Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Dava ve Alakasız Sonucu? Ne istiyorsunuz bizden ?!?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Merhaba ;
2005 yılında lisanssız çalışsan benzinlik istasyonlarını basıp mühürlediler bunu bilenleriniz var mutlaka ve bizimde istasyonumuz mühürlenenler arasında ve ayrıyetten 57.000 ytl para cezasına çarptırılmış durumdaydı.Sorun şurda Petrol Ofisi bayisi olan biz mühürlenme olayı olmadan çok önce petrol ofisinin lisans için istediği belgeleri adamlara zaten ister istemez vermiştik.Adamlar da bunu EPDK ya yolluyor.Bu EPDK da çalışan afedersiniz şerefsiz bir herif belhelerden birinde 22.madde yle alakalı bir yeri görmüyor sadcece 26. maddeyi görüyor ve lisans çıkarttırmıyor.Ve bu durumu bize haber de etmiyor hata 2.Bizde petrol ofiside lisans aldığımzı düşünürken jandarma gelip siz lisanssızsınız diye basıor.Babamda kalkıp EPDK ya gidiyor ve müdürle görüşüyor.Müdür belgeleri incelerken diyor niye vermediniz lisans adam diyor 22 yok eee müdür de orda kocaman 22 yi görünce AL İŞTE BU NE KOSKOCAMAN 22 YAZIOR NASIL GÖRMEZSİNİZ BURDA ÇABUK AÇTIRIN İSTASYONU diyor.Açılıyor ama cezamız olan 57.000 ytl kalkmıyor.Babamda haklı olarak dava açıyor ve ne beklersiniz davamızı red ediyor danıştay.Yani hiç alakamız olmadığı yerde haksız bir biçimde bize 57.000 ytl ödettiricek adamlar yazık değilmidir yahu canla başla çalışıyor babam işiniz en dürüst bir biçimde yapıor ama hiç yoktan alın teriyle kazanmış olduğu paralardan 57.000 ytl bayıl diyor.O kadar paramız da yok bu insanlar batırmaya mı çalışıyor bizleri anlamıyorum ben dedim Avrupa İnsan haklarına şikayet et ne yapalım ne önerirsiniz avukatta iş yok gibi geliyor bence ama çünkü bu dava kaybedilemez . . .
Mesaj tarihi:
danıştayın red etme sebebi "Lisans alımının zorunlu olması gerektiği" red etme sebebine bak abi zaten onun için dava açıyoruz adamlar bize lisans vermiyosa biz nasıl alalım nasıl bir çelişki bu ???
Mesaj tarihi:
diyorum ya işte adamlar diyor ki siz lisans almak zorundasınız almamışsız ceza geçerlidir diyor ama adamların mallığını alamıoysak ve bunu haber etmiyolarsa adamlar zorlana lisans vermiosa nasıl lisans alıcaz böyle şey mi olur
Mesaj tarihi:
Hmm demek ki lisanssız işe başladığınız için haksız konuma düşmüşsünüz diye tahmin yürütülebilir ama bu iş kafadan cevap verilecek bir mevzu değil. AİHM'ye götürülebilir bir şey olduğunu sanmıyorum, tekrar başvurma imkanı yok muymuş?

Belki de lisanssız olmanız da suçunuz olmadığını öne sürebilirsiniz ama en başta lisans almadan başlamışsınız galiba?
Mesaj tarihi:
aldığım hukuk derslerinden hatırladığım kadarıyla önce o parayı ödeyip sonra bir üst mercii ye ya da temyiz e gitmeniz gerekiyor eğer davayı kazanırsanız para size geri ödeniyor diye biliyorum.. ama emin değilim bu konu için geçerli olur mu onu da bilmem arkadaşların dediği gibi danıştaydan ne diye reddedildi dava neden kaybedildi bilmek lazım.. açacağınız dava danıştayın kararı aleyhine açılacak bir dava olacak çünkü
Mesaj tarihi:
yok abi biz işe başladığımızda böyle bir durum yoktu 2005 yılında çıktı her istasyon lisans alıocak bundan sonra dendi ve bizde başvurumuzu yaptık sen galiba yazıyı okumamışsın istiyosan bi oku ordaki EPDK çalışan bir adam yüzünden lisans vermemişler ve bize söylememişler bizim ne suçumuz var ne günahımız var yapmayın gözünüzü seveyin adam gibi okuyun yazımı
Mesaj tarihi:
Öyleyse sizin lisansız olmanızda suç EPDK'daysa, yani siz iyi niyetle başvurmuş olup bütün şartları yerine getirmenize rağmen vermedilerse lisansı, belirtildiği gibi cezayı ödeyip sonra EPDK'dan talep etmeniz lazım.
Mesaj tarihi:
Yalnız bu o kadar basit değil kanuna filan bakmak lazım; mesela lisans çıkana kadar işe devam etmenize izin veriliyor mu veya EPDK gerekli şartları yerine getiren herkese lisans vermek zorunda mı?
Mesaj tarihi:
bende söyledim öyle o adamın ihmalkarlığını belgemelek lasım ama adamın çalıştığı yere açıyoruz davayı adam 360 dönücek şimdi verdiğimiz belgeleri inceletsek mahkemeye eksik olmadığını göstertsek veriliş terihini belirtsek abi pisi pisine niye 57000 ytl ödeyelim ya yazık değilmi bu borç batıradabilir bizi az buz para değil nasıl ödencek?!? lanet olsun böyle sisteme böyle işleyişe milletini değil kendi cebine düşünen çıkarcı mahkemelere lanet olsun
Mesaj tarihi:
eldar said:
Yalnız bu o kadar basit değil kanuna filan bakmak lazım; mesela lisans çıkana kadar işe devam etmenize izin veriliyor mu veya EPDK gerekli şartları yerine getiren herkese lisans vermek zorunda mı?

vermek zorunda çünkü adamlara verilen belgelerden bi sürü kıstas var mevkii ,işlletme gibi EPDK ya onaylanıp gidiyor sonuçta hem izmir belediyesinden hem petrol ofisinden ayrıca lisans çıkana kadar bütün istasyonlar istaysonunu kapamadı çünkü adamlar tarih verdi şu tarihe kadar diye ve bizde o tarihten önce belgelerimizi ilettik zaten
Mesaj tarihi:
Lisans için işlemleri başlatmış olmanız, lisanssız çalışmadığınız anlamına gelmez. Mutlaka verilen bir süre vardır lisans alınması için, o süre içinde gerekli izinleri almanız lazımdı. Ayrıca EPDK'da kimse sizin işlerinizi takip etmekle mükellef değil, evrakların takibini kendinizin yapması lazımdı. Memurun hatası bile olsa burda, yasaları bağlamaz bu durum.

Bence o parayı ödemek durumundasınız. Kazanabileceğinizi zannetmiyorum böyle bir davayı; ama 57.000 ytl az para değil, inşallah kazanırsınız.
Mesaj tarihi:
iyi de adamın ihmalkarlığını belgelersen direkt dava açtığın kurumun ihmalkarlığını da belgelemiş oluyorsun.. o zaman mecbur vermek zorundalar ödediğin parayı.. adam istediği kdr dönsün.. ama denildiği gibi araştırmak lazım bi kulbunu bulup gene biz şu şu yüzden vermedik lisansı deme ihtimalleri yüksek.. tuttuğunu koparan bi avukat bulmanız lazım
Mesaj tarihi:
huun said:
Lisans için işlemleri başlatmış olmanız, lisanssız çalışmadığınız anlamına gelmez. Mutlaka verilen bir süre vardır lisans alınması için, o süre içinde gerekli izinleri almanız lazımdı. Ayrıca EPDK'da kimse sizin işlerinizi takip etmekle mükellef değil, evrakların takibini kendinizin yapması lazımdı. Memurun hatası bile olsa burda, yasaları bağlamaz bu durum.

Bence o parayı ödemek durumundasınız. Kazanabileceğinizi zannetmiyorum böyle bir davayı; ama 57.000 ytl az para değil, inşallah kazanırsınız.

Abi bak şimdi adamlar lisans kanunu çıkardılar ve istasyonlara süre verdiler herhangi bir izin belgesine gerek yoktu ancak ve ancak o tarihten sonra lisansını halen alamamış istayonlar için bu izin belgesi gerekebilir.Ayrıca ben bir malın aptallığı yüzünden 57000 ytl ödemek zorunda değil ödemiycem de her yolu deneticem çocuk oyuncağımı bu
Mesaj tarihi:
obsesifik said:
aldığım hukuk derslerinden hatırladığım kadarıyla önce o parayı ödeyip sonra bir üst mercii ye ya da temyiz e gitmeniz gerekiyor eğer davayı kazanırsanız para size geri ödeniyor diye biliyorum.. ama emin değilim bu konu için geçerli olur mu onu da bilmem arkadaşların dediği gibi danıştaydan ne diye reddedildi dava neden kaybedildi bilmek lazım.. açacağınız dava danıştayın kararı aleyhine açılacak bir dava olacak çünkü

evet böyle olması lazım.

ayrıca benzin istasyonları milyon dolarlarla oynuyor 57000 ytl bu kadar koymaması lazım
Mesaj tarihi:
Yok sonuçta adamlar aynı talebe lisans vermiş sonradan öyle bir sebep gösteremezler.

Ancak siz verilen süreden sonra lisanssız kalmışsınız dolayısıyla çalışmaya devam ederek suç işlemişsiniz. Lisansın geç çıkmasından EPDK sorumlu olsa bile aldığınız cezanın doğrudan sebebi değildir.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
obsesifik said:

evet böyle olması lazım.

ayrıca benzin istasyonları milyon dolarlarla oynuyor 57000 ytl bu kadar koymaması lazım

BİZ OYNAMIYORUZ AMA ÇOK AZ BULDUYSAN SEN ÖDE DE BİZİ KURTAR
Mesaj tarihi:
eldar said:
Yok sonuçta adamlar aynı talebe lisans vermiş sonradan öyle bir sebep gösteremezler.

Ancak siz verilen süreden sonra lisanssız kalmışsınız dolayısıyla çalışmaya devam ederek suç işlemişsiniz. Lisansın geç çıkmasından EPDK sorumlu olsa bile aldığınız cezanın doğrudan sebebi değildir.

abicim lisanssız kalmışız ama lisanssız kaldığımızı KİMSE SÖYLEMEDİ bu da adamların suçu bize lisans vermediklerini söylemediler petrol ofisi de tamam çalışabilirsiniz aldık lisansınıozı dedi şaka mı yapıorsunuz
Mesaj tarihi:
Hmm Petrol Ofisi cidden garanti verdiyse, sözlü bile olsa orası zorlanabilir yani EPDK'ya değil Petrol Ofisi'ne dava açmayı deneyebilirsiniz. Tabi bir avukata danışın önce.
Mesaj tarihi:
Ben sizi suçlamıyorum burada ama mahkeme bakarken şu tarihten sonra lisansınız olup olmadığına bakar; sizin lisansınız yoksa çalışmaya devam etmemeniz gerekir. Eğer geç çıkartan EPDK kusurlu görünürse zararınızı o öder, öderdi daha doğrusu.
Mesaj tarihi:
abi şimdi bu para ödenir mi ya eğer biz suçlu bulunuyorsak gerçekten yargı da hukuktan bir sorun vardır.Baktığınız zaman yüzeysel olarak mantıken eğer yargı kim suçlu kim haklı kim haksız belirliosa bizi haklı bulması gerekirdi çünkü en ufak bir suçumuz bile yok
  • Yeni Oluştur...