deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 6 sayfa boyunca okumadım ama insan şuuru olan bir varlık, kendi başının çaresine bakabilme yetisi var, dünyayı daha boktan bir yer haline getirebilme yetisi de var. Peki insanlara yardım edelim, gelirimizi paylaşalım da peki bu gelirimizi paylaştığımız insanlar hiç mi kalkınamıyorlar? Eğer kalkınamıyorlarsa her zaman başkalarının yardımına muhtaç yaşıyorlarsa bu onların eşekliğidir kusura bakmasınlar. Dini öne sürecek olursak dahi tanrı gelirimizi sonuna kadar paylaşmayı, kendi isteklerimizden nefsimizden vaz geçecek kadar paylaşmayı değil yalnızca gelirimizin bizi rahatsız etmeyecek bir kısmını paylaşmayı doğru davranış olarak sunuyor bize. Bundan fazla yardım tabii ki yapabiliriz ama ne ölçüde doğru olur acaba? Eğer zekası, sağlığı tam olan insanları sürekli besler, giydirirsek evcil hayvanlardan farkları kalmaz. Bu durumda da senin sorunun saçmalığı devreye girer. Ben köpek gibi çalışıp kazandığım parayı, babası yılda 1 kez tarla ekip geri kalan aylarda kahvede bezik oynayıp çay içiyor diye doktora gidememiş bir bebeğin masrafları için vermektense bana sadık bir haycanı aşıya götürmeyi tercih ederim. Çünkü her ne kadar o bebek kendi türümden bir canlı da olsa onun sorumluluğu benden önce babasına düşer. Eğer o adam düşünmüyorsa benim düşünmem ne ölçüde etiktir? Ha ben ve ailem her yıl düzenli yardım yapıyoruz, eski giysilerim dolapta eskiyeceğine başka birisi tarafından giyiliyor, eski mobilyalarımız da aynı şekilde fayda sağlıyor başkalarına, hatta babam maddi durumu iyi olmayan müşterilerinden para dahi almıyor. Ama evcil hayvan beslersek yanlış bir şey yapmış oluyoruz sence öyle mi? Bence öyle değil. Hatta her ne kadar vicdanım el vermese de mantığım insanlara yapılan yardımı minimum düzeyde tutmanın doğru olduğunu söyler. Çünkü siz bir insana ne kadar yardım ederseniz onu yardıma o kadar muhtaç hale getirirsiniz. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, her yıl sayısız, evcil/vahşi her ne kategorideyse hayvan insanların hayvanlıkları yüzünden ölüyor, bazı türler yok oluyor. Doğanın dengesi diye bir unsur kalmadı zaten. Bakın kuş gribi için önlem alınmadığından bir çuk kuş türü (özellikle tavuklar) itlaf edilmek zorunda kaldı, bunun sonucu olarak kene sayısı fırladı bir kaç yıl içersinde, bir çok insan da keneler yüzünden öldü. Eee şimdi bir kaç insana bakmak mı daha iyiydi, yoksa yıllarca önüne geçilemeyecek zincirleme bir felaketi engellemek adına kuş gribinin ülkemizde yayılmasını önleyecek çalışmalar yapmak mı? Belki saçma ve uç geliyor ama böyle. Edit: Xienon çiftçiliğin pek de bir aylık bir iş olmadığından dem vurdu ÖM atarak, fakat benim orada bahsettiğim bir ay çalışan çiftçi modeli, kendi arazilerimin ekilip biçimiyle uğraştığım dönemde gözlemlediğim ayçiçeği ve buğday yetiştiren çiftçilere yöneliktir biraz da.
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 we love wall of text edit: düşüncemi de yazayım trollemiş olmayayım kimsenin evine evcil hayvan aldığı için muhtaçlara yardım etmediğini (parası yetmediği için veya başka bir nedenden) görmedim ve öyle bir insanın olduğunu da sanmıyorum zaten. yardım etmek isteyen kişi evinde evcil hayvan varken de eder tamam çok uç noktalar var panter emel gibi ama niye bunları tüm hayvanseverlere mal ettin ki? muhtaçlara yardım etmek isteyen evinde hayvan varsa da yapar yoksa da yapar.
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizdim.. Hayatimda gordugum en muhtesem dokunmatik ekran.. Bu kadar kucuk ekranda bukadar hassas ve rahat birsey yapmis olmalari ve simdi duydugum bu tip dokunmatik ekrana sahip bir laptop yapmayi planliyor olmalari saheser diyorum.. Bende windows 7ninde dokunmatik ekran olayina deginmesi ve mac lerde wondows mac kombinasyonunun desteklenmeye baslanmasi.. Ilerde pazardan sileceginz dedikleri Laptop ueticileri olacakdir diger.. Applenin cihazlarina win7 kombinasyonu ile piyasanin altini ustune getirirler.. Ipod touch da ki klavye hayatimda kullandigim en rahat klavye desem yeridir. ya recall06 bana şunu bi açıkla. cansız bi dava için bi dolu laf ediosun o kadar para bayılıosun, sonra neden insanlar evcil hayvan besliyor evlerinde. abicim sen ne tutarsız bişiymişsin yahu. aaa ama pardon ihtiyaç tabi onlar.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Laraken said: Recall06 said: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizdim.. Hayatimda gordugum en muhtesem dokunmatik ekran.. Bu kadar kucuk ekranda bukadar hassas ve rahat birsey yapmis olmalari ve simdi duydugum bu tip dokunmatik ekrana sahip bir laptop yapmayi planliyor olmalari saheser diyorum.. Bende windows 7ninde dokunmatik ekran olayina deginmesi ve mac lerde wondows mac kombinasyonunun desteklenmeye baslanmasi.. Ilerde pazardan sileceginz dedikleri Laptop ueticileri olacakdir diger.. Applenin cihazlarina win7 kombinasyonu ile piyasanin altini ustune getirirler.. Ipod touch da ki klavye hayatimda kullandigim en rahat klavye desem yeridir. ya recall06 bana şunu bi açıkla. cansız bi dava için bi dolu laf ediosun o kadar para bayılıosun, sonra neden insanlar evcil hayvan besliyor evlerinde. abicim sen ne tutarsız bişiymişsin yahu. aaa ama pardon ihtiyaç tabi onlar. Surekli ayni seyi getirip getirip duruyorsun, REHA MUHTAR gibisin SOK SOK RIKOLUN KIRLI camasirlari filan gibi, ama yok ole birsey.. E90 aldim cunku is hayatinda oyle bir alet kullanmam gerekiyordu, bu benim luks degil belki baskalari icin olabilir.. Ipod touch almak USA icin inan cok ucuz ve basit bir mevzu, yani bilemiyorum MP3 player cep telefonu ve almak nasil bir luksyani ne demek zorundayim bu konuda.. Ayrica deger vermesen bile yazdiklarimi okursan bu kadar aha koministin ceptelefonu e90 mis gibi ARENA tarzi yaklasimlari tekrar etmessin 5 sefer..
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ipod alıcana 5 çocuk okut. onlar dinleyebiliyor mu mp3? hayır.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Revangelis said: we love wall of text edit: düşüncemi de yazayım trollemiş olmayayım kimsenin evine evcil hayvan aldığı için muhtaçlara yardım etmediğini (parası yetmediği için veya başka bir nedenden) görmedim ve öyle bir insanın olduğunu da sanmıyorum zaten. yardım etmek isteyen kişi evinde evcil hayvan varken de eder tamam çok uç noktalar var panter emel gibi ama niye bunları tüm hayvanseverlere mal ettin ki? muhtaçlara yardım etmek isteyen evinde hayvan varsa da yapar yoksa da yapar. Ben evinde hayvan besleyenlerin ben dahil hayvansever olduguna inanmiyorum, tamamen kisilsel tatmin icin o canlilari kullanmak. Hanginiz kurkleri icin oldurulen foklar adina su ana kadar en ufak bi sey yaptiniz, yapanlar varsa gercek hayvansever onlardir iste..
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ya usa da yaşıosan banane arkadaşım? harbi çok ağır saçmalıyorsun. burda da kedi ucuz sokaktan alıosun besliosun. alla alla atara bağladın beni. ne pis bi düşünce yapın varmış senin yahu. burda ucuz. aferim alayını al o zaman. iş için lazımmış o zaman adam gibi seçeydin de öle bi dava için bu kadar dil dökmeyeydin. alla alla sanane yahu? alayını beslerim. yeter lan saçma sapan bi form için bu kadar kastım.
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 yaklasik 4 yil once apartman girisinde hasta bi kedi yavrusu bulmustum. simdi sol arkamdaki koltukta uyuyor.
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Marlboro içen komünist modeli gibi osuruktan komünist çıktı
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: Ben evinde hayvan besleyenlerin ben dahil hayvansever olduguna inanmiyorum, tamamen kisilsel tatmin icin o canlilari kullanmak. Hanginiz kurkleri icin oldurulen foklar adina su ana kadar en ufak bi sey yaptiniz, yapanlar varsa gercek hayvansever onlardir iste.. bu laflarla tüm paticiği kendine düşman ediceksin :p şaka tabi ama haklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum tamam eve hayvan alan bir insan ilk olarak kendisi için almıştır, o hayvan için deil fakat o evcil hayvanla arada bir bağ kurar zamanla, sonuçta hayvan alması ile o hayvana veya başka hayvanlara bir kötülük yapmaz, aksine aldığı hayvan için de bir iyilik olur. hayvansever olmak için foklar adına bişey yapmak gerektiği zorunluluğu mu var. tamam yaparsan çok güzel birşey o ayrı alınma ama biraz sığ düşünüyosun
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Dunya'da bu kadar kiz bulamayan insan varken, sen iki tanesiyle ayni anda iliskidesin recall, birini birakta bulamayanlar yararlansin. amy ashley demesi kolay di mi
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Laraken said: ya usa da yaşıosan banane arkadaşım? harbi çok ağır saçmalıyorsun. burda da kedi ucuz sokaktan alıosun besliosun. alla alla atara bağladın beni. ne pis bi düşünce yapın varmış senin yahu. burda ucuz. aferim alayını al o zaman. iş için lazımmış o zaman adam gibi seçeydin de öle bi dava için bu kadar dil dökmeyeydin. alla alla sanane yahu? alayını beslerim. yeter lan saçma sapan bi form için bu kadar kastım. Guzel hic degilse saclarini gozunun onunden cekip yazdiklarimi okumaya basladin, agir sacmalamak nedense hep bana mahsus birsey gibi cunku nedense ben daha hic kullanmadim bu kelimeyi ve bana karsi bu saldirgan tavirlara elimden geldigince gorgumun bilgimin yettigi kadar cevap vermeye calisiyorum. Benim dusunce yapim senin hayat felsefene ve dusunce yapina uymuyor olabilir, belkide senin o hayat tarzinan benim icin cok pis ve tiksinctir, ama ben sana saygi duymaya calisiyorum..
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 tüm dünyadaki nakit parayı toplayıp nüfusa bölsek adam başı kaç lira düşer acaba?
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ahauah sen iste ben hep açarım. saçlarımı. zaten nolur hayvanlardan uzak dur, zaten insanlarla aynı oksijeni soluyorsun. o kadarı yeter : (
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 mADmaXimus said: Dunya'da bu kadar kiz bulamayan insan varken, sen iki tanesiyle ayni anda iliskidesin recall, birini birakta bulamayanlar yararlansin. amy ashley demesi kolay di mi Bunu senin humor anlayisina veriyorum dude, ve gulumsemek istiyorum, inaniyorum bana hakaret etmek icin yazmamissindir :)
Luriel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 YA ne samimiyetsiz adamsın sen ilgiye mi muhtaçsın. Git bi kişisele açtıgın topicleri oku sonra gel.yürü.
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 dünyada bu kadar aç varken niye liberalizm yürüyor? niye komünizm tu kaka? pis sorular sorucam evet
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 ilgi muhtacı arkadaşlardan bir tanesi daha. ilgi göstermezseniz zamanla bırakır bunları.
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Silencer vardı benzer.. İlgi göstermeyince kayboldu =/
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 yok çok ilgiden patlar belki diyorum. görüler, yetiştiriliş tarzları saçılır ortaya, toplarız biraz.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 said: Gercekten elektrik ve internet luks degil, eger bu pahali ve ulasilmasi guc birseyse gene bu bu bozuk yapinin sucu. evcil hayvanı da beleşe alıp beleşe besliyebiliyorsun. köpek dediğin senin evdeki artıklardan (ekmek, et, peynir gibi) beslenebiliyor. Beleş olabilen birşey lüks de, çoğu köyde olmayan elektrik internet lüks değil? saygısızlık yok diyorsun ama alenen hayvan besleyen insanları aşşağılıyorsun. "bunca aç insan varken onlara neden laf etmiyoruz?" "onlar aç insanın halinden anlamaz" "onlar hümanist değil" "onlar kapitalizmin köleleri" "onlar insanlığını unutmuş kişiler" bu da saygısızlık olmuyor? iyi iyi aferin. gerçi bu kadar yazdığıma değmeyen bir absürt konu...
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Revangelis said: Recall06 said: Ben evinde hayvan besleyenlerin ben dahil hayvansever olduguna inanmiyorum, tamamen kisilsel tatmin icin o canlilari kullanmak. Hanginiz kurkleri icin oldurulen foklar adina su ana kadar en ufak bi sey yaptiniz, yapanlar varsa gercek hayvansever onlardir iste.. bu laflarla tüm paticiği kendine düşman ediceksin :p şaka tabi ama haklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum tamam eve hayvan alan bir insan ilk olarak kendisi için almıştır, o hayvan için deil fakat o evcil hayvanla arada bir bağ kurar zamanla, sonuçta hayvan alması ile o hayvana veya başka hayvanlara bir kötülük yapmaz, aksine aldığı hayvan için de bir iyilik olur. hayvansever olmak için foklar adına bişey yapmak gerektiği zorunluluğu mu var. tamam yaparsan çok güzel birşey o ayrı alınma ama biraz sığ düşünüyosun Ben elestirilmeye her zaman acigim, insanlarin farkli dusunceleri ve hayat yapilarinin bu dunya icin bir gokkusagi olduguna inaniyorum ancak, Hayvansever olmak icin kendi cikarin olmayan bir sekilde fiziksel veya fikir onderligi yaparak bir acilim yaratman gerek. Sen sadece arandaki bag icin hayvani besliyorsan tipini sevdigin hayvani gidip aliyorsan veya sokatan kurtariyorsan bu hayvanseverlik olmaz. Sevgi de CIKAR olmaz, hic degilse bence olmamali, sadece fok degil, gidip barinaklardaki kopekleri besliyormusun, belediye ile tartismaya giriyormusun, bu amac ugruna vakit ve caba harciyormusun? Eger sadece evindeki tekire sut verip karnini mincikliyorsan, veya kont a mama alip veterinere goturuyorsan, asla bu hayvanseverlik OLAMAZ.
Öne çıkan mesajlar