ivy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 evet bu ikisinin de farkındayım bi tek ben varım ingilizce bilmeyen ama hazır değilim öğrenmek için şimdi değil yani zamanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 hayır bir tek sen varsın!!! gibi bir şey söylemiyorum be güzelim yanlış anlama hemen =( Herhangi bir işte çalışmak için ingilizce öğrenmek şart,bölümün ne olursa olsun. biz üniversiteyi bitirdikten sonra bir sene askerlik yaparken mi öğreniceksin? inan çok zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 toefla gir ne olur ne olmaz diye 1. sinifa basla, liseden ogrendigin tarihle ve orada ogreneceklerinle ingilizceni gelistirirsin ossyede gir derim ama dersaneye gidip hazirlanma yani oylesine gir, yine iyi puan alirsin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 iletişim istiyorum demişsin, ingilizcesiz okuyamazsın iletişim; imkanı yok. önce ingilizceyi iyi derecede öğren bir şekilde, sonra karar ver bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 hazırlığı çok iyi bir notla olmasa da geç, ilk sene kas yatay ya da dikey geçişle başka bir bölüme geç. nerelere geçilebiliyor tam bilmiyorum ama atıyorum bir sosyoloji'ye geçsen bile reklamcılığa kayarsın sonrasında rahatlıkla. benim jeofizik müh. arkadaş bile reklama akmış yani. ben basın yayın okudum turizm & organizasyon işindeyim mesela. ama 1) ing öğren 2) bence odtü etiketini bir düşün 3) kalıp 1 sene kıçını cidden kas ve bölüm değiştir daha rahat edebileceğin, sevebileceğin bir yere. bunun yanı sıra öss için geç değil elbette, sonuçta bayansın sanırsam, askerlik gibi bir zaman kaybın falan yok. tekrar girdiğin üni de hazırlık sınavını verip bölüme direk geçeceğini düşünürsek tabi hala geç değil. ve ben dahil kim ne derse desin, pişman olmayacağın, en çok istediğin seçeneği bir düşün ciddi ciddi, sonuçta araban vs varmış gelen 500ytl kesilse sokakta kalacak bir maddi durum gözukmuyor ortada. düşün taşın, bu yatay geçişlerle fln ilgili bir yönetmelik oku bak hatta ve çok fazla milletin gazına gelme. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Madcat said: Tarih ingilizce mi okunur ya ? Of fenaymış. tarih tabi ki ingilizce okunur. Türkiye tarihi okuomusun ki sırf =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 başka bölüme geçiş düşünmüyorum çünkü odtüde tarihten başka okumak istediğim bölüm yok odtüde okucaksam gayet okurum tarihi problem odtü. problem ingilizce aslında eylül sınavına çalışıcam yavaş yavaş yapcak başka bişey yok henüz =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tarih mis gibi ingilizce okunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ivy said: ha bi de 89luyum seneye öss çalışıp başka üniye geçsem çok büyük kalırım onların yanında di mi? 88 liyim 2005 mezunuyum buyuk kalmazsin bende seneye giriyorum :P kalirsin ya.. ben kalcam mesela. ama devam et tarihi bitir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 siz büyük kalıyosanız biz ölelim artık. 84lüyüm 2 kere bıraktım üniversiteyi toplamda 5 sene okuyup. ahada bu sene 3. kere giricem muhtemelen yine bırakırım. amca dicek artık çocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 yaw aslında soyle bişey var okudugu yeri begenmiyip daha iyi bi yer baska bi bolume gitmek için oss ye giren 4 tane arkadasım var. 1 tanesi dısında kalan 3 u kendi blundugu yerin daha iyisini yapamadı. yani aslında senin istedigin yer kendi puanının altında bi yer gibi algıladım ama sonucta her kosul ingilizceyi vermen gerekiyo. kendini herkestten daha iyi tanıyosun. eger cidden azim yapıp calısırım diyosan sevdigin hosuna giden meslek için cabala. ama aklında en kucuk bi suphe varsa bence hiç kalkısma derim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Zaten bir üniversiteye giridikten bir sene sonra ÖSS'ye girilince puan çok düşüyor diye biliyorum. Türkiye ikincisi mi ne olan adam bile güzel yerlere giremiyorum ben dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 bir yeri kazanırsan kaydolmasan bile sonraki sene 0.8 ile değil 0.3 le çarpılıyor okul puanı. ama bir sene geçmiş zaten aradan, 0.8 le olması lazım bu sene çalışırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 evet bi sene geçti aradan. geçen yıl girdim bi sene okudum. bu seneki össye girmedim seneyekine giricem işte ayrıca evet daha düşük yerleri istiyorum ne biliyim bi fotoğrafçılık (2 yıllık) bölümünü bile bayıla bayıla okucak durumdayım ama evet malesef ingilizce şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ivy said: ha bi de 89luyum seneye öss çalışıp başka üniye geçsem çok büyük kalırım onların yanında di mi? gören de seni 5 yaş büyük gösteriyo sanır, 91lilerle okuyacaksın alt tarafı =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 yaş büyük küçüklüğü değil de, bir sene alttan alınca hiç tanımadığın bir sınıf geliyor, bir yabancılaşma psikolojisi bunlar mal, daha ufak düşüncesi ama her halükarda sen büyük gözükmessin onlar sana küçük gelir diğer açıdan bakınca justseventeen, justeighteen o güzel bir olay mesela tarih sevdiğin bişeyse ingilice ne kadar etkiler yani sonuçta okuduğun dersleri anlayabilcek kadar kasman gerekmesi dışında zora gelemem, ingilizce birden o kadar çok gelmesin yavaş gelsin diyorsan geç olmadan değiştir bölümü ayrıca çok saçma burdan fikir vermeye çalışmak acayip zor bu tip konularda doğru bir seçime varmak bunun dışında genel olarak uni bitince çalışmak veya çalışmamak gibi bir derdin olsa da olmasa da kalabildiğin kadar öğrenci olarak kalmak en güzeli, en rahat tatil dertsiz tasasız bu şekilde yapılıyor(gerçi kaldığın dersler süreyi kısaltıyor ama başka türlü de uzamıyor bu meret) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Yatay geçiş yok mu ya bi de? Yatay değil dikey, bölüm değişimi hangi yöne doğruysa yani işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 sanırım onu yapmak için belirli bi kredi vermiş olman gerekiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 dikey/yatay geçiş için aldığın derslerden kalmaman gerek. onun dışında ortalama falan yapmana gerek yok zaten. puanının yettiği yere geçiş yapabiliyosun kabul edildiğin takdirde tabi. ama zaten tarihten başka bişe okumam demiş odtüde. hem geçiş yaparsa aldığı burs da gider herhalde. başka bi önerim daha var. aslında pek öneri değil. hayatın gerçekleri biraz. babanın belirli bi kariyeri falan varsa ne bilim bi yerlerde müdür müdür artık başka bişeymidir. sen hangi bölüme girersen gir seni istediğin işe sokar. vardır bi yerlerde tanıdığı kesin. "ya xxx bey bizim kız şurayı bitirdi iş bakıyoruz şu alanlarda vs "--"oo ne güzel gelsin burda başlasın vs " işte böyle. sen yata yata okusan da kasa kasa okusan da farkeden bişe olmaz bu açıdan. if baban==müdür||benzeri bişe ama ingilizceyi eninde sonunda öğreneceksin. öğrenmek zorunda bırakıyolar çünkü. ha şöyle bişe de yapılabilir. ingilizce için yurt dışına gidebilirsin. hem gezmiş olursun hem ingilizce öğrenmiş olursun. ama arkadaşlarınla falan gitme ingilizce falan öğrenemessin o zaman. gerçi babanı da bırakmak istemiyosun ama bi kaç ay gidilebiliri herhalde. pek uzun yazdım sorry edit: bahsettiğim geçiş olayı bölümünden memnun olmayan yürütümeyenler için. ortalamaya falan bakmıyo işte. girdiğin sene bölümler hangi puanla almışsa ona bakıyolar senin aldığın puanla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 dikey geçiş akşam eğitiminden ya da 2 senelikten 4 seneliğe geçmek. herhangi bir okulun herhangi bir 4 senelik bölümünden başka herhangi bir okulun başka herhangi bir 4 senelik bölümüne geçiş ise yatay geçiş. okuldan okula olanlara bazı yerlerde transfer diye isim takabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Aynı okulun farklı bölümüne geçişe ne deniyor şimdi onu kaçırdım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 love.. benim bildiğim yatay geçiş ama değil diyolar :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 3000 e girdiğinie göre zeki vede çalışmasını bilen birisin, bence hazırlığı bir şekilde ver gerisi de gelir kendiliğinden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ne güzel hayatın var.araban var. zorlanmanda şekili olsun be.hazırlıktaki klasik sıkıntı tripleri bence bunlar. o okulda biter , memnun da kalırsın,odtü mezunu da olursun bence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kenzap Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 89 luyum büyük kalırım diye düşünme ben 88 liyim iki senede hazırlık okudum. 82 li insanlarla aynı sınıfta okudum çokta güzeldi arkadaşlıklarımız. Güzel fırsat vermişler burs felan kendini üzmeyeceksen devam et derim. Fakat canınıda sıkacak gibi olursa boşver, biliyorum kasarak okumak nedir özel okulda hukuk okuduğum için hazırlıkda düşünüyorsan bunları ilerde nefret ederek okursun gibime geliyor. Sevdiğin işi yaparsan bursun felan önemi yok belli ki ailenin durumuda güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar