Sixoms Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ayda herhangi birşeye 50 lira vermek lüks ise lüks olmayan çok az şey var o zaman hayatımızda. Evcil hayvanlara gelene kadar kısılcak milyon tane şey var ki hepsi çok çok daha değersizdir kıyaslarsak. Konuyu evcil hayvanlar üzerinden düşünmek çok saçma bu yüzden.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Redeagle said: Evcil hayvan sevgisinden, dostluğundan zerre anlamayan kişilerle bu konuyu tartışmak imkansız. Bu lafları edebilecek insanların evlerine fakir çocuk evlatlık alması gerekir. Öyle elimden geldiğince yardım ediyorum falan meselesi değil. Evimde baktığım dostumu atmaktan bahsediyorsun. Evinde evlatlık aldığın insan yoksa, internet gibi lüks harcamaların varsa boşa konuşuyorsundur. he yani, doğru. evcil hayvanlara laf ediyorsan gidersin "fakir" çocukları alıp beslersin. aşı parası vereceğine doktor parası verirsin. ama bunları yapmayıp insanlar "para harcama" yöntemlerine laf etmeyin bari...
fede Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 hala çünkü eşşekle ilgili olan karikatür konmamış
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Türkiyede bu kadar aç insan varken neden sigara? neden içki? neden lakerda? neden kuaför? neden araba?? evcil hayvanlara yardım etmek için bakmıyorum. keyfim için bakıyorum. size ne la.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Gercekten yazdiklarimi okumadiginizi dusunuyoroum ve tekrar tekrar yazmayi dusunmuyorum.
Finkel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 bütün kazandığım parayı çılgınlar gibi evcil hayvan alarak harcıycam..
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ben yanlıslıkla godot yu beklerkeni okuyup atmısım mesaji, editliyorum.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: Evet gidip ferrari almakda ayni kapiya cikar oda gereksizdir ama konumuz, 2 CANLI TUR ARASINDA TERCIH YAPMAK.. INSAN MI HAYVAN MI? hayır. iki canlı türü arasında seçim yapmıyorum ben. çünkü AMAÇ YARDIM ETMEK DEĞİL. AÇ ÇOCUĞA YARDIM ETMEK Mİ, KEDİ BESLEMEK Mİ? bu iki seçenek birbirine muadil değil. ben kediye yardım etmiyorum. kediyi seviyorum, sevdiğim içinde KEYIF amaçlı para harcıyorum. sigarayı sevip malboro almaktan farklı değil.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 fizban said: ahahah topic in tamamını okumadan yazmıştım üsttekini. okudum şimdi, ve rahatlıkla şunu söyleyebilirim; insanları sevmiyorum, köpekleri seviyorum. bu yüzden köpekleri beslemek için onlarca sebebim var. hiçbir köpek bana gelip de "internet lüks değil len, doğal ihtiyaç" demedi. hiçbir köpek bana ayrıca gelip de "hoop arkadaşım viski içme, bak hiç içiyoz mu biz" demedi. gerçi hiç bi köpek hiçbişey demedi ama olsun. bu arada insanların vicdanını sorgulamak sana mı kaldı ? kusura bakma da sen kimsin ? insanların iyiliklerini yönlendirmek nedir yahu ? "arkadaşım köpeğe yardım edersen 3 sevap, insana yarımd edersen 10 sevap, sen en iyisi köpeğe 50 ytl harcayıp 3 sevap kazanacağına insana 50 ytl ile 10 sevap al, hem fiyat/performans daha iyi" resmen senin mantık. Asteroth said: ARKADAŞIM SANA NE ALOO? İSTEYEN KAZANDIĞI PARAYLA İSTEDİĞİNİ YAPAR. İSTER KIÇINI SİLER TUVALETTE, İSTER SİGARASINI YAKAR, SEN KİM OLUYORSUN DA YARGILIYORSUN İNSANLARI? ssj4songoku said: Ahahahah Recall'a Einstein'dan bir mesaj var: "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." Ahahaha You have no limits man ohhh yea. Bunlar varken benim yazdığım yazı çok basit ve sade kalmış. +1 şu üstteki 3 mesaja.
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizdim.. Hayatimda gordugum en muhtesem dokunmatik ekran.. Bu kadar kucuk ekranda bukadar hassas ve rahat birsey yapmis olmalari ve simdi duydugum bu tip dokunmatik ekrana sahip bir laptop yapmayi planliyor olmalari saheser diyorum.. Bende windows 7ninde dokunmatik ekran olayina deginmesi ve mac lerde wondows mac kombinasyonunun desteklenmeye baslanmasi.. Ilerde pazardan sileceginz dedikleri Laptop ueticileri olacakdir diger.. Applenin cihazlarina win7 kombinasyonu ile piyasanin altini ustune getirirler.. Ipod touch da ki klavye hayatimda kullandigim en rahat klavye desem yeridir. ahah biter ki bu muhabbet.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bone said: fizban said: ahahah topic in tamamını okumadan yazmıştım üsttekini. okudum şimdi, ve rahatlıkla şunu söyleyebilirim; insanları sevmiyorum, köpekleri seviyorum. bu yüzden köpekleri beslemek için onlarca sebebim var. hiçbir köpek bana gelip de "internet lüks değil len, doğal ihtiyaç" demedi. hiçbir köpek bana ayrıca gelip de "hoop arkadaşım viski içme, bak hiç içiyoz mu biz" demedi. gerçi hiç bi köpek hiçbişey demedi ama olsun. bu arada insanların vicdanını sorgulamak sana mı kaldı ? kusura bakma da sen kimsin ? insanların iyiliklerini yönlendirmek nedir yahu ? "arkadaşım köpeğe yardım edersen 3 sevap, insana yarımd edersen 10 sevap, sen en iyisi köpeğe 50 ytl harcayıp 3 sevap kazanacağına insana 50 ytl ile 10 sevap al, hem fiyat/performans daha iyi" resmen senin mantık. Asteroth said: ARKADAŞIM SANA NE ALOO? İSTEYEN KAZANDIĞI PARAYLA İSTEDİĞİNİ YAPAR. İSTER KIÇINI SİLER TUVALETTE, İSTER SİGARASINI YAKAR, SEN KİM OLUYORSUN DA YARGILIYORSUN İNSANLARI? ssj4songoku said: Ahahahah Recall'a Einstein'dan bir mesaj var: "The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." Ahahaha You have no limits man ohhh yea. Bunlar varken benim yazdığım yazı çok basit ve sade kalmış. +1 şu üstteki 3 mesaja.Bone nin efsanevi ayar derlemesine bir imza da benden gelsin. Daha iyisini yazabilsem yazardım şimdi, yazılmışı var yukarıda :)
Pingu Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Laraken said: Recall06 said: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizdim.. Hayatimda gordugum en muhtesem dokunmatik ekran.. Bu kadar kucuk ekranda bukadar hassas ve rahat birsey yapmis olmalari ve simdi duydugum bu tip dokunmatik ekrana sahip bir laptop yapmayi planliyor olmalari saheser diyorum.. Bende windows 7ninde dokunmatik ekran olayina deginmesi ve mac lerde wondows mac kombinasyonunun desteklenmeye baslanmasi.. Ilerde pazardan sileceginz dedikleri Laptop ueticileri olacakdir diger.. Applenin cihazlarina win7 kombinasyonu ile piyasanin altini ustune getirirler.. Ipod touch da ki klavye hayatimda kullandigim en rahat klavye desem yeridir. ahah biter ki bu muhabbet. bitti galiba sfsf
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 aynen +1 roket adam'a. sana ne ki recall? edit: puru değil roket adam imiş df.
balon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 herkes de muhteşem global durabilecek bir kahraman bekliyor zaten . birisi olur bir zaman sonra. ama o sensin vs zannediyorsan zannetme.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Abi milletin para harcaması sizi niye ilgilendiriyo ki? ister köpeğe harcar ister kıçına sokar.
