forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Şu anda dünyada 3 tane ülke vardır, ne isterlerse olur. Almanya, A.B.D ve İngiltere. Götünüze giydiğiniz donun parası bile bunlardan gelir. Gerisi de hikayedir. Onurlu dış siyaset, şerefli hükümet vs. hepsi hikaye. Kandırıyorlar sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Bu kararın saçmalığını anlamadım ben. 6 Üye kapansın diyor, 4 üye Maliye yardımı kesilsin diyor. 1 Üye kapanmasın diyor. 10 üye AKP'nin bir suçu olduğuna hemfikir. Az veya çok ne olursa olsun bir suç işlemiş. Ama "7" sayısını tutturamadığı için "kapanmasın ama para cezası verilsin" sonucu çıkıyor. İyi güzel de güzelim, maliyeden para yardımı almaya devam eden bir partiye para cezası versen nolur, vermesen nolur. Sen istersen 100000000000000000 Katrilyon YTL para cezası ver adamlara, onu maliye yardımından çıkartmayacak mı? Yani cezayı biz ödemiş olmuycak mıyız? Düşünün, gidip bir adam öldürüyorsunuz, hem tabancayla hem bıçakla aynı anda. Sonra sizi yakalıyorlar mahkemeye çıkartıyorlar. Fakat hakimler "önce bıçakla mı öldürdü yoksa tabancayla mı" meselesine karar veremediler diye, "yaz kızım: tabanca-bıçak meselesinde karar verilemediği için sanık masum bulunmuştur" diye sonuç çıkıyor. Ne leziz birşeymiş yav bu. %40'la seçilenin iktidar partisi, başbakan, cumhurbaşkanı olması mümkün oluyor da, 11 kişiden 10'unun suçlu gördüğü cezalandırılmıyor. Komikmiş. Şahsen benim için kapatılıp kapatılmaması önemli değil, maliye yardımı kesilebilir, bir iki kişiye siyaset yasağı da getirilebilirdi. Ama bu şekilde adamları resmen masum ilan ettiler yahu. AKP çıkıp "gördünüz işte, bizim laikliğe karşı hiç bir suçumuz olmamıştır, mahkeme de bunu onaylamıştır" dedi (11 kişiden 10'unun az veya çok suçlu görmesine rağmen). FOX kanalı da "Mahkemenin sonucu bütün herkesi güldürmüştür, kazanan Türkiye olmuştur" dedi. Beni güldürmedi kardeşim. Kazanan Türkiye mürkiye de olmadı, burda ceza almış birisi varsa o da halktır. AKP'nin ödeyeceği para bizim cebimizden çıkıcak. Halk ödüycek o parayı. SPectre88 said: kapanmazsa seyredin cümbüşü acitasyonun kralını yapar RTE .... Buyse said: kapanmazsa bakın biz haklıymışız dicek. her şekilde tayyip e yarayan bi olay bu. ki böyle oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 gözden kaçırılan bir nokta var. cezanın boyutunun aslında bir önemi yok. en azındna gelişmiş toplumlarda olmaması lazım. Önemli olan çıkan karar neticesinde AKP nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğunun anayasa mahkemesi tarafından tescil edilmesi. Ama erdoğan'a sorsan kendisi anayasa mahkemesinin kararından sonra yaptığı açıklamada biz laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmadık diyor ve kapatılmadığı için bir sevinç içinde. mahkeme başkanı konum itibariyle "umarım iktidar partisi bu karardan bir ders çıkarır diyor" ama aynı konumda bulunan erdoğan halen hatalarının peşinden gideceği sinyallerini veriyor. bu iş böyle giderse 1 seneye kalmaz gene bir kapatma davası açılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Bence de yanlis karar cikti. Birakin 6 kisinin kapatilmasini istemelerini, davanin kabul bile edilmesi sacma. Burokrasi tarafindan yonetilmekten siz nasil baymiyorsunuz anlamiyorum. Neyse zaten bir onemi de yok. Siz istediginizi dusunun. Herkesin bir oyu var artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Jadelith said: Bence de yanlis karar cikti. Birakin 6 kisinin kapatilmasini istemelerini, davanin kabul bile edilmesi sacma. Burokrasi tarafindan yonetilmekten siz nasil baymiyorsunuz anlamiyorum. Neyse zaten bir onemi de yok. Siz istediginizi dusunun. Herkesin bir oyu var artik. Hukuk bürokrasi değildir. Ne zaman yoktu ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 taraf gazetesi okuyan genclik canim benim burokratlar! elitistler! militaristler! darbeciler! ama farkinda degillerki hep elestirdikleri seiratcilar! dinciler! fetoculaar! gericileer! diye bagiran diger guruhtan farklari yok said: same shit different asshole Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Apis said: Hukuk bürokrasi de?ildir. Ne zaman yoktu ki? Hm turkiyeyi hukukun yonettigini kabul ediyorsun yani? Sorun da burda zaten, turkiye hukuk degil hukumet tarafindan yonetilmeli. Her hukumeti begenmeyen, kim olursa olsun, boyle sacmasapan bir iddianameyle (iddianamenin tamamini okumadim tabii ama gazetelerden okudum) hukumete ceza verebiliyorsa orda bir sorun vardir. Aciklamasini dinleseydiniz bu konuda hasim kilic in da ayni kanida oldugunu gorurdunuz. Adam adeta parti kapatma yasasini degistirin dedi. Viktor adam gibi konusacagina dalga gecmeyi tercih etmis, kendi bilir. Turkiyeye seriat hic gelmedi, gelme olasiligi da sifir, fakat turkiyede darbeden bol birsey yok, ve ordu derin devletin icinde. Lutfen darbeden korkanlarla seriattan korkanlari ayni keseye koymayalim, cunku biri daha once yasanmis bir olay, ve ordunun icinde hala darbeyi pozitif birsey olarak gorenler var. Seriat geyigi ise tamamen paranoya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 tabi ulkenin en yuksek mahkemesi bile akp nin laikli kkarsiti oldugunu vurgulamisken seriat sadece paronoya ki bir paronoya olsa bile hukumetin gorevi endisesi olanlarin endiselerin idindirmektir oysa militani oldugun dusunce bu endisesi olan insanalra iktidar hirsi olan darbeci fasist bibndirilmis kitalar dedi dalga gecti 70 yasinda emekli ogretmenler iktidar ve darbe pesinde peeeki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Viktor said: tabi ulkenin en yuksek mahkemesi bile akp nin laikli kkarsiti oldugunu vurgulamisken seriat sadece paronoya ki bir paronoya olsa bile hukumetin gorevi endisesi olanlarin endiselerin idindirmektir oysa militani oldugun dusunce bu endisesi olan insanalra iktidar hirsi olan darbeci fasist bibndirilmis kitalar dedi dalga gecti 70 yasinda emekli ogretmenler iktidar ve darbe pesinde peeeki Dimi, anayasa mahkemesi hic hata yapmadi simdiye kadar. Ne biliyim abdullah gulu yargilayamayacaklarini bilmelerine ragmen yargilamaya calismadilar, veya geri cevrilmesi anayasaya acikca aykiri olmasina ragmen anayasadaki bir degisikligi geri cevirmediler. Endiseyi dindirmek icin adam haftada bir laikiz biz ataturk asdf diyor ama kimse inanmadigindan ne derse desin bir ise yaramiyor. Nasil dindirecek insanlarin endiselerini, hukumeti chpye devrederek mi? Oysa ile baslayan paragraf turkce olmadigindan anlamadim. Ingilizce disinda yabanci dilim yok ne yazikki. 70 yasinda ogretmen ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Jadelith said: Apis said: Hukuk bürokrasi de?ildir. Ne zaman yoktu ki? Hm turkiyeyi hukukun yonettigini kabul ediyorsun yani? Sorun da burda zaten, turkiye hukuk degil hukumet tarafindan yonetilmeli. Her hukumeti begenmeyen, kim olursa olsun, boyle sacmasapan bir iddianameyle (iddianamenin tamamini okumadim tabii ama gazetelerden okudum) hukumete ceza verebiliyorsa orda bir sorun vardir. Aciklamasini dinleseydiniz bu konuda hasim kilic in da ayni kanida oldugunu gorurdunuz. Adam adeta parti kapatma yasasini degistirin dedi. Ne dediğiden bir halt anlamadım. Sadece Hukuk bürokrasi değildir bunu dedim. İkinci satırda yer alan kısım ise zaten herkesin bir oy hakkı daha öncede vardı,onu söylemek istiyorum. Ne