Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 arkadaşlar iki ucuboklu bir değnek var şimdi. inventus'tan sapphire hd4850 alıcaktım yalnız bu alet çok ısınıyor sonradan ögrendim ki sapphire hd4850 toxic diye bir model daha cıakrmışlar aralarında 10 dolar gibi cüzi bir fark var bu model'de o sorunu gidermişler ve overclock yapmaya müsayit hale gelmiş ama inventus bunu satmıyor. ekran kartını inventus'tan almayınca'da hazır kampanyada ki sistemlerden almamış oluyorum baya bir artıyor fiyat... Neyse soruma geliyim. Bu hd4850 ekran kartını sonradan takıcağım bir fan ile soğutabilirmiyim acaba ? etki edermi dışarıdan yani
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 daha onlar için uyumlu fan çıkmadı sanırım ama önüne arkasına filan koyacam dersen onu bilmem. bazı kasalarda yerleri var gpu için ekstra fan takmak için. tabiki etki eder ama etkisi çok mu olur az mı olur birşey diyemem. denemedim hiç
maddoq Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 çıktı aslında da fiyatları pahalı biraz. Akasa Vortexx Neo var tam işine yarayacak ekran kartı nın üstüne takabilecegin. Hatta pc labs da adamlar hd 4850 i ile test etmiş. Tam senin arayacağın cinsten. aha burada
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 maddoq said: çıktı aslında da fiyatları pahalı biraz. Akasa Vortexx Neo var tam işine yarayacak ekran kartı nın üstüne takabilecegin. Hatta pc labs da adamlar hd 4850 i ile test etmiş. Tam senin arayacağın cinsten. aha burada evet tam aradığım şey bu sagol (tu)
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 4850 ve 4870 o ısılarda çalışmaya dayanıklı kartlar olarak üretilmiş ancak bildiğim kadarıyla, bir sorun olmaz yani ısınması.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 direkt sorun olmasa da kasayı da ısıtacağından performans düşüşüne sebep olacaktır biraz. 50 ytl verip imbalaştırmak daha mantıklı bence..
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 yeni fan taktırırsak garantisi gidermi ekran kartının
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 sapphire 4850 çok ısınıyor evet. Ama bunun nedeni %15 de çalışıyor fan. Catalystte %50 e yaarladın mı direk 50 derece felan oluyor. Ve kart 100 dereceye kadar sorunsuz çalışıyor zaten. Kasa ısınmasın diye ayarladım bende fan hızını
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 bi de illa fanlı almak istiyorsan http://www.hisdigital.com/html/product_sp.php?id=398 bunu bekle
Redo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 hicks Binbaşı Mesaj: 1510 Sisteme Gözat 30 Haziran 2008; 20:21:22 Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Merhaba Arkadaslar, HD48xx serisi kartlarimiz icin henuz fan hizini kontrol edebilecegimiz bir yazilim bulunmuyor. Bu kartlarin sicak calistigini cok iyi biliyoruz. Programlar guncellenene kadar asagidaki yolu kullanabilirsiniz: 1- Catalyst i acalim. 2- "Profiles" menusunde "Profile Manager" i secelim. 3- "Create and Edit a Profile" altinda "Enter or select a profile name:" kismina "Default" yazalim. 4- "This profile includes" alaninda "all Catalyst Control Center settings" i isaretleyelim. 5- "Activation" tabina gelelim. 6- "Desktop Shotcut" i isaretleyelim. 7- "Save" tusuna basalim ve masa ustunde "Default" isminde bir ikon olusacaktir. Bu ikon bizim istedigimiz anda standart ayarlara donmemizi saglayacak. Simdi sira geldi fan hizini degistirmeye: 1- Catalyst i acalim. 2- "Profiles" menusunde "Profile Manager" i secelim. 3- "Create and Edit a Profile" altinda "Enter or select a profile name:" kismina "Fan Hizi" yazalim. 4- "This profile includes" alaninda "all Catalyst Control Center settings" i isaretleyelim. 5- "Activation" tabina gelelim. 6- "Desktop Shotcut" i isaretleyelim. 7- "Save" tusuna basalim ve masa ustunde "Fan Hizi" isminde bir ikon olusacaktir. 8- Kullandiginiz isletim sistemine gore asagidaki dosyayi bulalim: (Gizli klasorleri ve Sistem dosyalarini gorunur yapmadan asagidaki yolu goremezsiniz...) Windows XP >>> "C:Documents and Settingskullanici adinizLocal SettingsApplication DataATIACEFan hizi.XML" Windows Vista >>> "C:Userskullanici adinizAppDataLocalATIACEFan Hizi.XML" Catalyst 8.7 ile birlikte asagidaki yol kullanilmaktadir: Windows XP >>> "C:Documents and Settingskullanici adinizLocal SettingsApplication DataATIACEProfilesFan hizi.XML" Windows Vista >>> "C:Userskullanici adinizAppDataLocalATIACEProfilesFan Hizi.XML" 9- Bu dosyanin uzerine sag tusla basip "EditDuzenle" diyerek notepad ile acilmasini saglayalim. 