Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Bu Siteye Erişim Kendi Kararıyla Engellenmiştir."

Lethious

Öne çıkan mesajlar

anafikir.com'un bir protestosu bu.

said:
Geleceğin İnternet'inin Önizlemesini Yapıyoruz!

Her gün yeni bir site daha kapatılıyor.

Bu hızla giderse ileride nasıl bir İnternet deneyimi yaşarız, onun canlandırmasını yapıyoruz.

İki tıklamada bir karşımıza bu görüntü çıkar ise neler hissedersiniz?

Bu amaçla sitelerimizi diğer sansürlenen siteler gibi kapatıyoruz. Aynı şekilde.

http://www.anafikir.com/sansur/
Sosyal ağlarda paylaş

iyi hoş bir düşünce. sonuca etkisi zayıf da olsa anlamlı bir tepki..

youtube'a giriş yasağını atlatmak için opendns vs kullanan her türk gibi bu "protesto"yu da atlatıp sitelere hızlıca girmek için url alias kullandığımı da itiraf etmem gerek.
www.bigumigu.com yerine www.bigumigu.com/default.asp (url alias= b) gibi

ancak diğer yandan neden bizde daha -hmm nasıl desem bak bilemiyorum- altı dolu, destekli tepkilerden çok bunun gibi tepkiler var acaba diye düşünmeden edemiyorum. bu protesto yöntemi sanki sadece o siteleri günlük kullananları rahatsız etmek içinmiş gibi gözüküyor bir yerden sonra. çünkü yetkililerin önemseyeceğini sanmıyorum

not düşme amaçlı edit: yanlış anlaşılma olmasın, yapılan gereksiz demiyorum. oldukça organize hatta. ancak dinleyenler biraz sağır diyorum. keşke daha yüksek bağırmanın da bir yolu olsa.. belki daha da çok katılımla basın biraz daha çok ilgi gösterir.. şu ana kadar olan ilgi çok fazla değildi sonuçta.. =(

elbette hiçbir şey yapmadan durup, oturmak yerine sonsuz kat daha iyidir. umarım birileri duyar bu sesi, gereğini yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

verilen bu tepki ve uyguladıkları yöntem gayette başarılı oldu sizin düşüncenizin aksine. bütün haber kanallarında yapılan bu eylemin haberi verildi ve türkiyenin gittikçe internet yasakları ülkesine döndüğü söylendi. gayet başarılı ve hedefi bulan bir yöntem izledikleri için düşünenleri kutluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sonuçta bu tarz sitelerin bir sosyal örgütü var mı? onlar milletvekilleri ve bakanlarla ne derece ilişki içindeler? bu protesto işe yaramış olsa dahi, eğer kuvvetli bir sosyal örgütleri/dernekleri olsa daha etkili olmaz mı bu tarz protestolar? parayı basıp organizasyonu yapıp bol katılımlı bir yürüyüş düzenleseler daha çok ses getirmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...