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 paticik adlı bir siteye böyle bir topic açmak da çok ironik
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizdim.. yok böle o: valla ipod touch aldim ve neden nokia e90 yerine iphone almadim diye kendime cok kizd.... lan fakirler?!!!bir!!
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Recall06 said: Cevresinde ki farkir ve caresiz insanlara duyarli olmak, veya bu konuda DUYARSIZ olanlari elestirmek nasilda dalga gecilen birsey oldu.. Ne kadar nefret eder olmusuz INSAN denen varliktan, ve insanligimizdan.. Ne kadar cikarciyiz, Ben size kizmiyorum, yazik.. diyorum.. KOCA forumda benim gibi HUMANIST bir insan bulamadigim icin.. ehuehue Bunlarla "HAYVAN BESLEMEK" arasında nasıl bir bağıntı var ben onu merak ediyorum. Hayvan besleyen hümanist olamıyor mu? Yeni bir kural felan mı çıktı, hayvan beslersen anti-hümanist olursun diye? Hümanist olmak için evde insan mı beslemek lazım? said: Gercekten toplumun temel yapisi olan insanlarin, oncelik siralamasi nasilda kapitalizm ile degismeye basladi.. Üzgünüm gene yanlışsın, hayvan beslemenin kapitalizmle hiç bir alakası yok. Kapitalizmden çok önce, krallık imparatorluk dönemlerinde de insanlar evcil hayvan beslerdi. Kapitalizm olsun diye değil. Yazılanları okudum da, şu sonuca vardım. Kesin sende bir art niyet var. Birisi birşey yaptı, hıncını bizden çıkartıyorsun?
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ya geçse nolur insanın önüne geçer geçer sana mı kaldı. amma takıntılı adamsın fake misin nesin
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Revangelis said: paticik adlı bir siteye böyle bir topic açmak da çok ironikhahahaha kahkaha attım resmen of
xieon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Para benim param değil mi? Nasil harciyacam diye sana mi hesap soracam? Kazanmişim parami vermişim vergimi artanida istediğim gibi yerim sana düşmez bu konuda. İlla o insanlara yardim etmek istiyorsan önce vergi kaçakcılarını ortadan kaldır.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Bone said: off saçmalığın daniskasi bir yazı olmuş. HEr paragraf birseyi anlatir diye paragraf paragraf ceva verecegim. Sacmalama demek gercekten kotu bir tarz, TR de neden insanlar bunu cok kullaniyor ama bence bu soylemi birakmaya calismak insana olgunluk kazadirir, karsindaki sacmalamis bile olsa. Bone said: başkalarını "panter emel"likle suçlarken, sen "panter emel" olmuşsun zaten. Evet biraz agresif bir giris olsun istedim cunku bu tip bir konuda once cok derinlemesine yazarsam esas fikirlerim gume gider diye dusundum, ilk gelecek minnos kont ve tekir dalgasini atlatip yazmayi uygun buldum eger okursan sonrakileri zahmet edip daha farkli bir acilima gectigimi gorursun. Bone said: "cevremizde bu kadar ac ve yardima muhtac COCUK varken evcil hayvan beslemeyi savunan kisilere neden laf etmiyoruz." ne kadar saldırgan ve bir o kadar da içi boş bir laftır bu ey Allahım... hayvan beslemeyi savunan kişilere neden laf etmiyormuşuz. Laf etmiyoruzan kastim neden elestirmiyoruz ve sorgulamiyoruz kendimizi ve cvremizi. Bone said: et gülüm et, tutan mı var. bak mesela belediyeler de sokak köpeği, ev köpeği ayırt etmeden zehirliyip