Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beklenen Oldu, Çırak Öğretmenini Affetti (Gül Erbakan'ın Cezasını Affetti)

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

İşin ideolojik değil etik tarafı ile ilgilenmemiz gerek önce adam dünyaları alsın geleceğimizden çalsın gösteriş için 124123 kere hacca gitsin yardımları sadece oy toplamak için gerçekleştirsin böyle bir adam 80 yaşında diye hapis yatmasın aman kötü kaka olsun orada cumhuriyet gazetesindeki adam SWAT ekiplerini kıskandıracak operasyonlarla sorguya çekilsin

Yaşasın Demokrasi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Maliye kayıp trilyonun peşini bırakacak mı?

Cumhurbaşkanı Gül’ün Erbakan’ın cezasını affetmesi tartışılır..
Erbakan zaten cezasını Altınoluk’taki yazlığında çekiyordu..
Eski Başbakan..
83 yaşında, hasta..
Nereye gidecek ki zaten.. Evden çıkacak hali yok.. İki büklüm yürüyor, yanında birisi olmadan adım atamıyor falan..
Gitse gitse cuma namazına gider..
Meseleye bu açıdan bakarsanız çok da önemli değil..
Daha geniş çerçevede değerlendirirsek, aynı davada yargılanan Gül’ün o davadan mahkûm olan eski liderini affetmesi etik değil..
En azından şık olmadı..
*
Konunun gözardı edilmemesi gereken bir başka boyutu:
İşin içinde Cumhurbaşkanı Gül de var..
Gül kayıp trilyon davasında aklanmadı.. Dokunulmazlığı nedeniyle yargılanamadı..
Peki ne olacak?
İşte kritik soru bu..
Anlatayım..
Gül, Cumhurbaşkanı seçilince savcı “takipsizlik” kararı verdi..
Gerekçesi de şuydu Cumhurbaşkanı’nın seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçların takibine ilişkin Anayasa’da bir hüküm yok.. Demokratik rejimlerde devlet başkanlarının dokunulmazlığı kabul görmüştür..
Doğru..
Bazı Anayasa hukukçuları karşı çıkabilir ama konumuz bu değil..
Devam edelim..
Savcının “takipsizlik” kararına itiraz edildi.. Mahkeme konuda Maliye Bakanlığı taraftır, zarara uğrayan orasıdır, görüş alın diye karar aldı..
Maliye’ye soruldu..
“Takipsizlik” kararına itiraz ediyor musunuz?
Yani dosya kapatılsın mı, kapatılmasın mı? Kayıp trilyon davası bitsin mi, bitmesin mi?
1 trilyonun peşinde misiniz?
Maliye Bakanlığı’nın itiraz için 15 gün süresi var..
Şurası çok önemli, Maliye itiraz ediyorum veya etmiyorum, sineye çekiyorum diye bir yazı göndermek zorunda değil..
Sessiz kalabilir..
İtiraz süresi dolar..
Biter gider..
İşte konunun düğüm noktası da bu.. Maliye sessiz mi kalacak, 1 trilyonun takipçisi mi olacak?
Bu niye önemli biliyor musunuz?
Maliye’nin tavrı bize devletin nasıl işlediğini veya nasıl yönetildiğini gösterecek..

*
Hepimiz biliyoruz..
Maliye, devlete bir kuruş borcu olanın sittin sene peşini bırakmaz.. Yedi göbek sülalesine kadar gider.. Doğru da eder.. Çünkü koruduğu, senin, benim onun parası.. Verdiğimiz vergiler..
Klasik bir söz vardır ya tüyü bitmemiş yetimin hakkı..
*
Maliye bu konuyu kapatırsa.. Borcu olanların kapısına nasıl dayanır!.
Bakan, borcunuzu ödeyin yoksa karışmam ha diyebilir mi?
Maliye hangi yüzle devleti zarara uğratanların peşine düşer! Borcu olan beni de affet derse ne cevap verir?
*
Bunları yazarken Cumhurbaşkanı yargılansın demiyorum.. O başka bir süreç.. Buna savcılar, hâkimler, hukukçular, kanunlara göre karar verir..
O karara da herkes saygı duyar..
Ben, Maliye alacağının peşine düşecek mi, düşmeyecek mi bunu merak ediyorum..

Mehmet Tezkan
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
82 yaşında adam , gitmiş hastanesine raporunu almış, ama keşke geri kalan bir kaç yıllık ömrünü cezasını çekerek geçirip ölseymiş dimi.

ne güzel duygular, insanlıklar :)

o insanlıklar bir kere işlemeye başladımı herkese eşit işlemeye başlaması gerekli.

daha neden suçlandığını bilmeden bir adamı içeri alıp daha sonra naaşını ailesine verirsen başka bir kısmıda körüklemiş olursun.

suç işlerken insanlıklar yoktu ama?
Sosyal ağlarda paylaş

çok farklı bişi beklemek doğru olmazdı.Erbakan gbi onlarca insan var bu memlekette ama çatır çatır yatıyolar,hatta içerde ölüyolar.ee çok yakın bi örnek şu ergenekon zımbırtısına içeri alınan içerde ölen bi adam vardı,içeri girdğinde sağlının uygun oolmadığını falan belirtmişler ama adam öldü yani. Çırağın hocasına vefa borcu işte abi ..
Sosyal ağlarda paylaş

Hani zamanı geçmişte bu rezilliği savunan insanları görmek neşeli birşey. Yaşlıymış falanmış tabi adamlar "bütün ülkeyi" enayi yerine koyup çalarken iyiydi. Cebinden çaldı seni enayi yerine koydu. Öğrenciside onu affedip aynı haltı yemeye devam ediyor. Enayi yerine kullanılanlardan bir kısmıda hala istekli biçimde savunmaya devam ediyor. Siteye yeni liberaller geldi eğleniyoruz dediler geldim :)

Flameoffear said:
Yani şimdi diyorsunuz ki: Gül kendisininde içinde olduğu ama makamı yüzünden yırttığı davada ceza almış eski patronunu affetmesi son derece normal.

Yok buna normal demiyorsanız, neyin laf kalabalığını yapıyorsunuz.

Normal diorsanız eyvallah.

edit: alıntıyı beğendim, katılıyorum. yukarda dediklerimle alakalı birşey yüzünden koymadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...