Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik yoklaması

PhysX

Öne çıkan mesajlar

yaklaşık bir yarım saat kadar önce emniyetten aradılar yoklamam kütüğümün olduğu yerden bulunduğum yere gelmiş. emniyete uğrarsın bir ara dediler..

89 mart doğumluyum liseden mezun olduktan sonra tercih yapmadım bu 2. senem. bu sene tercihlerimi verdim sonuçlarını beklerken başıma bu iş çıktı.

gidip de tecil mi ettireyim yoksa hiç gitmeyeyim üniversiteye girince üniversite halleder mi ?

tırstım :)
Sosyal ağlarda paylaş

en güzeli gidip askerlik şubesine sormak bunu. geçen sene de kuzenime gelmişti. askerlik şubesine sorduk şu yıl doğumluysan gerek yok dedi. ondan öncekilere tecil ettirmek gerekiyor gibi bişeler demişti. en güzel sen git ya da ara sor tecil ettirmek gerek mi diye. yoklama kaçağı durumuna düşme sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

2adım izleyebilirsin

1.asal'ı arat google'dan çıkan sayfadan senin kütüğünün olduğu yerdeki askerlik şubeni bul. ara adını soyadını ver konuş
2.bulunduğun ildeki askerlik şubesine git, onlarla konuş

yüzyüze konuşmak her zaman daha iyidir. ama önceden bilgi alman gerekiyorsa ara.. korkmana gerek yok. yoklama kaçağı gözüküyorsan düşürmek çok zor olmuyor.

amaaaaa.. (bak bi sürü aaaa koydum uzatarak okuyun) asla ve asla işini boşa bırakma. okullar ilgilenmeyebiliyor, zor dumuma düşmeyin hiç (<-bkz ben)
Sosyal ağlarda paylaş

PhysX said:
yaklaşık bir yarım saat kadar önce emniyetten aradılar yoklamam kütüğümün olduğu yerden bulunduğum yere gelmiş. emniyete uğrarsın bir ara dediler..

89 mart doğumluyum liseden mezun olduktan sonra tercih yapmadım bu 2. senem. bu sene tercihlerimi verdim sonuçlarını beklerken başıma bu iş çıktı.

gidip de tecil mi ettireyim yoksa hiç gitmeyeyim üniversiteye girince üniversite halleder mi ?

askerlik şubene gidip işlemleri yapman gerekiyor. valla arkadaşım sana şunu söyleyeyim, 2 ay önce askerden geldim. askerliği sakın anlatılanlar gibi bir yer olarak görme. yaşadığın hayat ile askerlik birbirinden çok farklı. 15 ay boyunca bunu çekmek zorundasın ve bir süre sonra psikolojik sorunların olacak buna inan. diyarbakır asker hastanesinde yaptım ben askerliğimi. şuna emin ol, şehit ve yaralıdan daha çok intihar eden askerler daha fazlaydı. hangi insan evladı g3 ü kafasına dayar ve tetiği çeker ? 15 aylık yapacagına, git sırf askerlik için açıköğretim oku daha iyi. yoksa çok pişman olursun buna inan.

kısa dönem olarak yaptım askerliğimi ama hiçte kısa gelmiyor insana :)
Sosyal ağlarda paylaş

emniyetteki bay bugün cuma hafta içi gelirsin dedi. o yüzden aileme falan telefonla danışıcam akşam. babam şehir dışında, kağıt falan diyordu da nasılsa üniversiteye gidicem diyip çok dikkate almamıştım.

birde soyuyorlar ordan oraya koşturuyorlar efsanesi doğrumudur? emniyette soyma olayı olmaz sanıyorum, peki o zaman neden emniyete çağırıldım? askerlik şubesine çağırılmam gerekmez miydi?

yaşıtım ve benimle aynı durumda olan insanlar aranmamış. bazı arkadaşlar daha 19 yaşındasın 20 değil korkma sadece imza falan atarsın diyor :S

bakalım pazartesi gidip konuşuruz artık
Sosyal ağlarda paylaş

soymazlar.. önce askerlik şubeni ara telefonla. durumunu öğren. yoklama kaçağı isen polis sana sadece yoklama kaçağı olduğunu bildiren kağıdı verecek. gözaltına alma vs vs.. bakayada bile yok artık. kısaca bişi olmaz.

askerlik şubesinden korkma, adamlar işlerini iyi yapıyorlar ve yardımcı oluyorlar. ha bu demek değil ki işleri sal gitsin, sıkı tut yoksa başın ağrır.

muayenede boxerla kalan varmış (askere gitmeden önce) ama benim askerlik kararı aldırdığım zaman (ki üni'de okurken elemanlar son 2sene okuduğumu bildirmedikleri için yoklama kaçağı kalmıştım ben) yoklama kaçağı gözükmeme rağmen soyma moyma olmadı. sadece arkadaşın kilosu fazla diye ek bi kontrole yolladılar. ben kağıdımı alıp tost yedim onu beklerken

bunlar sorun değil yani. sıkma canını hiç. daha teknik bi sorunun oldursa google'dan murat abi diye arat. çok teknik ve karmaşık gözüken sorulara cevap yazıyor amcam

ama dediğim gibi senin ki büyük bi sorun çıkarmaz

(ulan git gel ben de öğrendim askerlik şubesi işini)
Sosyal ağlarda paylaş

efendim gittim emniyete. meğersem çok meşhurmuşum bir imza istediler elime bir kağıt tutuşturdular :)

