asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Merhaba, Bilim&Teknik ya da Internet ya da Donanım&Yazılım seçmememin sebebi hiç birine tam girmeyecek, ve hepimizi ilgilendirecek bir konu olduğunu düşünmem. Mini bir Protein folding açıklaması --- PROTEIN FOLDING HAKKINDA ÇOK MİNİ BİR AÇIKLAMA --- Öncelikle, Ardeth'in şu anda aktif çalıştığı bir konu için ondan bir açıklama gelmesi daha güzel olur, keza ben daha konunun derinlerine inemedim :) Ayrıca wikiden de okuyabilirsiniz. Proteinlerin ikincil yapıları, basitçe işlevlerinin tespitinde önemli bir etken. Yani çok daha basitçe, bir proteinin ikincil yapısının tespiti ile o proteinin ne işlevi olduğunu bulmaya çalışıyor bilim adamları. Proteinlerin görevlerinin tespiti ile de en basitinden bir çok hastalığına çözüm bulunabilecek. --- BİTİŞ --- Fakat bu iş çok da kolay değil. Stanford Üniversitesi mesela protein folding ile ilgili distributed computing ile tüm dünyadaki bilgisayar kullanıcılarını bu araştırmanın bir parçası olmaya çağırıyor. Nasıl Human Genome Project bilim de yeni çığırlar açtıysa, protein folding araştırmalarının da kesinlikle yeni birer çığır açacağına inanıyorum ben. Her neyse lafın kısası, Neden Protein Folding? ile ilgili ingilizce mini bi swf. Bu da projenin web sitesi. Paticik takımının numarası 140933. İndirdiğiniz clientten yazarsanız, paticik olarak ilgililerle ne kadar bir işlemi yüklendiğimizi görebiliriz.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Protein folding ile ilgilenenler için bir de oyuncuk var. Protein katlayarak bilime destek olabilirsiniz :) Fold.it
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 du bakalm.. indirdim kurdum. bunlar benim külüstüre (amiga 500) feci yük bindirdiği için hep bi haftaya kalmadan kaldırıyorum.. keşke daha fazla ayarı olsa.. takım hedesini de yazdım zati edit:attempting to get work packet dedi ve... bekliyoruz :S
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 CPU ayarını Configure kısmında Advanced sekmesinde yapabilirsin. CPU kullanım miktarını makul seviyelere indirebilirsin orada.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 gördüm gördüm.. ama display dediğimde hâlâ tavan yapıyor.. opengl/use hardware hede hödö seçenekleri arıyor gözlerimiz..
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Amiga 500 :S koç müzesinde korunuyor olması lazım değil mi onun =P
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 ee koç müğzesinden bağlanıyorum zaten ben.. ama modeme bağlanmak zor oluyor buradan. numarayı çevir falan.. :(
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 =) hacı bi ara arka kapıyı açta bi kaç ford yürütelim 1940 model falan
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 hadii ya! sonra ben işe neyle gidecem? pışıııık! olmaz öyle.. ama dileyen kapıya sevabına 2bidon benzin bırakabilir.. açım abii yaw! (bi de bu bende "cpu kullanma!" emrini dinlemiyor. %100 cpu yiyor gene. 118k da mem.. :( bu da gidici sanırım)
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 sanırım bu yeni ekran kartlarının bu tarz uygulamalara destek vererek hızlandırması olayları başladı, folding@home için var mı emin değilim ama varsa hayli faydası olur sanırım. onlarca kat hızlandığı rapor edilen benzer programlar var diye görmüştüm.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 doğrudur folding'de yeni nesil ekran kartları ps3'lerin cell işlemcilerini bile üçe dörde folduyor (katlıyor)
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Display'i açık tutmuyorsun değil mi? Ben %100 CPU dedim. %70 lerde ve 4k kadar bi mem?
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 yok display açık değil..şimdi kapatıp açıcam yine.. (amiga500'de ne cpu olacak ki tabii %100 dolacak)
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 @dasaaa senin cpu yu patlatmasın gece gece =)
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 cpu'm proteine feda olsun.. müjde ar'ı da protein patlatmıştı.. protein için soyunanlar bile var. bir cpu bişey mi.. (kaç derece lan acaba şimdi.. ohoooo.. çok ısınmış. üzerine ıslak havlu mu sersem naapsam)
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 O değilde bi dünya seçenek var options da napıcam :S
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 username e username yaz, team e paticik'e dahil olacaksan 140933 yaz. Advanced sekmesine geç, eğer çok kasmasın diyorsan CPU percent usage ı düşürebilirsin. Low priority yapabilirsin. Onun dışındakilere istiyorsan dokunmayabilirsin.
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Dediklerini simdi kurcaladıgımda buldum ok. Dediğin gibi yaptım hepsini.Ama soyle bi durum var bu program ne kadar güvenli? Sonucta firewall dan port acıyor kendine.
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Stanford.edu sonuçta güvenilirlik sorunu olmaz sanırım. Büyük bi projeye benziyo.
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 bu arada gpgpu ile ilgili biraz karıştırdım, 140 katı verime filan çıkabildiği görülmüş gpu client'ların. ::o onu deneyeceğim doğrusu heh
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Bununla ilgili bir sürü efsane var. Spy olabilir en basitinden, bilgisayardaki verileri toplayan ufak bir araç olabilir yani. Veya, daha da kötüsü oldukça pahalı parçalar içeren bilgisayarlarımızı dünyanın en pahalı elektriği ile çalıştırarak amerika nın pis çıkarları için kullandırıyor olmamız. Düşünsene adam belki sana askeri amaçlarla kullanılacak simülasyonları yaptırıyor. Neyse. Komplo bunlar tabii, kaynak popom.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 8-9 aydan beri hemen hemen tum bilgisayarlarimda kurulu olarak kullaniyorum. bilgisayarda cok buyuk bir yavaslama meydana getirmedi. ancak bazi islem gucu yuksek programlar actigimda veya cd yazdigim zaman gecici olarak durduruyorum. paticik takiminin acilmasi cok iyi olmus. 28 wu project bitmis 9 aylik surede sadece 1 bilgisayarda :) aslina bakilacak olursa cok zekice dusunulmus bir proje. umarim ise yarar..
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 hmm, cuda destekli değilmiş benim ekran kartı sürücüsü, cuda destekli olanını indiriyorum şimdi. yalnız paticik grubu yeni mi kuruldu? sıfır iş yapılmış da. :P
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 bende ona bakıyorum deminden beri full actım ama bişi olmuyor =/
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 yükledim 177.35 sürücüsünü, sorunsuz çalışıyor gayet güzel. hatta görsel olarak da izleyebiliyorsunuz ne yaptığını. :) bu arada save interval 3dk olarak ayarladım, halihazırdaki olayın bitmesi 3,5 saat sürecekmiş. şimdi pause dersem kaybolmaz yapılan işlem değil mi? bu arada anladığım kadarıyla eldeki work tamamlanıp sonucu göndermeden o istatistik değişmeyecek, bir de belli saat aralıklarıyla güncelleniyor galiba.
Öne çıkan mesajlar