barbu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 şimdi yeni pc topladım ve 4gb ram koydum içine. sistemi de yeni toplamışken 64 bit işletim sistemi, 4gb dolayısı ile de vista kurmak istiyorum. sorun şu ki malum vista da orjinal olmayan şeyler yok. başka türlü bir çözüm üretemiyoruz yani..update olmuyor vs vs yada varsa PM den kınama mesajlarınızı bekliyorum(:P) benim asıl yakındığım nokta ise orjinal almayı da gözüme kestirmeme rağmen 64bit vistaların hemen hemen hepsi oem. ve oem de anca yeni bir pc veya anakart, işlemci vs alınca veriliyor(muş). 64bit vista box zaten bulamadım ama tahminimce fiyatı da 400 civarıdır o kadar veremem tabiki. oem almanın bir yolu, ya da kısaca tavsiyeleriniz neler?
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Aktivasyon bir yana serial bile istemeyen, gayet güzel kırılmış Vista kurulumları var. İllegal ama böyle şeyler, sakın ha denemeyesin. Ben bilgi verdim sadece.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 OEM işletim sistemleri normalde tek başına satın alınmıyor, yeni alınan sistemlerle birlikte veriliyor. Kutulu Vista bulmanın o kadar zor olacağını düşünmemiştim. Microsoft Türkiye'nin sitesi bazı sitelere yönlendiriyor. http://www.microsoft.com/turkiye/windows/shop/specialoffers.mspx# Şurda ( http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=379&pid=2024 ) 64 bit OEM demiş ama pek bir şey anlaşılmıyor.
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 oem bulmak sorun değil ama tek başına işte oem satılmıyor bana da herhangi bir bilgisayar parcası lazım değil şu anda. bu oem işi tam olarak nasıl oluyor? anakart vs satın alırken vistayı kayıt mı ettiriyorlar oem alırsan..hergün bi ton kişi yeni pc alıp vista almıyor bende sanki onlar alıyormus gibi ben odesem arayı ve isletim sistemini ben alsam :p yahu ne kasıs ismis
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Adam gibi kutu bulamıyosan veya kazıksa korsana kalmış oluyorsun, ne yapacan Microsoftun adam gibi bi paket üretmesini mi beklicen. Ultimate x64 türkçe sorunsuz kurulumlar var. Canavar gibi de update yapıyorlar. Tabiki adam gibi çalışan x64 olsa onu almak daha faydalı korsanlar bugün var çalışıyo yarın bi update ile kösülebilir sakat iş legal değil filan. Ayrıca x64 ultimate ingilizceler de Türkçeleştirilebiliyor onların özelliği birde business enterprise Türkçeleştirilebiliyor sanırım. Araştir bir istersen.
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 şimdilik birşeyler ayarlıcam artık, oem'i direk satan bi yer buldum. Ona bakıcam bi kac hafta icinde. ama cidden saçmalık microsoftun yaptığı. korsanı engellemenin en güzel yolu ucuza orjinal ürün satıp, orjinal almanın cazip yanlarını göstermektir benim fikrime göre. bırakın ucuzu, pahalıya dahi almak için kasıyoruz ya.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2008 MS Türkiye içinde kurumsal olmayan kullanıcının orjinal işletim sistemi kullanıp kullanmamasını fazla takmıyo yeni bilgisayarla birlikte oem satmak dışında. Kurumsal olunca tepene biniyorlar da, kişisel olunca satın alma gücü nedeniyle oluşan imkansızlığa rağmen pazara hakim oluyo bölece.
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 oemleri satın alabiliyorsunuz ben gold.com.tr den ve vatandan ayrı ayrı internet siparişi ile 2 ayrı ivsta aldım sorunsuz... oem
Öne çıkan mesajlar