Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bounen no Xamdou / Xam'd: Lost Memories

Kaede

Öne çıkan mesajlar

E7 movie yapıyorlar. Halen devam eden Soul Eater var. Nisanda gelicek FMA 2. sezon var. Birde yanlış olmasın ama yanılmıyorsam amerikan ortak yapımı süper kahramanlı birşeyler vardı planda. Promotional resiminde bir bayrak önünde kolu değişen bir genç vardı hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yango ile Akiyuki nin quickening chamberın kapanan kapağını tutmaya çalıştıkları sahnede bildiğin hüngür hüngür ağladım :/

Geneline bakarsak çok güzel bir dizi oldu. Ha eksikleri varmıydı, evet vardı. Bir çok yerde konu çok dağıldı, çok vakit harcanan yada çok önemli olduğu izlenimi bırakılan subplotlar düzgün bağlanamadı, düzgün sonlandırılamadı, düzgün açıklanmadı. Eureka7 veya RahXephon izleyenler o kadar rahatsız olmaz bunlardan ama normal bir izleyicinin kafasında çok soru işareti bırakıyor bu da dizinin esas güzelliklerini gölgeleyebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
son 10 bölüm birikmişti, aradan çıksın diye izleyeyim dedim, pişman oldum. bazı bölümler o kadar sıktı ki ortasında durdurdum bıraktım öyle. sonlara doğru iyice evangelion hissi verdi, neyse ki bakayuki bir şinci değil. son bölüm eh işte biraz melankoli filan ama noluyo kim neyi niye yaptı diye toparlayamadılar uzun süre. çeviride mi eksik/yanlış var diye düşünmeden edemedim ama iyi kötü kabaca anlaşıldı olaylar. ekşın bölümlerindeki saçmalıklara normalde göz yumarım ama abarttılar bir ara onu da, gemiler aoe ile patlaya patlaya bitmedi bizimkiler qq spam'le sıyrık almadan gidiyor falan filan neyse artık.

final ile ilgili bravo demek istiyorum

nakiami kubbeden çıkana kadar 1000 yıl düşünsem oğlumun otobüsünü havaya uçuran intihar bombacısını evlatlık edinme gibi bir eylemi tahayyül edemezdim. harbiden helal yani peygamber olsan belki.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Az önce son bölümü izledim. Güzeldi, Euraka 7 gibiydi. Son bölümler özellikle hiç beklediğim gibi çıkmadı, şaşırttı. Ama:

[spo=Ending]
Olayların gelişimi filan şaşırttı. Nakiami ve Akiyuki'nin sonunun öyle olacağını düşünmüyordum. Şaşırttı ve beklenmedikti, yani hoşuma gitti; fakat en sonda Akiyuki'yi tekrardan göstermeseler daha etkili olurdu bence[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Baya önceden izlemiştim ama yazmayı unutmuşum. Çizimler çok iyi olmasına rağmen rezalet bir anime ne hikaye bütünlüğü var ne adam gibi konu belli, sonuda saçma sapan.

Animenin gizemli bir hava ile yürümesine bişey demiyorum, hatta böyle olayları verip dünyasının anlaşılmasını izleyiciye bırakılması orijinal ve de hoş bir fikir. Ama bu hareketi en sonunda açığa çıkarmazsan iş değişir. Hatta son bölümlerdeki karakterlerin (Baş erkek karakterin yaptığı ana hareketler) cidden altyapısız olduğu için çok havada duruyor. Bu da animenin kalitesini büyük bir ölçüde zedeliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...