öldürüyor. onlar acı çekerken keyifle başlarında bekliyorlar felan. sen de git onlara katıl. Ben herzaman once kendimi elestirmekle baslarim kendi icimde sonra bunlari disa vururum, sadece cevremdeki insalarin yaptiklari benim yapmadiklarim degil, once kendi yanlislarim ve bunlara karsi olayin icinden gelen biri olarak objektif bakmaktir amacim. Belediyeninde sucu yok inan bana COK DEGERLI hayvanseverler yuzuden sokak kopekleri kavrami var sehirlerde, bakamayip sokaga birakiyorlar ve ciftlesme yuzunden cogaliyorlar.. Bone said: çok ayıp ve terbiyesiz birşey çünkü evcil hayvan beslemeyi savunmak... Hayir degil ama bence evcil hayvan beslemek luks ve eger sadece bu konuda insanlasmak bireye yetiyorsa cok yanlis. Ve toplumsal paylasimcilik ve yardimlasma ve, inanin icindeki yardim etme istegini boyle curuttuklerini dusunuyorum bazen. Bone said: Bir insan niye evine hayvan alıp besler? Bir düşün bakalım. Birçok nedeni var, bunlardan birini bile bulamıyorsan tebrikler. - Evinde süs/dekor niyetine neşe katsın, baktıkça dinlendirsin (balıklar mesela) diye. - Evinde bakımını üstleneceği ve karşılığında oynayabileceği (hamster veya kuş mesela) bir canlı varlık olsun diye. - Evde kendisinden başka bir canlı varlık olsun, onunla konuşsun, birlikte gün geçirsin, sarılarak uyusun, yalnızlığını alsın (kedi, köpek mesela) diye. Iste yanlizlasma ice kapanma ve cevresine duyarsizlasma, ayni fight club da ki gibi kanser hastarina gidip sarilmak gibi, kendini esas INSANCIL duygularini bastirmak icin bu tip araclar ediniyorsun, aslinda yapilmasi gereken bu duygulari ihtiyaci olanlarla yardim ederek yasamak, 11 yasinda okul defteri olmayan kucuk bir cocuga bir defter hediye ettiginde onun gozundeki mutlulugu birkere yasayan kisi bu tip kedi kopege sarilma olayindan ziyade bir bakis acisina kavusur. Bone said: Kişinin evcil hayvan beslemesinin nedenleri farklı farklı olabilir. Ama oturup bunu açlık çeken insanlarla kıyaslaman son derece absürt ve densizlik. Bu bir vurgu. Bone said: Doktor parası bulamayan onca çocuk varken neden hayvana tonla aşı parası veriliyormuş. Helal olsun valla kimse düşünmemişti bunu. Git bir köpek al, sonra aşı yaptırma. Ne de olsa doktor parası bulamayan insanlar var ya. Sonra kuduz veya kene aşısı olmadığı için hastalığı sen kap. Kuduz veya keneden hastalan. Sonra düşün bakalım "ne iyi ettim de doktor parası bulamayan insanlar olduğu için köpeğe aşı yaptırmadım, keh keh, çok zekiyim" diye. Eger HAYVAN KOLE PAZARINI ortadan kaldiracak soylemler ve adimlar atarsak bu tip bir harcama yapmamiz gerekmeyecektir. Bone said: Gelip burda saçma sapan fakir edebiyatı yapmayın. Yapacaksanız bile oturup aklınızı çalıştırmadan, hayvanları besleyen insanlara saygısızlık etmeyin. Saygisizlik yok ki? Bone said: 20 çocuk doğurup sonra da "doktor parası bulamıyoruz abeeey, fakiriz abeeey" diyenlere karşı, evlenmemiş, çocuk doğurmamış, tek başına yaşayan insanların "çocuk/arkadaş" olsun diye köpek alan insanlara mı kızıcağız? bu gülünç olmaz mı? 20 çocuk doğuran sonra da "fakirlik"ten şikayet eden adama hiç birşey demiyorsun da, diğer adamın parasını nasıl harcadığına nasıl karışırsın? Eger sivil toplum orgutlerinde calisip, nufus planlamasi ve