Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci Yabancı Dil

fede

Öne çıkan mesajlar

tobb da ikinci yabancı dil zorunlu olarak veriliyor.

ispanyolca
fransızca
almanca
italyanca
rusça

dan birini seçmem lazım. bir işletmeci olarak hangisini seçsem daha iyi olur. rusça ya da fransızca düşünüyorum ben. size de sorayım dedim. bilgi paylaşımı olsun dedim.

teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

födö eğer ilerletmeyi düşünüyorsan kesinlikle ispanyolca daha mantıklı bi hareket olur zira ingilizceden sonra kullanılan en yaygın dil ispanyolca diye biliyorum. yamuluyor olabilirim tabi dfd (yamuluyorsam düzeltin) hepsini geçtim ulan emulede bişey çekiyorsun hep ispanyolca en azından bi halta yarar dfds.

oha be ne düşük cümle kurmuşum
Sosyal ağlarda paylaş

fransızcayı düşünme bile. allah belasını versin öyle dilin.
tobb'da ne yoğunlukta verildiğini bilmiyorum dil derslerinin ama hazırlık sınıfı kıvamında olmadığı sürece 3-4 senede temelleri anca kaparsın diye düşünüyorum.

yaygınlık açısından denmiş zaten, ispanyolca öğren daha iyi olur. fransızcaya benziyor ama daha adam gibi bir dil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne için seçtiğine bağlı. İspanyolca alırsan daha çok insanla konuşma fırsatın olur belki Barcelona ya giderisn İspanyol kızları falan ne biliyim taş lan hepsi. Ama mühendis falansan ya da olmak istiyosan Almanca seçmen daha iyi olabilir. İtalyanca için aşkın dili falan diyor millet bilmiyorum valla. Aşk adamı olucam İtalyanca şiir okucam falan dersin belki.

Hacı Rusça yı unutmuşum ya o daha bi faydalı bak iş için Türkiye' ye gelen Ruslarla anlaşırsın. Farklı bir kariyer tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

İş hayatına Türkiye ' de atılacaksan Rusça işine yarayabilir tabi ama İspanyolca bir boka yaramaz . Benim idealim Amerika ' da çalışmak hatta Amerika ' nın güney eyaletlerinde çalışıcam dersen İspanyolca çok iyi , hatta zorunluluk .

Ben de gelecek ay fransız kültür merkezinde franszca öğrenmeye başlıcam . Ben de senin gibi kendi çapımda araştırma yaptım ve fransızcayı seçtim . Benim sektörüm denizcilik olduğundan Akdeniz piyasasının en geçerli dillerinden olan İtalyanca ve Fransızca arasında kaldım . Son tercihimi ise Fransızca oldu çünkü son aşamada Fransız kültürü beni daha çok cezbetti .

Demek istediğim olaya sırf iş hayatımda ne kadar işime yarar diye bakma benim vizyonumu ne kadar geliştirebilir diye de bak.Sonuçta sen bir ülkenin dilini öğrenince o ülkenin sinemasını izliyeceksin , gazetesini okayacaksın v.s . Rus kültürü başka ülklere oranla sana ne kadar geniş bir vizyon kazandırabilir onu da düşün bence .
Sosyal ağlarda paylaş

Beckett said:
Ama mühendis falansan ya da olmak istiyosan Almanca seçmen daha iyi olabilir. İtalyanca için aşkın dili falan diyor millet bilmiyorum valla. Aşk adamı olucam İtalyanca şiir okucam falan dersin belki.

fransızca için de aşkın dili diyorlar, ne biçim aşk bu anlamadım ben.

benim de sorum olacak , yeni başlık açmayayım :
almanca ve ispanyolca arasında kaldım ben de, sorduklarım napıcan almancayı diyor hep. ispanyolca hem daha rahat olur benim için fransızca bildiğimden ama almancada da böyle çok pis döverim der gibi konuşuyorsun, ilgimi çekiyor.

sizce ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...