2 eylül tarihine kadar gerekli belgelerle askerlik şubesinde yoklamaya katılmamı istediler. işin içine emniyet girince tırsmıştım da bir kaçaklık durumu falan yokmuş emniyet sadece çağrı tebligatlarını dağıtıyormuş. gerekli bilgileri de yazayım da belki bir zamanda birilerine lazım olur.

gerekli bilgiler

- verem savaş dispanserinden verem taraması sonuç belgesi
- nüfus cüzdanı
- öğrenim durumu belgesi aslı, fotokopisi

eğer var ise meslek veya sanatınıza ait belgelei, sporcu lisansınızı, sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi. önceki yıllarda geçirilen hastalıklarla ilgili tedavi belgeleri, raporları.

Sosyal ağlarda paylaş

Hiç tırsma :) git konuş tecil ettir, üniyede girersen onlar artık posta ücretini verirsen gerekli evrakları postalıyorlar, yeni çıkan bir yasaylada üniyi bitirdikden sonra hiç bir sebep göstermeden 2 sene tecil ettirebiliyorsun, bu yasada 7-8 ay önce çıkdı tamda benim askere gideceğim zaman ama ben kullanmadım nasılsa gideceğiz diyerekeden.

sonraki postunu okumadım gitmişsin bile :).
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:
PhysX said:

askerlik şubene gidip işlemleri yapman gerekiyor. valla arkadaşım sana şunu söyleyeyim, 2 ay önce askerden geldim. askerliği sakın anlatılanlar gibi bir yer olarak görme. yaşadığın hayat ile askerlik birbirinden çok farklı. 15 ay boyunca bunu çekmek zorundasın ve bir süre sonra psikolojik sorunların olacak buna inan. diyarbakır asker hastanesinde yaptım ben askerliğimi. şuna emin ol, şehit ve yaralıdan daha çok intihar eden askerler daha fazlaydı. hangi insan evladı g3 ü kafasına dayar ve tetiği çeker ? 15 aylık yapacagına, git sırf askerlik için açıköğretim oku daha iyi. yoksa çok pişman olursun buna inan.

kısa dönem olarak yaptım askerliğimi ama hiçte kısa gelmiyor insana :)

Paticik ahalisini askerlikden soğutma suçunu işliyorsun :P aman dikkat. En komiğide askerlik şubesinde evraklarımı hazırlarken sivil memurun "askerlik ne saçma birşey" diye söylenmesiydi :). Askerlik ile gerçek hayat elbette farklı ama kesinlikle düşündüğünüz gibi sert ve acımasız bir yer değil merak etmeyin, yani zihninizde bir "full metal jacket" oluşmasın. Psikolojiniz bozulabilir evet bu karşılaşacağınız durumu ne kadar tolere edebileceğiniz ile ilgili ben şahsen eğlendim.

Aslında hayatın kendiside zor, intihar eden antideprsan kullanan, birçok psikolojik sorunu olan insan var.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
benim üni. tecil ettirmemiş farkında bile değildim tutuklama emri falan çıkartılmıştı hakkımda. eve polis falan gelmişti evde olsam götürecekti :d

hehe aynısı banada olmustu okul baska bir sehirde oldugu icin kütügün baglı oldugu yere askerlik subesine giderken jandarma durdurmustu otobüsü ihbar mı ne gelmiş üçbuçuk atmıstım:)
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite bitti benimde bu sene. 85 liyim. Gittim güzel güzel sordum. Tecil ettirmek istiyorum ne zamana kadar tecil ettirmeliyim dedim. Ekim bilmem kaç dediler. Hadi selametle. Sonra gelirim dedim. Gittim tecil evraklarını toplayıp. Ürgüp te şu an heyet yok. Kayseriye gidicen dediler. Yada 3-8 eylül arası gel dediler. İyi hadi selametle dedim. Eylül de gitcem.

Yani baya iyi ilgileniyorlar şubelerde. Gidip sormak en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da geldi ben de anlamadım soracağım. En geç 31ekime kadar evrakları teslim edin diyor eğer öğrenciyseniz . Ama bir yandan da "son yoklamanız 18 ağustos" diyor. Anlamadım bu işi. Tırstım bir de öğrenci değilim şu an ama netten okuyunca korkmadım. Soyup yoklamalar, kızıp dayaklar vs yokmuş imza işymiş sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

kütük neredeyse açın telefonu, sorun.. adınızı falan verince durumunuza bakıp gerekli bilgileri veriyorlar. ama soyma, dövme, göz altı falan filan yok. hatta askerlik şubelerinin iyi çalıştığını bile söyleyebilirim. afferin diyorum ve 10 üzerinden 8 veriyorum ^_^

ayrıca tecil işlemi için vs vs. kütüğe gerek yok. fax ile işleminizi hallediyorlar. kısaca sıkıntınıza çözüm bulmaya çalışıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...