Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan Bağışlama Hadisem..

Theridone

Öne çıkan mesajlar

0ne said:
Theridone said:
Ben de bilmiyodum. Verirken B RH- Olduğunu öğrendim.

Çok nadir bulunan kanlardan biridir.Mesela ben tofaşda bi arkadaş için verdim.9000 kişilik fabrikadar 46 kişide varmış.

Kıymetini bil kanının.

Ayrıca başlığı açan arkadaşın durumuna gelirsek,Ortalama bi insan vücudunda 5 litre kan vardır,yani senin kanının 10 da 1 ini çekiyolar.Belki bi anlık kansızlık neden oldu buna.Belkide alışık olmadığın için vücudunun gösterdiği bi tepkiydi.

Ama şunu biliyorum kan verdiğin kolun ve elin bütün gün titrer,ve 1 hafta falan böyle sürer.Kan verirken de kolda uyuşma olur.

Bide benden kıyak

-Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
-Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
-Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
-Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
-Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
-Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
-Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
-Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

-Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
10 bağışta Bronz Madalya
25 bağışta Gümüş Madalya
35 bağışta Altın Madalya
40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

-Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

şimdiye kadar toplam 3 defa bağışladım, 1 kez de acil durumda almadılar kan sayımım yetersiz diye ama bunların hiç birinden bahsetmediler, duymamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bi kere test yaptırmaya gittiğimde hatun çekti kanı sonrasında ben hebe hübe diye koşaraktan diğer kliniğe giderken birden karardı her yer, soğuk soğuk terlemeye ve titremeye başladım, kendimi dışarı dışardaki sandalyeye nasıl attım bilmiyorum sanırım sandalyeye uzanan ilk kişi oldum dünyada. geberiyodum lan. kan tutması die bişi var psikolojik falan değil bir 5 dakika oturup dinlenmek gerekiyomuş kan verdikten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bende verdim, bekaret bozuldu artık 6 ayda bir uğrarım
amerikan filmlerinde ilk seferin özel olsun muhabbeti vardı hep şimdi anladım
pişman deilim ama taş ötesi hemşirelerin daha yoğun çalıştığı versiyon da güzel olurdu

böyle bir hafifleme, değişiklik hissederim diyordum ama yüzde 5 oranında oldu bu

bir de harbiden çarpıyor adamı, ben öyle güçlü bünye sahibi deilim ama dağ gibi adamlar süt dökmüş kedi gibi oldu walla karşımda
sonra beleş mevye suyu, bisküvi filan kendimize geldik biraz

garip olan test için iğne batırdıkları kolum daha çok ağrıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
( 0 rh - ) Nadir cinsten benimkisi de anons falan denk gelirse milyonda bir gitmesen vijdan el vermiyor bulunmuyorda hemen nadir dedik ya!

En son trombosit verdim ( beyaz kan ) anam ağladı sakın sakın..!

Normal kan verin ama trombosit 5 tane delik oldu lan kolumda damarlarımı patlattılar hep çuvaldız x 2 bi iğne ile amatör stajyerler birde ühü. O damarlar iyilşene kadar kollarımı oynatamadım ağrıdan morarmalar falan filan oldu hep çok kötüydü.

Balon gibi şişiyodu bükük durunca kol =(
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:

kan verme islemi bittigi gibi ayaga kalkarsan kafasi cok guzel oluyor eha

ikinci olarak kan verdikten sonra gozu donmus bir sekilde yiyeceklere saldiriyorsun kilo alma ihtimali cok yuksek.
ben tahlil için o minik 4 tüpü dolduracak kadar kan verince bile fena oluyorum ayağa kalkınca, bayılacam sandım bir an fsdg. :'(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...