Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ders çalışmak için ne yapmalı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
millet 9u 10u bitirmiş, ben daha başlayamadım çalışmaya. odamda da klima olmadığından oturdum annemin yatağına klimayı açtım yatak odasında çalışmaya başliyim dedim. baktım 11inci sınıf matematik çekilcek çile değil, kolay bişeyle başliyim dedim. açtım geometri/çemberde açı çözmeye başladım 5 soru çözdüm kalktım gezindim, 3 daha çözdüm bi yemek yedim. sonra bidaha oturdum başına, sonra bi uzandım, sonra bi içim geçmiş bi kalktım 2buçuk saat geçmiş.

uzun lafın kısası çalışamıyorum hiçbitürlü kafayı yicem yardım edin =(

birazdan tekrar oturcam bakalım busefer normal çalışma masasına oturucam sıcak falan dinlemeyip bakalım yapabilicemmi =/
Mesaj tarihi:
daha dur ya ağustos'un 2'sindeyiz :D
2 hafta sonra başlarsın dersaneyle birlikte.

manyak mısınız kardeşim tatil yapın ya nası rakip lan bunlar :/
Mesaj tarihi:
hmmm
bizim dersane biraz tembel o zaman, 19unda benimkisi
edit: valla bence öyle konu konu oturup çözmek yerine al OKS ve ÖSS 2008 testlerini, onları çöz. Yapamadıklarına biraz bak ve gir sınava. Bence bu şekil daha mantıklı.
Mesaj tarihi:
Çözüm : Beraber çalışabileceğin bir rekabet ortamı oluşturmak, senin kadar zeki ya da üzeri bireylerle yakın arkadaşlık içerisine girmek ve çalışmalarını beraber yürütmek.
Amaç : Başarılı olmak.
Sonuç : Başarılı olmak.

Tüm dersanelerin seviye tespit sınavı uygulamaları ve rekabet ortamı oluşturmalarındaki amaç budur, ancak dershane ortamı başarılı bir ortam değil kimileri için, çünkü özel ilgi maalesef bulunmamakta, sizleri push yapıcak birilerinin olması lazım, muhtemelen çok zeki bir kıza aşık olmalı ve ondan daha iyi olmaya çalışmalısın :) He he.

Şaka gibi geliyor yazdıklarım ancak içerisinde başarının sırrını barındırıyor, grup çalışmaları bir çok alanda çok önemlidir, polislikten mühemdisliğe mimarlıktan zanaatkarlığa, kısacası bu mesajdan alman gerekeni al ve uygulamak için çabala.
Mesaj tarihi:
şey bi de, belli bir başarı seviyesine gelmeden hadi toplanıp ders çalışalım demeyin. adam benden iyi yapıyor vay alçak insan diyip kendini gazla tek başına çalış onun yerine.

10 kişi toplanıp tüm gün çalışmak =/= başarıya giden yol.

bi de seviye sınavı için bile erken gibi, hangi dershane/kaç kişilik ki ?
Mesaj tarihi:
batı dershanesi, kaç kişilik bilmiyorum ama bence de erken seviye tespit sınavı için. bu ay ders verip ağustos sonu/eylül başı seviye tespit sınavı yapmalılar bence
Mesaj tarihi:
seviye tespit yaptıklarına göre derslere başlıcaklar hemen galiba. böyle yapcaklarsa yaptıkları mantıklı çünkü çok fazla konu var biz geçen sene haziranın ilk haftasında bitirebildik konuları, 2. pazar sınav vardı zaten.

ders çalışma konusuna gelince o iş sakat söleyim. ben de senin gibi bir insandım, sene boyunca da hep öyle oldu. insanın içinde falan olmalı sanırım. çalışan çatır çatır çalışıyor yani. biz 4 arkadaştık 4müz de adam gibi çalışamadık, tembellik kötü şey. ama her şey çalışma değil dersleri iyi dinleyip denemelerdeki yanlışlarının peşinden koşarsan gayet büyük bi başarı yakalayabilirsin. çok çalışıp patlayan da çok oluyor sonuçta, sana hangisi uygunsa onu uygula, zorlama ders çalışcam diye.
Mesaj tarihi:
hafif tempo konuları takip edin sadece bu dönem.
şubat sonu-mart başı gibi gittikçe artan bir tempoyla çalışın, öss en yüksek tempolu anınız olsun. bu sene girdim ve bunu öneriyorum. daha erken başlarsanız erken bırakırsınız, daha geç başlarsanız mat2ler yetişmez.

ben ea öğrencisi olarak mart nisan gibi başladım. sayısallar 1 ay erken başlamalı çünkü konuları daha fazla.

ders çalışmak için de kendin için birşeyler yaptığını bilmen, idrak etmen lazım. zaten bir yerden sonra çalışmazsan rahatsız olacaksın.
Mesaj tarihi:
Drall said:
batı dershanesi, kaç kişilik bilmiyorum ama bence de erken seviye tespit sınavı için. bu ay ders verip ağustos sonu/eylül başı seviye tespit sınavı yapmalılar bence

300-400 kişilikse minimum mantıklı aslında şimdiden yapması da, her koşulda ağustosun başı çook erken.

lise sonları bile eylülün başına doğru alıyordu bir sürü dershane, önceki seneden devam edenleri mesela sınava almadan yeni gelenlerle karıştırıp.
Mesaj tarihi:
göt tutuşması, rekabet ortamı, gelecek kaygısı, ciddiyetin farkına varma. bunlar olunca insan ders çalışıyor. çalışıp yapınca da daha çok çalışası geliyor. bana öyle oluyodu yani :D
Mesaj tarihi:
Lexius said:
üsttekini dinleme bilgisayara sarıl mis mis

de get nasıl ders çalıştığını biliyoz :D

sağlam irade lazım bu ders olayı için. yani yoksa rekabet ortamı bilmemne hikaye. zaten onlar iradeyi körükleyen şeyler :D
Mesaj tarihi:
ben sağlam çalışırım..

fizik çalışcaksan: half life 2
kimya çalışcaksan: böle çalkala karıştırlı herşey olur :D
biyoloji çalışcaksan: impossible creatures
matematik çalışcaksan: hacking tarzı oyunlar falan ipler zeka geliştirir
  • Yeni Oluştur...