Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstatistik Hakkında - Bell Curve

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

1 dönem bitti istatistik ve olasılığa giriş aldım. Olaylar daha düzgün canlanmaya başladı kafamda ama şu curve olayını anlayamadım ben hala ya. 5. dersimi vericem curve uygulanan. Ne bu ya? Standart deviation nasıl hesaplanıyo biliyorum, ama curve de ne işe yarıyo bu? Yani harf notu aralıkları neye göre belli oluyor? Curve e C veriliyorsa A sınırı nası belli oluyor mesela?

Bunlar bugün yine not telaşına düşmüşken aklıma gelen sorular.

Saygılar,
Mesaj tarihi:
Standart deviation'ı curve notuna ekle, 13 curve 6 st. dev. mesela 19 da B+ oluyo, çıkar 7 F oluyo. Düz mantık kurarım. St. dev. ne kadar yüksekse F lememe şansı o kadar artıyor yani. Galiba.
Mesaj tarihi:
of yine yanlış yazmışım. doğru yazıcam diye tekrar ettim bin yüz defa halbuki not hesabı yaparken. The Bell Curve olcak o Bell's Curve değil. Hatta olay bu ama basmıyor kafam ciddi ciddi bu konuya.

ona göre diziyorsun diyorsun da neye göre işte? kaç birim iniyor? standart deviationı var bunun zartı var zurtu var. hoca olsam esnek katalog uygularım curve ü çözemediğimden dsf
Mesaj tarihi:
okuldan okula değişmekle beraber, kolpa okullar A+ diye bir not veriyor. sonra bi de GPA'in 4.00 üzerinden olduğunu iddia ediyorlar, A+'nın 4.30 a denk gelmesine rağmen.

hepsini A+ getirsem 4.30 olacak ortalamam.
  • Yeni Oluştur...