zaman kim 2 oy verebiliyordu? Bold ve italic kısımlara dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Jadelith said: Hm turkiyeyi hukukun yonettigini kabul ediyorsun yani? Sorun da burda zaten, turkiye hukuk degil hukumet tarafindan yonetilmeli. Her hukumeti begenmeyen, kim olursa olsun, boyle sacmasapan bir iddianameyle (iddianamenin tamamini okumadim tabii ama gazetelerden okudum) hukumete ceza verebiliyorsa orda bir sorun vardir. Aciklamasini dinleseydiniz bu konuda hasim kilic in da ayni kanida oldugunu gorurdunuz. Adam adeta parti kapatma yasasini degistirin dedi. Viktor adam gibi konusacagina dalga gecmeyi tercih etmis, kendi bilir. Turkiyeye seriat hic gelmedi, gelme olasiligi da sifir, fakat turkiyede darbeden bol birsey yok, ve ordu derin devletin icinde. Lutfen darbeden korkanlarla seriattan korkanlari ayni keseye koymayalim, cunku biri daha once yasanmis bir olay, ve ordunun icinde hala darbeyi pozitif birsey olarak gorenler var. Seriat geyigi ise tamamen paranoya. OHA yani ben seni daha once nasil fark etmemisim, sen nasil bir kisilikmissin ya.. Maden ocagi kesfetmis amerikali sirket gibiyim, hani su taYipin edirne dolaylarini, komple yeralti kaynaklarini 50 yilligina verip aaa maden varmis burda diyen sirket.. Bah bah nasil gecirdim arada dimi senin amerikanci liderine... pis ben kaka ben.. TR hukuk ile degil hukumet ile yonetilme nedir ya, senin gibi adamlar iste bu tiplere oy veriyor, hicmi beynin calismiyor, anlamiyorsun... Hadi yardim edeyim sana..Hukuk ile yonetilmeli tum DEVLETLER orda senin sevgili satilik medyadan okudugun basliklarda su yazar... Hukuku kullanarak,siyasallastirarak hukumete karsi hukuk disi saldiralar yapmayin, HUKUKU buna arac yapmayin der KOR CAHIL... Hadi basliklarini okuyorsun o tarikat gazetelerinin bari inceriginide oku bir zahmet.. Adam hukumeti begenmediginden acmadi davayi, ayrica her onune gelen acamiyor, CUMHURIYET SAVCILARI acabiliyor sadece yani sen ben gidip acamayiz.. Bu adamlarin gorevide yasaya aykiri birsey olursa HUKUK ile mudahale etmek, DEMOKRASI budur... CAKMA DEMOKRAT.. Hasim kilicin ayni kanida olup olmadigini bilmem ama o HUKUKCU degil bliyormuydun sen bunu HUKUK FAKULTESI MEZUNU DEGIL..... Hasimin lafini sayiyorsunda, YUCE TURK MAHKEMESININ 6 YARGICININ LAFINI NIYE SAYMIYORSUN... Vede en komigi ORDU DERIN DEVLETIN ICINDE DEMIS...Ordu sana kurban olsun... 10 tane yargic (bazisi az bazisi cok) bu tehlikeye imza koydu, evet seriat tehlikesi var dedi..Bu ulkenin Milli Guvenlik Kurulunda bu her seferinde tehdit sialamasinda soyleniyor.. Bana gelip 3 kurusluk adam bile olmayan cakal surusunun yazdigi haberlerden ogrendigin kelimelerle MAVAL okuyorsun.. sana tek diyebilecegim sey.. Velev ki turban siyasi simge diyen o amerikanci basbakan... gordu velev ki ne demek.. Hadi bakayim turban i serbest birakinda gorelim YIYORSA SEREFINIZ VARSA DAVA ADAMIYSANIZ O TURBAN KARARNAMESINI 1 AY ICINDE MECLISE OYA SUNAR KABUL EDERSINIZ... Yok iktidar hirsi, para goz , din sarlatancilari iseniz... zaten HALK BUNUN CEZASINI KESECEK SIZE.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Yunanistan konusunda ki fikirlere katilmiyorum, Yunanistan ile kartlar asla iyi kullanilamazdi cunku, kurtulus savasinda yasanan vahset daha cok taze sayilirdi ki halen taze.. Yaptiklari kiyim ve vahseti anlatamazdin bati turkiyeye.. Ayrica.. Din konusu ve su anki seriat konusunun temel nedeni, Cumhuriyetin Kurulmasina ve halifeligin kaldirilmasina dayanir.. Dogudaki seyhler bunu kabul etmediler, halen etmiyorlar, tek sorunlari LAIK sistem zaten, seyh said isyani ile baslayan olaylar.. O donemin saidi nursisi bunu anlatir zaten, silahla degil zamanla yikicaz bu decalli der Ataturk icin.. Seyh said in yaninda isyana katilmamistir cunku kazanamayacigini biliyordu.. SAIDI NURSI- Fetocan nur cemati said: Ben bir manevi alemde, İslam Deccalini gördüm. Yalnız bir tek gözünde teshirce bir manyetizma gözümle müşahade ettim ve onu bütün bir münkir bildim. İşte bu inkarı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder.(...) Fakat kahraman ve mücahit ordunun ve dindar milletin ruhundaki nuru iman ve Kuran ışığıyla hakikati halâ göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılıyor. (Şualar458-459,Siracun Nur 247) Saidi Nursi, başlangıçta şifreli olarak işaret ettiği Deccalin kim olduğunu daha sonra şöyle anlatıyor: Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir Hadisi Şerifin ihbariyle Kurânâ zararlı bir adam çıkacak demiştim.Sonra Mustafa Kemalin o adam olduğunu zaman gösterdi. (Emirdağ Lahikası I/278,Yirmiyedinci mektuptan Sabık Reis Cumhura ve üç makama gönderilen istida) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Recall06 said: OHA yani ben seni daha once nasil fark etmemisim, sen nasil bir kisilikmissin ya.. valla ben 2002 den beri paticikteyim, keşfettiğin iyi olmuş beni sayın kal ort por :) said: Maden ocagi kesfetmis amerikali sirket gibiyim, hani su taYipin edirne dolaylarini, komple yeralti kaynaklarini 50 yilligina verip aaa maden varmis burda diyen sirket.. Bah bah nasil gecirdim arada dimi senin amerikanci liderine... pis ben kaka ben.. hayatımda bir kere oy verdim, o da bir önceki seçimlerde chpye idi. saçmalıktı tabii, ama işte insanlar hata yapıyor. nasıl benim amerikancı liderim oluyor rte anlamadım. muhalefetine oy veriyorum ama benim liderim dimi? politika tartışıyoruz farkındaysan, futbol değil. futbol tartışsak akp takımı chp takımından daha iyi filan denir ama politika olduğundan demiyoruz öyle şeyler. bu mahkemenin saçmalık olduğunu düşünmem beni akpli yapmıyor, rteyi benim liderim yapmıyor (ha senin de benim de başbakanımız o ayrı konu). said: TR hukuk ile degil hukumet ile yonetilme nedir ya, senin gibi adamlar iste bu tiplere oy veriyor, hicmi beynin calismiyor, anlamiyorsun... Hadi yardim edeyim sana..Hukuk ile yonetilmeli tum DEVLETLER orda senin sevgili satilik medyadan okudugun basliklarda su yazar... Hukuku kullanarak,siyasallastirarak hukumete karsi hukuk disi saldiralar yapmayin, HUKUKU buna arac yapmayin der KOR CAHIL... Hadi basliklarini okuyorsun o tarikat gazetelerinin bari inceriginide oku bir zahmet.. beynin çalışmıyor, kör cahil gibi şeylere gerek yok. yani kaliten anca bu tür küfürlerle komunikasyon kurmana izin veriyor olabilir, ama kendi kendine forum ortamında sansür kullanmayı öğrenmelisin, sonuçta yazdıktan sonra silebiliyoruz dediklerimizi. caps lock kullanmak da sadece yazılarını çocuk yazmış gibi bir görüntü ortaya çıkartıyor, bence kullanma. demek istediğim şeyi açıkça yazmıştım ama tekrarlayayım. eğer hukuk rahatça bu şekilde yetersiz bir iddianameyle halkın seçtiği bir hükümete karşı çıkabiliyorsa burada bir hata vardır. hukukla yönetilmek derken bundan bahsediyordum. normalde parti kapatmanın sebebi silahlı çete haline gelme türü birşey olabilir. veya avusturyada (sanırım) olduğu gibi açıkça ırkçı bir parti ise bahsedilen parti, kapatılabilir. fakat iddianamede bu tür birşey yoktu. ilhan selçuk'a karşı olan iddianamede delil ne kadar yetersizse ergenekon soruşturmasında, akpye karşı olan delil de gayet yetersizdi. ilhan selçuk'u hiç sevmem, ama gazetelerden okuyorum (senin dediğin gibi tarikatçı gazete filan da okumuyorum, o ne demek onu bile anlamadım) ve gördüğüm