Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktor Bu Nee?

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Atatürk'ün atalarının Konya civarından (bildiğin orta anadolu yani) önce makedonya'ya oradan yunanistan'a göç ettiklerini söylerler.
Konya ve civarındaki Türkler de genelde Hazar Denizi civarından getirilmişlerdir. Kızıl Türkleri de denir. Orta Anadolu'da adında Kızıl olan bolca coğrafik yapı ve yerleşim olması da bunu destekler nitelikte.

Kaynak: Askeriyedeki bilumum video, slayt vs. Kitabı da varmış galiba, Kızıl Türkleri diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav ben de sarışın renkli gözlüyüm de hiç tipik Türk tanımına uymam, merak etmiştim zamanında ulan tohumda rumluk, yunanlılık olabilir mi diye (beni tanıyanlar bilir bi ara ev arkadaşlarım şakayla karışık yunan derlerdi bana). Sonradan Atatürk'ün kökenini öğrenince, ki bende de Konyalılık vardır biraz baba tarafından, şakalar kesildi.

Hemşeri çıktık Atamla, memleketi kurtardıktan yıllar sonra beni de gıcık şakalardan kurtardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevmem ben hoşlanmam öyle lakap takılmasından.

Ayrıca sadece yunanla kalsa iyi, bazen b.ku çıkıyodu.

İrfan Beyle Yorgo'yu hatırla, işin içine İzmir'de doğmuş büyümüş olmamı da ekle, daha da beteri oluyordu.

Edit:
Valla işte tahminen bu koldanızdır, zaten Konya'nın da içinden değil, Beyşehir taraflarında, daha Akdeniz'e yakın, ana yoldan uzak, kendi halinde bi köy. Arada sırada giderim, oradan biliyorum. Köy halkı da genelde bizim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Drakkahn said:
Ergenekon'un 1 Numarası:

"60-65 yaşlarında, sarı saçlı, göçmen tipli, saçları seyrek, sert mizaçlı, bıyıksız, sakalsız. Çevresi kendisine "Komutanım" diye hitap ediyor."

Renkli gözlü demeyi unutmuşlar...

Viktor said:

60-65 yaşlarında: Checked

sarı saçlı: Checked

göçmen tipli: Checked

saçları seyrek: Checked

sert mizaçlı: Checked

bıyıksız, sakalsız: Checked

Çevresi kendisine "Komutanım" diye hitap ediyor: Checked

Demin aklıma geldi de, çok komik ya.

"Acaba 1 numara Orgeneral Eruygur mu" deniliyor da,
adamlar düpedüz Mustafa Kemal'i tarif etmiş.

Birileri bizle resmen dalga geçiyor,
birileri de bu Ergenekon iddianamesini sahici gerçek birşey sanıyor...
Yürü be gülüm, kim tutar seni..

Yeni UFO fenomeni: Yersenekon...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...