10. Acilan dosyada asagidaki bolumu bulup kirmizi yazdigim yerleri asagidaki gibi yapalim: 11. "Automatic" yazan alani "Manual" olarak ve "0" yazan alani da fan hizi yuzdesi seklinde degistirdikten sonra masa ustunuzde bulunan "Default" yazan ikona basinca fan hizi normale donecek, "Fan Hizi" yazan ikona basinca bizim ayarladigimiz degere gelecektir. Crossfire sistem kullananlar ayrica 2. GPU icin asagidaki alanlari da duzenlemelidir! Sonu sifirla biten satirlar 1. GPU icin, sonu 1 ile biten satirlar 2. GPU icin ayarlari gosterir: Not: %65 nispeten az sesi duyulan ve serin yapan degerdir... ÖNEMLİ NOT: Bu ayar fan hizini manual yapiyor ve bizim verdigimiz degere sabitliyor. Kesinlikle ama kesinlikle fan hizini %45 altina dusurup daha sonra unutup oyun falan oynamaya baslamayin, fan hizi otomatik yukselmeyecektir! Herkese serin HD48xx'li gunler dilerim... (Ben denedim 40 derece civarında %65 ile) Alıntı Donanimhaber
endless_night Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 fabrika çıkışı olarak %15 veya %25 olarak ayarlanır fanları bunu program yardımı ile %80-90lara çekersen az bişey ses artışı olur ama ekran kartın oldukça soğur. tavsiyem rivatuner kullanımıda oldukça kolay ilerde o/c yapcak olursanda sana büyük yardımı olur. ek bir fan takımı direk garanti dışı bırakır kartı en kolay çözüm bu şekilde
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 hd 4850 destekleyen rivatuner çıkmadı daha. bi de 4850 de %60 dan sonra aşırı rahatsız etmeye başlıyor ki benim kasam korkunç ses çıkarır. O sesin arasında bile duyuluyor 4850 nin fanı
aente Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 bende o ısınma olayı ve kendinden overclocklu olması açısından Saphire hd4850 Toxic modelini almaya karar verdim, kendi üstüne başım kadar Palit fanı var. burda olmadığından Bimeks'e söyledim istanbuldan getirtcekler. de eğer fiyatı fazla söylerlerse(ankara'daki tükanlar 310 fln gibi fiyat çekiyor) o zaman ellerinde olan powercolor hd4850'yi alıp fanına o şekilde bir ayar çekersem idare eder mi acaba?
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Ben hala şunda ısrarlıyım, Ekran kartının fanını hızlı döndürünce daha çok hava gpuyu soğutmaya çalışacak. Hava gpuya çarpıp kasanın içine dağılacak ama gpunın ısısını da almış olacak. Böylece kasada iyi bir dışarı hava atımınız yoksa kasanız yine ısınacak. Böylece fanı hızlandırsanız da kasa ısınıyor, haksız mıyım? :) Bende 2 tane profil var. Profillerin biri %45 ayarlı hiç ses duyulmuyor, diğeri %55 ayarlı. Profillere kısayol atadım ve ctrl shift o ve ctrl shift p ile profil değiştirebiliyorum. Oyunlara girmeden tek kısayol ile fan hızını %55'e çekiyorum hiç sorun yaşamıyorum :). Benim de çok kafama takılan birşey var, HD4850 ne kadar sıcaklığa dayanır? %55 fan hızında 87 dereceye kadar çıktığını gördüm. Otomatiğe alınca 93 dereceye kadar çıktığını gördüm. Yani kart 100 dereceye kadar sorunsuz çalışıyorsa otomatiğe alayım kasmıyım. Örneğin intel E8400 72 dereceden sonra intel tarafından tehlikeli ve yanabilir olarak gösteriliyor. HD4850 için max sıcaklık için ne diyebiliriz acaba?
aente Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 testlerde 100e kadar sorunsuz diye okudumu hatırlıyorum, fakat bu durumda senin dediğin kasanın ısınması problemi var, genel olarak kasanın içindeki sıcaklığı arttırdığından performans kaybına yol açabilir denmiş. bence sen %55 civarında çalıştır, aklında kalmaz. ben şimdi araştırdım vatan'da 308 ytl 4850 Toxic, Bimeks'de en ucuz fiyat garantisi var, göstercem o fiyatı valla öyle alıcam. soğutma problemim olmayacak böylece.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 vortex neo süpermiş. bunun daha az süslüsü aynı işleve bulmak mümkünmü acaba.
count Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 asus silent magic ekran kartım var benim de. heatsink koymuşlar, ama fazla ısınıyor. fan takmak daha mı hayırlı?
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 bendede sapphire x1900gt var,sapphire in fanı o kadar dandikki ,hayvan gibi ses çıkarmasına rağmen kart 100 derecelere çikiodu,50 ytl ye revoltek marka fan aldım su an kasadan sadece güç kaynağının sesi geliyor,kartta max 85-86 dereceye çıkıyor,100 dereceye kadar sorunsuz çaliştiğini duymuştum ati-sapphire markali kartların.
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 ben benim x1950gt'yi 72 derecenin üstünde hiç görmedim, fan hızını da %70in üstüne çıkarmadım hiç valla sdf
Öne çıkan mesajlar