Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeniden öss okul falan filan

ivy

Öne çıkan mesajlar

hazırlığı çok iyi bir notla olmasa da geç, ilk sene kas yatay ya da dikey geçişle başka bir bölüme geç.

nerelere geçilebiliyor tam bilmiyorum ama atıyorum bir sosyoloji'ye geçsen bile reklamcılığa kayarsın sonrasında rahatlıkla. benim jeofizik müh. arkadaş bile reklama akmış yani. ben basın yayın okudum turizm & organizasyon işindeyim mesela.

ama 1) ing öğren 2) bence odtü etiketini bir düşün 3) kalıp 1 sene kıçını cidden kas ve bölüm değiştir daha rahat edebileceğin, sevebileceğin bir yere.

bunun yanı sıra öss için geç değil elbette, sonuçta bayansın sanırsam, askerlik gibi bir zaman kaybın falan yok. tekrar girdiğin üni de hazırlık sınavını verip bölüme direk geçeceğini düşünürsek tabi hala geç değil.

ve ben dahil kim ne derse desin, pişman olmayacağın, en çok istediğin seçeneği bir düşün ciddi ciddi, sonuçta araban vs varmış gelen 500ytl kesilse sokakta kalacak bir maddi durum gözukmuyor ortada.

düşün taşın, bu yatay geçişlerle fln ilgili bir yönetmelik oku bak hatta ve çok fazla milletin gazına gelme.

kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

başka bölüme geçiş düşünmüyorum çünkü odtüde tarihten başka okumak istediğim bölüm yok
odtüde okucaksam gayet okurum tarihi
problem odtü.
problem ingilizce aslında

eylül sınavına çalışıcam yavaş yavaş
yapcak başka bişey yok henüz
=(
Sosyal ağlarda paylaş

yaw aslında soyle bişey var okudugu yeri begenmiyip daha iyi bi yer baska bi bolume gitmek için oss ye giren 4 tane arkadasım var. 1 tanesi dısında kalan 3 u kendi blundugu yerin daha iyisini yapamadı. yani aslında senin istedigin yer kendi puanının altında bi yer gibi algıladım ama sonucta her kosul ingilizceyi vermen gerekiyo. kendini herkestten daha iyi tanıyosun. eger cidden azim yapıp calısırım diyosan sevdigin hosuna giden meslek için cabala. ama aklında en kucuk bi suphe varsa bence hiç kalkısma derim...
Sosyal ağlarda paylaş

evet bi sene geçti aradan.
geçen yıl girdim bi sene okudum.
bu seneki össye girmedim seneyekine giricem işte

ayrıca evet daha düşük yerleri istiyorum
ne biliyim bi fotoğrafçılık (2 yıllık) bölümünü bile bayıla bayıla okucak durumdayım
ama evet malesef ingilizce şart
Sosyal ağlarda paylaş

yaş büyük küçüklüğü değil de, bir sene alttan alınca hiç tanımadığın bir sınıf geliyor, bir yabancılaşma psikolojisi bunlar mal, daha ufak düşüncesi
ama her halükarda sen büyük gözükmessin onlar sana küçük gelir
diğer açıdan bakınca justseventeen, justeighteen o güzel bir olay mesela

tarih sevdiğin bişeyse ingilice ne kadar etkiler yani sonuçta okuduğun dersleri anlayabilcek kadar kasman gerekmesi dışında

zora gelemem, ingilizce birden o kadar çok gelmesin yavaş gelsin diyorsan geç olmadan değiştir bölümü
ayrıca çok saçma burdan fikir vermeye çalışmak acayip zor bu tip konularda doğru bir seçime varmak

bunun dışında genel olarak uni bitince çalışmak veya çalışmamak gibi bir derdin olsa da olmasa da kalabildiğin kadar öğrenci olarak kalmak en güzeli, en rahat tatil dertsiz tasasız bu şekilde yapılıyor(gerçi kaldığın dersler süreyi kısaltıyor ama başka türlü de uzamıyor bu meret)
Sosyal ağlarda paylaş

dikey/yatay geçiş için aldığın derslerden kalmaman gerek. onun dışında ortalama falan yapmana gerek yok zaten. puanının yettiği yere geçiş yapabiliyosun kabul edildiğin takdirde tabi. ama zaten tarihten başka bişe okumam demiş odtüde. hem geçiş yaparsa aldığı burs da gider herhalde.

başka bi önerim daha var. aslında pek öneri değil. hayatın gerçekleri biraz. babanın belirli bi kariyeri falan varsa ne bilim bi yerlerde müdür müdür artık başka bişeymidir. sen hangi bölüme girersen gir seni istediğin işe sokar. vardır bi yerlerde tanıdığı kesin. "ya xxx bey bizim kız şurayı bitirdi iş bakıyoruz şu alanlarda vs "--"oo ne güzel gelsin burda başlasın vs " işte böyle. sen yata yata okusan da kasa kasa okusan da farkeden bişe olmaz bu açıdan. if baban==müdür||benzeri bişe

ama ingilizceyi eninde sonunda öğreneceksin. öğrenmek zorunda bırakıyolar çünkü. ha şöyle bişe de yapılabilir. ingilizce için yurt dışına gidebilirsin. hem gezmiş olursun hem ingilizce öğrenmiş olursun. ama arkadaşlarınla falan gitme ingilizce falan öğrenemessin o zaman. gerçi babanı da bırakmak istemiyosun ama bi kaç ay gidilebiliri herhalde.

pek uzun yazdım sorry

edit: bahsettiğim geçiş olayı bölümünden memnun olmayan yürütümeyenler için. ortalamaya falan bakmıyo işte. girdiğin sene bölümler hangi puanla almışsa ona bakıyolar senin aldığın puanla.
Sosyal ağlarda paylaş

dikey geçiş akşam eğitiminden ya da 2 senelikten 4 seneliğe geçmek.

herhangi bir okulun herhangi bir 4 senelik bölümünden başka herhangi bir okulun başka herhangi bir 4 senelik bölümüne geçiş ise yatay geçiş. okuldan okula olanlara bazı yerlerde transfer diye isim takabiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

89 luyum büyük kalırım diye düşünme ben 88 liyim iki senede hazırlık okudum. 82 li insanlarla aynı sınıfta okudum çokta güzeldi arkadaşlıklarımız. Güzel fırsat vermişler burs felan kendini üzmeyeceksen devam et derim. Fakat canınıda sıkacak gibi olursa boşver, biliyorum kasarak okumak nedir özel okulda hukuk okuduğum için hazırlıkda düşünüyorsan bunları ilerde nefret ederek okursun gibime geliyor. Sevdiğin işi yaparsan bursun felan önemi yok belli ki ailenin durumuda güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...