matama Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 penthe senle fikirlerimiz yakindir ama ben bu adamin bombos bir adam olduguna inaniyorum gazeteci falan degil. bizim okuldada paso vardi boyle super laf sokan herkese laf sokan ama bombos bir halta yaramaz adamlar buda ayni. emin colasani hic sevmezdim yazma uslubundan ama saygi suyardim, cunku gazeteciydi oturup belge bulurdu, arastirirdi kicini koseye koyup internetten kendine forward edilen mailleri okuyup nasil oturturum bununla diye ugrasip gazeteciyim ben demezdi. ayni sekilde ugur mumcuda oyleydi bak mesela aynisinin tipkisi bir bekir coskun var o da aynen boyle bombos, bunlar gazeteci degil. keske emin colasan donse hakaret etmese ama belgelerini gosterse bizde vay anasini desek.
mani Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yazıda anlatılan "yaratıcı zeka" burda konuşulan yazı laf sokmuş mu sokmamış mı yada çin kaçıncı turda. Çok enteresan adamlarsınız valla.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 matama said: penthe senle fikirlerimiz yakindir ama ben bu adamin bombos bir adam olduguna inaniyorum gazeteci falan degil. sırf laf sokuyor gözüyle bakarsan elbette hiç bir değeri yok adamın. ancak ne anlatıyor bu gözüyle bakarsan, "boş laf sokma" dediğin şeyin altındaki anlamı görürsün. adamın yazılarında anlattığı bazı şeyler var. ama işte engin ardıç gibi kişileri okuyanlar için anlaması zor oluyor bu fikirleri. saçma diyor, kısa diyor, sırf laf ebesi diyor felan.
Dolis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Yazıya bende güldüm ODUN yani :). Ayrıca güzel bi tespit kaç kişi çizgi filmi bu şekilde değerlendirmeye çalışır?. Ayrıca Postta geçen çin ile ilgili şeylere kendimce değineyim. Çin son dönemin en kalkınmış ülkelerinden bir tanesi Sanat ,Bilim ,Teknoloji .. Adamların bu konuda ilerlemesi ve kalkınması normal 3 Milyar nüfüs ve İlk imparatorluklardan biri olma gibi özellikleri var. 3 Milyar insanı eğiticek ortamları olmasıda cabası. Her 1000 kişiden 1 tanesi adam olsa yinede ortaya çıkan rakam çok fazla oluyoki bu rakam daha az. Çin nüfusunu durdurmak için kanunlar çıkartıyo sebebi doğal kaynakların yetersizleşmeye başlaması. Ab ve Abd yi geçemez diyosunuz. Bi yerde doğru adamlar kendi reklamlarını her şekilde çocuklara empoze ediyolar. Çinli kaç tane aktör var?yada bunu amerikalı ve avrupalılarla kıyaslayın.Köle gibi çalışıyolar demişsiniz doğrudur.Şimdiye kadar bize okullarda öğretilen ve sanayisi gelişen ülkelere bakın İngiltere vs. Onlarda sömürge sistemiyle gelişti bu sistemde ne vardı? Kölelik değilmi?. Adamlar modern kölelik yapıyo işte kılıfına uyduruyolar. Ordaki insanlarda oranın şartlarına göre aldıkları paraya tamam demek zorunda kalıyolar. 3 Milyar insanın içinde 5 dolar fazla almak onlar için büyük bi şey. Teknoloji ve ordu olarak gelişen bi ülkemi öyle bi ülke ama bunu dışarıya vurup reklam yapmak zorunda değiller. Amerika yeni bi uçak bilmemne geliştiriyo bi kaç ay sonra bunu sinemada görüyosunuz. Çin in ordusunu kaç kere gördünüz? Şu uçağı yapmışlar hemen peşinden bi sinema filmi çekilmiyo. Abd ve Ab ülkeleri kendilerini reklam yaparak üstte görüyolar. Şimdi yazıcağım lütfen gayri müslüman arkadaşlar yanlış algılamasın sadece düşüncemi yazıyorum. Hristiyanlığa bakın dinde bi reklam söz konusu oynanan pc oyunlarında 'Priest= Rahip ,Paladin=Kutsal Savaşçı vs. ' bunun haricinde kurt adamları hepimiz biliriz, Kurt adamlar mesela haçla durdurulur gibi gösteriliyo. Bunlar reklam değilde nedir?.Biz sadece gözümüzün gördüğünü duyduklarımızla hala belli ülkeleri lider zannediyoruz. Ama amerikanın durumu hiçte iç açıcı değil onlarda gerilemede. Çin ilerliyo çünkü ucuz mal adamlara istediğiniz şeyin fotoğrafını projesini veriyosunuz sizin paranıza göre o kadar kaliteli çıkartabiliyolar. Bunlar benim düşüncelerim arkadaşlar yanlış anlaşılmalar olmasn lütfen.Ayrıca kimsenin biliminin geliştiğini göstermesi için nobel almasına gerek yok :).
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 kurt adamlar değil vampirler haçla durdurulur. kurt adamlar için gümüş kurşun gerekiyor... ayrıca priest sadece hristiyanlıkta değil, genel birşey
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 iyide bu fikirleri düşünen kişiler elbet kültürlerinden etkilenecektir.bir hristiyandan priest yerine imam veya shaolin rahibi mi bekliyordun?
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 su da var, wow oyununda birden cok kulturden etkilenme mevcut, sadece "priest var, paladin var, obaa hristiyan propogandasi" diye gorenler var ama irklara baktiginda bircok farkli dunya kulturunu gormek mumkun. ornegin Chris Metzen, night elflerin japon/kuzey avrupalilardan esinlenerek yaratildigini soylemis. Taurenlerin kizilderililerden, Orclarin orta asya turklerinden ozenildigi de ortada. WoW'u gecersek, her fantazi kurguda gorecegin bir kelime var, ghoul. Ghoul kelimesi arapca gul kelimesinden gelmis. bizim gulyabani dedigimiz sey yani. Ingilizce, Arapcadan ve Farscadan bizim gibi etkilenmemistir. Bu yuzden imam gibi kelimeler pek goremessin. ama ghoul var iste. Ayrica priest kelimesi sadece hristiyan din adamlari icin kullanilmiyor. Haham da, imam da priesttir sonucta. diger dinlerde ve inanclarda da var priest olayi.
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 cry moaar diye bağırmak lazım bu yazında sonra
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Cnn Turk haberlerde geçti az once Çin olimpiyat açılışı goruntulerinin bazılarını banttan vermişler canlı felan değimiş euhe
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Ardeth said: cry moaar diye bağırmak lazım bu yazında sonra o niyeymis?
matama Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 bone sonucta adamin butun yazilari bu sekilde, ben oturupta spesifik olarak bu yazisi kotu demedim, ama genel olarak butun yazilari boyle tamam zeka super vs vs ama sonucta yazilarinda yeni birsey yok, paso nasil laf sokarim o var. Engin ardic a yorumum bile yok oda ayni tayfanin urunu, ama isin ozune baktiginda engin ardicla, ozdil arasinda bir fark yok sadece ikiside bir tarafi secmis yaziyor, sizde hangi taraftaysaniz ona buyuk diyorsunuz ama bu gazetecilik degil, arastirma yok adam akilli 5n1k ile alakasi yok, e ne bu herkeste fanatik gibi pesinden kosuyor bu adamlarin. Sanki buyuk gazetecilermis gibi.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 herkes arastirmaci gazeteci olmak zorunda degil ki? ugur mumcu gibi olanlar olduruluyor, emin colasan gibi olanlar isten cikartiliyor. bekir coskun ve yilmaz ozdil gibi mizah kullanarak elestiri yapanlar da mevcut. mizah kullandi veya kisa yazdi diye elestiriliyor bu adamlar, fikirlerine bakilmaksizin.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 benim beğenmediğim yönü kısa yazması falan da değil ki. sokaktaki herhangi birisini çevirip sorsan zaten sana anlatacağı şeyleri yazıyor. koskoca gazetede köşesi olan birisinin daha güzel şeyler yazmasını beklerim. dersen ki sanki bütün yazarlar öyle mi yazıyor, en azından uzun yazıyorlar derim hehe. yani fikir falan yok adamın yazılarında, bilgi yok. bilgi yok dediysem, işte gazete arşivlerini açıp falanca gün ne olmuştuyu bilgiden sayarsan başka. yani tek tek diğer yazarlarla karşılaştırma yapsan, bundan iyi, bundan kötü diye kendisine en altlarda yer bulacak birisi. ayrıca çoğu kez yürüttüğü mantığı da fazlasıyla saçma buluyorum. evet, kısaca tırışkadan bir yazar.
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 köşe yazarı tanımı konusunda herkesin fikri farklı sanırım ondan anlaşamıyorsunuz köşe yazarı bilgi mi vermelidir, araştırmacı gazeteci mi olmalıdır yoksa herkesin baktığı ama görmediği bir şeyi farklı bir açıdan sunarak dikkat mi çekmelidir? bence yılmaz özdil, bekir coşkun tarz olarak 3. tipe uyuyor. kimse başbakanın ODUN açılımının farkında değildi önceden en azından ben değildim. bilerek mi yapılmış tabiki hayır ama elalem maskot isimleri türetmiş açılımı anlamlı güzel bir cümle olmuş bizim ki de böyle olmuş odun milletiz biz diyerek akp'yi eleştiriyo işte. eğitim sistemine giydirio vs vs başka bir yazar uzun uzun anlatarak açıklayarak bu eleştiriyi getirirken bu adamlar zeka ürünü bağlantılar kuruyor. yoldan geçen adam da yazar bunları gazetede köşe mi verilmiş böle yazara çok saçma bir argüman. eleştirirsin sevmezsin ama adamın yaptığı işe saygı duymak zorundasın kimse kusura bakmasın.
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Yılmaz Özdil sadece Hürriyet'te bir köşe yazarı değil, Star Ana Haber dahil tüm Star televizyonu haberleri içinde genel yayın yönetmeni gibi bir şey, Uğur Dündar'la birlikte çalışıyorlar ki Star Haber'de eskisine nazaran canlı bağlantılar, gerçek haber ve yorumlar falan derken güzel iş çıkarıyor.
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Bence gayet salakça bir yazı ayar mayar yok burda adam balına ODUN kelimesini tutturmuş ve saçma bir yazı yazmış.Bu yazıya da ayar diyosak işimiz var yani :)
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Quadrophenia said: Cnn Turk haberlerde geçti az once Çin olimpiyat açılışı goruntulerinin bazılarını banttan vermişler canlı felan değimiş euhe vay şerrefsizler. ayıp bee. tv başında "oha, oahha o ne laaaan" diye kıskanarak izledik görüntüleri. bizden 3214 sene ileride gibiydi. sevindim bi an :)
oper Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 marş söyleyen ufak çocuk da playback yapmış. başka bi çocuk söylemiş aslında şarkıyı. ama çocuk çirkin olduğu için almamışlar çocuğu.
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 böyle oyuncu numaracı olmaktansa Okuyup, Düşünüp, Uygulayıp Neticelendirmek iyidir :)
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Snefru said: Bence gayet salakça bir yazı ayar mayar yok burda adam balına ODUN kelimesini tutturmuş ve saçma bir yazı yazmış.Bu yazıya da ayar diyosak işimiz var yani :) heheh adam milli çizgideki boşluktan bahsediyor ve çinin kelime oyunuyla bizim kelime oyunumuzu karşılaştırıyor, buna bile gayet salakça yazı diyorsan zaten köşe yazarı olarak kimi okuduğun direk belli oluyor. o yüzdendir bu kadar fanatikçe saldırmak adama. ha, eleştirme demiyorum, huun çok güzel eleştirmiş mesela, ama direk üstüne gidip "salak", "saçma", "işimiz var" gibi şeyler tuhaf kaçıyor.
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Bobiler'de birisi önceden farketmiş =) http://www.bobiler.org/monte.asp?m=28139
matama Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 hele birde hurriyette emin colasanin yerine koyulma planiyla getirilmis olmasi ozdil in dahada kotu. Gazeteciligin ozunde arastirma var, eger siz bu tur adamlara daha cok prim verirseniz, ortalikta gercek gazeteci kalmiyacak
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 ozdil onun yerine getirilmedi. fatih altayli getirilirdi bence oyle olsa. bence bekir coskuna mizah konusunda takviye olsun diye getirildi.
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Ben köşe yazısı okumuyorum ki + nasıl bir çizgide olduğumu attığım mesajlara bakarak çıkarabilirsin Bone. Benim belirtmeye çalıştığım dehşet bi edebi ayar yok burda gayet normal herkesin bulabileceği bir kelime oyunu üzerine kurulmuş bir yazı.Yani bu kadar övgüyü hak edecek bir yazı değil somut bişi yok elimizde.Sonuçta işi olmayan adam her yerden herşeyi çıkarabilir bu elimize somut birşey koymuyor.Ben köşe yazılarını takip etmiyorum çünkü herkes günü kurtarıyor kimsenin gelecek ile ilgili planları yok ülkeyi nasıl yarı sömürge olmaktan kurtarırız diye fikirlerini açıklayan adamlar köşelere bu görüşlerini yazsa okurum ancak.Köşe yazarlarını bu yüzden sevmiyorum çünkü hepsi kendilerine gelen komutla hedefe saldıran halkı ideolojik kategorilere sokma projelerinde enzim görevi gören tipler hepsi.Bağımsız medyanın çaycısının bile canı cehenneme. Bu adamın çizgisini bilemiyorum okumadığım için ama gün gelir yarın birgün bu adamlara başka bir komut gelir bu sefer geçmişte olduğu gibi birşeyleri düzeltmeye çalışan adamları linçlerler o zaman görürüm ben sizi.İşte bu noktada bizim bu kadar basit şeylere sevinmemiz değil nasıl bağımsız medya kurarız ı tartışmamız gerekiyor. Medya şu an benim yaptığım gibi tarafsız ve objektif bir biçimde yaklaşmalı esas siz bu yazının dandikliğini göremeyecek kadar fanatiksiniz.Bilemiyorum belki de köşe yazısı kültürüm olmadığından dolayı bana son derece basit geldi yazı.Belki de tüm köşe yazıları basittir bilemeyeceğim. Bir insanın kıstası doğruluk olmadıktan sonra nerde kalıyor o insanın aydınlığı? En sevdiğin insanlara bile hatasını en nefret ettiğin insanlara bile doğrularını söyleyebildiğin zaman adam oluyorsun.Aksi halde bu fanatiklik bizi kamplaştırır çatışmaya sürükler uyanık olalım bizim bulunmamız gereken tek taraf doğruluktur çalışmamız gereken tek yol ise ülke çıkarlarımızdır gerisi tamamen önümüze vaktimiz harcansın diye konulan safsatalardır.
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 senfru her şey iyi güzel adamakıllı eleştirmişin de şu vakti olan herkes yapar, bir özelliği yok, sıradan demekten vazgeçsek. bence çok büyük saygısızlık yapılan işe değer vermemek yapsın o zaman herkes. köşe yazarları farklı tipte olabilir bu topikte açıkladım. bu adam bir uğur mumcu değil. siyesete ağırbaşlı, sağduyulu eleştiriler getiren bir yazar değil. adamın tarzı bu ve bu tarda adam gayet başarılı yeterince her şeyi çok iyi bilen, her konuda fikri olan, köşe yazılarıyla dünyayyı kurtarma misyonu taşıyan adam var
Öne çıkan mesajlar