fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 tobb da ikinci yabancı dil zorunlu olarak veriliyor. ispanyolca fransızca almanca italyanca rusça dan birini seçmem lazım. bir işletmeci olarak hangisini seçsem daha iyi olur. rusça ya da fransızca düşünüyorum ben. size de sorayım dedim. bilgi paylaşımı olsun dedim. teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Rusça. Pazarlık yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Hiç birini bilmiyorum. Ama ben olsam ispanyolcayı seçerdim sanırım. Konuşulduğu millet ve nüfus çok. Ayrıca hep amerikan dizilerindeki ispanyolca konuşan adamları anlamak istemişimdir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ispanyolca guzeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 zaten okulda ispanyolca baya revaçta. herkes çok konuşuluyo diye onu seçiyor. tamam çok konuşuluyo da kim konuşuyo abi bu kadar ispanyolcayı anlamıyorum ben. drug dealer olmayacam ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 ispanya+guney ve orta amerikanin buyuk kismi+dunyanin dort bir yanina dagilmis hispanik insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 hacı ispanyolca öörenmesi kolay dil, konuşan da çok. ama rusça iş yapar gibi gelio bana. sen bilin tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 rusça düşünüyom ben de zaten ya. %80 rusça seçecem galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Asteroth said: Rusça. Pazarlık yaparsın. + ticaret yapmayı falan da düşünüyorsan (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Rusça evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Kesinlikle rusca kesinlikle. Fransizcayi direk unut hic bir islevi kalmamis atil bir dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 födö eğer ilerletmeyi düşünüyorsan kesinlikle ispanyolca daha mantıklı bi hareket olur zira ingilizceden sonra kullanılan en yaygın dil ispanyolca diye biliyorum. yamuluyor olabilirim tabi dfd (yamuluyorsam düzeltin) hepsini geçtim ulan emulede bişey çekiyorsun hep ispanyolca en azından bi halta yarar dfds. oha be ne düşük cümle kurmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Yöneleceğin sektöre göre karar ver bence.Kimya sanayi otomobil sanayi filan diyosan almanca bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 fransızcayı düşünme bile. allah belasını versin öyle dilin. tobb'da ne yoğunlukta verildiğini bilmiyorum dil derslerinin ama hazırlık sınıfı kıvamında olmadığı sürece 3-4 senede temelleri anca kaparsın diye düşünüyorum. yaygınlık açısından denmiş zaten, ispanyolca öğren daha iyi olur. fransızcaya benziyor ama daha adam gibi bir dil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 rusça alan varsa bi kaç sorum olsa mı benim de acaba ? ya da sorayım peşin peşin, şu 'hazırlık ingilizcesi' seviyesine, yani intermediate-upper intermediate arasına, kaç kurda erişilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 rusçayı aynı zamanda balkanlarda ve kafkaslarda da konuşabilirsin rahat rahat. ayrıca çince yok mu yaw ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 fizban said: rusça alan varsa bi kaç sorum olsa mı benim de acaba ? ya da sorayım peşin peşin, şu 'hazırlık ingilizcesi' seviyesine, yani intermediate-upper intermediate arasına, kaç kurda erişilir ? moscow state universitye mi gitmeyi düşünüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 yo, oraya bi arkadaşım gitti hiç memnun kalmadı. türkiyede rusça kursuna giderek daha çok geliştirmiştim dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 iyi bari ben de rusça bilmediğimden oraya başvuramayacağım için üzülüyordum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beckett Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Ne için seçtiğine bağlı. İspanyolca alırsan daha çok insanla konuşma fırsatın olur belki Barcelona ya giderisn İspanyol kızları falan ne biliyim taş lan hepsi. Ama mühendis falansan ya da olmak istiyosan Almanca seçmen daha iyi olabilir. İtalyanca için aşkın dili falan diyor millet bilmiyorum valla. Aşk adamı olucam İtalyanca şiir okucam falan dersin belki. Hacı Rusça yı unutmuşum ya o daha bi faydalı bak iş için Türkiye' ye gelen Ruslarla anlaşırsın. Farklı bir kariyer tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Asteroth said: Rusça. Pazarlık yaparsın. söylemiş adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 abi buraya gelen ruslar zaten türkçe biliyor? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 lan. ajhaahhahaha. neyse rusça seçecem karar verdim. saolun. çince yok bi de olsa. onu seçecektim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 İş hayatına Türkiye ' de atılacaksan Rusça işine yarayabilir tabi ama İspanyolca bir boka yaramaz . Benim idealim Amerika ' da çalışmak hatta Amerika ' nın güney eyaletlerinde çalışıcam dersen İspanyolca çok iyi , hatta zorunluluk . Ben de gelecek ay fransız kültür merkezinde franszca öğrenmeye başlıcam . Ben de senin gibi kendi çapımda araştırma yaptım ve fransızcayı seçtim . Benim sektörüm denizcilik olduğundan Akdeniz piyasasının en geçerli dillerinden olan İtalyanca ve Fransızca arasında kaldım . Son tercihimi ise Fransızca oldu çünkü son aşamada Fransız kültürü beni daha çok cezbetti . Demek istediğim olaya sırf iş hayatımda ne kadar işime yarar diye bakma benim vizyonumu ne kadar geliştirebilir diye de bak.Sonuçta sen bir ülkenin dilini öğrenince o ülkenin sinemasını izliyeceksin , gazetesini okayacaksın v.s . Rus kültürü başka ülklere oranla sana ne kadar geniş bir vizyon kazandırabilir onu da düşün bence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Beckett said: Ama mühendis falansan ya da olmak istiyosan Almanca seçmen daha iyi olabilir. İtalyanca için aşkın dili falan diyor millet bilmiyorum valla. Aşk adamı olucam İtalyanca şiir okucam falan dersin belki. fransızca için de aşkın dili diyorlar, ne biçim aşk bu anlamadım ben. benim de sorum olacak , yeni başlık açmayayım : almanca ve ispanyolca arasında kaldım ben de, sorduklarım napıcan almancayı diyor hep. ispanyolca hem daha rahat olur benim için fransızca bildiğimden ama almancada da böyle çok pis döverim der gibi konuşuyorsun, ilgimi çekiyor. sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar