Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'a rakip: cuil.com


Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Google'a rakip geldi: Cuil.com
Cuil.com'un iddiası, en büyük arama motoru olmak!

28.07.2008 16:35
Google gibi bir internet devine maddi olarak rakip olmak zor da olsa, daha işlevsel arama sistemleri geliştiriliyor. Aramalarınızda daha işe yarar sonuçlara ulaşın.

Google'ın internette arama aracılığıyla oluşturulmuş dev iş modeli, aslında bazı zayıf noktalar içeriyor. Bu zayıflıkları çok genel şeyler arattığımızda fark edebiliyoruz (sahte ürünlerin reklamlarını yapan sitelerin bir şekilde tepeye tırmanmış olması, gibi). Diğer taraftan içeriğe ulaşmakla ilgili olarak, kullanıcıya daha fazla bilginin sunulabileceği ve daha yüksek oranda içeriğe odaklanmış bir arama sisteminin geliştirilmesi de mümkün. Bunu yapan Cuil.com, kısa süre içinde kendisine ya bir müşteri bulacak ya da belki arama sistemlerinin tahtına oturacak.

Shiftdelete.Net


Habertürk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe opera'da identify as ie diyorsunuz. sonra çalışıyor. e kardeşim sen bunun ayarını hedesini yapamıyorsan daha ne halt etmeye arama motoru falan diyorsun. bi ara bakalım motorunda da opera ile tam uyumlu hale getir bi.

neyse çok hızlı değil, soldan sağa bölük pörçük bir sıralama sistemi var gibi gözüküyor.

siyah olmasını sevdim ben aslında. ama arama yapınca beyaz oluyor (haliyle) sayfa.. zaten siyah üstünde de tüm sonuçları okumak ölüm gibi bişi olur..

çok iyi değil. keşke makale arama falan gibi daha farklı alanlarda çalışsalarmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google çıktığında da piyasayı domine etmiş arama motorları vardı adamlar düzgün bi indexleme sistemiyle güzel sonuçlar döndürüp güzel sonuçlar aldılar. Eğer daha iyi bir sistem, daha iyi sonuçlar döndürecek bir sistem oluşturursan daha iyi olursun. Google ilk çıktığında bu siteden linkini verseydik Altavista ftw derdi herkes herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...