kadarıyla adamı sabahın köründe alacak türde birşey yok ortada. said: Adam hukumeti begenmediginden acmadi davayi, ayrica her onune gelen acamiyor, CUMHURIYET SAVCILARI acabiliyor sadece yani sen ben gidip acamayiz.. Bu adamlarin gorevide yasaya aykiri birsey olursa HUKUK ile mudahale etmek, DEMOKRASI budur... CAKMA DEMOKRAT.. isteyen insan açsın, ister benim sivas kangallarım açsın, ister johnny depp açsın, isterse tanrı açsın, iddianamedeki kanıtlar yetersizse açılması saçmadır. ha, dersin ki, iddianame yeterliydi, o ayrı bir tartışmadır. onu belirtirsen tartışabiliriz. ama sadece açılan davanın hatalı olduğunu iddia ettim diye çakma demokrat diyorsan bana sende bir hata var. davanın açılması nasıl demokraside varsa, iddianamenin düşmesi de demokraside vardır (ki bence hataydı.. ama yineliyorum burası tartışılabilir) said: Hasim kilicin ayni kanida olup olmadigini bilmem ama o HUKUKCU degil bliyormuydun sen bunu HUKUK FAKULTESI MEZUNU DEGIL..... Hasimin lafini sayiyorsunda, YUCE TURK MAHKEMESININ 6 YARGICININ LAFINI NIYE SAYMIYORSUN... dünyadaki anayasa mahkemeleri ve anayasa mahkemesi yargıçları hakkında daha fazla bilgi edinmeni diliyorum. aç bak dünyadaki ülkelerin anayasa mahkemelerinin (ingilizcen yoktur diye tahmin ederek söyleyeyim, ingilizcesi "Constitutional Court", bazı ülkeler "Constitutional Council" diyor) üyelerine. şaşırabilirsin :) tabii ben amerikada okudum çalıştım, sonra ingilterede çalıştım, o yüzden gözlerim biraz daha açık senden. ama olsun bilmemek değil öğrenmemek ayıp. ki bizim anayasa yargıçlarımız halk ağızıyla türban kararıyla verdikleri kararla yasadan ne kadar anlamadıklarını da ortaya koydular. said: Vede en komigi ORDU DERIN DEVLETIN ICINDE DEMIS...Ordu sana kurban olsun... olsun valla. chp "vatan haini" dedi orduya, hiçbir şey olmadı. akp deseydi ne olurdu tahmin edebiliyor musun? ben ediyorum, kapatılırdı. ama chp TSK yı hainlikle suçlayınca kimse dokunmuyor bile chp ye. said: 10 tane yargic (bazisi az bazisi cok) bu tehlikeye imza koydu, evet seriat tehlikesi var dedi..Bu ulkenin Milli Guvenlik Kurulunda bu her seferinde tehdit sialamasinda soyleniyor.. baştan söylesene ben dinlemedim açıklamayı diye, buraya kadar okumazdım bile. 10 yargıçın ne dediğini dinlememişsin bile, gelmiş açıklamayı tartışıyorsun. said: Bana gelip 3 kurusluk adam bile olmayan cakal surusunun yazdigi haberlerden ogrendigin kelimelerle MAVAL okuyorsun.. sana tek diyebilecegim sey.. Velev ki turban siyasi simge diyen o amerikanci basbakan... gordu velev ki ne demek.. Hadi bakayim turban i serbest birakinda gorelim YIYORSA SEREFINIZ VARSA DAVA ADAMIYSANIZ O TURBAN KARARNAMESINI 1 AY ICINDE MECLISE OYA SUNAR KABUL EDERSINIZ... doğrudur, her gazeteci (belki mehmet barlas dışında, o adama baya saygım var, ama o bile belki) çakaldır, haber için takla bile atar vs. ama o küfür ettiğiniz ahmet altan, emin çölaşan gibi birilerinin adamı olduğu için ellerine belge geçince yayınlıyor hemen. ellerine geçen belgeleri birileri veriyor doğru, ama emin çölaşan da aynıydı. emin çölaşanı da okurdum, tarafı da okuyorum. said: HALK BUNUN CEZASINI KESECEK SIZE.. lol. halk ceza kesecek? biz de bunu istiyoruz zaten. demokrasiyle ne olacaksa olsun. ama anladığım kadarıyla senin istediğin yönetime halkın karışmaması. ben halkın seçtiği hükümet dursun diyorum, sen ben sevmedim halkın seçtiğini gitsinler benimki gelsin diyosun (ki aksini iddia etme allahaşkına komik duruyor sadece). kim kime ceza kesiyor? normalde gaza gelmiş 15 yaşında çocuklara cevap yazmam ama denizden çıktım okuduğum kitaptan da baydım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar