Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güvenmeme sebebi

maelstrom

Öne çıkan mesajlar

hm güven kazanmak zahmetli iş.kanımca kimse kismeye durduk yere güvenmez.ilk başta güvenilir olsan bile bi arkdaşı gelip deseki ben şunu şu saatte şurda şununla gördüm dese.yalan dahi olsa benzetmiş olsada o güven gitmiştir bi kere gelmez.kızın arkdaşları güveniyosa başka.bi sorun oldğunda arkdaşına anlatır bole bole die.arkadşı da derki yok canım yapmaz o çocuk oyle şey bence sorun hallolur.arkdaşlar işte herşey
Sosyal ağlarda paylaş

İlişkilerde güven sorunlarına yol açan şeyler:

-Aile yapılarının farklılığı, dolayısıyla ilkokul öncesi aldıkları eğitimin farklılığı.
-Zıtlıkların çok belirgin, huzur bozacak derecede ön planda olması ve bunların avantaja çevrilememesi(kütük gibi düşünmek.)
-Karşılıklı sorumsuzluk veya aşırı ilgi.
-Geçirilen çeşitli psikolojik travmaların sebep olduğu güven eksiklikleri(özgüven eksikliği, depresyon, geçmiş deneyimler yüzünden korku duyma veya deneyim eksikliği vs.)
-Dengesiz davranış motifleri(karşılıklı yapılan jestlerin zamandan zamana azalması/artması, göz çapkınlığının bokunun çıkarılması/aldatma şüpheleri vs vs.)
-Arada mesafe olması(farklı şehirlerde yaşamak, istediğin zaman görüşememek, ailelerin haberdar olmaması vs)
-Sevgili çok işe yarayan süper über kültürümüzün, işe yaramayan kısımlarının yol açtığı şeylerin aksini dilemekte direnmek(evlenmeden olmaz, seninle içki içmem, orama dokunma vs vs.)
-Yaş farkı
-Fizyolojik/Biyolojik deformasyonlar(hormonların düzgün çalışmaması, vücut yapısının sönük veya aşırı iddialı olması, çeşitli hastalıklar vs vs)
-Beklentilerinin karşılan(a)maması.
-Hala ergen çağında olmak
VS. VS.
Sosyal ağlarda paylaş

Sacros said:
İlişkilerde güven sorunlarına yol açan şeyler:

-Aile yapılarının farklılığı, dolayısıyla ilkokul öncesi aldıkları eğitimin farklılığı.
-Zıtlıkların çok belirgin, huzur bozacak derecede ön planda olması ve bunların avantaja çevrilememesi(kütük gibi düşünmek.)
-Karşılıklı sorumsuzluk veya aşırı ilgi.
-Geçirilen çeşitli psikolojik travmaların sebep olduğu güven eksiklikleri(özgüven eksikliği, depresyon, geçmiş deneyimler yüzünden korku duyma veya deneyim eksikliği vs.)
-Dengesiz davranış motifleri(karşılıklı yapılan jestlerin zamandan zamana azalması/artması, göz çapkınlığının bokunun çıkarılması/aldatma şüpheleri vs vs.)
-Arada mesafe olması(farklı şehirlerde yaşamak, istediğin zaman görüşememek, ailelerin haberdar olmaması vs)
-Sevgili çok işe yarayan süper über kültürümüzün, işe yaramayan kısımlarının yol açtığı şeylerin aksini dilemekte direnmek(evlenmeden olmaz, seninle içki içmem, orama dokunma vs vs.)
-Yaş farkı
-Fizyolojik/Biyolojik deformasyonlar(hormonların düzgün çalışmaması, vücut yapısının sönük veya aşırı iddialı olması, çeşitli hastalıklar vs vs)
-Beklentilerinin karşılan(a)maması.
-Hala ergen çağında olmak
VS. VS.

aynını şimdi yazıyodum (yalan)
+1
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kız arkadasımın cok erkek arkadası olması ve kafasına göre takılması, istediğinde arayıp seni seviyorum diyip aradan buyuk bir zaman dilimi gecip tek laf etmemesine. kısacası keyfine duskun ve bencil olmasına sinir oluyorum. aslında kendine göre en güzelini yapıyor. hep bir cizgi var sınırları geçemiyorum. şirin şeker dunya tatlısı güzel candan içten gibi gozuksede dısardan içerden cok kapalı , anlaması cok guc biri iç dunyasına inemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

canım sıkıldı, bu topic'e dadandım. konudan da bağımsız takılıcam.. alın size bu topic'in kilometre taşları:

dory said:
neden guvenmesin:
cunku insan oğlu cig sut emmis demis atalarimiz. ata sozlerini buyudukce farkediyor insan sanirim. ilk okulda kompozisyon odevlerimize birer kabus olan atasozu ve deyimler bu yaslara geldigimizde kulagimiza küpe oluyor.
al bak bi tane daha geldi aklima:
sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yer
hatta biraz konuyu genisletip isleri saglam ve agirdan almak istiyosa hatun:
hizli giden atin boku seyrek olur.

kendinden baskasina guvenmemeli insan, ancak o zaman gercekten koruyabilir kendini. o duvar olmali insanin etrafinda, her alanda.

edit: bu center ne boktanmis be

oha falan oldum dori. her şeyden önce kendimizin de insan olduğunu hatırlayalım. başkaları da bizi aynı kefeye koyabilir ama kendimize de bok sürdürmeyiz. e o zaman bu tutum tümden yanlış derim. paranoyaklığımız, bizim manyaklığımız derim ben.. rahat olun lan, yaşayın işte seve seve.

oper said:
yaşadığım bi olayı aktarayım.
bi kız vardı(hep 1 zaten hiç 2 olmadı sdf)
o da aynen güvenemiyodu. sebepleri:
çok çapkın birine benziyormuşum. (yakışıklı olmak başa bela)
her gece alemlere akan biri gibi görüyomuş beni
o yüzden de pek tekin değilmişim.
arkadaşları oper hiç de iyi birine benzemiyor demiş.

halbuki dedikleriyle uzaktan yakından alakam yoktu. ama arkadaşları yüzünden olmadı. bi de arkadaşları tuttu baska birini ayarladı kıza bi müddet sonra.

benimkinin nedenleri bunlardı.

nedenler yalandır genelde. fazla mana aramamak lazım.

maelstrom said:
oper, aynı sorunlar işte benimkisi. gerçekten çok kötü bir olay. bazen kurbağa olayım dediğim oldu :(

yukarıdaki mesaja bağlı olarak bir ego pompalaması sezdim =) iyidir ama. kurbağa olmak kötü bir şey. özenme. kurbağayı öpen prenses ancak masallarda..

nileppezdel said:
O ayrı mevzu da ben arkadaşım olmalarından memnunum. Daha doğrusu gerçekten dostum olan 3 tane kız var. Çok da memnunum yani bundan. Erkek dostlardan üstün yanları oluyo bazen.

Kız meselesi lkonuşmak da iyi onlarla, kızları daha iyi anlıyolar sonuçta kendileri :D

hayatımda 3 dostum yok, 3 dosta yer de yok sanırım. dost enflasyonu yaşanmış burda.
Sosyal ağlarda paylaş

@racta: Valla benim gerçekten dostum dediğim 6 kişi var. Hakkaten de her or anımda yanımda oldular sağolsunlar, gerçekten iyi dostlar yani. Her zaman da daha fazlasına yer var.

Birçok da iyi arkadaşım var, bazıları belki ilerde dostum olabilirler ama çalışmaları lazım, bazıları da asla olamayacak.

Ama yeni insanlar tanımayı severim ve fedakar bi insanım. Onlar da benim fedakarlıklarıma karşılık verdikleri zaman dostluklar oluşuyor zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...