Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP kömür dağıttı, parasını biz ödeyeceğiz.

Sixoms

Öne çıkan mesajlar

-007- said:
Sana demişim ki düşüncen %10 u geçmeyecek doğruluğa sahip.

HAHAHAHAHAHAHA

hayır.

ya sir bırak cidden, kanıtı önüne konan şeyi adam görmezden geliyor. "hayır ben dedim öyle oldu" diye diretiyor. böyle insanlarla tartışmanın cidden manası yok, küçükken de oynamazdık mızıkçı derdik heh

%99 oy alsalar "TÜRKİYE'NİN %1'İ KABUL ETMEDİ, O 1%'İN HEPSİ ATOM MÜHENDİSİ, HEYKELTIRAŞ, VANTİROLOG, %99 YA HOLDİNG PATRONU YA DA PİSSS FAKİR" diyecekler ya.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
benim anlatmaya çalıştığım şu ki, siz akpyi anlamıyosunuz. tabanını da anlamıyosunuz. zaten tanımıyosunuz, tanımak da istemiyosunuz. çünkü tiksiniyosunuz, onlarla vatandaş olmaktan utanıyosunuz. ve ötekileştirme de böyle başlıyo, ötekileştirme baskın oldukça o kesim de islama daha sıkı sarılıyo. kendi elinizle yaratıyosunuz radikalliği ve siyasi islamı, sonra da "bunlar abdnin, abnin oyunu" falan diye saçmalıyosunuz. hayır efendim, bu sizin kendi zihniyetinizle yarattığınız oyun. ve oyunun kontrolü karşı tarafa geçtiği için de rahatsızlık duyuyosunuz. önce zihniyetinizi değiştirin, oyunun tamamen baştan kurgulanması gerektiğini söyleyin, sonra oyuncuların icabına bakarız.

AKP'nin tabanını anlamıyormuşum, yav ben akp'nin tabanıyla 3 sene aynı evde kaldım. Tayyip "osurdum ben" dese "bravo başbakanım, mis kokuyodur o şimdi" diye alkışlayacak adamlardı bunlar. Ha arkasından dönüp gidip cemaat evinde okuma(!) toplantılarına katılıyorlardı. Hayır, görmemiş, bilmemiş, o evlerde Tayyip'in (AKP'nin de değil, sadece Tayyip'in) nasıl yüceltildiğini birebir yaşamamış olsam zihnimde yarattığım oyun der geçerim.
Evet, AKP dinci bi partidir, kökenleri bunu göstermeye yeter. Bu dünyada değişmeyecek, modernleşmeyecek birşey varsa da o da cemaatçilerdir. "Dindar bi cumhurbaşkanı seçeceğiz" demek mi modernleşmektir, "başörtüsünü ulemaya soralım" mı batılılaşmaktır?
Geçiniz bunları.
Taaa Menderes'ten gelen köklü siyasal geçmişlerine, milli nizamlara, selametlere, adil düzenlere hiç girmeyelim, daha doğru olur.

Ve evet, AKP doğudaki potansiyelini arttırmak için kürtçülüğü de kullanmaktadır. Kürt sorunu denen şey PKK'dan ibaretken "Kürt sorunu vardır" denilip Türkiyelilik kavramı ortaya atılmıştır.
İşin ilginci araya bu nifak aılmış, sonra da bu konuda hiçbir şey yapılmamıştır. Sonuçta PKK hortlamış, doğu yine zavallı doğu olarak kalmaya devam etmiştir. AKP ile DTP oyları fifti fifti kırışmıştır.

Ve evet, bunlar ABD'nin, AB'nin oyunudur, % olarak ne kadar etkilidirler, bilmiyorum, ama etkilerini bizzat başbakanın kendisi onaylamıştır, "ben BOP'un eşbaşkanıyım" diyerek.
Burada BOP'un ne olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde çok zekiyiz sanki akp yi göreve getiren bir güç var o gücü ülkemizden kovmaya gayret edeceğimize salak salak karnı akp tarafından doyurulan akp sempatizanları ile uğraşıyoruz akp kapanır başka parti olur o kapanır başka parti olur.Bunlar ile vakit kaybedeceğimize esas yapmamız gereken şeyleri yapmıyoruz.

AKP nin şu anda görevde durmasının tek sebebi ülkemizden avrupaya taşınması kararlaştırılan enerji hattıdır.Daha kendi ülkesini satacak adamların ab ye posta koyma ihtimali olmadığı için türkiyede de akp gibi çanak yalayıcı iktidarların olması ab i rahatlatmaktadır.Batının yönettiği akp de ülkeye çok fazla yatırımcı çekerek kendilerinin yerini sağlamlaştırmaktadırlar.Bunları yaparken diğer bir yandan soyları tekkelerde papağanlık yaparak geçtiği için kültür vicdan vatan millet bilinci gibi kavramlarla iç içe değiller o yüzden vatandaşın hakkını içleri rahat bir şekilde ceplerine indiriyorlar.Aynı zamanda akp nin kökeni ve icraatları cumhuriyet sistemi için çok büyük bir tehlikedir.

Bizim uğraşmamız gereken kısım akp yi göreve getiren mekanizmayı yok etmektir.Adamlar isterse akp yi iktidara getirirler isterse başka bir kadroyu.Bu mekanizmayı çözdüğümüz zaman ülkemizde kendi sözümüz geçecektir.

Sizler bu sıkıştırıldığınız dar alanda tartışmalar içine girerek pek birşey kazandırmıyorsunuz bizlere.Pencereyi genişletmek lazım.

Ben ülkem bağımsız değilken akp gibi tayin edilmiş iktidarları tartışmak istemiyorum.Kökten çözüm için tam bağımsız olmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 AKP li 3 kişi ile aynı evde kaldım diyorsun. Bunlar salaktı , herşeye alkış tutardı vs. diyorsun. Bu 3 tanıdığın gördüğün 3 kişi üzerinden , tüm AKP ye oy verenler ya da destekleyenler aha böyle demek nekadar doğru onu oturup kendi kendine düşün.

Sen günlük yaşamında etrafında kaç tane gerizekalı lan bu , cahil bu diyebilceğin insan görüyorsun ? Ve bu insanların hangisi hangi partiyi destekliyor , hangisi aşırı dinci , hangisi faşo , hangisi kemalist takılan tipler ? Bunları da guruplandırıp bi araştıralım istersen , tanıyalım. Sonra bikaç tane denyo bunlar bilmemneci aha hepsi böyle işte diyelim.

Nasıl güzel tespit taktiği , nekadar sağlıklı. Senin bi çevreyi tam anlamıyla anlayabilmen için öyle 3-5 kişi tanımakla olmaz. Geç bunları anam babam geç bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

oo damara denk geldik sam heralde, ne cevherler fışkırmış burda =)

1) @rahan; hassasiyeti olan ve bu hassasiyetlerin giderilmesini talep eden bi tek sen değilsin. bu ülkede her kesimin farklı farklı hassasiyeti var, ve kesimler arasındaki ayrım epey derin. sen kendi hassasiyetini siyasi platforma taşırsın, arkana da senin gibi düşünenlerin alırsın, olayım budur dersin ve hakkını ararsın. bu hak arama, sana başkalarının hassasiyetlerini küçük görme, aşağılama hakkı vermez. çünkü senin oy verdiğin parti ne ölçüde meşruysa akp de o ölçüde meşru.

bu ülkede islamcı olaylardan daha fazla ve daha somut olarak darbeler olmuş, insanlar işkenceden geçirilmiş, asker bu ülkenin yönetiminde daimi olarak söz sahibi olmuş. ve bu müdahaleler de toplumu kamplaştırmış, "kavgacı" siyaseti körüklemiştir. çok uçuk bi teori olduğunu zannetmiyorum bunun. "sen şusun, sen busun" diye fişlemek, insanları düşüncelerinden ötürü yargılamak..hep askerin getirdiği alışkanlıklar.

bu halde olmamızın en büyük sebebinin doğru düzgün bir muhalefet anlayışının olmaması ve 80 müdahalesinin getirdiği faşizan seçim sistemi+anayasa olduğunda hemfikirsek daha uzun uzun anlatmaya gerek yok. bozuk olan sistemdir, önce sistem düzeltilmelidir, yeni anayasa gelmelidir. zihniyet değişimi daha sonra, zamanla oturacak.

toplumun sana benzemediği, akpyi desteklemelerinden belli değil mi zaten?

2) sg-1; iyiki bi cemaat evinde kalmışsın..senin gördüğün akp tabanıyla benim gördüğüm taban çok farklı. bu bile akpnin göründüğü gibi olmadığının bir belirtisidir. dolayısıyla akpyi sadece dinci olarak nitelendirmek de yetersizdir.

her topikte defalarca söylediğim gibi her siyasi görüşün bir radikal kanadı bulunur, ve o kanat da yeri ve zamanı geldiğinde tasviye edilir. AB süreci bu tasfiyeyi hızlandıracaktır kanaatindeyim. AKP zaten AB sürecine sahip çıkmazsa yitip gidecektir. yani demokrat olduğu için değil, mecbur olduğu için bu sürece sahip çıkacaktır diye düşünüyorum.

söylediğin çok büyük bir yanlış daha var ki kürt sorunu asla ve asla pkkdan ibaret değildi. bu sorunu görmezden gelmeye devam ettiğimiz müddetçe pkk da yandaş bulmaya devam etti. yakılan köyler, zorunlu göç, işkenceler, baskılar, yasaklar..bunlar devletin izlediği politikaydı ve eninde sonunda bir yerden patlak verecekti işte.

oyunun oynanabileceği hukuki ve siyasi zemini hazırlayanlar kimlerdir ona bakmak gerek önce.

3) 007; akpye laf etmeniz değil, o lafı etme tarzınız demokrasiye çok çok uzak olduğunuzu göstermekte zaten. bi de kendinize demokrat demeyin nolur. bir kesimin "ıslah edilmesi" gerektiğini düşünmeniz bile kendinizi ne kadar üstün ve yukarlarda gördüğünüzün apaçık bir göstergesi.

köktencilik ayrı şey, sizin kendi halkınıza sırt çevirmeniz ve köktencilerin eline teslim etmeniz ayrı şey. bakın burda zihniyet ve devlet politikası açısından konuşuyorum, yoksa tek tek bundan siz sorumlusunuz demiyorum. ama o zihniyeti siz de yansıtıyosunuz zaman zaman ve ben de diyorum ki o zihniyet bizi kamplaşmaya götürmüştür/götürmektedir.

4) snefru; O_o önerin nedir bu "düzeni yıkmak" için?
Sosyal ağlarda paylaş

Bi sazanın atlayıp bunları yazacağını biliyordum. Kısmet sanaymış. Aha sir de gelmiş o arada.

Bahsettiğim kişiler, gruplar, örgütlenmeler akp'yi kuranların çoğunun yetiştiği yerler, çekirdekleri, arka bahçeleri. Bu insanlar dün refah-fazilet derken bugün hepsi tayyip'in peşinde, onu destekliyorlar, ona tapıyolar. yani şeytan bunun neresinde?

İstediğiniz kadar onları radikal olarak niteleyin, onlar yarın bu partiye girecek olanlardır. Sonuçta cemaatlerin içinden gelen bir partinin cemaatleri reddetmesi, hele de kendisine tapanları reddetmesi, hele hele hele de mali olarak çok büyük bir yardımda bulunan bu örgütlenmeleri reddetmesi, onlara mecliste ve bürokraside yer açmayacak olması tatlı bi hayaldir sadece.
Tasfiyeleri falan kesinlikle söz konusu olamaz. Aksine gittikçe büyüyorlar.

Ha %47 içinde payları nedir, bugün %10'dur belki, ama örgütlenmeleri çok güçlü, mahallelerde (o kömür verenlerin hepsini AKP'nin parti temsilcileri sanıyorsunuz di mi),özellikle ünilerde. Bugün %10 olanın bir dahaki seçimde %15 olmaması işten bile değil, tasfiye şöyle dursun.

Evet, %47'nin tamamı cemaatçi değil, ama CONVERT süreci tamgaz ilerliyor.

Kürt meselesine gelince, nasıl ASALA'dan önce Ermeni meselesi denen şey ortada yoktuysa PKK'dan önce de Kürt meselesi diye birşey yoktu. Oradaki sorunlar tüm Türkiye'nin sorunlarından farksızdı.
Defalarca yazdım, Özal'la yapılan iyi veya kötü atılım tüm memleketi iyi veya kötü biyerlere taşırken PKK yüzünden doğu bu atılımdan nasibini alamamış, geri kalmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
-007- said:
Sana demişim ki düşüncen %10 u geçmeyecek doğruluğa sahip.

HAHAHAHAHAHAHA

hayır.

ya sir bırak cidden, kanıtı önüne konan şeyi adam görmezden geliyor. "hayır ben dedim öyle oldu" diye diretiyor. böyle insanlarla tartışmanın cidden manası yok, küçükken de oynamazdık mızıkçı derdik heh

%99 oy alsalar "TÜRKİYE'NİN %1'İ KABUL ETMEDİ, O 1%'İN HEPSİ ATOM MÜHENDİSİ, HEYKELTIRAŞ, VANTİROLOG, %99 YA HOLDİNG PATRONU YA DA PİSSS FAKİR" diyecekler ya.

yani o hahaha'yla diyebiliyorsun ki "AKP'nin seçmeni genel olarak her kesimdendir". Bunu diyebilen cahil falandır sanırım.

AKP'ye proflar da oy vermiştir belki doğrudur, ama unutmayın ki erbakan da bi proftu lol
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Sg-1 AKP li 3 kişi ile aynı evde kaldım diyorsun. Bunlar salaktı , herşeye alkış tutardı vs. diyorsun. Bu 3 tanıdığın gördüğün 3 kişi üzerinden , tüm AKP ye oy verenler ya da destekleyenler aha böyle demek nekadar doğru onu oturup kendi kendine düşün.

Sen günlük yaşamında etrafında kaç tane gerizekalı lan bu , cahil bu diyebilceğin insan görüyorsun ? Ve bu insanların hangisi hangi partiyi destekliyor , hangisi aşırı dinci , hangisi faşo , hangisi kemalist takılan tipler ? Bunları da guruplandırıp bi araştıralım istersen , tanıyalım. Sonra bikaç tane denyo bunlar bilmemneci aha hepsi böyle işte diyelim.

Nasıl güzel tespit taktiği , nekadar sağlıklı. Senin bi çevreyi tam anlamıyla anlayabilmen için öyle 3-5 kişi tanımakla olmaz. Geç bunları anam babam geç bunları.

tanıdığım bütün akpliler mal değildi ama tanıdığım nerdeyse bütün bazı açılardan eksik arkadaşlar (hakaret olmasın) hep akp'yi savundu. 3-5 falan da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
3) 007; akpye laf etmeniz değil, o lafı etme tarzınız demokrasiye çok çok uzak olduğunuzu göstermekte zaten. bi de kendinize demokrat demeyin nolur. bir kesimin "ıslah edilmesi" gerektiğini düşünmeniz bile kendinizi ne kadar üstün ve yukarlarda gördüğünüzün apaçık bir göstergesi.

köktencilik ayrı şey, sizin kendi halkınıza sırt çevirmeniz ve köktencilerin eline teslim etmeniz ayrı şey. bakın burda zihniyet ve devlet politikası açısından konuşuyorum, yoksa tek tek bundan siz sorumlusunuz demiyorum. ama o zihniyeti siz de yansıtıyosunuz zaman zaman ve ben de diyorum ki o zihniyet bizi kamplaşmaya götürmüştür/götürmektedir.

yani söylenmek istenen şeyin içeriğini çöpe atıp sadece nasıl söylendiği tarzı falan önemli senin için.. saçmalık deniyor buna. Orda tarz bizim hakkımızda kafanda herhangi bir imaj ya da önyargı oluşturabilir, hiçbir önemi yok bunun. Söylenmek istenene bakacaksın. Söylenmek istenene cevap vermek yerine karşı tarafın bıraktığı yalan yanlış izlenimlerle hakaret etmeye çalışmayacaksın eğer gerçekten akp'yi savunabileceğini düşünüyorsan.

Bir kesimin ıslah edilmesini düşünmek ve uç olarak o kesimi ıslah etmek vatanseverliğin önde gidenidir. Atatürk bu ülkeye demokrasiyi getirmiş adam o kesimi ıslah ederken "demokrat değilsin" "kendini üstün görüyorsun" mu diyorsunuz.. Komik düşünceler bunlar. Bir kesimin eksik olması bizim "kendimizin üstün olduğumuzu söylememiz" anlamına gelmez. Eksik eksiktir. Cahil cahildir.

Biz bazı kesimlere cahil diyorsak bu sırt çevirdiğimiz anlamına gelmez. 2. kez yapılmış aynı çarpıtma bu. Olan kamplaşma da bu zihinyetin eseri değildir. Milleti sahte davalar uğruna ikiye bölmenin sonucu oluşmuş kamplaşmalardır=bölücülük. Bugün türban gibi sanal davalar milletimizi bölmekte kamplaştırmaktadır, sorumlusu AKP zihniyetidir.

sir said:

1) @rahan; hassasiyeti olan ve bu hassasiyetlerin giderilmesini talep eden bi tek sen değilsin. bu ülkede her kesimin farklı farklı hassasiyeti var, ve kesimler arasındaki ayrım epey derin. sen kendi hassasiyetini siyasi platforma taşırsın, arkana da senin gibi düşünenlerin alırsın, olayım budur dersin ve hakkını ararsın. bu hak arama, sana başkalarının hassasiyetlerini küçük görme, aşağılama hakkı vermez. çünkü senin oy verdiğin parti ne ölçüde meşruysa akp de o ölçüde meşru.

...

toplumun sana benzemediği, akpyi desteklemelerinden belli değil mi zaten?

İşte AKP neden bir kez daha haksız? Senin de kabul ettiğin gibi toplum içindeki hassasiyetleri birleştirmeye tek millet yaratmaya çalışmak yerine kendi azınlığını ülkeden iyice uzaklaştırıp milleti bölüyor kamplaşmaya sebep oluyor. Kendi sahte davalarını körüklemeye devam ediyor sırf oy alabilmek para kazanıp cep doldurabilmek için. Öyle kendi hassasiyetini alıp meclise çıkaramazsın yani. Sonra birileri bölücülüğün hesabını sorar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
1) @rahan; hassasiyeti olan ve bu hassasiyetlerin giderilmesini talep eden bi tek sen değilsin. bu ülkede her kesimin farklı farklı hassasiyeti var, ve kesimler arasındaki ayrım epey derin. sen kendi hassasiyetini siyasi platforma taşırsın, arkana da senin gibi düşünenlerin alırsın, olayım budur dersin ve hakkını ararsın.

ya ben sana ne zaman, "benim böyle böyle hassasiyetlerim var sir ne yapmam gerekli yardımcı olur musun cancişim?" dedim? anlamadım ki sen bana ne anlatıyon?

said:
... bu hak arama, sana başkalarının hassasiyetlerini küçük görme, aşağılama hakkı vermez. çünkü senin oy verdiğin parti ne ölçüde meşruysa akp de o ölçüde meşru.

alala? şimdi hak aradığım için birilerini küçük görüyor değilim ki? hatta birilerini küçük görmek için bir dayanak da aramıyorum. ayrıca birilerini hor görme hakkını kimseden almış da değilim. ki bu hak alınmış değil? istediğimi küçük görürüm istediğimi büyük, kime ne la?

paşam, benim hassasiyetlerim çok temel düzeylerde seyrediyor dikkatini çekerim; din ve vicdan özgürlüğü, ifade özgürlüğü, daha bir demokratik seçim sistemi ve laiklik üzerindeki hassasiyetlerim üzgünüm ki demokratik yollarla çözülmesi gereken değil adı demokrasi olan bir sistemin mutlaka sahip olması gerekendir.

ve son kez aklı başında bir şekilde mantıklı bir argüman sunmak istiyorum;

arkadaşım, biz eğitimli proleter kesim, sermayesi olmayan yani her hangi bir tekeri olmayan ve dolayısıyla "akp geldi size çomak soktu ondan ağlıyonuz!!" gibi boktan argümanların hedefi olamayacak insanlarız. eleştirilerimizin ya da sizin cenahtaki ismiyle saldırılarımızın sebebi akp denen çapulcular güruhunun laiklik, ifade özgürlüğü, demokrasi konusunda yaptığı ve yapmadığı saçmalıklar üzerinedir.

bu durumda ben akp yi eleştiririm fikrimi ifade ederim. bunu yaparken de senin ve yandaşlarının eleştirileri savuşturmak için inanmayı seçtiğiniz gibi "tekerine çomak sokuldu ondan ağlıyorlar" saçma hipotezinizi çürüten kişiyim.

zira karımızın kafasını bağlayıp belediyenin ihalesiyle değil de emeğiyle para kazanan insanlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Etrafımda Akp'ye oy vermiş olan çok değerli arkadaşlarım var ancak bu arkadaşlar yukarıda bir arkadaşında dediği gibi (kendisini taktir ediyorum şimdi nickine bakamadım : ) ) bazı yönlerden eksikler. Kimseye hakaret etmek değil burdaki olay,arkadaşlar dünyanın gereği olarak kendi işlerini düzelttiğini düşünerek bunu yapıyorlar ve kendilerine göre haklı sebepleri var ama çok az şeyi düzeltirken ülkesini satan ve bir sürü yanlışla donatılmış bir şeyi savunmak çok yanlış. Her kesim oy verebilir,doğrudur. Ama bu bilinçli olduğunun kanıtı değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...