Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 yok bu community ilk oyundan daha kısıtlı, haliyle sürekli bi voice-com, commanderın emirleri, organize saldırılar falan oluyor. oyundan çakmayan adam zaten satın almayacağı için bilinçli oyuncular var hep.
Mortis Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 güzel güzel gorge 1 tane mi oluo peki? resmen gorge'u queen yapmışlar hehe
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 yoh herkes olabilir. gorge'a biraz daha fazla görev vermeleri gerek aslında ya. muhtemelen ilerde eklerler bişeyler. zaten kurabildiği binalar arasında goowall diye bişey var fakat açık değil, ne olduğunu bilmiyoruz. en azından resource tower dikebilme özelliği falan gelmeli ama. Son patch ile de Bile Bomb'u gorge'dan alıp Lerk'e verdiler, iyice yetersiz oldu sdf
Mortis Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 bırakacaklardı gorge commander gibi takılcaktı işte abi eskisi gibi illa 2 tarafı da aynı yapmaya gerek yok
MrBomb Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Xenocide said: gorge var yine ama görevi değişmiş. 2 dane küçük yapı kurabiliyor, birincisi yerde alyen tabakası oluşturan bişey (starcraft'taki mantık) o tabaka olmadan bina kurulamıyor. ikincisi ise defansif küçük bişey, range'ine giren marinelere saldırıyor. emin değilim ama ufak bi healing etkisi de olabilir o şeylerin. yani gorge'un asıl görevi commander için mekan hazırlamak haline gelmiş. Hive kurulcaksa gorge gidip oranın zeminini bi güzel yeşilli yeşilli yapıyor, defansif zımbırtıları da dikiyor ve orayı savunuyor. Commander da oraya aynı starcrafttaki zerg işçileri gibi bi yaratık var ondan gönderiyor ve o mahluk hive'a dönüşüyor.hmm gorge eskisi gibi kalsa iyiydi ya. emekçi gorge'umuzu geri isteriz. jonq said: NS1 deki Fade'den farklı olarak burada Blink yapıyorsunuz ( yani görünmez oluyorsunuz ) Assasian tarzı takılıyorsunuz. Gorge'u zaten Xeno anlatmış. Lerk olarak close Combata giremiyorsunuz genelde ranged ( lerk spike , gas vs) takılıyorsunuz. Onos'u hala göremedim :) Marinelerde mesela commander bir silahı aktif ediyor. Siz gidip armory'den istediğiniz silahı belli bir cost karşılığında kendiniz alıyorsunuz. Bas bas bağırmıyorsunu commander " SG, JP vs " diye :) NS1 de Alienlarda "Sensory Chamber" ile gelen "Scent of fear" ability si vardır mesela. Marinelerin yerini kırmızı bir aura ile gösterir. NS2 de bu özellik alien lara default olarak geliyordu. Yani her alien yerinizi rahatlıkla görebiliyor. Şu an aklıma gelenler bunlar.gerçekten ilk oyundan bayağı daha değişikmiş ya. özellikle "comm sg atsana oç" lamerliğinin bitmesi isabet olmuş. fade'in teleportu devam mı peki?
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 fade'in blink olayı teleport işte. ve eskisine göre çoook iyi. sağ click ile blink oluyoruz, fade'imiz küçük bir ışık topuna dönüyor ve WASD'den hangisine basıyorsak o yöne doğru fazlasıyla hızlı bir şekilde yardırıyoruz. o esnada vurulmamız imkansız gibi bişey oluyor. ayrıca shift + W-A-S-D ile bastığımız yöne leap yapıyor yani kısa mesafeli bi sıçrayış. bu da enerjiden harcamadığı için baya kullanışlı. ayrıca blink yaptıktan sonra kısa bi süre saldıramıyoruz ama leap ile saldırabiliyoruz bu yüzden yakın mesafede marinelerin yanına sıçrayıp pataküte girişmek çok zevkli oluyor :)
Mortis Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 fade bi de asit gibi bişey atiodu range, onu atmio mu artık?
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 var mıydı öyle bişeyi la? hani vardıysa da bile ilk oyunun son versiyonlarında falan kaldırılmıştı muhtemelen. neyse sonuç olarak bunda yok. ilk atak normal pençe, ikinci atak charged pençe işte :) 3. ataklar henüz yok, yani 3. hive ile ek bi özellik gelmiyor elemanlara şu an için. Alien commander olayını da baya kaptım, net kazandırıyorum takımı sdfgs Onos'tan hiç bahsetmediğimi farkettim bu arada. Muazzam olmuş. Bi engele takılmadan koşarsan momentum kazanıyor ve eski oyundaki charge gibi bişey yapıyor oluyorsun. Primary attack eskisi gibi yine boynuz geçirmece ama bu sefer sadece damage vermek yerine boynuzuna takıp yere fırlatıyor ve bi süre bişey yapamıyor o marine. o süre içinde zaten 2-3 tane daha takıyosun ve ölüyor :) ikinci saldırısı binaları depikliyor. sağ tuş stomp, yani önündeki marine'lere stun. ama oyunda balance'la ilgili herhalde bi sorun var tam çözemedim sebebini ama eskiden late game'de 3 hive+onoslar falan olmasına rağmen marine'ler de aynı güçte olabiliyordu ve çok çekişmeli geçebiliyordu. burada 3. hive'ı kurdurturlarsa ve birisi onos olursa o arada, gidip salakça ölmediği sürece o oyun net alienların oluyor. sanırım sorun marinelerde henüz heavy machine gun ve ağır zırhın olmayışında. sadece jetpack ve flame thrower ile nereye kadar tabi :)
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 anlattıklarınıza göre NS1'e gore alienlar baya OP gibi ? dedicated server açılabiliyo mu ?
Fly Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 evet fade asit roketi atiyordu da ns in sonraki versiyonlarında kalkmisti diye animsiyorum lerklerle boyle artistik ucuslar esliginde isirmak zevkliydi de hic mi meleeye girmiyorlar artik ? tf2yi high civarı oynatan laptopla oynanır mı bir de ? iki yilda bir oyun aliyorum zaten, hayrina bile 35 dolar veririm hani cok degilmis
Mortis Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 eskiden de öleyfdi ns1 de çoğu zaman 3. hive a gidince gg oluodu onosa karşı heavy armor heavy machine gunla girişebiliodun onlar yoksa zaten onosa karşı light ile bişey yapamassın evet bu arada fade'in öle uzaktan attığı asit topu gibi bi abilitysi yok muydu ya ben mi yanlış hatırlıorum eheh ben çünkü ilk versionunda oynadım snn zamanları o sonra başka verison getirdiler vs onu oynamadım hiç
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 @fly ya oynayabilmen lazım aslında ama optimizasyonla ilgili tam anlaymadığım bi derdi var oyunun. ama galiba saçma gelicek de ping ile alakalı. ping yükselince frame skip olmaya başlıyor. o asit topu olayını da hatırladım bu arada :) ama ns1'in son versiyonlarında kaldırıldı o. lerk melee'ye hiç girmiyor artık. iğne atıyor bi de kıçından duman çıkarıyor işte. ama duman çıkarış tarzı değişmiş, sağ tuşa basılı tutuyosun o sırada püskürtüyor, sen de marinelerin etrafında uçuyosun püskürte püskürte, duman içinde kalıyolar falan, göremiyolar bele. sonra skulklar gelip yiyo asdf alienlara direk op demek yanlış olur ama 1 tane map var, orada op'lar galiba evet sfdg. son olarak server açabiliyosun. 4 tane tuş var zaten menüde, join-create-options-quit sfdg
jonq Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 NS1 de Acid Bomb un kaldırıldığı yok. Classic Map lerde baselere rape ediyorsun acid bomblarla 3.hive i alınca, combat maplerde ventlerdeki camperları yada phase gate leri daha kolay indirmek için gerekebiliyor bazen. Ayrıca Heavy Armorlu marinelerin armorlarını da indirmek için başta closecombata girmeden önce kullanılabilir. Onun dışında çok efektif değil. NS2 de de olacaktı diye biliyorum ama ben kullanan görmedim henüz.
Wolas Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 izbe bir havalandırma deliğine girip hedefi görmeden kafalarına acid atmak kadar eğlenceli bişi yok . sonuna kadar kullanılması gereken ve olmazsa olmaz bir skill di çıkarılması kötü olmuş madem çıkardılar ne koydular veya neyi buffladılar acaba
Cystein Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 ahahahaha comm sg atsana oç öldürdü beni :D ya ben yıllar sonra yüklemiştim ns1. comm hiç bi bok vermedi bana. communitymiş meğer herkes birbirini tanıyormuş falan. en son dellendim Bİ SG AT LAN OÇ dedim. adam ne dese beğenirsiniz "k/d rationa baktım bok gibi sana yok!" dedi... lan ibine oyun başından beri tabancayla dolaşınca nolcaktı? karşıda her türlü yaratık var adam ordan burdan ışınlanıp kafa atıyor bana, tabancaylan mı kesicem? çok iyi olmuş resmen comm'un silahı aktive etmesi ve gidip belirili bi şey ödeyip kendimiz almamız. ama emektra gorç olmamış ya... alyen comm nedir ya?
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 emektra gorç ne olm yazdıgınızı bi okuyup öyle postlayın lan ajhsd sana bi sg yok
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 haa fade'in acid bomb'u 3. hive yeteneğiyse o zaman gelir ya. dediğim gibi 3. hive ile gelen yeteneklerin hiçbiri yok şu anda. ayrıca alien commander için de öyle demeyin lan güzel olmuş tam starcraft tadında olmuş. Gorge'a da biraz daha fazla yetenek verildiğinde yine vazgeçilmez olacaktır, çünkü dediğim gibi Gorge commanderın hive kurmasını fazlasıyla hızlandırıyor. yine önemli bi xenoform :)
Mortis Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 bari gorge etrafta creep püskürtüp , hivelara larva inject edip bi de dier alienları heallasın o zaman tam queen gibi gezer etrafta
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 heal olayı var en azından dsfg creep püskürtme yerine de yere cyst koyma olayını sayarsak, bi tek larva dalgası kalıyor sdfg
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 yine patch geldi. balance üzerine olmuş. Marine'lere komple yeni hud gelmiş, oyun içinde upgrade vs. gibi gelişmeleri notification şeklinde alıyoruz artık. bi de ilginç bi değişim var, tek hive ile fade olunabiliyor, çift hive ile de onos olunabiliyor artık. ama fade'in blink özelliği için 2. hive gerekiyor yine. blinksiz biraz kullanışsız oluyor haliyle ama yine de ilginç bi değişiklik. dengesizlik yaratabilir. marine'lerin de bina-upgrade fiyatlarını falan baya bi düşürmüşler daha hızlı gelişsinler diye. ama hala bile biraz balance sorunu var. Skulkları öldürmek zorlaşmış çünkü sanırım. neden olduğunu anlamadım hitbox problemi var heralde.
jonq Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 TR serverlar açılsa da lagsız oynasak. 100 ms bile çok etki ediyor. Onos'u gördüm ya resmen korktum ilk gördüğümde ahaha
Saykoleo Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 aldım bakalım dayanamadım ben de. yalnız lerk'e üzüldüm ya. o yavaş ama ağır vurma upgrade'ini alınca lvl 3 (3 tene heallayan binadan gerekiyodu tabi klasik), uç uç uç kafa kopar uç uç uç geziyoduk havalarda. melee olmadan zevksiz olur gibi :p
jonq Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Şimdi de fosur fosur geziyorsun ortalıkta hehe
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 ahahah aynen pırrt zorrt şeklinde geziyoruz artık. daha bile keyifli bence ^^ hatta bile bomb ile kendimi bombardıman uçağı gibin hissediyorum. marine base'ine girip inişe geçerken bile bombu bırakıp VİÜUUUV diye tekrar yükselmek, sonra 180 derece dönüş yapıp aynı hareketi tekrar yapmak falan çok zevkli lol
Saykoleo Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 başta bayaa yadırgadım da, alışmaya başlıyorum gibi. gorge'un bu kadar ezilmesi kötü olmuş ya. eski gorge'u çok özlerim ben böle kalırsa. yanlış anlamıyorum di mi? starcrafttaki gibi etrafa mukusumsu bişey salıyoruz anca onun üstüne bina yapılıyo. onu commander yapıyo zaten, sen yalnızca yardım ediyosun. bu mini cystler birbirini canlı tutamıyo mu ya tam çözemedim sistemi. mukus üstündeyken canlı kalıyolar galiba, e o zaman 2 tane yanyana atarsam ve heallarsam kurulana kadar ölmemeleri lazım. yine de ölüyolar. bi de upgrade olayları gelecek heralde movement chamber'dır, defensive chamber'dır, stealth chamber'dır. bi carapace bi regen gördüm upg olarak şu ana kadar. bi iki şey daha sorucaktım unuttum şimdi :p
Öne çıkan mesajlar