Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 osman pamukoğlu'yla iligli okuduğm tek kötü şey asker olduğu için söylenenlerdi. onlar da çiçek çocuk tadında, savaş karşıtı geyiklerdi. adam asker olarak görevini iyi yapmıştır yani. tüm iktidarlardan da iyi bilir diye tahmin ediyorum doğunun halini.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 abi benim türk siyaset tarihinde okuduğum üzere ümmetçilik denen fikir zaten osmanlının son 100 senesinden sonra esamesi okunmayan bir fikirdir. kaldı ki mhp ve ya ülkücülük ümmetçilikle alakası olmayan bir harekettir. aksine BBP islami yönü daha ağır basan bir partidir. dikkat edin BBP, özellikle Elazığ gibi islami hassasiyetleri daha fazla olan doğu illerinde çok daha güçlüdür. üfürmeyin bilmeden.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ummetcilik TR siyasetinde yeri yoktur derken herhalde AKP,FP,Saadet, vs gibi yapilarida goz onune aliyorsun.. Ayrica bizde onu dedik, MHP once TURK olmayi koyar siralamada sen nesin sorusuna ilk TURKUM der, BBP ilk once muslumanim der.. Ayrica tam anlami ile TURANCIDIR MHP, BBP de UMMETCIDIR
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Asker asker diye laf edenlere tek bi söz: Osman Pamukoğlu Türkiye'de işini iyi yapan %5'lik kesimdeki insanlardan yani ülkenin gerçekten ihtiyacı olan insanlardan biridir. said: Pamukoğlu Türk Ordusunda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir. Bizzat kendi askerlerinin komutan hakkındaki düşünceleri vardı bir yerde. Askerlerden biri "birlikte kimsenin komutanın varlığı sebebiyle korkmadığını" söylüyordu.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 -007- said: Asker asker diye laf edenlere tek bi söz: Osman Pamukoğlu Türkiye'de işini iyi yapan %5'lik kesimdeki insanlardan yani ülkenin gerçekten ihtiyacı olan insanlardan biridir. said: Pamukoğlu Türk Ordusunda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir. Bizzat kendi askerlerinin komutan hakkındaki düşünceleri vardı bir yerde. Askerlerden biri "birlikte kimsenin komutanın varlığı sebebiyle korkmadığını" söylüyordu. Pamuk pasa cok iyi bir asker olabilir, bu onun herseyi iyi yapacagi anlamna gelmez. Ancak evet cok SEREFLI biridir, ve ne yazk ki siyasette bu bir meziyettir.
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ulan çıldırtmayın adamı, hadi hunn sen sarhoşsun da... MHP ÖNCE TÜRKÜM SONRA MÜSLÜMANIM DEMİYOR ARTIK.. OY UĞRUNA ÜMMETÇİLİĞE KAYDILAR, İŞTE BU YÜZDEN BBP'Lİ MUHSİN GAZ ÜLKÜCÜ TABANDAN OY ALIYOR.. ESKİ ÜLKÜCÜLÜKLE YENİ ÜLKÜCÜLÜĞÜN ALAKASI KALMADI Off tiksindim kendimden.. Bu konuyla ilgili son mesajım daha sapmasın konu.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Kendi işini iyi yapmayanları geçtim işsizlerin siyaset yapması yerine bırakalım kendi işini iyi yapan değerli insanlar siyaset yapsın.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Hürriyet haberi geçmemiş henüz sdfs lol ya
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Görmeyeli ABD'ye laf etmek ibne politikacı duruşu olmuş, ne garip. Görmüyor musunuz artık, Anayasa Mahkemesi bile dıştan gelen baskılara direnmekte güçlük çekiyor, keza ordunun da aynı noktaya gittiğini görüyoruz. ABD'ye küfretsin, Chavez gibi eşek bush desin demiyorum. Ama tehdidi de net olarak görsün. Yukarıda elemanın biri askere karşı olmaktan vazgeç demiş. Dostum benim üyesi bulunduğum parti askerlere ve memurlara siyaset yasağının kaldırılmasını savunan bi parti, neyden bahsediyorsun? Sözün özü dilerim oluşum Türkiye'ye faydalı olur. Ama er ya da geç başarısız olacak, kaçınılmaz bu.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 İş yapar bu amca iş yapar. Konuyu yeni gördüm ama askeriyeden gelen, terörü gören ve bitirmeye çalışan babalar gibi bir adam. Dur bakalım bi etraflıca inceleyelim ama daha görünce bi %30 içim ısındı :D
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Diğer konulardaki farklı düşünceleri bilemem ama bu adamın terör belasını bitireceği kadar kesin başka bişey de bilmiyorum!
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 -007- said: Diğer konulardaki farklı düşünceleri bilemem ama bu adamın terör belasını bitireceği kadar kesin başka bişey de bilmiyorum! Nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Adam silahli mucadelede basarili olmus bir komutan olabilir, ancak teror denen pisligin beslendigi sosyo-ekonomik konulari cozmeden ne yapabilir?
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 asker teröristle mücadele eder, devlet terörle mücadele eder.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ginaly said: asker teröristle mücadele eder, devlet terörle mücadele eder. Zamanında teröristle mücadelesini etmiş, askerlerini evladı bilmiş. Bir şans vermeye değer, gelsin şimdi de terörle mücadele etsin bakalım.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ginaly said: asker teröristle mücadele eder, devlet terörle mücadele eder. Recall06 said: Nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Adam silahli mucadelede basarili olmus bir komutan olabilir, ancak teror denen pisligin beslendigi sosyo-ekonomik konulari cozmeden ne yapabilir? O adam sadece bir asker değil yalnız. Kafa yapısını ve fikirlerini çeşitli yollarla özellikle kitaplarını okuyarak araştırmanızı tavsiye ederim. "Asker o, terörist avlamış" diyerek çöpe atılacak adam değil yani. Bugün Türkiye'de terörü bitirebilecek tek kişi Osman Pamukoğlu'dur.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 milletin askere güveni üzerinden prim toplayıp seçime girmeye çalışmak post modern darbecilik değil mi? Global dünyada pek mümkünatının olmadığına inanıyorum. Öte yandan bir eğitim seferberliği başlatmak için de askeri otorite ideal olabilir. Belki kışladaki askeri daha sosyal içerikli projelerde görme imkanımız bile olur. Doğu'nun kalkınması için güzel bir fırsat yaratılabilir.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 -007- said: aklı olan chp'ye oy atmaz artık. CHP düşmanı değilim. Ne yaptı son chp? Allah aşkına muhalefet yaptı demeyin. Kemik kitle falan da kaldığını zannetmiyorum ben artık. Asker bile demiş "chp akp'ye çalışmaktan başka ne yaptı bu ülkede" diye. Allahaşkına ne istiyorsunuz CHP'den yahu. Bırakın lütfen CHP'nin yakasını. Nefret ediyorum bu "CHP'ye oy verdim ama hiç bişi yapmadılar" ayaklarını. - CHP hiç bişi yapmadı. - CHP iyi muhalefet değil. - CHP sadece uyuyor. - CHP hizipçi. - CHP köti. - CHP pis. - AKP'nin bu kadar oy almasının nedeni CHP. Tamam millet tırı vırı konuşuyor, siz de bu modaya uyuyorsunuz. İyi güzel de, peki "NAPMASINI İSTİYORSUNUZ YAHU" bir de o söylense bak çok sevincem. Sadece "CHP işe yaramıyor"dan öteye gitmiyor söylenenler. "CHP'nin bunu yapmasını isterdim ama yapmadı" gibi bir küçük cümlecik bile yeterli olur benim için. Ama işte bu noktalar hiç söylenmiyor. Varsa yoksa yüklen CHP'ye babam. O kadar... Şahsen ben SHP'liyim. Erdal İnonülü dönemi çok severdim. CHP-SHP olayı yüzünden de CHP'ye kırgınlığım var. Ama SHP'nin şu an adı bile ortada yokken CHP'nin bu kadar başarı sağlaması, CHP için büyük birşey. Aslında bunlar hep Sabah gibi gazetelerin insanı dolduruşa getirme propogandaları. Öyle bir dedikodu ağı yaratıyorlar ki, insanlar ister istemez "aa evet bak CHP hiç bişi yapmadı"ya inanmaya başlıyor. Bunlardan biri de sensin gördüğüm kadarıyla, çünkü bu dedikodudan başka birşey söylemiyorsun. Dediğim gibi bir küçük "bunu yapmasını isterdim ama yapmadı" görsem o bile bana yeter. Hem madem bu kadar CHP'ye gönül vermiş ve birşeyler yapmadığını düşünmekteseniz, gidip siz birşeyler yapın? Genç CHP'ciler grubu kurup ADD'yle işbirliği içinde miting düzenleyin. Ya da size göre "birşeyler yapmak" artık her neyse, onu yapın. Ama bunları yapmaktansa "ben CHP'ciyim, ama CHP hiç bişi yapmadı" demek daha kolay geliyor tabii. CHP birşey yapmıyor derken önce AKP'nin yaptığı işlere bakın. İki esas olay var. Birincisi mecliste yasa çıkarmak, ikincisi biryerlere çıkıp konuşmak. Onunda dışında öyle aman aman denilecek bir iş yapmıyor ki AKP. E bunun karşılığında da CHP için, mecliste AKP kadar kolay yasa çıkartabileceğini düşünmüyorsunuz herhalde. Aynı vekil sayısına sahip değiller, "yasaysa yasa çıkartırız" "kaldır elini, indir elini" "yasa çıkmıştır" şeklinde yasa çıkartmasını beklemiyorsunuz sanırım CHP'nin? Bu durumda diğer seçenek kalıyor geriye, CHP'nin az konuştuğunu düşünmeniz? Ki bu seçeneği düşünmeniz çok gereksiz olacaktır. Kanaltürk el değiştirmeden önce CHP'den ve DSP'den adamlar çıkıp sürekli Kanaltürk'te konuşurlardı. Deniz Baykal da programlara çıkıp, Ahmet Hakan'ın programında görmüştüm mesela, önüne dayamışlar liboşları, Deniz Baykal'a didiştiriyorlardı. CHP'nin AKP kadar maddi gücü olmadığı ortada. TV satın alsın, gazete satın alsın, yeni TV kursun, yeni gazete kursun diyemeyiz. Ha bir de, erken seçime gidilmesinin nedeni CHP'dir, bunu görüp de halen "hiç birşey yapmıyor" demek insanfsızlıktır. CHP'yi korumak Recall06'a kalmış, üzüldüm bunları yazdım. Peki bunların Osman Pamukoğlu'yla alakası ne var? Şu var. Asıl SHP gibi partiler hiç birşey yapmazken (bre insaf, bari Melih Gökçek'ten kurtar bizi, ama onu bile yapmıyor) gelip Sabah gibi gazetelerin gazıyla CHP'yi kötülerken, Osman Pamukoğlu gibi siyasi geçmişi olmayan bir adamın yerden yere vurulacağını söyleyebilirim. Şimdiden başlanır "Osman Pamukoğlu'nu severdim ama adam hiç birşey yapmıyor yahu" denilmesi. Adam CHP'den farklı ne yapabilecek? Alıp eline silahı Tayyip'le çatışacak değil ya? Sadece CHP'den farklı bir siyasi görüş partisi olacak. Sol partilerin durumu ortada. "CHP hiç bişi yapmıyor" diye propoganda çıkartılıp, DSP, SHP gibi partiler yok edilmiştir. Sol partilere oy verecek insanlar "aa valla hiç bişi yapmıyor lan" diye yanlış bir kanı içine düşerek Sol partilere olan desteğini çekmiş ve aynı propogandaları yapan kişilerin yalanlarına kanıp AKP'ye oy vermiştir. Ayrıca "eski solcu" insanlar "liboş" olmuş ve AKP peşinde koşturmuştur. Sağ partilere değinmiyorum, AKP'nin huyuna suyuna gitmeye çalışmaktadırlar, özellikle MHP. CHP'ci olup CHP'yi bu kadar kötüleyen insanlar varken, Osman Pamukoğlu'nun hiç şansı yok.
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Estel_Anorien said: milletin askere güveni üzerinden prim toplayıp seçime girmeye çalışmak post modern darbecilik değil mi? Global dünyada pek mümkünatının olmadığına inanıyorum. Öte yandan bir eğitim seferberliği başlatmak için de askeri otorite ideal olabilir. Belki kışladaki askeri daha sosyal içerikli projelerde görme imkanımız bile olur. Doğu'nun kalkınması için güzel bir fırsat yaratılabilir. milletin Allah'a inancı üzerinden prim toplayıp seçime girmeye çalışmak nasıl post modern şeriatçılık değilse (!) askerin seçime girmesi de (hele hele topladığı primin askere güven sebebinden ibaret olmamasını da eklersek) darbecilik falan hiç değil. Bu düşünceleri ifade eden biri ister asker ister doktor ister çöpçü olsun gider muhalefet beceremeyen liderlik vasfı taşımayan hitabet gücü olmayan birine oy vereceğime böyle birine oy veririm. Oy verirken sadece parti görüşlerine oy verilmez. Liderin vasıflarına da bakılır. (Son seçimde bilinçsizce CHP'ye oy verip sonucu görünce pişman olmuş bilinç kazanmış biriyim ve eminim biçoğumuz bundan farklı değil) @Bone: Sebebini söyledim işte liderlik vasıfları olduğunu düşünmüyorum. Geçmişte bişey yapmamış da demiyorum CHP'nin bu ülkeye hizmetleri inkar edilemez. Ancak Deniz Baykal'ın siyaset dünyasında ömrünü doldurduğunu düşünüyorum. Eğer konu sapıp neden CHP'ye hayır olacaksa uzun uzun yazarım burda ama yeri değil. Bu Deniz Baykal'ın bugünkü durumundan başlar kendi değişmeyen çekirdek kadrosuna Sarıgül mevzusuna kadar gider. En basitinden AKP gibi bi partinin nefret ettiğimiz ses tonları etrafta haksız olduğu halde bas bas bağırabiliyorsa ona haksızlığını etkili biçimde gösterememesi de sebeplerden biridir bugünkü Deniz Baykal CHP'sine hayır demek için. Ayrıca siz gidin bişey yapın demişsin. Parti genel olarak bu zihniyette bu kadroda olduğu sürece Sarıgül (örnek) bile tekme dayak kovulurken üniversite öğrencisi ne yapsın. Ben böyle parti düzenini düzeltmeye çalışmam, gider başka düzene destek veririm. Kolaylık meselesi değil. Dediğim gibi konu CHP değil, o yüzden kısa kesmek gibi bir gereklilik var. Bone said: Hem madem bu kadar CHP'ye gönül vermiş ve birşeyler yapmadığını düşünmekteseniz, gidip siz birşeyler yapın? Genç CHP'ciler grubu kurup ADD'yle işbirliği içinde miting düzenleyin. Ya da size göre "birşeyler yapmak" artık her neyse, onu yapın. Ama bunları yapmaktansa "ben CHP'ciyim, ama CHP hiç bişi yapmadı" demek daha kolay geliyor tabii. Ayrıca mesajının aşağıdaki devamına cevap vermek gerekirse siyasi geçmişi olan, hatta bu ömrünü dolduran biri için söylenebilen sözler daha siyasete yeni adım atmış biri için zaten söylenmez. Soldaki en çok canımı sıkan problem yeni yüzler gelmemesi. Millet neden aynı kişiye oy versin ki? Neden hala oy toplamaya çalışıyorsun millet zaten seni tanıyor bunca senedir, kemik kitleden öte geçemezsin yani. O yüzden yeni yüzlerin ve zihniyetlerin şart olduğunu düşünüyorum. Yoksa millet oy falan vermez/vermeyecek. Sonuçlardan görebilirsiniz. Zaten uzun süre iktidar olmamış partide değişiklik olmazsa oylar her seçimde düşer gayet doğal olarak. Parti içindeki zihniyetten bahsetmiyorum bile ayrıca. Yeni bir oluşumun bugün AKP'ye karşı mücadele edebilmek açısından Türkiye'ye şart olduğunu dağdaki çoban da kabul eder. Herkesin bildiği bişey yani bu. Yoksa CHP şöyle CHP böyle değil amacım. Deniz Baykal'ın Tayyip karşısında maalesef şansı kalmamıştır. Bu kapı gibi ortada, böyle olmasını istemeyenlerdenim ayrıca ama gayet acı gerçekler bunlar. Çünkü bu ülkede oy veren çoğunluk partinin ideallerine değil Lidere bakıyor. Hatta liderin söylediklerinin içeriğine bile değil, tipine ses tonuna hitabet gücüne oy veriyor. Doğru ya da yanlış bunlar Türkiye'nin gerçekleri. İşte bu yüzden CHP bişey yapmadı evet. Baykal'ın en sert konuşması sadece halkı güldürüyor. (hakaret olarak algılamayın, siyasi yazı da değil bu. sadece bi bakış açısı) Zamanında propogandalarla kandırılmış halkın bugün AKP'ye oy verdiğini düşünüyorsanız o oylar AKP'ye gitmesin diye solda yeni oluşuma ihtiyaç var. Tutup da AKP'ye oy vermiş eski solcu adamın artık CHP'ye oy verebileceğini düşünmek de gayet saçma olur. Yeni oluşum şart yani. Bugün CHP'yi kötüleme noktasına gelen insanların bunu yapmalarının sebebi bugünün Baykal'ı ve parti içi çekirdek kadro zihniyetidir. Bone said: Asıl SHP gibi partiler hiç birşey yapmazken (bre insaf, bari Melih Gökçek'ten kurtar bizi, ama onu bile yapmıyor) gelip Sabah gibi gazetelerin gazıyla CHP'yi kötülerken, Osman Pamukoğlu gibi siyasi geçmişi olmayan bir adamın yerden yere vurulacağını söyleyebilirim. Şimdiden başlanır "Osman Pamukoğlu'nu severdim ama adam hiç birşey yapmıyor yahu" denilmesi. Adam CHP'den farklı ne yapabilecek? Alıp eline silahı Tayyip'le çatışacak değil ya? Sadece CHP'den farklı bir siyasi görüş partisi olacak. Sol partilerin durumu ortada. "CHP hiç bişi yapmıyor" diye propoganda çıkartılıp, DSP, SHP gibi partiler yok edilmiştir. Sol partilere oy verecek insanlar "aa valla hiç bişi yapmıyor lan" diye yanlış bir kanı içine düşerek Sol partilere olan desteğini çekmiş ve aynı propogandaları yapan kişilerin yalanlarına kanıp AKP'ye oy vermiştir. Ayrıca "eski solcu" insanlar "liboş" olmuş ve AKP peşinde koşturmuştur. Sağ partilere değinmiyorum, AKP'nin huyuna suyuna gitmeye çalışmaktadırlar, özellikle MHP. CHP'ci olup CHP'yi bu kadar kötüleyen insanlar varken, Osman Pamukoğlu'nun hiç şansı yok.
mani Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ozaman askerden çıkanları asalım. Zira kendileri politikaya atılınca darbeci, dernek başkanı olunca çete üyesi oluyor. kendilerine askerden sonra yaşama hakkı tanımayacaksak ve her insana yasalar gereği verilen seçme ve seçilme hakkını onlara tanımayacaksan ozaman asın gitsin.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Yazdıklarından anladığım kadarıyla Sarıgülcü olduğun çıkıyor. Eğer öyleyse zaten Baykal'ı desteklemeni beklemek hata olur. Sarıgül, CHP'ye en çok zararı vermiş kişidir. Aynı zamanda Sarıgül, AKP milletvekillerinden daha çok AKP'ci birisidir. AKP'ye girebilecek durumdadır, ama onun yerine CHP'de AKP'cilik oynamaktadır. Karısı bile bu adama dayanamamış ve boşamıştır. Böyle bir adamın "iyi lider" olacağını beklemek biraz fazla hayal gücü gerektirir. CHP'de beğendiğim birçok kişi var, Deniz Baykal yerine başkan olabilecek yetenekteler. Ama Sarıgül diye ısrar ve inat etmek, CHP'ye hiçbirşey hazandırmaz, tersine AKP v2 yapar CHP'yi. Ha bir de ısrarla senden somut bir kanıt istiyorum. "Tipini beğenmedim", "liderlik yapamıyor", "saçını kesmiyor" gibi nedenleri kabul etmiyorum. Liderlik yapamıyor diyorsun da neye liderlik yapamıyor? Neden yani? Kapı gibi ortada diyorsun da kapı gibi ortada olan ne? Nedir, neler yapmıştır? Kesin nedenler istiyorum ben. "CHP başarısız, CHP kötü, CHP beceriksiz, CHP işe yaramıyor" demek aynen Sabah'ın yaptığı bir iş zaten. CHP'yi desteklemeyenlerin CHP aleyhine konuşma yapması anormal değil. Ama CHP'yi destekleyip Sabah gazetesi ağzıyla hareket etmemek gerekli. Bir sebebi mi var, birşey mi yaptı, yapmasını istediğin şeyler mi var, bunları söylemeden "sevmiyorum" demek yanlış. Sevmiyorsun tamam ama neden sevmiyorsun? Nedeni ne? Sebepi ne? Niçin? Nedeni yok. CHP de bu yüzden kaybediyor. Nedensiz sadece genellemelerle insanlar CHP'ye yükleniyor. - Partisindeki herkese sözünü geçirtecek şekilde liderlik yapınca "hizipçi" deniyor. - Başbakan'la kavga edince "kavgacı" deniyor. - Sakin sakin oturunca "hiç birşey yapmıyor" deniyor. "Ne yapsın istiyorsunuz" diye sorunca da sadece "liderlik yapamıyor" cevabını alıyorum. Eğer kürsüye çıkıp konuşurken, Ahmet Hakan'ın programına çıkıp konuşurken, halkın arasına gidip konuşurken, orda "SÖYLEDİKLERİNİ BEĞENİYORSAN" o zaman CHP'yi ve Deniz Baykal'ı desteklemek ve o söylediklerini faaliyete geçirmesi için oy vermek gerekir. Yok eğer söylediklerini beğenmene rağmen, Sabah ve ATV gibi grupların dediklerine aldanıp da "Sarıgül daha iyi adam", "Baykal iyi lider değil" felan diyorsan, o zaman desteklediğin çizgiye yarardan çok zarar getirmiş olursun. Bak mesela AKP'ye, destekliyenler "Tayyip bıyığını yanlış kesmiş, Tayyip çok gaf yapıyor, Tayyip iyi bir lider değil" diye tartış mıyor mu? Hayır. Tek bilek olmuş şekilde Tayyip naparsa yapsın onaylıyor. Ancak solcular öyle değil. CHP önemli bir yerdeyken Deniz Baykal'ı eleştirmeyi sanki marifet sanıyor. Deniz Baykal yukarı, Deniz Baykal aşşağı. Sanki sen Sol partilere çok oy verdin de, gelip bir de CHP'nin birşey yapmamasından yakınıyorsun. 007, bu kafayla gidersek, ister Osman Pamukoğlu gelsin, isters Atatürk'ü canlandırıp tekrar getirelim, bu ülkede "sol çizgi" veya "CHP çizgisi" diye nitelendirebileceğin anlayış hiç bir zaman efektif durumda olmaz. AKPcilerin yaptığı sıkısıkıya dayanışma olayını niye solcular yapamıyor anlamış değilim. Nedir bu illa birşeyleri kurcalıyıp bozma çalışması onu anlamış değilim. Gerçi Osman Pamukoğlu'nun partisinin ne olduğunu görmedik daha, ama sol tarafı seçerse onun da hiç başarılı olamayacağı, bakınız Deniz Baykal örneğiyle ortada...
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 mani said: ozaman askerden çıkanları asalım. Zira kendileri politikaya atılınca darbeci, dernek başkanı olunca çete üyesi oluyor. kendilerine askerden sonra yaşama hakkı tanımayacaksak ve her insana yasalar gereği verilen seçme ve seçilme hakkını onlara tanımayacaksan ozaman asın gitsin. E bu ülke böyle, alışmak lazım. İmam hatipten mezun olup başa geçersen "Şeriatçı" değil de "demokratik" oluyorsun, ama ordudan mezun olup başa geçersen "Darbeci" oluyorsun. "Sabah ağzı" dediğim fikircilerin insanlar üstünde yarattığı baskıdır bu. Solcuları 12 Eylül darbesiyle korkutur "bunu mu istiyorsunuz, bunu ha?" diye. Sağcıları da darbe olmayan 28 Şubat ile korkutur "bakın en kötü darbe budur, zorbalıktır" felan diye. Güzel şeyler bunlar :)
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Öncelikle kesin olarak belirteyim yanlış izlenim kalmaması açısından, kesinlikle sarıgülcü falan değilim, adam hakkında yeterince detaylı bilgim yok zaten. Dikkat edersen "örnek" dedim orda. Asıl demek istediğim "parti içi zihniyet"ti. CHP bünyesinde beğenilebilecek birileri varsa Baykal buna imkan vermeli. Bugün seçimi kazanamayan lider çekilmesini bilmeli. Üst üste kaybederek, ve tekrar kaybedeceğini istisnasız herkes söylerken sırf inadına tekrar liderliğe oynamaya kalkması partiye en büyük zararı verir, verdi, veriyor. Açıkça sebep söylüyorum işte. Genellemelerle kulaktan dolma bilgilerle hele hele Sabah gibi bir gazeteyle zaten işim olmaz. :) "Ha bir de ısrarla senden somut bir kanıt istiyorum. "Tipini beğenmedim", "liderlik yapamıyor", "saçını kesmiyor" gibi nedenleri kabul etmiyorum." demişsin. Maalesef bu ülkede oy verenlerin kriterleri böyle diyorum ben de sana. Benim kişisel düşüncem değil yani. Ülke oy verirken böyle oy veriyor gibi bir tespit var. Bu açıdan düşünürsen "doğru" ya da "haklı" olması yetmiyor. "Ne" yaptığından çok "nasıl" yaptığına oy veriyor halk liderin. Ve evet halk parti liderinin tipine saçına bile bakabilecek düzeyde. (örnek uç, anlatmak istediğim önemli burda) "Liderlik yapamıyor diyorsun da neye liderlik yapamıyor? Neden yani? Kapı gibi ortada diyorsun da kapı gibi ortada olan ne? Nedir, neler yapmıştır? Kesin nedenler istiyorum ben. "CHP başarısız, CHP kötü, CHP beceriksiz, CHP işe yaramıyor" demek aynen Sabah'ın yaptığı bir iş zaten. CHP'yi desteklemeyenlerin CHP aleyhine konuşma yapması anormal değil. Ama CHP'yi destekleyip Sabah gazetesi ağzıyla hareket etmemek gerekli. Bir sebebi mi var, birşey mi yaptı, yapmasını istediğin şeyler mi var, bunları söylemeden "sevmiyorum" demek yanlış. Sevmiyorsun tamam ama neden sevmiyorsun? Nedeni ne? Sebepi ne? Niçin? Nedeni yok. CHP de bu yüzden kaybediyor. Nedensiz sadece genellemelerle insanlar CHP'ye yükleniyor." "sevmiyorum" demediğimi hatırlatarak genellemelerden bağımsız olarak "Baykal'a neden hayır" ın nedeni şöyle kapı gibi var: Burda olayları tek tek tartışacak değilim ama illa kesin örnek vermemi istiyorsun kapı gibi olduğuna ikna olmak için: Tayyip'in "ananı al git" demesi gündem hafızasına kazınacak kadar etkili bi gaftı. Böyle bi hata temelini değerlendirip neden en az bu etki kadar etkili bir cevap vermedi? Bugün kaçımız böyle bir cevap hatırlıyor? kimse. ama herkes tayyip'in hatalarını ve gaflarını hatırlıyor. Bana baykal'a dair hatırladığınız 1 laf söyleyin. Cevap: yok 0'a 0 elde var sıfır. Sadece bir olayla ilgili konuşmuyorum benim hafızamda baykal'ın muhalefet adına yaptığı hiçbir etkili çıkış yok. Ancak etkisiz sözlerle "içeriği ne kadar anlamlı, haklı ve güzel" laflar etse de hiçbirinin ne toplum ne iktidar üzerinde hiçbir etkisi olmadı. Bu düşünceleri de Sabah'a falan bağlamazsan sevinirim çünkü bunları verdiğim oya yazık olduğu için yazıyorum, CHP'yi sevmediğim için değil. Ek olarak dediğim gibi benim bu tarz gazetelerle kesinlikle işim olmaz. "- Partisindeki herkese sözünü geçirtecek şekilde liderlik yapınca "hizipçi" deniyor. - Başbakan'la kavga edince "kavgacı" deniyor. - Sakin sakin oturunca "hiç birşey yapmıyor" deniyor. "Ne yapsın istiyorsunuz" diye sorunca da sadece "liderlik yapamıyor" cevabını alıyorum." demişsin. Ben kavgacı adam istiyorum arkadaş! Bu millet başka dilden anlamıyor çünkü bu kadar basit. Baykal bugüne kadar hiç kavgacı olmadı. Kavgacı olmak komik ses tonunu sonuna kadar yükseltmek değildir! "Eğer kürsüye çıkıp konuşurken, Ahmet Hakan'ın programına çıkıp konuşurken, halkın arasına gidip konuşurken, orda "SÖYLEDİKLERİNİ BEĞENİYORSAN" o zaman CHP'yi ve Deniz Baykal'ı desteklemek ve o söylediklerini faaliyete geçirmesi için oy vermek gerekir. Yok eğer söylediklerini beğenmene rağmen, Sabah ve ATV gibi grupların dediklerine aldanıp da "Sarıgül daha iyi adam", "Baykal iyi lider değil" felan diyorsan, o zaman desteklediğin çizgiye yarardan çok zarar getirmiş olursun." demişsin. Dediğim gibi sarıgülle ya da sabahla falan alakam olmadığını söylemiştim. Olay benim kişisel oyumsa (ki tartışmaya hiçbir getirisi yok 1 oyun) tabii ki konuşma içeriğine bakarım, ama toplum ahmet hakan programına falan hiç bakmıyor oy verirken. Kafasındaki ortalama imaja bakıyor, çünkü adam tvde tartışmada laf ederken millet magazin ya da bilumum saçmasapan program izliyor. Bilmiyorum demek istediğimi anlatabildim mi? Ayrıca birinin partisini desteklemesine rağmen sabah-atv vs vs yüzünden bundan vazgeçmesi de kişisel görüşüme göre mallıktan öte değildir. Kendi beynini el alemin tv kanalında aramak kadar onun eksikliğidir. "Bak mesela AKP'ye, destekliyenler "Tayyip bıyığını yanlış kesmiş, Tayyip çok gaf yapıyor, Tayyip iyi bir lider değil" diye tartış mıyor mu? Hayır. Tek bilek olmuş şekilde Tayyip naparsa yapsın onaylıyor." Onların böyle tartışmamalarının ve destek çıkmalarının oy vermelerinin sebebi tayyip'in "haklı ve içeriği dolu konuşmaları" falan değil. Kahve ağzıyla meydanda 2-3 gaz verip 2 belediyecilik övünmesi ve 2-3 sahte gündem olayından ibaret olması asıl sebep. Yani millet buna oy veriyorsa sen de böyle olacaksın, olamayacaksan da o koltuğu kişisel emellerini öne geçirerek boşu boşuna işgal etmeyeceksin! "Ancak solcular öyle değil. CHP önemli bir yerdeyken Deniz Baykal'ı eleştirmeyi sanki marifet sanıyor. Deniz Baykal yukarı, Deniz Baykal aşşağı. Sanki sen Sol partilere çok oy verdin de, gelip bir de CHP'nin birşey yapmamasından yakınıyorsun." CHP nerde Allah aşkına.. Millete gaz veremeyen bi liderin bugün partisini düşürdüğü hallerden bahsediyoruz, isterse iktidar olsun. "007, bu kafayla gidersek, ister Osman Pamukoğlu gelsin, isters Atatürk'ü canlandırıp tekrar getirelim, bu ülkede "sol çizgi" veya "CHP çizgisi" diye nitelendirebileceğin anlayış hiç bir zaman efektif durumda olmaz. AKPcilerin yaptığı sıkısıkıya dayanışma olayını niye solcular yapamıyor anlamış değilim. Nedir bu illa birşeyleri kurcalıyıp bozma çalışması onu anlamış değilim. Gerçi Osman Pamukoğlu'nun partisinin ne olduğunu görmedik daha, ama sol tarafı seçerse onun da hiç başarılı olamayacağı, bakınız Deniz Baykal örneğiyle ortada..." demişsin. Ben bu yanlış mantığın soldaki hata olduğunu düşünmüyorum. Olay tamamen oy veren milletin de bakış açısıyla tek partiye dönüşmüş soldaki tek lider olan Baykal'ın kişisel eksikliğidir. Bu ülkede kişisel etki, parti içeriğinden daha önemli bi kriterdir oy verirken. Baykal'ın hitabet gücü yok o yüzden oy alamaz yani.
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 CHP turkiyedeki en istikrarli parti.
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Allah için biz bile forum ortamında daha iyi muhalefet yapıyoruz CHP'ye kıyasla.
Öne çıkan mesajlar