varsa `iron out` yapmakla gecmez.

butun test forumuna baktim adam grafik glitch i disindaki hicbir soruna cevap vermiyor. mesela 1942 de savas olmamis hic, adam amerika oynamis bu ne lan diyo.

ha bir oyunun 4. patchinde yeni map glitchi cikarmak da baya iyi

yok yani 4. patchten sonra bile oynanacak halde degilse oyun epic faildir. bi de para verdim o kadar. nese 2 expansion sonra oyun oynanacak hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sanmıyorum, çünkü oyun "ahistorical" olmak için tasarlanmış resmen. Adam 42'de savaş başlamadı bu ne iş diyince Johan falan "e o zaman sen açaydın savaşını" gibi abudik cevaplar verebiliyor. Kısacası HoI2 gibi historical simulatör gibi değil de sanki oyunu "o dönemde geçen yarı-simülatör yarı-ne olduğu belli olmayan şey" diye tasarlamışlar.

İşin komik kısmı, adamlar bunu bug değil feature'muş gibi satmaya çalışıyorlar hala. "Artık Türkiye olarak Karadeniz'den Kırım'a çıkartma yapmak gibi bir fantazi yaparsanız AI apışıp kalmayacak"; en iyi güzel de bari Almanya savaşı başlatsaydı önce de bunu yapabilmek için bir ortam olsaydı değil mi...
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlarının artık determinist olmasını istemiyorlar, determinist olmasını isteyenlere de for the glory gibi nuhnebiden kalma motorla fanların oyununu kakalıyorlar işte.

ha ben de determinist event vs gibi olan sistemi başarılı bulmuyorum. almanya savaş açıyor da açacak durumu var mı? victoria'da da prusya event ile avusturya'ya, fransa'ya savaş açar, darmaduman olurdu. hoi'lerde almanya rusya'ya karşı aynı. osmanlı gene eu'larda memlukları alamadan balkanlara girişemezdi gücü yetmeyince, otomatik hooop havadan herşeyi yutardı avusturya filan.
Sosyal ağlarda paylaş

ya, almanya amerikanin basina fasist parti getirebiliyor, ve amerika axise giriyor.

veya rusya amerikanin basina komunist parti getirebiliyor, ve amerika comintern e giriyor.

ve bunu her oyunda yapabiliyorsun. yani sans diil, yeterince spy koyarsan oraya oluyor. ki 10 spy koymak da gayet kolay.

ki amerikanin komunist olmasi imkansiz birsey gercek hayatta : ) yani ahistoric olmasin diye turkiyenin basina elfler gecti diye bisi de yapabilirler mesela o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Onları AI yapmıyor, human player yapıyor.

E amdem ahistorical niye yapmaya çalışıyorsun derler adama, yapamayınca bu seferde niye ABDi faşist/komünist yapamıyoruz diye ağlıyor millet paradox forumlarında.

Ahistorical olmaması zaten imkansız, Hitlerde player gibi 1936dan itibaren "total war"a odaklanıp player gibi tank top asker basmadı ki.

Eğer sen historic olarak oynarsan, yani, 1939a kadar Almanyanın tarihsel üretimi kadar asker üretip ona göre oynarsan, zaten düz AI rusyası ABDde komünisr devrim yamıyor, veya ABD sovyetlere demokrasi götürmüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun insan oyuncunun ne yaptıgı/yapabildiginden ziyade hands-off oyunlarda bile AI'ın tamamen saçmalaması. Alın bir brezilyayı oynayın biraz oyunu bakın neler oluyor :) İnsan eli degmedigi zamanlarda esas AI'ın sacmalamaması lazım. Eger bu olacaksa alıp da oyunu çöpe atalım, hiçbir manası yok çünkü oyunun o zaman multiplayer dışında.

Eger ben Japonya'yı oynamaya kasıyorsam mesela, Almanya 1940'da dayak yerse ne anlamı var ki oyunun? Ya da ABD olarak başlayıp 42'ye kadar savaş çıkmaması gibi vs vs...

Karasakal said:

Ahistorical olmaması zaten imkansız, Hitlerde player gibi 1936dan itibaren "total war"a odaklanıp player gibi tank top asker basmadı ki.

Evet ama savaşın ilk yıllarını kazanmasında kritik bir role sahip hayvan gibi bir hava filosuna sahipti almanya, hem avcı hem kısa menzilli bombardıman uçakları bakımından. Oyunda hiçbir işe yaramayan bişey hava kuvvetleri tabi o da ayrı bir nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

hoi 2 de almanya olarak 15 CV 15 light cruiser yapıp ingiltereyi 1940'ta savaşın dışına atmak klasik bir taktiktir, illa denizaltı yapacaksın diye bir şart yok. istediğini yapabiliyordun oyunda. ayrıca 1938'de savaş çıkmadan amerikanın ally lara girmesi gibi olması imkansız şeyler de olmuyordu.

sistemin savunulacak bir yanı yok, adamlar 4 patchte oynanacak hale getiremediler. paradoxun ilk faili oyun olarak tartışmasız.
Sosyal ağlarda paylaş

Karasakal said:

E amdem ahistorical niye yapmaya çalışıyorsun derler adama, yapamayınca bu seferde niye ABDi faşist/komünist yapamıyoruz diye ağlıyor millet paradox forumlarında.

bu nerde ne zaman olmuş merak ettim. coup nation seçeneği mevcuttu, %1 lik bir şans bile olsa. şu anda %100 şansla amerikayı (herhangi bir ülkeyi) istediğin ideolojiye çekebiliyorsun, bunu savunmayın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi neresi fail gözünü seveyim ya.Bence eventleri olsun üstüne yapılan modları olsun hoi2 yi değişmem hoi3 e mikronun dibine vurmuşlar ne anladık veriyosun ai fethediyo.Tamam birlikler konusunuda standart getirmeleri affedilcek şey değil ama yinede.Combat'ı gerçek bi savaştaymış hissi veriyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

hoi2'yi çıktığında kıyasıya eleştirdim johan'a cevap verdirecek kadar resmi forumunda, ne fanboyu? fail varsa eleştiriyoruz işte, fikir varsa onu yazalım.

sırf barbarossa'da kabızlık olsun uzun sürsün 15 nüfuslu köye özel bölge hazırlamak dışında bir olayı yoktu hoi2'nin, komutana "sen git şurayı al" demek çok daha gerçekçi zaten ülke yönetimi açısından. roosevelt kendi manevra yaptırmıyordu herhalde 128921879126 tane orduya.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Sam kusura bakma da, 15 kişilik köyü doğru modelleyebilirken HoI2'de Stalingrad'ın yerini yanlış koymayı başarmışlardı HoI3'de. Bunlar ufak detaylar ama hangi oyuna ne kadar ilgi gösterildiğini sunuyor direk olarak.

AI o kadar salakça oynuyor ki, genelde manpowerını savaştan önce bitiriyor sonra savaş başlayınca reinforce edemediğinden 20%lik divisionlarını ural daglarına kadar ezip geciyorsun.

HoI3 bence de paradox'un su ana kadar cıkmıs en fail oyunu. Koca oyunda çalışan tek şey tech/espionage sistemi.

Diplomasi: O kadar bozuk ki anlatamam.

Deniz Kuvvetleri: Şaka gibi, intihar komandosu niteliginde carrier eskortları, 18 BBlik filoların herşeyi dagıtması, denizaltı sacmalıgı

Hava Kuvvetleri: Ne işe arıyor ki bunlar acaba?

Kara Kuvvetleri: Nereden başlasam, supply sisteminin abuk subuk çökmesinden mi, manpower sıkıntılarından mı yoksa genelde emir altındaki/karşıdaki AI'ın abukça hareketlerinden mi.

Üretim vs: Seri halde eskort üreten ingilizler, piyadeden başka bişey basmayan SSCB vs vs...

Oyunun tarihselligini gectim, daha oyunun temel noktaları calısmazken nasıl güzel bir oyun olabiliyor bu anlamıyorum. En azından HoI2'de mücadele etmeniz gerekirdi. HoI3'de ya abuk subuk problemlerle karşılaşıyorsunuz ya da direk steamroll.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...