Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harry Potter and The Half-Blood Prince

progamer

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=fsPDbzbQycA
Lol bu adamlar çok sevmiş, ballandıra ballandıra bitiremiyorlar.

Lathspell iyi bilirsin bu işleri, gerçekten bu adamların iddia ettiği kadar son 5 yılın en iyi sinematografi mi bu film?

Geçen gün izledim bu filmi ve resmen midem bulandı.
Gri-kahverengi-beyaz renklerinden ibaret bir film çekmişler.

Harry Potter nefretimi bir kenara bırakırsak, küçük bir not olarak, Alan Rickman'ın hastasıyım ben. Sırf onun için bile filmi izlerim.

Serinin en sevdiğim filmi Goblet Of Fire olmuştur. Beğenmiştim o filmi, adamlar iyi çekmişler.

Ama bu ne ya, Bu film olmamış resmen. Sanki peşimden köpek kovalıyormuş gibi hissediyorum. Sahneler sürekli kesiliyor, hızlı hızlı geçiliyor. Hayır o kadar çok olay da göstermiyorlar filmde, üç-beş şey oluyor ama ona rağmen 2 saate sığdırmayı becerememişler.
2 saat yetmemiş, bir çok sahneyi kısa kesmişler ama Sevgili meselesinde zamanı boş yere tüketmişler.

Kitabı okumadım, kitap fanları ne der bilemem, ama bana sanki birçok şeyi anlatmadan geçmişler gibi geldi.
Örneğin filmin başında üç hayalet gibi adamın olayı neydi, bu adamlar salak mıdır da öyle "normal" dünyada dolanıp dolanıp köprü yıkıyor, bunların patlattığı ve adam kaçırdığı dükkan var ya, onun yanından büyücüler geçiyor ama hiç biri "aa bu neden patladı" diye merak etmiyor, bunları anlatmıyacaksa biz niye boş yere izliyoruz felan. film bittikten sonra bunun cevabını göremedim.

bunlar o kadar büyü öğreniyor, rakipleri türlü numaralar çekiyor, ama "iyi" tarafın sırf magic missile atmasından gına geldi. "adam öldüren" büyü bile magic missile. hani illa klişe fireball olmasına gerek yok ama daha mistik yöntemler kullanılabilinirdi.

film boyunca önemli sahnelerin kısa kesildiğini, önemsiz sahnelerin öyle uzun uzun gösterildiğini izledim.
bu da sıkılmamda önemli bir neden oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Böyle kurgu görmedim ben, kitabı okuyalı çok uzun zaman oldu. Şu anda izleme şansı doğdu. Fakat bu kadar iğrenç bir kurgu olamaz. Bir çok önemli sahneyi kesmişler.

David Yates'in gözünü çok sevmiştim. Fakat Profesör sahnesi beni çok üzdü. Ya ne iğrenç bi filmdi açıkçası. Kitap okuyun kitap..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...