Rakursi Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Ben uzun süredir piyano çalmayı istiyorum ama bir türlü başlayamadım,şuan 20 yaşındayım.Müzik hikayeme gelince, müzikle uğraşmaya altı yıl önce gitarla başladım. Daha sonra vokali öğrendim. Birkaç bar konserimiz oldu. Ve piyano çalamamak hep içimde kaldı. Acaba çok mu geç kaldım? 20 çok mu geç bir yaş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Piyano keman gibi değil. Kemana erken yaşta başlamak gerekiyor ama piyanonun yaşı yok. Rahatlıkla başlayabilirsin yani, geç kalmış değilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Ühü, kemana da istersen başlayabilirsin sorun değil. Biraz fazla çalışmak lazım. Entonasyon problemlerini aşmak için her gün hatta çalışman lazım az da olsa. Piyano da süperdir. Kemana başlamasaydım piyanoya başlicaktım ben de :) Çalarsın korkma. Çalışmayı bırakma yeter ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Piyano için yaş yoktur. Düzenli çalıştığında çalarsın güzel güzel. Kulağını geliştirip armoni ve müzik teorisini de ekleyince çok eğlenirsin piyano çalarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 piyanoya küçük yaşta başladım,fakat bir üstünlüğünü görmüyorum,daha önceden öğrenmiş oluyorsun sadece..bir kitap gibi,eninde sonunda bitiyor,daha erken veya daha geç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Piyano istediğin yaşta başlayabiliceğin bir şey ki eğer müziğe alışıksan gitardan falan zorlanmadan alışırsın piyanoya da. Keman konusuna ise katılmıyorum neden erkenden başlanması gerekiyor ki? O da bir enstürman sonuçta.Zamanla alışılabilitesi var her enstürmanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 başlamanın yaşı yok tabi. istersen 45 yaşında da başlarsın alet çalmaya. yalnız pro olmak için yaş lazım. şimdi ben bu yaşta gidip keman çalmaya başlasam hiçbizaman virtiöz fln olamam. piyano da aynı şekilde çocukluktan başlayıp kariyerini bu yöne kaydırmadığın sürece bi fazıl say fln olunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 hiçbişi bilmeden başlanabilir mi peki? misal: notaların adını bilirim oke. ama çalan nota hangisidir tutturma oranım epey bi düşük hani.. sadece tuşların düzenini ezberlemekle bişiler yapılabilir mi? misal: yanyana 2tane beyaz, üstlerinde bi siyah falan yok. hmm E ile F sonra F# siyah, G beyaz, G# siyah, sonra A beyaz, A# siyah, B ve C beyaz, C# siyah... falan gibi, major falan bişiler daha var. ama onları kesin bilsem zaten soru sormazdım di mi? sadece kendi kendimize çat ve pat bişiler öğrenebilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 nota olayı zaten bir süre sonra refleks haline geliyor çok problem değil. adam gibi piyano dersi zaten solfej ile verilir. solfej dersiyle de nota okuyamamak imkansıza yakın bir şey. piyanoda ben en çok şu problemi yaşamıştım. klasik tarzda çalmak bayabiliyor bir süre sonra. yani tamam temelini öğrenmek için bir beger(umarım böyle yazılıyordur hahah)bitirmek tabii ki gerekli ama; insan sonradan jazz gibi türlere kaymak da istiyor. onu yaptıracak hoca da çok az. tabii herkesin beklentisi farklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 solfej falan kasmadan böle hızlandırılmışı yok bunun hah? I know kung fu! falan gibi bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 yaşı falan yok bunun sadece isteğine kalmış birşey. 2 sene önce başladım tekrardan pianoya(tabi bunun öncesinden yaklaşık 5-6 senelik bırakmışlığım var. bi kaç olay yüzünden piano çalmayı bırakmıştım). sadece biraz sabırlı olacaksın. böyle aşmış pianistler görünce "ohooo ben böyle olamıcam" gibi abzürt saçma fikirlere kapılmayacaksın. Zamanla zaten elinde alışıyor herşeyi çalmaya başlıyorsun. Daha geçen sene yann tierseni bile çalamazken şimdi haggarddaki parçaların sololarını atıyorum. haggardın in a fullmoon procession'u çalmak sadece 1 günümü aldı. 2 yıldır günde en az 1 saat pianoya zaman veriyorum ve şuan çok rahatım ki kendi bestelerime bile başladım. gerçektende göründüğü gibi zor bi enstruman değil ama tavsiyem org ile başla. yani nasıl diyim kendini sadece pianoya alıştırma. şimdi şu var her parçayı pianoda çalamazsın ama her parçayı orgda çalabilirsin. orga bide pedal taktırır tam rahatlarsın. taşıma derdi falanda yok hemde bütceye uygun. Birde ders almaya hiç mi hiç gerek yok. şu ana kadar sadece 10 11 yaşımda mı ne 3 aylık ders almıştım o kadar. sadece alt yapı öğrensen yeter gerisini kendin getirirsin. pianoyla ilgili sorun varsa yanıtlayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Sadece piyano tonu dışında, Hammond Organ, Rhodes, Wurlitzer ve Synthesizer'larla vakit geçirebilirseniz bütün grupların aranan insanı olabilirsiniz. Ama ellerinizi çekiç mekanizmalı klavyelere (piyano tuşeli klavyeler) alıştırmanız yararınıza olur. Piyano öğrendikten sonra 20 kiloluk sahne piyanolarını taşıma derdiniz olmazsa (fiziksel olarak taşırım, ya da tekerlekli kılıfa koyup araca yüklerim diyenlerdenseniz) bir sahne piyanosu ve sentezleyici ile güzel konserler verebilirsiniz. Son duyduğum kadarıyla gruplar için hala klavyeci açığı bolcana vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 o açık hiç bi zaman bitmez. gerçekten klavyeci sayısı az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 genç yaşta başlamanın olayı parmakların daha kolay alışması falan. ağaç yaşken eğiliyo hesabı. küçükken daha kolay öğreniyosun herşeyi. kaslarında öyle. kas refleksi dedikleri bi olay var işte mesela gitardan örnek vereyim, çok zor gibi görünen bişeyi dırırıdırırı diye bi anda çalıyolar falan mesela bu refleks gibi tamamen düşünmeden yapıyosun. parmak egzersizlerinin olayıda zaten kasları o hareketlere alıştırmak. küçük yaşta başlarsan daha hızlı alışır parmaklar vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 "piyano çalmak çok kolaaay" demiyorum, ama kolaylıkla öğrenebilirsin bence. yapı olarak çalımı çok rahat, hatta en rahat müzik aleti diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 öyle zaten XD ya sadece zaman isteyen birşey o kadar, hani gerçektende level sistemli birşey şu piano çalmak. hiç bir hocan olmasada böyle çalarken experince aldığın sonra level atladığını hissettiğinde yeni combolar falan keşfettiğin, "vöaaa süfer çalıyorum" diye çift el çalmaya başladığın ve ardından kendini kaybedip şantör kesildiğin birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 moonlight sonata'nın ilk kısımları ile başla bence. piyanonun tadını daha ilk çalışmadan alırsın, şevk gelir "betovın çaldım" diye. hem zor da değil, benden tavsiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 bu arada guitar pro adlı programı kullanmanı öneririm. zilyon tane tab bulur denersin çalarsın. bi bakmışsın gruptasın repertuar diz boyu. girersin ultimate-guitar.com a araştırır bulursun tabları. rahatlıkla çalarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 arkadaş herkes piyanist çıktı forumda :P alışılabilite ne yahu? hep istemişimdir bende piyano çalmak gitar yerine ama zor geliyor bu yaştan sonra yeni bişeylere başlamak nedense.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 kingpin said: arkadaş herkes piyanist çıktı forumda :P alışılabilite ne yahu? hep istemişimdir bende piyano çalmak gitar yerine ama zor geliyor bu yaştan sonra yeni bişeylere başlamak nedense.. hocam alışılabilite çok çalışılabiliteye ve piyanoyla çok zaman geçirebiliteye bağlı..ne kadar çok çalarsan o kadar hızlı öğrenmye başlarsın,arayı açarsan başa dönersin,hamlaşırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 bu piyano işine bende çok heveslendiydim bi ara. yaşta küçüktü o zmanalar yalvar yakar synth'li güzel bişi aldırdım babama. hevesle başladım bi tane de org metodu kitabı aldım. fakaat iş iki el kullanmaya gelince tükendim orda. iki el bağımsız hareket etmiyor abicim bende. bağımsız hareketini geç iki elle bağımsız tempo tutamiom o derece bi koordinasyonsuzluk var. soğuduk tabi sonra orgtan fln orgta paslanmaya bırakıldı şimdi evin ücra bi köşesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 ben bile gaza geldim yani. kemanı yeterince çalışabiliyor olsam piyanoyada atlardım bi yandan bu topikten sonra :) başla başla piyanoya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 senko said: bu piyano işine bende çok heveslendiydim bi ara. yaşta küçüktü o zmanalar yalvar yakar synth'li güzel bişi aldırdım babama. hevesle başladım bi tane de org metodu kitabı aldım. fakaat iş iki el kullanmaya gelince tükendim orda. iki el bağımsız hareket etmiyor abicim bende. bağımsız hareketini geç iki elle bağımsız tempo tutamiom o derece bi koordinasyonsuzluk var. soğuduk tabi sonra orgtan fln orgta paslanmaya bırakıldı şimdi evin ücra bi köşesinde. abi bende digital piyano vardı,okula başlayacağım kesinleşince attırdılar bana o piyanoyu,..neden diye bi sor?(sorduğunu hayal ettim şuan) çünkü normal piyano tuş ağırlığı ile digital piyano tuş ağırlığı aynı değil diye..klavye zaten plastik..elin kasılır çalamazsın net diye değiştirmemi emrettiler hocalar..başlamaya karar veren arkadaşlara sesleniyorum,normal piyanoda başlayın,baştan ona göre alın,sonra zahmet çekmeyin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 orası öyle ben en son 6 sene evvelmi ne piano çalmıştım. o gün bugündür keyboardlarla takılıyorum. piano başına geçsem hemen alışamayacağımıda biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 manowerkin normal piyano dediğin kuyruklu piyano mu hani bilmemne&bilmemne sons diye markası fln var :) onların ücret olayına hiç girmeyecemde, öyle bişiyin başına geçsem piyanoya küfür etmiş olurum. gaza gelip benim orgu indirsem yeter bana. org dediğime bakma ama üstünü bi görsen uzay kokpiti gibi hertarafında bi ton tuş var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar