Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

polis mit ne halta yarar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kardesim oldumu insanlar oldu

o zaman sole bak olaya

her gun thy nin teknik ekibi yuzlerce ucak kaldiriyor, bir tanesinde hata yapsa 200kisi olur neler deriz.

hergun teknik ekibi ucaklari iyi yaptiklari icin kutluyor muyuz hayir.

hem bir tane olay olsa bizde salak degiliz konusmayiz, kacinci olay bu kacinci

savuncam diye bos yazmayin

sir said:
saçma sapan sonuçlara varmayın iki dakkada

vahim bi olaydır, ama yine de örgütlere karşı sık sık yapılan baskınlarla, operasyonlarla engellenen kaç tane bombalı saldırı olmuştur, sayamayız bile.

türkiye malesef coğrafi konumu ve karmaşık yapısı nedeniyle çeşitli gruplardan oluşan birçok terör örgütünün faaliyet gösterdiği bir ülke. dhkpc'den pkk'ya, hizbullahtan ibda-c'ye el-kaideye kadar neler neler var..bunları düşününce bence bizim polis ve mit yine iyi mücadele ediyo yani.

artık avrupada, amerikada böyle olayların nispeten az olması, oralarda ciddi terör örgütü faaliyetinin pek kalmamasından dolayı (tabi bi de abd'nin mesela havaalanlarında uyguladığı ekstra-faşizan güvenlik önlemleri vesaire var)yoksa MI6'e veya ingiliz polisine rağmen ira az mı eylem yaptı? eta az mı terör estirdi ispanyada? gelişmiş istihbarata rağmen bu adamlar da senelerce faaliyetlerini yürüttüler, eylemlerini yaptılar.

bunlar gerilla taktiklerdir ve istihbarat olsa bile çaat diye yakalanması epey zordur. çünkü adamların bi kaydı yok, para veya silah akışını denetlemek veya takip etmek ise bu kadar büyük bi ülkede müthiş zor.
Mesaj tarihi:
Kim bilir belki birsürü saldiri daha gerceklestirilemeden engelleniyor haliyle de haberimiz olmuyor ama iclerinden bir tanesi basarili olunca polis, mit hic ise yaramiyor demek sacma bence. Ne hakkında ne kadar bilgimiz var ki mit i burdan yargılıyoruz. Bütün gerçekleşen olayların medyaya yansıyan kadarla sınırlı olduğunu düsünen varmı acaba.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
mitin amacı her cope bakmak değil ama mitin amacı, bu ülkedeki bütün yasa dışı örgütler hakkında bilgi sahibi olmak planlarını programlarını üyelerini eğiitim alanları kaynak sahlıyanları malzeme aldıkları bağlantıları bilmek.

istihbarat cöpe bakarakmı bombalama durduruyo sanıyorsun? hayır icerdeki bi adamlarından bombalama olucak diye ihbar alıyorlar, örgütün malzeme aldığı yerden bilgi sızdırıyorlar vs vs.

elbette iyi istihbarat önüne gecebilir böyle olayların

ha mıgrosdan alınıyor zaten gerklı malzemeler.
dünyada 23958235 çeşit satıcı var. demekkı bırılerı desteklıyorkı mit bulamıyor.
artık herkes evınde bomba yapar hale gelmişken, mit okadar can kurtarırken tebrık etmezken bı hatada "KÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜT" diye inletmenın anlamı yok.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Türk polisi kendisine ateş edilmediği sürece silah çekemiyor bildiğim kadarıyla?

ama kazayla 1 kişi ölse skandal olan cahil bi toplumuz.

yanlış biliyorsun
bilmeden konuşan cahil bir toplumuz.
özeliikle son polis mukavemet kanunu değişikliğiyle son derece özgür polislerimiz var silah kullanma yetkisi bakımından.
Mesaj tarihi:
matama said:
kardesim oldumu insanlar oldu

o zaman sole bak olaya

her gun thy nin teknik ekibi yuzlerce ucak kaldiriyor, bir tanesinde hata yapsa 200kisi olur neler deriz.

hergun teknik ekibi ucaklari iyi yaptiklari icin kutluyor muyuz hayir.

hem bir tane olay olsa bizde salak degiliz konusmayiz, kacinci olay bu kacinci

savuncam diye bos yazmayin

sir said:
saçma sapan sonuçlara varmayın iki dakkada

vahim bi olaydır, ama yine de örgütlere karşı sık sık yapılan baskınlarla, operasyonlarla engellenen kaç tane bombalı saldırı olmuştur, sayamayız bile.

türkiye malesef coğrafi konumu ve karmaşık yapısı nedeniyle çeşitli gruplardan oluşan birçok terör örgütünün faaliyet gösterdiği bir ülke. dhkpc'den pkk'ya, hizbullahtan ibda-c'ye el-kaideye kadar neler neler var..bunları düşününce bence bizim polis ve mit yine iyi mücadele ediyo yani.

artık avrupada, amerikada böyle olayların nispeten az olması, oralarda ciddi terör örgütü faaliyetinin pek kalmamasından dolayı (tabi bi de abd'nin mesela havaalanlarında uyguladığı ekstra-faşizan güvenlik önlemleri vesaire var)yoksa MI6'e veya ingiliz polisine rağmen ira az mı eylem yaptı? eta az mı terör estirdi ispanyada? gelişmiş istihbarata rağmen bu adamlar da senelerce faaliyetlerini yürüttüler, eylemlerini yaptılar.

bunlar gerilla taktiklerdir ve istihbarat olsa bile çaat diye yakalanması epey zordur. çünkü adamların bi kaydı yok, para veya silah akışını denetlemek veya takip etmek ise bu kadar büyük bi ülkede müthiş zor.

Bu işin savunmayla alakası yok.sanmamki burdaki hiçkimse Polisten veya MIT'ten tamamiyle memnun olsun ama sen bilip bilmeden,çok saçma eleştirmişin.Polis sayısı inanılmaz az,eğitimsizler,Yetkileri çok az.Bir polis kendine ateş edilmediği sürece karşı tarafa ateş edemıyor ve bunun gibi tonlarca şey var.
Mesaj tarihi:
DoGMeaT said:
-007- said:

Türk polisi kendisine ateş edilmediği sürece silah çekemiyor bildiğim kadarıyla?

ama kazayla 1 kişi ölse skandal olan cahil bi toplumuz.

yanlış biliyorsun
bilmeden konuşan cahil bir toplumuz.
özeliikle son polis mukavemet kanunu değişikliğiyle son derece özgür polislerimiz var silah kullanma yetkisi bakımından.

orda soru sordum ben emin olmadığım bilgiyle alakalı.

Polisin silah kullanma yetkisinin darlığının bir ispatı olarak "sapan timleri"

[www.hurriyet.com.tr]

Bunun gibi polislerin isyan ettiği biçok durum vardı. Ama son düzenlemeler nasıl bilmiyorum.

Ayrıca yetkisi ne olursa olsun bu durum kazayla 1 kişi bile ölse skandal olan cahil bi toplum olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

ek olarak 2007'den önceki düzenlemelerle silah kullanma yetkisi polisin elinden alındı hatta polis eylem falan yapmıştı arşivleri aramak lazım.
Mesaj tarihi:
Matama senin bu mantığına göre bizim ordumuz da bir halta yaramıyor , nasıl saçma bir suçlamadır bu ? Yıllardır pkk bitmedi , yıllardır şehit veriyoruz , ordumuz bir halta yaramıyor mu ?

Bu arada polislerin yetkisi ile alakalı olarak kime göre yeterli kime göre yetersiz ? Polis olmadan onların karşılaştığı durumlarla olaylarla karşılaşmadan bunu kimse anlayamaz.
Mesaj tarihi:
Polisin gerektiginde çok hızlı şekilde olay yerine geldigini bilirim ama bazen o kadar saçma şeyler yapıyorlarki insan ne düşünücegini şaşırıyo ufak bi örnek veriyim arkadaşı gasp eden çocugu kovalıyoduk polislerin önünden geçtik koşarak koşarkende yakalayın hırsız falan dedik adamların umurunda bile olmadı..
Mesaj tarihi:
Diablo_Angel said:
Polisin gerektiginde çok hızlı şekilde olay yerine geldigini bilirim.

Şunuda açıklıyım alt komşular deli gibi kavga ediyodu sese dayanamayıp polisi aramıştım 2 en fazla 3 dakikada ellerinde mp5 lerle 15-20 tane polis basmıştı apartmanı yuh demiştim
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
Yueh "yanlış geldiniz abi" diyip yollasaydın. İnsanların kalbine iner o görüntü :S

bide adamlar üşenmeyip asansörle 4-5 kişi en üst kata çıkmış digerleride alt kattan aynı anda orta katı bastılar altlı üstlü aramaz olaydım 2-3 tane polis gelicek falan sanıyodm sonradan konuşunca ögrendimki bazı sokaklarda polis evleri gibi bi merkez varmış en ufak olayda heryere daha çabuk ulaşabilmek için kurulmuş bunlar.ç
Mesaj tarihi:
benım askerim benım polisim benım derin devletim benim istihbaratım işini bilir, triplerine gerek yok, varsa yaptıkları bı iş varsa cökerttikleri bi cete bastıkları örgüt evi yakaladıkları birileri, cıkartsın haberimiz olsun, ama yok yanı, nedir alcak gönüllülükmü yapıyorlar?
Mesaj tarihi:
bu işin kıstasları yok ki, 1 senede şu kadar saldırı oldu istihbarat başarısız denemez. istihbarat, bilgi toplamaktan daha çok gelen bilgilerden sonuç çıkarma işidir. bu saldırı ile ilgili bilgiler gelmiştir, yeterince değerlendirilmemiştir, gözden kaçırılmıştır, görmezden gelinmiştir; o zaman saldırıdan sorumlu tutulabilir mit.

şu durumda birşey söylemek mümkün değil.
Mesaj tarihi:
Bone birşeylerin miladını alacaksan 12 Eylül ü değil Marşal yardımını alman daha mantıklı.O yardımdan beridir amerikanın yarı sömürgesiyiz.Askerlerimiz teknoloji yönünden onlara bağlı.Üzülerek söylüyorum ki en başta askerin abd güdümünden çıkması lazım eğer şu ülkenin milli çıkarlarımız uğruna yürümesini istiyorsak.Askerlerin o güdümden çıkması çok kolay değil teknoloji sonuçta tarladan toplamıyorsun.Teknolojik tüm ürünlerimiz amerikadan geliyor.Uçaklarımızın bakımını israilliler yapıyor.Dünyada 5 tane ülkenin yapabildiği gece bombalaması olayını bizde yapıyoruz.ABD nin derin devleti askerimizi yönetirken sosyal yapısıda iktidarlarımızı seçiyor.ABD i askerin tepesinden indirebildiğimiz sürece gerisi daha kolay gibime geliyor benim.Çünkü birşeyler yapabilmemiz için öncelikle askerin bağımsız olması lazım.Bunları başarmadıktan sonra bir takım yanlı kaynaklar tarafından kafamıza sokulan imgeleri argüman olarak kullanıp tartışmaya katılmak gayet komik duruyor.Sosyal yapı ile askeri yapının aynı şekilde bağımsız olması gerekiyor zira öyle bi an gelse abd e posta koysak askeri anlamda,sosyal olarak bir anda yerle bir olmamamız için askeri alanlar dışında da güçlü olmamız gerekir.ABD nin derin devlet yapısı atatürkçü-asker-sol kitlesini 1950 yılında kafalamıştır.Tayyeap gibi adamların iktidara gelmesi ise ABD nin sosyal yapısının ekonomik anlamda güçlü adamlarının giriştiği işlerin sonucudur.Fethullahın bu kadar güçlenmesinin sorumlusu bu sosyal yapıdan destek görmesi ve Kenan evrendir.

Yani öncelikle bir bağımsızlık kazanılacaksa öncelikle atatürkçü-asker kökenli-sol yapının abd nin derin devlet mekanizmasına karşı kazanması gerekiyor.Onların kazanması için teknolojide iyi olmamız gerekiyor.Bunu sağlamak için neslin çok sağlam büyümesi lazım onun içinde önce abd nin sosyal yapısını yenmemiz gerekiyor.50 sene içindede nasıl bu hale geldiysek kuşak değişimi ile 50 sene sonrada askerin tam bağımsızlık kazanmasını sağlayabilir istediğimize posta koyabiliriz.Hergün şehitde vermemiş oluruz.

Tabi şu da var bu mekanizmayı başlatmak isteyen herkes suikaste kurban gidiyor.

Esas konuşmamız gereken gerçekler varken neden bu gerçeklerin sebep olduğu sonuçları konuşuyoruz ki yok mit şöyle yok polis bi halt yapmıyor.Bunlar çok saçma bunlar bizi oyalar sonuca götürmez.

Birde gerçekten bilmediğimden soruyorum.Mit hakkında döküman yazabilecek kadar bilgili arkadaşlarımız varken onlara sormak istedim :
Mitin görevi olayın gerçekleşeceği haberini ilgili kuruma iletmek mi yoksa hem olayın olacağını öğrenip hem engellemek mi ?
Mesaj tarihi:
che said:
görüldüğü üzere hiç bir halta yaramaz! malesef..

ne kadar acımasız ve körsünüz...

o kurumlar olmasa bir değil her gün 100 bomba patlar bu memlekette...

ingilterede de olmadı mı geçenlerde? londrayı havaya uçurdular... olur olur yani...
Mesaj tarihi:
Cuce said:
benım askerim benım polisim benım derin devletim benim istihbaratım işini bilir, triplerine gerek yok, varsa yaptıkları bı iş varsa cökerttikleri bi cete bastıkları örgüt evi yakaladıkları birileri, cıkartsın haberimiz olsun, ama yok yanı, nedir alcak gönüllülükmü yapıyorlar?

hepsini buluyolar çökertiyorlar polisler...

ama sonra bu enseledikleri adamların savcı tanıdıkları serbest bıraktırıyor...

polis çocuğu gibi konuşuyorum şu an farkındayım ama ailede bir tane polis bile yok... sadece herşey göründüğü gibi değil bunu bilin
  • Yeni Oluştur...