Pikachu** Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Genelkurmay Başkanlığı YAŞ kararları ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı çok sert bir açıklama yaptı. Açıklamanın hedefi doğrudan CHP oldu. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında “Bir siyasi parti temsilcisi diyerek” CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etti. Kılıçdaroğlu önce “YAŞ’ta neden hiçbir irticai soruşturma olmadı” diye sordu. Sonra Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın emekliliğinde kullanması için kendisine son model zırhlı bir AUDİ tahsis edilmesini eleştirdi. İşte bu eleştirilere karşı Genelkurmay’dan gelen açıklama: "Bugün (05 Ağustos 2008) bazı basın ve yayın organlarında ve bazı kişilerin beyanatlarında “son Yüksek Askeri Şura’da neden hiç bir askeri personelin ihraç edilmediği” konusunda haber ve yorumlara yer verildiği izlenmiştir. Basında bu duruma doğrudan veya ima yoluyla getirilmeye çalışılan açıklamaların tamamı hayal mahsulüdür. Yüksek Askeri Şura kararlarını asılsız senaryolara bağlayan yorumlar, her türlü insani ve hukuksal bağlamda uygun ve makul olmayan yaklaşımlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temeli olan disiplinden sarfınazar edilmesi veya bunun müzakere konusu yapılması asla söz konusu değildir. Bilinmelidir ki, Yüksek Askeri Şura’nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir. Haklarında tekemmül etmiş, yeterli şekilde delillendirilmiş dosyalar bulunan ve suçlu oldukları şüphe götürmeyen kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin kesilmesi doğaldır ve bunda hiç bir tereddüt yoktur. Ancak, hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla uzun süre alabilmektedir. Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüksek Askeri Şura’ya mesnetsiz saldırılarda bulunulması, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyasi çıkar elde etme yanılgısının bir tezahürü olarak görülmekte ve üzüntü ile karşılanmaktadır. Öte yandan, bir siyasi parti temsilcisinin, meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın emeklilik döneminde korunması amacıyla, zırh korumalı bir araç satın alındığı doğrudur. Ancak, söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle her hangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır. Ayrıca, aynı siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir. Kamuoyuna saygı ve ibretle duyurulur."
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Genelkurmay ota boka susarken, CHP gık deyince patlayıveriyor.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 esas darbe olsa öpüp başına koyacak chp, yaş'ta ihraç olmadığı için tskya posta koyuyo..nedir? ana muhalefet partisi..peeeh..
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Ben Ergenekon dahilinde askerin örgüte silah satması iddiasına askerin cevabı ne oldu bilmiyorum merak da ediyorum. Asılsızlığından emin olsalar harekete geçerlerdi gibi geliyor. Bunlar hep boş laf tabi ama merak işte.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 CHP herşeye karşı , onlar zuzaylı.
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 AKP herkese dost, onlar AB'li, ABD'li, Ortadoğu'lu. Yaşasın Hrıstiyan Birliği Mücadelemiz.
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ya gerçekden şimdiye kadar terörle mücadele etmiş genel kurmay başkanlarından hangisine emeklilik hayatında emirlerine amade sıfır zırhı otomobil çekilmiştir?
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 iyi de o aracı keyfine göre mi aldılar sanıyorsunuz demek ortada elle tutulur bi tehdit var ki ondan zırhlı araç aldılar kaç kere hava operasyonu yapıldı demek ki örgütün buna bir karşılık vermesinden korkuluyor hayır anlamadığım şey 400 milyon ytl için eski genelkurmay başkanımız öldürülse sevinecek misiniz oh oh para cebimizde kaldı diye
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Haberleri adam akıllı okuyan da yok heralde. Resmi açıklamasında 4 kere suikast girişimi olduğu yazıldı artı hilmi özkökede verildiğini duymuştum.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 orduyu iyice siyasetin içine sokmaya başladılar.
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Horizon said: Haberleri adam akıllı okuyan da yok heralde. Resmi açıklamasında 4 kere suikast girişimi olduğu yazıldı artı hilmi özkökede verildiğini duymuştum. horican akıllı sen bulmadın.her yazdığım yazıya akıl felan cevap veriyorsun neyse 4 kere suikast girişimi olmuş ama diğer genel kurmay başkanlarına olmamış demek dimi.aferim sen bu akılla inanmaya devam et. Burax said: iyi de o aracı keyfine göre mi aldılar sanıyorsunuz demek ortada elle tutulur bi tehdit var ki ondan zırhlı araç aldılar kaç kere hava operasyonu yapıldı demek ki örgütün buna bir karşılık vermesinden korkuluyor hayır anlamadığım şey 400 milyon ytl için eski genelkurmay başkanımız öldürülse sevinecek misiniz oh oh para cebimizde kaldı diye yazımda sevinecem diye bir ifade kullanmadım.yazmadığım şeylerle beni itham etmeyiniz.azcık saygılı olun.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Olup olmadığını sen biraz araştır. Daha cevap verdiğin haberin ayrıntısını okumadan mesaj atıyorsun. Dİğerini birazcık üşenmeden araştır.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 O diil de tayyiple yaşar paşa geçen sene dolmabahçe sarayında oturup ne konuştular fısır fısır diye içimde hep bi ukte kalmıştır. Amaaan neyse boşverin, paşama zırhlı arabayı çok görmeyin.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 zırhlı araba sanki keyfi bişey. spor araba falan olsa eleştirileri anlarımda bu resmen gereklilik.
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 oper said: orduyu iyice siyasetin içine sokmaya başladılar. evet ve de mevzu ne? araba! ben kötü niyetle sormuyorum bunu kimse yanlış anlamasın ama ne olmuş adam zırhlı bilmem ne aldıysa.
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 yav paşalar zaten o arabanın 100 katını yiyolar muvazzafken. bi arabamı göze battı şimdi.
Karag8z Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 lan lan. bir şey derdim ama neyse. Gemicikler mi alsaydı adam.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ginaly said: yav paşalar zaten o arabanın 100 katını yiyolar muvazzafken. bi arabamı göze battı şimdi. ahaha buna katılıyorum. askerdeyken şahit oldum zaten nasıl sömürdüklrini. bu zırhlı araba görevdeki süre boyunca yediklerinin yanında bayağı ufak kalır herhalde. :D
Chewy Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Horizon said: CHP herşeye karşı , onlar zuzaylı.neden acıklama bekliyor.Böyle değerlendirmemk lazm.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Karag8z said: lan lan. bir şey derdim ama neyse. Gemicikler mi alsaydı adam. Gaz olma arkadaşım. O araba devlet malı.
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 zırhlı araba alınıyo emekli olcak gkurmay başkanına akpliler: işte bu düzenin kaymağını yiyenler. bunlar gidecek durmak yok yola devam chpliler: bu araba neden alındı. yaş sessiz geçsin diye mi. tsk-akp pek yakınlaştı. şu tsk'ya üzülüyorum kimseye yaranamıyolar.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 galiba bu yüzden TSK siyasetten uzak olmalı.
Drakkahn Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 asinanyavuz said: Karag8z said: lan lan. bir şey derdim ama neyse. Gemicikler mi alsaydı adam. Gaz olma arkadaşım. O araba devlet malı. Sabah'ta devletin malı o zaman değil mi güzel arkadaşım? Vakıfbank ve Halkbanka'sından devletin parasıyla, bizim vergilerimizle alındı değil mi canım kardeşim?
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 nolduk ya? geçen sene büyükanıt paşam diye neredeyse ayak yalamaya kalkanlar şimdi düşman mı ilan ettiler? ya kayıtsız şartsız secde edeceksiniz ya da yeldeğirmenin karşısına dikilen donkişot mu olcaksınız? orta yolu yok mu yahu bunun? büyükanıt paşa da diğerleri gibi eğrisiyle doğrusuyla görevini yapmıştır deyip yerinizde oturmak bu kadar mı zor? herkesin her zaman her yaptığı tamamen bizim isteğimize uygun olmak zorunda mı?
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Olay zırhlı araba filan değil konuyu sulandırmayın. Genelkurmay'ın asıl tepkisi CHP'nin -haklı olarak- bu sene dinci faaliyetlerinden ötürü ordudan uzaklaştırılan kişi olmamasına yönelik sorusuydu. Hergün tarikatlar iyice ayyuka çıkarken orduda kıpırdanma olmaması akla hayale sığmıyor. Yoksa haberimiz olmadan feci bir çalışmaya başlamış genelkurmay, ordudaki fetocuların kökünü kurutmuş.
Öne çıkan mesajlar