gebelikten korunma yontemlerini kirsal kesimlere ve cahil halka anlatmak icin bir ufak ADIM atarsak hepbirlikte bu tip sorunlar zaten ortadan kalkar, Bu o cahil insanlarin degil bizim gibi OKUMUS insanlarin cevremizi sadece elestirmek yerine yapici adimlar atmayanlarin sucu. Ayrica bu bizim FEODAL agalik sistemi ile halen yonetilen kirsal kesimdeki sadece agaya tarim iscisi olmak icin doguran ve bu kulturu sehre tasiyan insanlarimiz ciddi bir problemi. Ustune cok ciddi konusmalar yapilmasi lazim elestirmekten once. Bone said: "bunca aç çocuk varken" sen neden internet kullanıyorsun mesela? millet doktora para veremiyor, sen elektriğe ve internete boşa para harcıyorsun. Gercekten elektrik ve internet luks degil, eger bu pahali ve ulasilmasi guc birseyse gene bu bu bozuk yapinin sucu. Bone said: al işte aynı hesap. ayrıca şu da var, görmezden gelmişsin. insanların fakirleşmesini engellemek veya fakirlere yardım etmek, sosyal devlet'in görevidir. insanların hayvan beslemesini veya "hayvan besleyenlere neden laf etmiyorsunuz ühühü" diyerek fakirliğe çözüm bulamassın. tüm insanların evcil hayvanları tek günde yokedilsin. evcil hayvan satın almak tümden yasak olsun. bu şekilde fakirliğe çözüm olmaz. ama bunu görmezden gelmişsin. sırf hayvan besleyen insanlara laf emek için. aferin. Sosyal devletin oldugu kadar insanlarin gorevidir, devlet dediginizde toplum olusturdugu birseydir, evet haklisin sosyal devlet derken BABA DEVLET kavramina vurgu yapmanin nedeni halen insanlarin padisahlik donemlerindeki gibi herseyi devlet yapisindan beklemesidir. Bone said: devlet yatırım yapsın, ekonomiyi güçlendirsin, işsizlere iş sahası yaratsın diye "VERGİ" denilen birşey var. Her aldığın üründen devlete vergi veriyorsun. Devlet tüm bu vergileri alıyor, ve halka karşı da vergilerle ekonomiyi ve ülkeyi kalkındırmaktan sorumlu oluyor. İnsanların aç olmasının nedeni devlettir, hayvan besleyen insanlar değildir. Saygısızlığa lüzüm yok. Saygisizlik yok ki? Is sahasi yaratsin diye vergi olmaz, devletcilikden cikiyor dunya, ozellestirmeler filan hep bunun icin, evet devlet kapitalizmi adi altinda dunyada yeni bir akim var ama o cok baska mevzu, o yuzden devletten is beklemek DEVLET BABA modeline uyar. Turkiyede devletin yuksek vergi almasinin nedeni cari acik ve kotu yonetimdir yoksa VERGI almadan hicbir sistem ayakta duramaz, cok acayip dogal kaynaklara sahip degilse ve bunlari devlet isletmiyorsa. Bone said: Evcil hayvana çok para harcandığından şikayet etmişsin. Bir "çocuk" daha çok para harcatır aileye. Bir köpek için aşı parası ve yemek parası dışında masraf olmaz. Ancak bir çocuğun giyim masrafı var, eğitim masrafı var, kuru mamadan daha pahalı yiyeceklerle beslenmesi gerekli... Bütün bunlar varken evcil hayvanların ne suçu var? Madem aç çocuklar var, biz de çocuk doğurmayalım? Doktora bile para veremeyen insanlar varken, biz çocuğumuzu pahalı okullara götürüyoruz? Çocuklar bu kadar masrafa neden olurken, evcil hayvanların çok masraflı olduğunu iddia edip kötülemen, yazdıklarında bir art niyet olduğunu ortaya koyuyor. Cocuk konusunda goruslerimi baska bir posta cevap verirken belirttim deger verip okursan bu konuda farkli dusundugumu goreceksin.
Öne çıkan mesajlar