Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 pkk lılarla aynı kefeye koyuyorlar 13 yaşındaki çocukları.. sizle daha ne konuşulur ne tartışılır ki.. insanlığınızı kaybetmişsiniz. yazık.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Şaçmalamayım, insanlar ölmüş, üzülmüyorsanız da söylemeyin bari. Ölen kürte ya da müslümana üzülmeyen biri ölen türke de üzülemez. Duygusuzlaşır. Yaşam dünyadaki en değerli şey, kimin olursa olsun. Çocuk bunlar hem de. Ben de, evet ben de, daha önce bir iki hafta öyle bir yurtta kalmıştım(sonra kaçtım). İnsanlar ne düşünürse düşünsün hayallere, umutlara sahiptir, ve bunlar bizimkilerden daha değersiz değildir. Bizim gibi düşünmemeleri onları kötü insanlar yapmaz, değersiz kılmaz. Hatta burada bizim kelimesini kullanmam bile ayrımcı, faşist, ama ne yaparsın...
Rilindorlan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 kimse üzülmek zorunda değil,o senin insanlıgınla alakalı.ama kalkıp da "iyi olmus" derse birisi burdan gelecek olan tepkilere de hazır olun.Yaşları 12 ila 16 arasında değişiyor diyor ya.30 35 yaşındaki tipler olsa iyi olsun diyebilirsiniz onu anlarım.Daha çocuk lan bunlar.Biraz insan sevgisi olsun içinizde sonra insanların inançlarını,bu ülkenin menfaatlerini geleceğini tartısırsınız.
numberten Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 13 yaşındaki ufacık kızların ölmesine üzülmeyen üstüne üstlük "oh iyi olmus" tarzı konusan insanlar var deseler inanmazdım ama bu forumda onu da gördüm. Yazıklar olsun...
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 sg-1 said: Çirkin bir örgütlenmenin inançları sömürülen masum kurbanları, benim gözümde terörist kampından farklı olmayan bir yerde olan kazada hayatlarını kaybetmiştir. Durum budur, ölenlere Allah'tan rahmet dilerim, o kadar. PKK'lı teröristlere rahmet bile dilemediğimi, mezarlarını bilsem gidip tüküreceğimi göz önüne alırsak, kimse benden bu çocuklar için daha fazlasını beklemesin. Dünya'da ağlanmaya daha fazla değecek çok ölüm var. Terörist kampından farklı görmüyorsan orayı , bu tarz yerlerde olan insanların hepsi teröristtir anlamına gelir. Ozaman gideceksin ve bunların kafasına sıkacaksın. Ya da böyle saçma saçma , insanları galiyana getirici konuşmayıp bence çeneni kapa. Bukadar saçmalanır , bukadar insanlıktan çıkılabilir. Hayat görüşüne bir göz atmanı tavsiye ederim. Ordakiler herne ise insanlar hayvan değiller , daha burda geçen günlerde hayvanlardan bahsediliyordu onlara bile kıyamazken , genç öğrenci insanların bu şekilde ölmeleri üzerine gelen yorumlara bak. Bu yorumları yapanlara soruyorum siz insanmısınız ?
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Üzülmedim demedim, bi tarafınızdan yorum uydurmayın. Sadece benim gözümdeki değerlerini söyledim. Hepsine Allah'tan rahmet dilerim. Umarım mekanları cennet olur. Ama yarın öbür gün beyni yıkanmış birer cumhuriyet düşmanı olacaklarına bugün birer melek olarak göğe yükselmeleri belki de hayırlı olmuştur. Ailelerine de tek sözüm var, Allah'larından bulsunlar.
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 üzülün üzülün, üzülünce ne olacak? evin yapısı yığma duvar.içinde dünyada patlamayan tüpler türkiyede patlar.çevresinde başka hiç bir bina olmayan toplumdan uzak yerlerde.resmi olmayan kaçak hocaların ellerinde. hepside kız çocuğu.demiri olmayan bina yıkılı verir.bizimkinlere hüzün basar.kimse o binanın neden böyle dayanıksız olduğuna kafa yormaz.allah korur nasıl olsa dimi? kaderlerinde ölmek varmış 13 cocuğun.bize üzülmek düşer di mi? sonrada timsah göz yaşları dökeriz.ölüleri 1 hafta sonra unuturuz.kendi işimize bakarız dinimizi satarak para kazanırız.binaları çürük yaparız.birde 15 17 yaşında çocuklarla evlendik mi değme keyfimize.bizden daha dindarı yoktur. yok arkadaşım yok.ben sizin gibi üzülmedim.benim üzüntüm kendime.sizin gibi üzülenler sayesinde binalar çöküyor.tüpler patlıyor.mahallere bomba atılıyor.herşey allahtan gelir.ne allah sizin dediğiniz kadar vicdansız nede bu kadar kaderci.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Kimse bu olaya uzulmek zorunda degil, sacmalamayin. Ama baskasinin uzulmemesine nasil saygi duyulmasi gerekiyorsa, bu olenlere de oh iyi ki olmusler diyemezsiniz. Uzulmediyseniz kendinize saklarsaniz, insanlik acisindan daha hos olur.
theavicena Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Prawler said: Ama baskasinin uzulmemesine nasil saygi duyulmasi gerekiyorsa, bu olenlere de oh iyi ki olmusler diyemezsiniz. Uzulmediyseniz kendinize saklarsaniz, insanlik acisindan daha hos olur. bunu yazıcaktım tamda..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 GERGE said: Şaçmalamayım, insanlar ölmüş, üzülmüyorsanız da söylemeyin bari. Ben de aynı şeyi söylüyorum işte.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Odi , dikkat edersen başsağlığı dilemenin üzerine daha olayın nasıl olduğu , binada sorun varmıydı yokmuydu diyemeden , araya giren , konuyu başka yerlere götüren çirkin mesajlar yüzünden anında her konuda olduğu gibi yozlaştırıldı. Daha tam olarak patlamanın bile ne olduğunu bilmiyoruz. Biyerde lpg tankı diye duydum , bunu bilmezken binanın sağlammı değilmiydi bunu nasıl bilebilirizki.
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ölenleri sallamıyorum iyi olmuş diyen bütün herkese ölenler insan , bot değil Senin gibi 2 bacak 2 kol 1 kafa varlıklar yani senden hiçbir farkı olmayan , tek suçu farklı bir ortamda doğup büyümüş olan İNSANlar. Ha ülke birşey kaybetmedi diyip üzülmeyebilirsin ama bunu gidip 'iyi olmuş' şeklinde de foruma yazma git kendine sakla sinirlendirme kimseyi , senin çöp olmuş beyninin harcadığı kirli glikozları kimseye yutturup adamın asabını bozma.
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Cocukcagizlarin olene kadar yasadiklari hayati tahayyul etmeye calistim biraz :(. 12-16 yaslarina kadarki yasamlarini birer "cocuk" gibi yasayabildiklerini hic zannetmiyorum. Kisacik yasamlarinin, en az olum bicimleri kadar ic burkucu oldugunu dusunuyorum. Ne diyecegimi bilemiyorum, isiklar icinde uyumalarini dilemekten baska bisey gelmiyor elimden ne yazik ki!
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 peki hangi insanların ölümüne üzülelim bi kriter verin bize. mesela bu çocukların ölümüne üzülmeyenlerin ölümüne üzülelim mi?
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 olduklerine yakinlari haric uzulen kimse yoktur insan denen varlik yapisi itibari ile bencildir olume uzulmez olen kisiden mahrum kaldigina uzulur her zaman olen kisi icin uzulmek zaten mantiksizdir cunki olmustur artik birsey hissetmez ama insan denen bu bencil varlik baskalarinin olumune ancak empati yaparak uzulebilir kendini olenin yakinlarinin yerine koyar farkinda olmadan ve uzuldugu sey aslinda o insanlar degil kendi yakinlarininda olebilme ve onlardan mahrum kalma ihtimalidir o yzuden insanlarin cikip baska insanalrin neye uzulup uzulmeyecegini dikte etmesi son derece komik ve aptalcadir "insanlik" denen seyi sorgulamayada acabilirim burada ama nafile ha ilk cumlede allahimizi caldinzi hebe hube geyigi benim dusuncem degil ince bir gonderme idi ama anliyacak kapasitede adamda yokmus bugun tuncay bu olenelr icin bunu yazar cemaatci diye oysa metallica kosnerinde elektrik kacagindan birkac genc olse idi aha satanistler carpildi allahim sen ne buyuksun diye yazicakti baska bir kesim iki bokta birbiri ile ayni bunu yapan kicdelikleri farkli sadece aha bir bok daha
Rilindorlan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 şurda belediyenin birisi 15 tane köpegi silahla kafalarına sıkıp öldürdü diye bi başlık açılsa,ben de o h iyi olmuş babamda iyi olmuş diyo desem,şuan ortamı yumuşatmya çalışan arkadaşların bile bana .... git bu forumdan ne biçim bi insansın sen diye msj atacaklarına eminim.Tüm paticik emin olun üstüme gelirdi.
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor çok güzel anlatmış üzülmeyi bence çok dogru. Alakasız tanımadıgı insanlar öldügünde gerçekten üzülen var mı? Sadece robot gibi herkes çok üzücü yazıyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Rilindorlan said: şurda belediyenin birisi 15 tane köpegi silahla kafalarına sıkıp öldürdü diye bi başlık açılsa,ben de o h iyi olmuş babamda iyi olmuş diyo desem,şuan ortamı yumuşatmya çalışan arkadaşların bile bana .... git bu forumdan ne biçim bi insansın sen diye msj atacaklarına eminim.Tüm paticik emin olun üstüme gelirdi. biri kaza digeri cinayet kazalar ile cinayetleri karsialstirdigin icin ben kufur ederdim en basta
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor , yok artık viktory diyeceğim sana. Kardeşim , irnoydi deyip işin içinden kendini çekip oturup burda felsefe yapıyorsun utanmadan. Gİt bu felsefeleri farklı konu altında tartış , millet burda üzüntülerini , baş sağlıklarını ifade ederken , arada yırtık dondan fırlamış gibi saçma sapan insanları sinirlendiren mesajlar atmak ne oluyor ? Başkaları bu tarz saçmalıklara , yok Allah'ın işi 7.4 yetmedi gibi hayvanlıkları yapıyorsa sen de mi aynısını yapacaksın ? Rövanşmı alıyorsun olayın nedir ? Yaptığın yanlışı oturup bir de bu mesajında öyle güzel kabartmışsın ki ne olduğun ortaya çıkmıştır. İnsanlar üzerinde nasıl kin beslediğin , her an laf sokmaya ihtiyaç duyduğun. Bu tarz üzüntü verici bir olayda bile farklılıklara karşı dayanamamazlığını ortaya çıkarabiliyorsun.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 iyi de kuran kursu cokemez ki? Yani kesin içeride bi katekulli donmu$tur. Allah affetmemi$tir.
Rilindorlan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 yaw ne farkeder o zaman silahla kafalrına sıkmadı da bulundukları barınak çöktü hayvanlar öldü.Yani anlatmak istediğimi anlamıssındır da,illa ayrıntılara çekilicek... bi başka düşüncemde sanırım bu olaya üzülenlere bi şekilde bi damga vurulmak isteniyor.dinle alakam yok,müslümanlıgın hiçbi şartını yerine getirmiyorum öyle bi amacımda yok.Ama bu insanlara üzülüyorum diye şeriatçi,allahcı damgası yiceksem yiyim hiç umrumda değil.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Evet, potansiyel militan olabilirler ama sonuç olarak onlar da insan, tek suçları ise cahil ailelerinin baskısında kolayca kandırılabilir bir yapıda olmaları. Yani iyi ki ölmüşler diyemem. Ama üzüldüm de diyemem, olayla ilgili üzüleceğim tek nokta patlamada tarikatçıların ölmemiş olmasıdır.
di Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Horizon said: Viktor , yok artık viktory diyeceğim sana. Kardeşim , irnoydi deyip işin içinden kendini çekip oturup burda felsefe yapıyorsun utanmadan. Gİt bu felsefeleri farklı konu altında tartış , millet burda üzüntülerini , baş sağlıklarını ifade ederken , arada yırtık dondan fırlamış gibi saçma sapan insanları sinirlendiren mesajlar atmak ne oluyor ? Başkaları bu tarz saçmalıklara , yok Allah'ın işi 7.4 yetmedi gibi hayvanlıkları yapıyorsa sen de mi aynısını yapacaksın ? Rövanşmı alıyorsun olayın nedir ? Yaptığın yanlışı oturup bir de bu mesajında öyle güzel kabartmışsın ki ne olduğun ortaya çıkmıştır. İnsanlar üzerinde nasıl kin beslediğin , her an laf sokmaya ihtiyaç duyduğun. Bu tarz üzüntü verici bir olayda bile farklılıklara karşı dayanamamazlığını ortaya çıkarabiliyorsun. Horizon, muhafazakar kesimin yaptığı her halta bir kılıf buluyorsunda, karşı kesimin tepkilerine neden "yaşanılanlardan sonra bu da haklı bir tepki" demek yerine "siz de mi aynısını yapacaksınız" şeklinde yaklaşıyorsun. Yeter artık ya taraf tutma ya da kabul et evet ben bu muhafazakar kesimin yaltakçısıyım diye. Feci şekilde irite oluyorum yazdıklarını okurken.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Ben son mesajımı atıyorum bu başlığa , konu altında herkes nekadar medeni ve insan olduğunu göstermekte zaten. Sevmediğin tarz yaşayan , seninle aynı fikirde olmayan insanların ölümüne üzülmeyebilirsin , fakat buraya hiç üzülmedim gelip demek evet ne güzel oldu demekten farksızdır. Bu da ortaya çıkarıyorki bu tarz insanlar , karşısında gördükleri bu insanları açık düşman olarak görüp ölmelerini iyi karşılayacak kadar insanlıklarını kaybetmişlerdir. ----- Di ben şahsımdan sorumluyum , kimseden ya da kitleden değil. Kitle içinde yapılan yanlış beni ilgilendirmez ve bağlamaz. Ben hiçbirzaman kim olursa olsun oh Allah'ın işi iyi olmuş şeklinde birşey demedim , düşünmedim , düşünmem de. Ben insanlığımı kaybetmiş birisi değilim. Onu gidip söyleyenlere söyleyeceksin. Ben söylediysem ozaman gelip mesajındaki gibi çatabilirsin. Ama bu mesajın beni alakadar etmez ve saçma.
di Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Başbakanın gibisin. Tıpkısının aynısı. Acıtasyon makinesi. Hadi güle güle.
Öne çıkan mesajlar