7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 İğneden kormayın artık milleti dele dele profesyonel olmuşlar hastanedeyken stajyer hemşire damar yolu açmıştı heryer kan gölüme döndü ama tecrübeli olanu hissetirmiyor bile :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 0ne said: Theridone said: Ben de bilmiyodum. Verirken B RH- Olduğunu öğrendim. Çok nadir bulunan kanlardan biridir.Mesela ben tofaşda bi arkadaş için verdim.9000 kişilik fabrikadar 46 kişide varmış. Kıymetini bil kanının. Ayrıca başlığı açan arkadaşın durumuna gelirsek,Ortalama bi insan vücudunda 5 litre kan vardır,yani senin kanının 10 da 1 ini çekiyolar.Belki bi anlık kansızlık neden oldu buna.Belkide alışık olmadığın için vücudunun gösterdiği bi tepkiydi. Ama şunu biliyorum kan verdiğin kolun ve elin bütün gün titrer,ve 1 hafta falan böyle sürer.Kan verirken de kolda uyuşma olur. Bide benden kıyak -Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. -Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. -Kandaki yüksek yağ oranı düşer. -Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. -Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. -Kan bağışçısı her kan verdiğinde: -Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. -Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. -Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara: 10 bağışta Bronz Madalya 25 bağışta Gümüş Madalya 35 bağışta Altın Madalya 40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir. -Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır. şimdiye kadar toplam 3 defa bağışladım, 1 kez de acil durumda almadılar kan sayımım yetersiz diye ama bunların hiç birinden bahsetmediler, duymamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 benim kan grubu ehliyette yazıyoda bakmaya üşeniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 geçen fuarda beleşe kan grubunu söylüyolardı ordan baktırttım ab+ miş. birde üstüne kart verdiler. ab+ olduğum tastiklendi. oh mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 izmirde nerde bağışlayabilirik ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 http://www.kizilay.org.tr/kurumsal/subelerson.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ben de bi kere test yaptırmaya gittiğimde hatun çekti kanı sonrasında ben hebe hübe diye koşaraktan diğer kliniğe giderken birden karardı her yer, soğuk soğuk terlemeye ve titremeye başladım, kendimi dışarı dışardaki sandalyeye nasıl attım bilmiyorum sanırım sandalyeye uzanan ilk kişi oldum dünyada. geberiyodum lan. kan tutması die bişi var psikolojik falan değil bir 5 dakika oturup dinlenmek gerekiyomuş kan verdikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Öeh... Test için kan aldıklarında bayılıyordum nerdeyse heralde bağış yapsam cenazem kalkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Ben de 1 tüp bile kan aldirinca direk dünyam kararir tansiyonum düşer, midem bulanirdi. Artık yatarak aldiriorum, 5 dk yatiorum hiç sorun olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 bende verdim, bekaret bozuldu artık 6 ayda bir uğrarım amerikan filmlerinde ilk seferin özel olsun muhabbeti vardı hep şimdi anladım pişman deilim ama taş ötesi hemşirelerin daha yoğun çalıştığı versiyon da güzel olurdu böyle bir hafifleme, değişiklik hissederim diyordum ama yüzde 5 oranında oldu bu bir de harbiden çarpıyor adamı, ben öyle güçlü bünye sahibi deilim ama dağ gibi adamlar süt dökmüş kedi gibi oldu walla karşımda sonra beleş mevye suyu, bisküvi filan kendimize geldik biraz garip olan test için iğne batırdıkları kolum daha çok ağrıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 testten 45 dakika kadar önce glikoz alırsanız kan verdikten sonra bayılma gibi olaylar olmaz kan şekerinin ani düşüşü sebebiyle oluyor o bayılma olayı.. yürür gidersiniz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 kızılaya bağış yoluyla, veya hastanelere taze kan nakli yoluyla kan vermek hem bir insanlık değeridir hem de vücudunuz için harika bir şeydir. 3 ayda bir tekrarlayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 neden vücudumuz için harika bişiy? bende kansızlık var tahlil için bile versem şaftım kayıyo 3 tüpten sonra,bana pek harika gibi gelmedi torba torba kan vermek :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 kansızlık varsa almıyolar zaten sanırım, adı üstünde "kansız" =P hehehe, 3 aydan daha sık da veremezsiniz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 kan veresim geldi bir an, cidden ağırlık çöktü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 hemsireyi tokatlasaydin kurutunuz lan beni diye. yada arkadasin hayat öpücügü verseydi sunni tenefüs felan. bak nasil ayiliyordun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinera Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 aynı hede bendede var arkadaşlar 2 kolumdan tutup hastane kapısına çıkarımşlardı bide havuzun kenarında yatırmışlardı.Biraz toparlanınca kafan güzelmiş gibi oluyor ya o sahneyi sevdiğimden ölceğimi bilsem bidaha vericeğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wras5 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 5 yil once kan bagisi gunahmidir tartismasi donuyordu ortalikta simdiki genclik lan moruk litresi 2000 kagit ediyomus olum diye geziniyo. helal olsun/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ismail PK Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ( 0 rh - ) Nadir cinsten benimkisi de anons falan denk gelirse milyonda bir gitmesen vijdan el vermiyor bulunmuyorda hemen nadir dedik ya! En son trombosit verdim ( beyaz kan ) anam ağladı sakın sakın..! Normal kan verin ama trombosit 5 tane delik oldu lan kolumda damarlarımı patlattılar hep çuvaldız x 2 bi iğne ile amatör stajyerler birde ühü. O damarlar iyilşene kadar kollarımı oynatamadım ağrıdan morarmalar falan filan oldu hep çok kötüydü. Balon gibi şişiyodu bükük durunca kol =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 ya ben de kan vermedim daha üstüne bi de kan aldım ii mi :D gerçi dayım vermişti kan ben de dayımın kanını verdiler sanıyodum başkasının kanını mı verdiler nan tüh.demek o yüzden hiç bi süper güç ortaya çıkmadı senelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 MasterHapLo said: kan verme islemi bittigi gibi ayaga kalkarsan kafasi cok guzel oluyor eha ikinci olarak kan verdikten sonra gozu donmus bir sekilde yiyeceklere saldiriyorsun kilo alma ihtimali cok yuksek.ben tahlil için o minik 4 tüpü dolduracak kadar kan verince bile fena oluyorum ayağa kalkınca, bayılacam sandım bir an fsdg. :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ismail PK Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 sesu said: direk "verici". Zaten çok var Of. atlamış paticik infaz team bu ayrıntıyı. Bir nevi mindfuck olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 sesu iyidir, ondan art niyet beslememisiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 abi öyle yazılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 haha, dogru gerci ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar