Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batman (1989)

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

günümüze uzanan süper-kahraman filmi furyasına önayak olmuş bir film olarak kabul ediyorum bazıları ilk superman'e bu rolü biçse de. ve hala gayet güzel, tim burton'un yorumu bence çizgi-roman havasını çok güzel yakalıyor. (the killing joke'un ilham verdiğini söylüyordu burton da) fırsattan istifade edin derim hatırlamak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şunu da demek isterim,türkçe dublajını sevdiğim sayılı filmlerden biridir,özellikle Joker'i seslendiren kimse

Filmin çok özelliği var ve gerçek bir kült bence,karamsar ve karanlık dünyayı çok iyi uyarlamıştır Burton,çok ayrı bir filmdir ya :)

Ek bilgi,Gotham City sürekli olarak gecedir bu filmde,hatırladığım kadarıyla yani :) ayrı birşeydi bu benim için
Sosyal ağlarda paylaş

"Benim adım Joker, ve şimdi, çok daha mutluyum nihihihihiha" repliği Parliament Sinema Gecesi'nde izlediğim ilk seferden beri unutulmaz replikler arasına girmiştir.

Zaten biliyorsunuz, Tim Burton Joker rolünde tam kapasite alabileceği için rolü Jack Nicholsun'un alması için aşırı istekliydi, Nicholson da feci yüksek para istese bile bunu bile kabul etmiş: Sonuç olarak yan roldeki adamın başrolden daha yüksek para aldığı ilk büyük film sanırım (Superman'de milyonlarca dolara Cameo yapan Marlon Brando'yu saymazsak)

Hala hele 2. filmdeki sokak savaşı sahneleri, Batmobile'i hack etmeye çalışmaları filan zamanının çok çok ötesinde bir filmdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...