senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 efendim şimcik benim geçmem gereken 2 tane almanca muhafiyet sınavım var. yalnız çok güzel bir sorunum var almanca nerdeyse hiç kelime bilmiyorum(dil bilgisini de çok az biliom). hadi dilbilgisini kitaplarla programlarla bi şekilde öğrencez. yalnız kısa zamanda bi ton isim,sıfat,fiil ezberlemem lazım. eğer tavsiye verebilirsiniz şöyle yap böyle yap diye iyi olur. özellikle şu isimlerin der die das larını nasıl ezberleyecem bilmioyrum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 yazarak çalış ne biliyim sınıflandır der die das diye, bütün kelimeleri yaz, yanlarına anlamlarını yaz. ama önemli kısım bu işte; yaz. bilmediğin kelimelerin altını çizerek anlamlarını yaz kitaplardaki vesaire vesaire. ama artikel+kelime+anlamı yaz yani bişekilde biyerlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Bi program vardı ya, sözcükleri ve anlamlarını giriyordun, soruyordu paso böyle, kelime ve 4 anlam biri doğru işte öyle öyle öğreniyordun, hem hızlı oluyordu hem pratik hem de gerçekten öğreniyordun ama adı neydi unuttum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 artikelleriyle ezberle kelimleri yani atıyorum çanta, "die tasche" sen onu TASCHE olarak ezberlemiceksin die tasche, die ezberliceksin, die badewanne , das buch. vs. bunları bi kağıda yaz yanına da türkçelerini yaz ve sürekli oku kafandan tekrar et bi arkadaşın sana sorsun. ben de japonca çalışıorum yarın sınavım var aynıö şekilde kelime ezberlemem lazım. kağıda yaziorum bi de arkadaş random sürekli soruo bana sınavdan önce, elma ağaç kedi köpek die ben de sürekli sölüoru m o şekilde aklında kalio çok kısa sürede. Kelimeleri hatırlamiosan da işte çağırşım yapmaya çalış bazı seslerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 arkadaştanda bi öneri aldım. yeni öğrendin kelimeyi yaz sonra onun altına içinde 3 tane o kelimeden geçen örnek yaz dedi. işe yaramazsa gel beni şaap dedi hatta o kadar iddalı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Baluu said: Bi program vardı ya, sözcükleri ve anlamlarını giriyordun, soruyordu paso böyle, kelime ve 4 anlam biri doğru işte öyle öyle öğreniyordun, hem hızlı oluyordu hem pratik hem de gerçekten öğreniyordun ama adı neydi unuttum :D bu da müthiş fikir la programı bulmamma gerenk yok ben yazabilirim benzer bişi. (pis hava attım demi la ben yazarım OS'ta yazacam 3vakte kadar sdfsdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 ben de istiorum o programdan bana da yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 ben hala artikelleri sallıyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 das der falan mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 melik duyar diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 sonu -ung ile bitenler ve sonu -e ile bitenlerin buyuk bir kismi die artikelini alir. istisnalar tabi ki de var (der Ursprung, der Löwe gibi mesela). ingilizceden giren kelimeler her zaman olmasa da das atikelini alir. acikcasi artikeller konusunda almancada kesin kurallar yoktur. kullana kullana ezberlenir genelde. vakit kisaysa daha da zor tabi. bos zamaninda sozluk karistir derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 hocam 4 sene almanca okudum bişe bilmiyorum. ama sınavlarda kullandığım taktik: aklına gelen ilk artikel neyse %60 tutuyo. (yüzdeyi salladım aklıma gelen ilk yüzdeyi yazdım tutmuş olabilir:D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Mortis said: artikelleriyle ezberle kelimleri yani atıyorum çanta, "die tasche" sen onu TASCHE olarak ezberlemiceksin die tasche, die ezberliceksin, die badewanne , das buch. vs. bunları bi kağıda yaz yanına da türkçelerini yaz ve sürekli oku kafandan tekrar et bi arkadaşın sana sorsun. ben de japonca çalışıorum yarın sınavım var aynıö şekilde kelime ezberlemem lazım. kağıda yaziorum bi de arkadaş random sürekli soruo bana sınavdan önce, elma ağaç kedi köpek die ben de sürekli sölüoru m o şekilde aklında kalio çok kısa sürede. Kelimeleri hatırlamiosan da işte çağırşım yapmaya çalış bazı seslerden. +Sonsuz, eğer almanca kelimeleri artikelleriyle ezberlemezsen sınavda kalırsın kugelschrieberın artikeli neydi diye xD (Bak ben kaldım yıllar önce hala aklımda hangi kelimenin artikelini hatırlayamadığım hehe) Bir de zamanlara bağlı çekimlerini deli gibi ezberle stark verben vs. iyice öğren. Ben hep bunun bir kuralı vs. olmalı dedim ama hocalar "ezberleyin ulan itler yok kural mural" tadında olduğundan hiç öğrenemedim varsa da o altın kuralı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 sigisMoNd said: sonu -ung ile bitenler ve sonu -e ile bitenlerin buyuk bir kismi die artikelini alir. istisnalar tabi ki de var (der Ursprung, der Löwe gibi mesela). ingilizceden giren kelimeler her zaman olmasa da das atikelini alir. acikcasi artikeller konusunda almancada kesin kurallar yoktur. kullana kullana ezberlenir genelde. vakit kisaysa daha da zor tabi. bos zamaninda sozluk karistir derim. Bu taktiği denedim, sonuç kırmızı pilot kalem çizikleriyle dolu sınav kağıtları oldu :P Aman diyim. Hiç bilmiyorsanız ve hatırlama ihtimaliniz yoksa uygulayın bu metodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 kaç tip artikel var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Öncelikle ince noktaları kesinlikle öğren. Mesela birleşik kelimelerin artikeli sonraki kelimenin artikeli ile aynıdır. Schlafzeug mesela. Salladım kelimeyi. zeug un artikeli neyse toplamın artikeli de o. Bunun gibi ufak taktikler var. Öğren. İstisnalı garip genellemelere kafayı yormai çoğu sallama. Sonu ear ile bitiyosa die falan, yalan onlar takma. Ezberlemek için cümle içinde kullan. Hatta hepsini kullandığın bi mini öykü yaz kendine, gelişine salla bir şeyler. Mümkünse artikelleri nominativ halde değil de diğer hallerde kullan, daha iyi aklında kalır diye tahmin ediyorum. Bu öykü vs. olayından sonra, sınava girince İLK AKLINA GELEN artikeli sık direkt kağıda. Olacak. Fly; 3 tip artikel var, bunların 4124 tip farklı çekimi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 çekim ? o_0 nasıl yani ? atıyorum x *masa*, y *klavye*, z *kafa* dan ibaret değil mi artikellerin konumları ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 akkusativ dativ genitiv vs vs diyo (sanırım :) ) dativde der->dem oluyo vs ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Hehe çekim derken onu kastettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2008 bir kelimenin üç hali nasıl oluyor ya :s tekil olur çoğul olur bir de tikel mi var ? ona göre dersler başlayınca almancaya başlayacağım fds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 senko said: Baluu said: Bi program vardı ya, sözcükleri ve anlamlarını giriyordun, soruyordu paso böyle, kelime ve 4 anlam biri doğru işte öyle öyle öğreniyordun, hem hızlı oluyordu hem pratik hem de gerçekten öğreniyordun ama adı neydi unuttum :D bu da müthiş fikir la programı bulmamma gerenk yok ben yazabilirim benzer bişi. (pis hava attım demi la ben yazarım OS'ta yazacam 3vakte kadar sdfsdf) Herhalde işe yarıyor, ben o yöntem ile hollandaca öğrendim agatör, almanca ile kıyaslanabilecek bir dildir kendisi benzerlikleri açısından :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Fly said: bir kelimenin üç hali nasıl oluyor ya :s tekil olur çoğul olur bir de tikel mi var ? ona göre dersler başlayınca almancaya başlayacağım fds ismin i hali ->akkusativ e hali -> dativ aitlik -> genitiv gibisinden :D tam o olmuyo aslında ama oyle işte :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 yıllar öncesine döndüm bi anda zor iş valla şöle bi yöntem de var kağıtlar kesiosun ufak bi tarafına tr arkasına da alm karşılığı yazıosun artikelle beraber tabiki de sonra trsine bakıp alm yı sölüosun doğru bildiklerini başka bi tarafa koyuosun öle öle gidio sonra bildiklerinin üstünden tekrar geçerken bilemediklerini tekrar ilk gruba alıosun fiileri ekleriyle(auf,an,von vs) beraber öğrenmek dativ mi akusativ mi alır bilmek baya yardımcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Hazırlıkta her kelime sınavından önce teker teker sınavda çıkacak kelimeleri iki kere kağıda yazar tekrarlamaya çalışırdım. Sonuç:epic fail. Lise 3te sözlülerde ise gece 5 te çalışıp sabah 8de sözlü olduğum için bir şekilde aklımda kalıyordu. Ama yani öğrendiğin kelimelerle kafanda senaryo oluşturmak en mantıklısı. Ben öle yapıyordum. Bakıyorum kelimeye nasıl kullanırsam sözlü de ilginç olur falan filan diye. Sigismond bilir "Mir ist einen Fehler unterlaufen :p" saddsf. Bir de yatmadan 15 dakika önce şöyle bir okursan daha etkili oluyor. Böyle uykunda tekrar ediyorsun diye birşeyler duymuştum ne zaman bioloji sınavına çalışsam hep o yatmadan önceki 4-5 sayfa aklımda kalıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ahah bizde hazırlıkta bi sistem vardı atıyorum 100 puanlık kelime sınavı var 50 tane kelime soruyo her kelimeden 5 puan gidiyo yanlıs/boş olunca yani puan almaya baslamak için en az 20 tanesini dogru bilmen gerekiyodu ondan sonra 0 puan alıyodun ve her bildigin gelime +5 puan oluyodu 0'ın üstüne kaç kere - lerde puan aldım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar